- 16 Nisan 2008
- 5.243
- 14.109
- 773
- Konu Sahibi sedeflidondurma
-
huyuyorhep böyle değil. Bugun çok gerginiz. Ayda bir iki ayda bir bu hale düşebiliyoruz ama diğer günler canım cicimiz.Kocanız hep böyle mi?
Eğer böyleyse evinizde ortam huzursuz demektir.
Huzursuz ev, huzursuz anne eşittir huzursuz bebek.
Ev ortamı mutluluk saçmıyorsa bebeğin mutlu ve huzurlu olmasını bekleyemezsiniz. Çünkü hissediyorlar ve geriliyorlar.
Aynen öyle sıkkntıyı görünce kaçma peşinde pasabağırarak sizi sindirmeye çalışıyor
tamam bırak ben bakarım demenizi bekliyor
sakınnn demeyin bakacak mecbur babası değil mi
Tamam o zaman. Sevindim adınıza.huyuyorhep böyle değil. Bugun çok gerginiz. Ayda bir iki ayda bir bu hale düşebiliyoruz ama diğer günler canım cicimiz.
Uyumuyor diye 2 doktora götürmüştüm büyük kızımı. Doktorun birisi sakinleştirecek bir şurup vermişti, bir diğeri de yatağın üstüne çingene salıncağı kurup ucuna ip bağlamamı, çocuk ağladıkça ipten tutup sallamamı önermişti :)))Eşime doktora götürelim dedim karsı çıktı.doktorluk birşeyi yok diyor kendileri. Annemin teorisi uyutma uykusu gelince güzel uyur. Ama benim bebede işe yaramoyor. Bir uykusu kaçınca diğer uykular hepten kaçıyor. Benim bebe de uyku uykunun mayası teorisi geçerli ne zaman günüz güzel uyursa gece de güzel uyuyor
Ya evet açıkçası doğurabilen herkesin çocuk yapması sinirimi bozuyor. Ayrıca belirtmek isterim ki emzirme dönemimde içilen bitki çayları bebeklerin karaciğer enzimlerini yükseltebilir. Ay ama pardon ya Emin'im siz kupa kupa süt yapsın diye rezene falan içmişsiniz üstelik bişey de olmamıştırSizin sinirleriniz bozulmuş. Bir papatya çayı demleyin kendinize iyi gelir.
ne yapsak acaba ana dizligi var mi peki evde onda sallmamyi denesinz cok ise yariyo bole sevdigi. niniler var mi biboronda. mi kabul etmiyor bazen. bebekler yetrince doymuyor. bu sekilde agladigi zamn evde calpol var ise bir kasik ver bilemyiz belki birvyeri agriyordur disi agrayabilir karni kulaklari oda ise yaramazsa. baska odada yatak yapin beraber uyuyunAyağımda sallamaya alıştırayım dedim sonuç sesi kısıldı ağlamaktan. Nasıl ağlıyo bir görsenizz sanki etinden et koparıyorlar
Diş olduğunu zannetmiyorum. 5 aylıkken çıkardı ilk dişlerini . O zamandan beri gelen giden yok. 5 aylıkken çıkardığımda dişin sıkıntısını 2 3 gün çektik geçti gitti. Bu aylarca süren bir süreç. Dişten kaynaklandığını sanmıyorumUyumuyor diye 2 doktora götürmüştüm büyük kızımı. Doktorun birisi sakinleştirecek bir şurup vermişti, bir diğeri de yatağın üstüne çingene salıncağı kurup ucuna ip bağlamamı, çocuk ağladıkça ipten tutup sallamamı önermişti :)))
Bakın şunu kabul etmek lazım, bebek dediğin şey ağlar. Her şeyr ağlar, acıkır, susar , korkar, üşür , annesini özler vs vs. Siz şu an diş sürecindesiniz muhtemelen ve bu süreç ortalama iki buçuk yaşına kadar dönem dönem kriz yaratacak.
Öncelikle bunu kabul edip daha makul olmak gerek. Bunların hepsi geçecek zamanla emin olun
cok cok haklisin ama pratikte isler degisiyor be kuzum mesela kizim ozgur ruh zaten 5 ay emdi birakti uyku sorunumuz vardi 1.5 yasindayken 1 haftada hallettim emzikte alirdi sadece uyurken amma gel gelelim oğlum simdi 29 aylik delirtiyor beni emzik biberon suluk agzina surmedi desem 2 yasina kadar emdi de gel gelelim uyku eğitimine katiyen kabul etmiyor kiyametler kopuyor evde sesi kisilana kadar agliyor ki ben oyle aman yavrum deyip almam hani 1 hafta da alisir diye düşündum tabi dusundugumle kaldim bi kendi uyumayi öğrense ne kadar sevinicem anlatamam cunku artik yorucu olmaya basladi offf bende cok dolmuşum bu konuda uzun uzum yazdimYeni doğum yapan anneler memede uyutmayın alışmasın, kendi uyumayı öğrensin dediğim zaman kızıyorlar bana ama aylar sonra büyük sorun olarak çıkıyor ortaya işte. Emzik şu durumda sorununuzu çözmez. 6 aydan sonra bebeğinizi doyurup yatırırsanız gece beslemesine gerek duymaz. Tamamen tiryakilik şu an yaptığı.
Zor olacak ama uyku eğitimi vermeniz gerekiyor bebeğinize. 5-25 gün arasında sürebilir bu eğitim. Profesyonel yardım da alabilirsiniz, bu konuda yazılmış kitapları ya da eğitim dvdlerini edinerek de deneyebilirsiniz.
Oğlum da 5 aylıkken çıkardı. O zamana kadar güzel uyurdu geceleri, sonrasında bütün düzen alt üst oldu. Yalnız her diş aynı etkiyi yaratmıyor onu bilin. 1 yaşında 4 dişi aynı anda çıkarmaya çalışırken ağzında oluşan aftlardan beslenemedi ve nerdeyse hastaneye yatıracaktı dr.Diş olduğunu zannetmiyorum. 5 aylıkken çıkardı ilk dişlerini . O zamandan beri gelen giden yok. 5 aylıkken çıkardığımda dişin sıkıntısını 2 3 gün çektik geçti gitti. Bu aylarca süren bir süreç. Dişten kaynaklandığını sanmıyorum
Ben sallayınca uyumuyor babası sallıyor uyumuyor ya da annem ya da başkası sallasın uyumuyor. Ama 15 günde bir günüm var. Kalabalığız .10 12 kişiyiz. Hepsi de yuksek sesle konusur güllüşür falan. Orda bir teyze uykusu gelince alır sallar ayağında kızım ona bakar diğerini dinler derken uyuyakalır kimse konuşmasından geri kalmaz. Ben şok tabi. Evde çıt çıkarsam uyanır.ne yapsak acaba ana dizligi var mi peki evde onda sallmamyi denesinz cok ise yariyo bole sevdigi. niniler var mi biboronda. mi kabul etmiyor bazen. bebekler yetrince doymuyor. bu sekilde agladigi zamn evde calpol var ise bir kasik ver bilemyiz belki birvyeri agriyordur disi agrayabilir karni kulaklari oda ise yaramazsa. baska odada yatak yapin beraber uyuyun
esinde cok anlayissizmis canm .canim benim kimseye nuhtac degilsin esinese sen onun annesisin .sirtina sar genede kimseden medet umma. allah sabir versin benm 3 tane var 1 taanede karnimda var. vallah. herkes en iyisini mukkemelini istiyor ama ben cocuk konusunda kimsenin benm isime karismasini istemiyorm ben yardimcim rabbim. rabbim sizwde etsin. bnlar gecici durumlar .emzik konusunda su konuda esinize katildim gercekten ikinci anne gibi ama is isten gecikmis annelik gerceten zor canmm benm ama bunlar gececk. umarim yanlis bise dememesimdir eger istemden de sizi kirdysam ozur dilerimmm canim hayirli gunlerEşime doktora götürelim dedim karsı çıktı.doktorluk birşeyi yok diyor kendileri. Annemin teorisi uyutma uykusu gelince güzel uyur. Ama benim bebede işe yaramoyor. Bir uykusu kaçınca diğer uykular hepten kaçıyor. Benim bebe de uyku uykunun mayası teorisi geçerli ne zaman günüz güzel uyursa gece de güzel uyuyor
bak demekki sorunumuz yanliz kalmamak kendini guvende his etmek mis sende bir sure onla uyumaya calis. nasil kolayina geliyorsa onu yap canm benmBen sallayınca uyumuyor babası sallıyor uyumuyor ya da annem ya da başkası sallasın uyumuyor. Ama 15 günde bir günüm var. Kalabalığız .10 12 kişiyiz. Hepsi de yuksek sesle konusur güllüşür falan. Orda bir teyze uykusu gelince alır sallar ayağında kızım ona bakar diğerini dinler derken uyuyakalır kimse konuşmasından geri kalmaz. Ben şok tabi. Evde çıt çıkarsam uyanır.
Bir gece hani şabanın filmi var ya şiki şiki baba diye dolmuş ortamını yaratıyorlar şabana. Dedim bizim kız bu ortamda uyuyorsa hergün 10 15 kişi alamıcagımıza göre eve sen al gitarı eline çal dedim eşime. Babasını izlerken uyudu yumurcak ağlamadı da hiç. Ama ona da alıştırmak istemedim her an gitar çalan babayı nerden bulcaz
Benimki de oyle işte 2 gündür ağlamaktan sesi kısıldı. Allah yardımcımız olsun uyumayan bebek o kadar zor ki yasamayan bilmez heraldecok cok haklisin ama pratikte isler degisiyor be kuzum mesela kizim ozgur ruh zaten 5 ay emdi birakti uyku sorunumuz vardi 1.5 yasindayken 1 haftada hallettim emzikte alirdi sadece uyurken amma gel gelelim oğlum simdi 29 aylik delirtiyor beni emzik biberon suluk agzina surmedi desem 2 yasina kadar emdi de gel gelelim uyku eğitimine katiyen kabul etmiyor kiyametler kopuyor evde sesi kisilana kadar agliyor ki ben oyle aman yavrum deyip almam hani 1 hafta da alisir diye düşündum tabi dusundugumle kaldim bi kendi uyumayi öğrense ne kadar sevinicem anlatamam cunku artik yorucu olmaya basladi offf bende cok dolmuşum bu konuda uzun uzum yazdim
Aminn çok saolun. ibeinşallah huzur buluruz.Her girdiği ortamda çok dikkat çeken bir bebek kendisi. Çok sevimli. İnternete foto falan koymam ama çevremdekiler koyuyo koymayın demiyorum. Nazara da geliyor heralde. Ama nazardan ötesi emme bağımlısıTamam o zaman. Sevindim adınıza.
Eğer inançlıysanız bol bol nazar duası okuyun yavrunuza. Papatya anason gibi bitki çayları uyumasına yardımcı olur. Bazı çocuklar uyku geçişinde zorlandığı için bu tür destekler gerekiyor.
Allah huzur versin bebeğinize.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?