Dünyadan yok olma isteği ve psikoloji...

kivircik2005

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Mart 2025
96
20
3
20
Linç yiyeceğimin farkındayım. Bana çok tembelsin , ders calışmamak için yapıyorsun diyenler elbette olacak.
Öncelikle bilgisayardan yazıyorum ve bundan yazmaya alışkın değilim , yazım hatalarım olursa affola..

Aslında kendimden az çok bahsetmiştim ama insan içinde olanları tutamıyor. Çevreme de anlayacak kimse yok.
O yüzden aynı şeyleri tekrar tekrar yazmak istemiyorum ama bunaldım. Şu hastalıklı beynimden bıktım. Söküp atmak istiyorum. Sürekli konuşuyor hiç susmuyor . Kitap okurken , flim izlerken, kendi kendime yürürken bile beynim susmuyor. Hareketlerimi de kontrol edemiyorum. Ders çalışıırken kendimi aynanın karşısına gecmiş konuşurken veya da odada kendi kendime ileri geri yürürken buluyorum. Yaşıtlarım üniye gidip gezip tozarken ben çakıldım kaldım.

Yemek yapıyorum mesela bir anda yemeğ bırakıp odada turluyorum aynaya bakıp geliyorum . Bir şeyi yerine koyuyorum 2 dk sonra koyduğum yeri unutuyorum. Mutfağa su içmeye gidip içmeden geri geliyorum. Ben çooooook sıkıldım . Bana ders çalış hala üni kazanamadın diyorlar ama bu beyinle nasıl kazanayım.

Saçlarımı kopartıyorum . Yatakta yatarken ,otururken ,çalışırken yerde öbek öbek saçlar birikiyor. Saçımı tarayamıyorum dipleri yanıyor
Hep bu haldeydim ...Küçüklükten beri sadığım özelliklerin hepsi vardı ama o zamanlar tüm bunların sorunlu davranışlar olduğuna aklım ermedi , ailem de umursamadı. Okulan gelirdim gene kendi kendime evde dolanırdım , müzik inleyerek saatlerce hayal kurardım, sabaha kadar bağıra çagıra kendi kendime konuşurdum. Simdi 20 yaşında kazık kadar oldum hayata geç kalmış hissediyorum. Ben çok büyük potansiyeli olan bir insanım ve kendi kendimi harcamak istemiyorum. Bu kafayla nasıl başarılı olacağım bilmiyorum.

Hayal kuruyorum. Günümün en az 10 saati nasıl geçiyor biliyor musunuz
Kulaklık takarak ve kendi hayal alemimde odanın içinde ieri geri yürüyorum 11 12 yaşımdan beri böyleyim. Bundan kurtulamıyorum.
Odaklanamıyorum da . Birşey izlerken okurken çok sıkılıyorum. Hemen ayağa kalkıp yürümek istiyorum.
Annem kalk bulaşık yıka , çamaşır ser dese yapmam ama kendi kendime yürümek olursa yapıyorum.
Psikiyatriye haftaya gideceğim ama benim gibi olanlar var mı öğrenmek istiyorum.

Beni linçleyeceksiniz ama şizofreni veya bipolar çıkacağım diye çok korkuyorum . Bende aklımdan seneryo uydurup ona göre davranıyorum , Onun bir seneryo olduğunun ve geçek olmadığının farkındayım ama kendimi durduramıyorum.

Artık her şeyi saldım. Yıllarca bunlarla mücadele etmekten yoruldum. Tek umudum doktor. Biliyorum iyi birsey değil ama hap falan versin de hem şu beynimdeki sesler sussun hem de az durgunlasayım istiyorum.

Son düzenleme:
Çözümü tamamen sizde. Bağımlılık halini almış, beyniniz hayal kurmaya her çalıştığınızda dopamini basıyor, ama sahte bir mutluluk bu. Kaçış aslında.
Tamamen kesmek için kendinizi şartlandırmayın.Azaltabilirsiniz. Kendinize hedefler koyun ve o hedefleri yapmadan oturduğunuz sandalyeden kalkmayın mesela.

DEHP olabilirsin, psikiyatri ve psikoloğa görün mutlaka , ailen nasıl başından beri bisey yapmadı bariz belli ki bir sorun var ...

evet haklısınız ama ben istemeden kalkıyorum . kalktığımın farkında bile olmuorum bir anda noluyor ya oluyorum

Yapmadılar her şeyi biliyolardı. Onlara doktora gideceğim dediğimde deli doktorunda ne işin var dediler
Çok cahiller yaaaa, erkenden müdahale edilse bu halde olmazdın, acilen tedavi ol ki daha kötü olmasın, bu tarz sorumsuz insanlar anne baba olmamalı olan çocuğa oluyor maalesef ...

Yapmadılar her şeyi biliyolardı. Onlara doktora gideceğim dediğimde deli doktorunda ne işin var dediler
Bende terapiye gidiyorum ve deli falan değilim sadece duygularımı kontrol etmekte zorlanmaya başladım ve tek başıma altından kalkamıyorum.Ailemin haberi yok her defasında yalan söylüyorum midem ağrıyor diyip psikiyatriye gidiyorum. Bizimkiler de böyle psikiyatriye karşı önyargılı davranıyorlar. Sizde benim gibi yapıp gidebilirsiniz.

Yok söyledim haberleri var .

Neeeeeeeeeee ! Çok saçma bir cümle...
Bu randevu için o kadar kavga gürültü edip otobüs olmayan bi yerden zar zor bulduğumuz devlet hastanesi randevusunu önemsememişsiniz diyorum . kendınıze gereken önemi gostermıyorsunuz. Randevu gününde hastane olunca alıyorlar geçen bende randevu mu iki saat gecıktırmeme rağmen aldılar . Hepsını gectım 9 da orda olacak şekilde bindiğiniz köy otobüsünden saat 12 de geri dönebilecek şekilde nasıl şehir değiştirmiş olabilirsiniz sizin orda şehirler arası 1 er saat mi ? Bide köy otobüsü şehre iner nasıl sehır degıstırsın .

aktif öğrencilik hayatınızda hiçbir öğretmeniniz dehb’den şüphelenmedi mi? Muhtemelen dehb eşlikli tanılar alacaksınız ama dehb tedavisinde tedavi ve ilaçlar oldukça işe yarıyor. Bir an önce doktorla görüşüp tedavinize başlayın.

Bende de öyle hayal kurmadan duramıyorum gideceğin doktora dikkat et şizofren tanısı koymasın dehb bence odaklanamama bende var kurtulmak için ağladım aileme söyledim seni hocaya götürelim uflesin dediler bende asla gitmem dedim onlar için ilaç alsan deli olursun kafasindalar kurtulamıyorum buradaki insanlar da çok yargılayıcı istesen burda olmasın gönlün istese bu durumu yaşamazsın gider derslerine bakarsın diyorlar yemek yerken kendiliginden oluyor günün 10 saati hayal kuruyoruz ama buda bizim isteğimiz ile değil kendiliğinden olan bir şey

Öğrenciyken 7. Sınıfa kadar adımı sorsanız söylemeye utanan bi çocuktum. Aşırı çekingendim belki bu yüzdendir bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…