• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dün gece yaşananlar

Canım almayan bebeğe nasıl versin.Benimde üç kızım var ,ikisi asla memeyi almadı ama ortanca aldı.Bebekten bebeğe fark var
ya ben alsin diye bise demedim ki ayaginda salla nini soyle dedim objektif olmak gerekirse esi hakli dedim. canm. aslinda biz almiyor diyoruz yaniliyorz bnm. kizima ilkine. kac zamn sonra meme verxim tutmadi is isten gectikten sonra tutmadi suan ikisi tutuyor rahatim yoksa 3le bas etmek zor aralarinda 2 yas var ve en buyugu 5 yasinda ben ne yapayim soyle canm ben zaten bayan mukkeml bir anne dedim. bazen konu sahibinin yanlisini soylemk kotu mu o zamn hic konu acilmasin. degil mi

Aynı sorunu bende yaşadım. Eşimin lüzumsuz annesi defalarca kızımın emzik almadığını gördüğü halde bu emzik vermediğin için ağlıyor diye delirtmişti beni. Emziği ağzına yapıştırmamı falan bekledi sanırım.
Benim eşim de öyle işte onu bekliyor. Çocuk ne yapsa senin yuzunden böyle oldu diyor. Sabahtan beri birbirimize giriyoruz.

Oncelikle stresli olunca bebek direkt huysuzlaniyor oncelikle bi sakin olun uyandiginda falan sinirlenmeyin inanin cok etkisi var benim cocuklar 3 yasinda ben sinirli oldugumda onlar benden beter oluyor emzik almıyorsa yapacak bisey yok benimkiler 6 aylikken aldi 2 yaşında zor biraktirdim ama hayat kurtardı diyebilirim.
Emzikde alsa sallayarak da uyutsaniz bir sure sonra bunlari bırakıyor endise etmeyin ben 1.5 yasina kadar sallayarak uyutuyordum uyku saatlerinden birini es geçip uykuları geldiginde kendileri dusup uyudular ogun bugundur sallamam mesela şu an hangi yontem cocuga iyi gelecekse uygulayin sonrasinda yine baska yontemlerle dogruyu bulursunuz
Bi uykusunu atlayip diger uyku saatine sabredin daha uzun ve rahat uyur tabi herhangi bir agrisi sizisi yoksa
Bir de diş demis diger arkadaslar katiliyorum diş donemlerinde yapacak bisey yok diş kasiyicisi verebilirsiniz agrisi olabilir dr kontorlunden sonra agri kesici olabilir. Ama dedigim gibi bi dr a götürebilirsiniz yedirdiginiz icirdiginiz şeyleri soyleyin tavsiye verecektir

Konu sahibi gerginsin biliyorum ama güldüm yorumuna .Çok tatliş bir annesin eminim.Canim her çocuk bir değil inan bana.Sen sadece daha rahat ol.Bebegini yor biraz.Bunun emzikle falan ilgisi yok.Benim küçükte bu ay bir yaşına girecek insAllah.Gece hiç uyumuyordu.Memede emmiyor.Yedi sekiz aylıkken bıraktı,emmedi.Ben yoruyorum,yatmadan bir saat önce mama yediriyor un.Bir saat boyunca ellerini ,kollarını sürekli hareket ettiriyoruz.,yürütüyorum.Artik yoruluyor on kez uyanan çocuk iki kez anca uyanıyor.Bide bunu dene.Haaaa unutmadan kocanın lafinida takma sakin.He he çok biliyorsun de geç.Benimkide der,ben sen büyüttü n demi üçünüde derim susar:deli:
Su an o kadar gerginimki sabahtan beridir ağlıyorum. Benim ağladığımı gören eşim ağlama diye bağırıp çağırıyor. Az önce telefon aldım bir ablam gelcekmiş 2 saat sonra bebeği tut evi toplucam dedim bağırmaya başladı yine şimdi mi haber verilirmiş dünden haber vermeliymiş.

Benim eşim de öyle işte onu bekliyor. Çocuk ne yapsa senin yuzunden böyle oldu diyor. Sabahtan beri birbirimize giriyoruz.
Çaresiz kaldığınız zamanlar illaki olacaktır. Bu sizin anneliğinizin yetersiz olduğu anlamına gelmiyor. Saatlerce ağlayıp komşuların duvara vurmasına çok sebep oldu kızım :) o zaman çaresizlikten çığlık atasım gelirdi şimdi anlatırken gülüyoruz :) hepsi geçiyor

Merhaba hanımlar şu an hem ağlıyorum hem size yazıyorum. Dün gece olanlar beni çok üzdü. Resmen yıprandım elim ayağım hiçbir seye varmıyor. Depresyondayım sanki. Neyse sadede geleyim. Benim Allah bağışlasın 9 aylık bir yavrum var. Gece saat bası yarım saatte bir uyanıyor ve sadece emerek uyuyor. Bir kaç gündür esim de evdeyken (1 hafta raporlu) bunu çözmeye karar verdim sallayarak uyutmayı deniyorum çünkü uyanıyo emiyo tekrar uyanıyo emiyo artık doyuyo ama emmeden uyuyamadığı için deli gibi ağlıyo. Ağlamaktan kaç gündür sesi kısık kuzumun. Dün gece meme meme vermedim beşiğinde uyutmayı denedim tabi çok ağladı. Pışğışladım sakinleştirmeye çalıstım. Ama resmen savaş veriyorum sıkıntıdan terliyorum. O sırada Eşimde yattığı yerden bana bağırdı bu çocugun bu halinin sorumlusu sensin biliyon dimi dedi.
Artık isyan edecem ben ne kötü bir anneymişim neler yapmısım bebeğime. Emzik vermediğim için uyanıp duruyormuş çocuk eşime göre. Emzik vermediğim için suçluyum.
Size sorum gerçekten de bu çocuk emzik emmediği için mi yarım saatte saat başında uyanıyor?
Benim üç tane çocuğum var ilk ikisi emzik almadı denedim yani vermeyi ama çocuk istemeyince almıyor zaten.üçüncü emzikle büyüdü.ağzına emziği verince uyuyordu.emzik düşünce uyanır verince geri uyurdu.sonra kendi bıraktı zaten 2 yaşındaydı.ama sizinki emzikle ilgili değil bence.eşiniz boş yere suçlamış sizi.9 aydır aynımı bu bebek çok zor gerçekten.Allah yardımcın olsun.

Uyku eğitimi verin bununla ilgili kitaplar okursaniz ne kadar rahatlayacaginizi görürsünüz sallamak çare değil

Yo acımasız değil. Meme vermeyin demedim memede uyutmayın dedim farkındaysanız. İkisinin arasında dağlar kadar fark var. Annenin görevi tabi ki bebeğin ihtiyaçlarını karşılamak ama bebeklerin zekalarını çok hafife alıyorsunuz. Memede ya da aynı yatakta yatmayan bebekler de doğru yöntemler uygulanırsa güvenli bağlanabilir. Konuşarak, ilgilenerek emzirir, yatağına yatırıp yanında durararak şarkı söylersiniz, nini söylersiniz, masal okursunuz uyur. Türk annelerinin en büyük sorunu bağlı değil bağımlı çocuk yetiştirmek. Sonra kreş çağı geldiğinde depresyona giren çocuklarınız oluyor.
b
Acımasızca bir yorum değil hanımefendicim. Siz bunları yasasanız anlarsınız. Yarım saatte bir uyanan bağımlı bir bebek asla uykusunu alamayan gündüz uykusuzluktan huzursuz bir bebek

Evet ben de artık bunda karar kıldım. Memede uyuyakaldığı zaman ne yapmalıyım uyandırayım mı peki buna hiç kıyamıyorum zaten zor uyuyan uyumayan bir bebeği tam uyumusken uyandırmak çok zor
Dönem dönem saatlerce ağzından memeyi çıkarmayan bi bebeğim var zaten. Bu basmakalıp ezberlenmiş cümleleri bırakın da okuyun araştırın biraz. Memeye bağımlı mı çocuğun güdüsünde bu var zaten. Emzik emzik diyenler varya asıl emziğe bağımlı olunur.

Su an o kadar gerginimki sabahtan beridir ağlıyorum. Benim ağladığımı gören eşim ağlama diye bağırıp çağırıyor. Az önce telefon aldım bir ablam gelcekmiş 2 saat sonra bebeği tut evi toplucam dedim bağırmaya başladı yine şimdi mi haber verilirmiş dünden haber vermeliymiş.
bağırarak sizi sindirmeye çalışıyor
tamam bırak ben bakarım demenizi bekliyor
sakınnn demeyin bakacak mecbur babası değil mi

Oğlum iki yaşını geçti, anne sütü alıyor. Gece sayısını bilmediğim kadar uyanıp emip geri yatıyor.
Çok yorucu evet ama bugünler geçici. Annelik ne kitaplarda yazanlara ne başkalarının yaşadıklarına bakarak yapılmıyor. Bu işin keskin doğruları yanlışları yok.
Uyku eğitimi demişler ama ben karşıyım mesela, ama diğer kişi de bir bildiği var da söylüyor.
Gerginliğinizi bir kenara atmaya çalışın, çocuğum emmeden uyumalı, bana bağımlı olmamalı gibi düşünceleri de bırakın, kendiniz ve bebeğiniz nasıl mutluysanız öyle davranın.

Allah sabır versin öncelikle çocuk büyütmek eğitmek zor iş benimde 32 aylık oğlum var ilk 1 yıl aynı odada ayrı yataklarda yattık baktım beşiğine tırmanıyor düşecek diye bizim yatağın yanına yer yatağı koydum öyle uyudu 2 yaşa kadar. yanımızda yatmak istemedi rahat edemiyordu çünki babası gidince çıkardı yanıma biraz. Emzirme ise memeyi çok severdi yapışık gezerdik 2 buçuk yaşında anca bıraktı birden bıraktırmadım aylara yaydım azaltarak. Çünki doğduğundan beri güvendiği , karnını doyurduğunu, emme ihtiyacını karşıladığı şeyi birden kesemezdim zor oldu ama bıraktı şükür. 2 yaşında odalarımızı ayırdık çok güzel seveceği güvenli bi oda yaptık ona sevsin alışsın diye hiç zorlanmadı severek yatıyor. Memeyi bırakana kadar emerek uyudu hep sonrasında bazen sallayarak uyuyor bazen çok yorulursa kendisi uyuyor ama rutin saatleri var yatmadan önce yaptığımız şeyler var diş fırçalama kitap okuma yani güvende olduğunu hissettiğinde uyuyor bebek. Bence öncelikle sabırlı sakin olun o hisseder 9 aylıkmış daha ama anlıyorlar gerçekten. Doğru yolu bulana kadar deneyin yer yatağı da deneyin yanınızda rahat ederse onu da deneyin gece beslenmesine ihtiyacı yok bebeğin ama emme ihtiyacı güven duyma ihtiyacı olabilir o yüzden huzursuz ağlıyor olabilir. Gaz sancısı çeken kolik bebek müziği diye aratın sakinleştiriyor bebekleri belki işe yarar. Pedegog Gözde Erdoğan emerek uyuyan bebeklere emsin ama yatağına yatırırken biraz uyandırır gibi alt açıp kapatın uyarın diyordu derin uykuya memede dalmasın diye bi deneyin umarım işe yarar.

ya ben alsin diye bise demedim ki ayaginda salla nini soyle dedim objektif olmak gerekirse esi hakli dedim. canm. aslinda biz almiyor diyoruz yaniliyorz bnm. kizima ilkine. kac zamn sonra meme verxim tutmadi is isten gectikten sonra tutmadi suan ikisi tutuyor rahatim yoksa 3le bas etmek zor aralarinda 2 yas var ve en buyugu 5 yasinda ben ne yapayim soyle canm ben zaten bayan mukkeml bir anne dedim. bazen konu sahibinin yanlisini soylemk kotu mu o zamn hic konu acilmasin. degil mi
Ayağımda sallamaya alıştırayım dedim sonuç sesi kısıldı ağlamaktan. Nasıl ağlıyo bir görsenizz sanki etinden et koparıyorlar

Merhaba hanımlar şu an hem ağlıyorum hem size yazıyorum. Dün gece olanlar beni çok üzdü. Resmen yıprandım elim ayağım hiçbir seye varmıyor. Depresyondayım sanki. Neyse sadede geleyim. Benim Allah bağışlasın 9 aylık bir yavrum var. Gece saat bası yarım saatte bir uyanıyor ve sadece emerek uyuyor. Bir kaç gündür esim de evdeyken (1 hafta raporlu) bunu çözmeye karar verdim sallayarak uyutmayı deniyorum çünkü uyanıyo emiyo tekrar uyanıyo emiyo artık doyuyo ama emmeden uyuyamadığı için deli gibi ağlıyo. Ağlamaktan kaç gündür sesi kısık kuzumun. Dün gece meme meme vermedim beşiğinde uyutmayı denedim tabi çok ağladı. Pışğışladım sakinleştirmeye çalıstım. Ama resmen savaş veriyorum sıkıntıdan terliyorum. O sırada Eşimde yattığı yerden bana bağırdı bu çocugun bu halinin sorumlusu sensin biliyon dimi dedi.
Artık isyan edecem ben ne kötü bir anneymişim neler yapmısım bebeğime. Emzik vermediğim için uyanıp duruyormuş çocuk eşime göre. Emzik vermediğim için suçluyum.
Size sorum gerçekten de bu çocuk emzik emmediği için mi yarım saatte saat başında uyanıyor?
Hayır canım ne alakası var bebeğin zaten artık sen versende emzik ffalan almaz annesinin memesinin sıcaklığı kokusu sütü varken emziğe kanmaz çünkü. Aynı şeyleri ben yaşadım o kadar çok emiyordu ki hep göğsüm açık uyuyakalıyordum. aksi gibi birde ısırmaya başlamıştı mastit oldum o ara yaradan mı nedir bilmem emmek istemedi bıçak gibi kesildi emmesi. he şuan uyanmıyor mu hala uyanıyor maalesef 26aylık gece ortlama 5-10arası yine uyanıyor. Sana sabırlar eşine de akıl fikir diliyorum sen çıkmazdayke bu şekilde yaklaşması çok bencilce olmuş.

Allah sabır versin öncelikle çocuk büyütmek eğitmek zor iş benimde 32 aylık oğlum var ilk 1 yıl aynı odada ayrı yataklarda yattık baktım beşiğine tırmanıyor düşecek diye bizim yatağın yanına yer yatağı koydum öyle uyudu 2 yaşa kadar. yanımızda yatmak istemedi rahat edemiyordu çünki babası gidince çıkardı yanıma biraz. Emzirme ise memeyi çok severdi yapışık gezerdik 2 buçuk yaşında anca bıraktı birden bıraktırmadım aylara yaydım azaltarak. Çünki doğduğundan beri güvendiği , karnını doyurduğunu, emme ihtiyacını karşıladığı şeyi birden kesemezdim zor oldu ama bıraktı şükür. 2 yaşında odalarımızı ayırdık çok güzel seveceği güvenli bi oda yaptık ona sevsin alışsın diye hiç zorlanmadı severek yatıyor. Memeyi bırakana kadar emerek uyudu hep sonrasında bazen sallayarak uyuyor bazen çok yorulursa kendisi uyuyor ama rutin saatleri var yatmadan önce yaptığımız şeyler var diş fırçalama kitap okuma yani güvende olduğunu hissettiğinde uyuyor bebek. Bence öncelikle sabırlı sakin olun o hisseder 9 aylıkmış daha ama anlıyorlar gerçekten. Doğru yolu bulana kadar deneyin yer yatağı da deneyin yanınızda rahat ederse onu da deneyin gece beslenmesine ihtiyacı yok bebeğin ama emme ihtiyacı güven duyma ihtiyacı olabilir o yüzden huzursuz ağlıyor olabilir. Gaz sancısı çeken kolik bebek müziği diye aratın sakinleştiriyor bebekleri belki işe yarar. Pedegog Gözde Erdoğan emerek uyuyan bebeklere emsin ama yatağına yatırırken biraz uyandırır gibi alt açıp kapatın uyarın diyordu derin uykuya memede dalmasın diye bi deneyin umarım işe yarar.
Sadece son cümlenize cevap vermek istedim :)
Ben o bebek uyusun da bir saat kafa dinleyeyim, bir fincan kahve içeyim ne bileyim en basiti tuvalete gidebileyim diye nasıl hasretle tutuşuyorum. Uyuduktan sonra odadan çıkarken o ‘çıt ‘ sesine uyanmasın diye adeta kanat takıp süzülüyorum odadan.:ruh:
Uyuduktan sonra altını açıp hafif uyandıracağım öyle mi? Gözde hanım çıldırmış olmalı, hangi anne bunu yaparo_O

Kocanız hep böyle mi?

Eğer böyleyse evinizde ortam huzursuz demektir.
Huzursuz ev, huzursuz anne eşittir huzursuz bebek.

Ev ortamı mutluluk saçmıyorsa bebeğin mutlu ve huzurlu olmasını bekleyemezsiniz. Çünkü hissediyorlar ve geriliyorlar.

Oncelikle stresli olunca bebek direkt huysuzlaniyor oncelikle bi sakin olun uyandiginda falan sinirlenmeyin inanin cok etkisi var benim cocuklar 3 yasinda ben sinirli oldugumda onlar benden beter oluyor emzik almıyorsa yapacak bisey yok benimkiler 6 aylikken aldi 2 yaşında zor biraktirdim ama hayat kurtardı diyebilirim.
Emzikde alsa sallayarak da uyutsaniz bir sure sonra bunlari bırakıyor endise etmeyin ben 1.5 yasina kadar sallayarak uyutuyordum uyku saatlerinden birini es geçip uykuları geldiginde kendileri dusup uyudular ogun bugundur sallamam mesela şu an hangi yontem cocuga iyi gelecekse uygulayin sonrasinda yine baska yontemlerle dogruyu bulursunuz
Bi uykusunu atlayip diger uyku saatine sabredin daha uzun ve rahat uyur tabi herhangi bir agrisi sizisi yoksa
Bir de diş demis diger arkadaslar katiliyorum diş donemlerinde yapacak bisey yok diş kasiyicisi verebilirsiniz agrisi olabilir dr kontorlunden sonra agri kesici olabilir. Ama dedigim gibi bi dr a götürebilirsiniz yedirdiginiz icirdiginiz şeyleri soyleyin tavsiye verecektir
Eşime doktora götürelim dedim karsı çıktı.doktorluk birşeyi yok diyor kendileri. Annemin teorisi uyutma uykusu gelince güzel uyur. Ama benim bebede işe yaramoyor. Bir uykusu kaçınca diğer uykular hepten kaçıyor. Benim bebe de uyku uykunun mayası teorisi geçerli ne zaman günüz güzel uyursa gece de güzel uyuyor

b

Dönem dönem saatlerce ağzından memeyi çıkarmayan bi bebeğim var zaten. Bu basmakalıp ezberlenmiş cümleleri bırakın da okuyun araştırın biraz. Memeye bağımlı mı çocuğun güdüsünde bu var zaten. Emzik emzik diyenler varya asıl emziğe bağımlı olunur.

Sizin sinirleriniz bozulmuş. Bir papatya çayı demleyin kendinize iyi gelir.

Back