Dün gece yaşananlar

Acımasızca bir yorum değil hanımefendicim. Siz bunları yasasanız anlarsınız. Yarım saatte bir uyanan bağımlı bir bebek asla uykusunu alamayan gündüz uykusuzluktan huzursuz bir bebek
Evet ben de artık bunda karar kıldım. Memede uyuyakaldığı zaman ne yapmalıyım uyandırayım mı peki buna hiç kıyamıyorum zaten zor uyuyan uyumayan bir bebeği tam uyumusken uyandırmak çok zor

Teşekkür ederim ofisim Hoppa

Meselenin okul sevmemek değil anneden ayrılamamak olduğunu anlamıyorlar malesef. Yoksa bir çocuk oyuncak ve arkadaşla dolu rengarenk bir ortamı neden sevmesin?

Çocuk emzik almıyormuş.
Almayana kadının yapacağı bisey yok ama.
tamam benm de onerim ayaginda sallayip biraz niniyle durabilir dedim bazen anne sicakligini istiyor bir sure yaninda uuyusun akli sarinaca tek yatar bende 3 taneyle bole basa ciktim. emzikli olmayan cocukla olan arasindaki farki benm kadar kimse bilemeZ birde. 9 aylik bebek artik cocuk anne sutuyle doymayabilir emzirsin ama biberonlu mamalar var malesef cocuk karni acsa yada alti islaksa huzursu olabilir 1 hafta boyle yapsin yoksa cok zor onun icinde uykusuzluk kotu esiylede arasi bole aciliyor babalari yardim eder ama ben baskasina alistrmam her zamn baba olmuyor ne yazikki annelik bole fedakarlik istiyor

Öncelikle Allah yardımcınız olsun. Biraz sakin olmayı deneyin. siz sakin , stressiz olursanız , bebekte anlıyor. kalp atışlarını dinliyor kuzucuklar. telefondan ninni filan açsanız, kolik müzikleri var onları bir dinletseniz, bir karmaşa, karışıklık olduğunda hemen anlıyorlar. beşiği yatağınızla duvar arasına sıkıştırsanız , beşiğinde yatsın, kalkarsada sizin yanınıza atlar, düşme ihtimali kalmaz, geceleri çok sık uyanıyor bazı yavrular belki atak dönemidir. Bir an önce atlatırsınız inşaallah, sabır diliyorum. eşinizle hiç ağız dalaşına girmeyin, birbirinizi kırdığınızla kalırsınız. Uyuturken esmaül hüsnalardan kulağına fısıldasanız. aklıma gelenler bunlar. Allah yardımcınız olsun.

Bu arada 2013 ten bu yana ARALIKSIZ çocuk emziriyorum. Uykusuzluğu bana sorun :)

2.5 yaş zaten konuşarak anlaşabilinecek bir yaş, anlamaması garip olurdu.. bununla birlikte memede uyutmak sağlıksız, konu sahibinden de gördüğümüz üzere anne başta olmak üzere yaşantıyı etkiliyor.. seninki "hayatı boyunca hiç aşı olmadı ama hastalık da kapmadı" demekle aynı şey grill, çocukların anneye "bağımlılık"larını memedeki kalış süresi bile etkiliyor..

ne güzel ya ben de istiyorum artık bunu acımasızlık olarak düşünüyordum hep. Ben bakarım bakamıcaksam neden doğurdum diyordum ama kazın ayağı oyle değil. Ben kendimi önemsemiyorum ama bebek mahfoluyor uykusuz hep gece gündüz uyumuyor

Sizin bu durumla ikgili bir şikayetiniz yoksa sorun yok zaten. Ama konu sahibinin var.
Elbette ilk çocukta çok sorun ettim. Eşimle ilişkimize yansıdı. Pekçok şey okudum, araştırdım, denedim.
Sonunda her insanın -küçük, büyük farketmez- kendine özgü huyları, davranışları olduğu gerçeğini anlayınca daha sakin olmaya ve bebeği anlamaya odaklandım.
Memede uyuyacaksa uyusun demek ki uyku rutini bu dedim ve KABULLENDİM. Kabullenince sorun olmaktan çıktı benim için.

Canım almayan bebeğe nasıl versin.Benimde üç kızım var ,ikisi asla memeyi almadı ama ortanca aldı.Bebekten bebeğe fark var

usulca çekip emzik verebilirsin ya da bir battaniye içinde emzirip kalıp gibi yatağına koyabilirsin, ben öyle yapardım :)

Ben memede uyutma konusunda kızımı zorlamadım. Ancak bunun dışında pimpirikli anne olmadım. Kendi kendine yetmesi için çoğu şeye müdahil olmadım. Yani hem benim için hem kızım için sınırlar, kurallar hep vardı. Memede uyutma konusu istisnai bir durum oldu kızım için.

Konu sahibi gerginsin biliyorum ama güldüm yorumuna .Çok tatliş bir annesin eminim.Canim her çocuk bir değil inan bana.Sen sadece daha rahat ol.Bebegini yor biraz.Bunun emzikle falan ilgisi yok.Benim küçükte bu ay bir yaşına girecek insAllah.Gece hiç uyumuyordu.Memede emmiyor.Yedi sekiz aylıkken bıraktı,emmedi.Ben yoruyorum,yatmadan bir saat önce mama yediriyor un.Bir saat boyunca ellerini ,kollarını sürekli hareket ettiriyoruz.,yürütüyorum.Artik yoruluyor on kez uyanan çocuk iki kez anca uyanıyor.Bide bunu dene.Haaaa unutmadan kocanın lafinida takma sakin.He he çok biliyorsun de geç.Benimkide der,ben sen büyüttü n demi üçünüde derim susar

Evet önce emerek uyutuyordum baktım zor oluyor agzından memeyi cıkarıp yatağıne koyunca bir kaç 5k içinde uyanıyordu. Uyku eğitmenleri var onların videoların izleyip uyku eğitimi vermeye çalıştım biraz faydası oldu ama tam olarak değil cünkü bu işi yapanlan bilgilerini para karşılığı paylaştıgğ için önemli püf noktaları videolerda vermiyorlar. Uyku eğitimi vermek çok zor sabır ve kararlılık gereken bir süreç ama kesinlikle işe yarıyor bir araştırın derim

Canım almayan bebeğe nasıl versin.Benimde üç kızım var ,ikisi asla memeyi almadı ama ortanca aldı.Bebekten bebeğe fark var
Çok doğru.
3 kızım da ne biberon ne emzik almadılar.
Sürdüğüm balı, çikolatayı, pekmezi yalayıp geri tükürdüler.
Memem emzikleri oldu 2,5 sene :)

Eşinizin söylediğini kafaya takıp anneliğinizi mi sorguladınız :)) ve burdan kötü bir anne olduğunuz kanaatine mi vardınız. İlahi siz

Siz yorgun, mutsuz ve huzursuz oldukça bebek de huzursuz olacak zaten. Kendi rutininizi bulmaya çalışın. Çok ağlatmayın tabi ama gece beslemelerini yavaş yavaş kesin mesela ilk adımda. Ilık bir banyo çok iyi geliyor. Sabuna şampuana gerek yok, ılık suyun altında dursa yeter. Benim yeğen prematüreydi, minik bir bebek olduğu için lavaboyu küvet olarak kullanıyorduk biz mesela. Kolayca uygulayabileceğiniz, yarım saat kadar sürecek, sizi de bebeği de zorlamayacak, sıkmayacak ve her gün yapabileceğiniz bir rutin oluşturun.