Dün gece yaşananlar

sedeflidondurma

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2018
905
927
23
Merhaba hanımlar şu an hem ağlıyorum hem size yazıyorum. Dün gece olanlar beni çok üzdü. Resmen yıprandım elim ayağım hiçbir seye varmıyor. Depresyondayım sanki. Neyse sadede geleyim. Benim Allah bağışlasın 9 aylık bir yavrum var. Gece saat bası yarım saatte bir uyanıyor ve sadece emerek uyuyor. Bir kaç gündür esim de evdeyken (1 hafta raporlu) bunu çözmeye karar verdim sallayarak uyutmayı deniyorum çünkü uyanıyo emiyo tekrar uyanıyo emiyo artık doyuyo ama emmeden uyuyamadığı için deli gibi ağlıyo. Ağlamaktan kaç gündür sesi kısık kuzumun. Dün gece meme meme vermedim beşiğinde uyutmayı denedim tabi çok ağladı. Pışğışladım sakinleştirmeye çalıstım. Ama resmen savaş veriyorum sıkıntıdan terliyorum. O sırada Eşimde yattığı yerden bana bağırdı bu çocugun bu halinin sorumlusu sensin biliyon dimi dedi.
Artık isyan edecem ben ne kötü bir anneymişim neler yapmısım bebeğime. Emzik vermediğim için uyanıp duruyormuş çocuk eşime göre. Emzik vermediğim için suçluyum.
Size sorum gerçekten de bu çocuk emzik emmediği için mi yarım saatte saat başında uyanıyor?
Ekleme : öncelikle yorum yapan herkese teşekkür ederim. Burda gelen yorumlardan yola çıkarak kızımla aynı yatakta yatmaya basladık. Yatagı korunaklı hale getirdim. Kenarlarına birşeyler koydum. Böylelikle gece uyanmalarımı. 3 veya en fazla 5 keze düştü. Bu benim için çok çok harika bir rakam. Bu düzelmenin sebebi ağlamasına anında müdahale edebilmem mi , beşiğinde rahat hareket edemediği için sürekli uyanması mı (çünkü yatakta baya bazen baya 360 derece turlayabiliyor dalıncaya kadar) , yoksa kendini güvende hissetmesi mi ( bundan emin değilim çünkü uyanınca beni direk görmüyo hala ayaklarımı görebiliyor barikatları yuzunden ) bilmiyorum ama bizde işe yaradı. Gece uykusu düzelince gündüz uykusu da düzene girdi. Ama bugun de malesef hasta ateslendi inş düzenimiz bozulmaz. Burayı takip eden çözüm arayan birilerine faydası olur belki diye yazmak istedim. Birlikte aynı yatakta yatmak bizde işe yaradı. Bu şekilde salık veren kişilere çok tesekkür ediyorum. Bitanesiniz

Son düzenleme:
Emzik verince uyuyor mu peki?
Uyuyorsa neden ısrarla hem çocuğa hem size eziyet ediyorsunuz?
Agız dis yapısı bozulur die sanırım ama böyle de ikinizinde sinirleri harap oluyor.
Esinize dicek bisy yok,klasık türk erkeği kafası.
Yardımcı olmaz anca konuşur.
Allah yardımcınız olsn.

Eşinizin teorisi hatalı

Oğluma hiç emzikle vermedim

Doğduğu günden itibaren de ilk yatınca 4 saat sonra emmeye kalktı sonra da 2 saat ara ile

Çocuğun bir sıkıntısı mı var

Karnı mı ağrıyor üşüyor mu anne mi istiyor yani karnı acıkmadığına göre sık uyanma sebebini bulmak lazım

Uyutmadan yemek yediriyor musunuz

Emzik almadı.

Yediriyorum akşam ve öğlen yiyor

Yeni doğum yapan anneler memede uyutmayın alışmasın, kendi uyumayı öğrensin dediğim zaman kızıyorlar bana ama aylar sonra büyük sorun olarak çıkıyor ortaya işte. Emzik şu durumda sorununuzu çözmez. 6 aydan sonra bebeğinizi doyurup yatırırsanız gece beslemesine gerek duymaz. Tamamen tiryakilik şu an yaptığı.

Zor olacak ama uyku eğitimi vermeniz gerekiyor bebeğinize. 5-25 gün arasında sürebilir bu eğitim. Profesyonel yardım da alabilirsiniz, bu konuda yazılmış kitapları ya da eğitim dvdlerini edinerek de deneyebilirsiniz.

Diş dönemleri başladı muhtemelen. Özellikle diş çıkarırken memeyi ağrı kesici gibi kullanıyorlar. Ağrıdıkça emmek istiyorlar. Emziğe alışmış çocuk için tabiki emzik hayat kurtarıcı. Çocuktan emziği çekmenin bi anlamı yok. Ama alışmamış çocuğa 9. ayda emzik verilmez. Memeyi nasıl kesme zamanı varsa emziğinde olacak. Boşuna ek stres.

Omzunuza yatırıp sırtını sıvazlayıp gaz çıkarmasını sağlıyor musunuz?
Bir de bebekler uyurken bile meme emiyormuş gibi ağızlarını cok cok yaparlar bence emzik en azından uyuduğu zamanlarda gerekiyor.
Emzik almadı diyorsunuz da annenize ablanıza ya da komşunuza rica edin çıkamıyorum bebekle diyin en yakın eczaneden almak zor olmamalı.

Emzik kullanmaya karşı tabularınız var sanırım. Öncelikle kötü bir anne değilsiniz. İlk çocuk hep zor derler. İkinciler de hep usludur. İlk çocuk zor çünkü tecrübesiziz ve bilmediğimiz bir dünyaya adım atıyoruz. Yani kendinizi suçlamaktan vazgeçin önce. İlk çocuğunda emzik, sallama gibi tabuları bulunan bir anne olarak, kendimi boşu boşuna yıprattığımı düşünüyorum. Sürekli emmek isteyen, uyumayan ağlayan, gece gündüz maksimum uyku süresi yarım saat olan bir bebek. 4 aya kadar böyle geçti ve 4. ayda emzik verdim. Bir nebze de olsa rahatladım. Bebekler genelde geceleri birçok sebepten uyanır ama sallanma ve emme alışkanlığı olan çocuklar daha sık uyanabiliyorlar. Çünkü bebeklerde rem uyku süresi bizlere göre daha kısa. Biz uyandığımızda kolayca uykuya dönebiliriz ama sallanmaya alışmış olan bebekler rem uykuya geçtiklerinde tekrar kendi başlarına uykuya dalamıyorlar. Bu sebeple bebek sallanarak veya emerek uyumak istiyor. Uyku eğitimi vermeye çalışıyorsanız eğer bunu kademeli olarak yapmanız daha iyi olacaktır. Gündüzleri yanına uzanarak yavaş yavaş tek başına uyumaya alıştırabilirsiniz. Geceleri de yanına yatıp, uykuya kendi başına dalmasına izin verin. Sabırlı olun. Bir saat belki iki saate yakın uyumayabilir ama sonunda kendi kendine uyuyacaktır. Böylece uykuya kendi başına dönmeyi öğrenecek ve sallanma isteği duymayacak. Çocuğa birden uyku eğitimi vermeye başlamayın. Bu konuda kitaplar okuyun, sıkı araştırmalar yapın. Her çocuk aynı değil maalesef siz de kendi yönteminizi bulabilirsiniz. Mesela benim kızım hiç uyku arkadaşı istemedi ama battaniyesine bağlanmıştı. Yanında yattım hep bazen iki saatte uyudu, bazen bir saatte. Gece uyanma süreleri de böylece uzadı. Uyumadan önce bebeğin karnının tok olması da önemli. Emzirmek 9 aylık bebek için yeterli olmayacaktır. Ya muhallebi yedirin yarım saat önce ya da hafif bir çorba içirin. Umarım en kısa sürede düzen oturtursunuz.

Bu arada emzik vermeme tabunuzu yıkabilirsiniz. Gecelerce uykusuz kalmak hem sizin hem de bebek için fazlasıyla yıpratıcı. Siz de bebeğiniz de uykusunu aldığında daha kaliteli zaman geçireceğinizden emin olabilirsiniz. Şimdi ki emzikler eskisi gibi değil. Soothie emzikler anne göğüs ucuna en yakın emzikler veya avent emzikler. Bebeklerin damak yapısını bozmuyor bu emzikler. Önceliğiniz uyku eğitiminden önce bebeğinizin neden uyumadığını çözümlemek olursa daha iyi olur.

Ek gidalar veriyorsaniz rahatsiz ediyor olabilir mi sindirmesde güçlük cektigi seyler olabilir mi? 1.5 yasina kadar gaz problemi cektik surekli gaz cikarmak ocon dik tuup omzumuzda gezdirdik oyle atlattik gece bile gazdan uyanir aglar cikarinca rahatlardi. Ac oldugu icin degil baska bi sıkıntısı var onu cozmek lazim

agladiginda hemen kosup yatagindan alip kucaklamayin karnina saat yonunde hafif hafif maasaj yaparak sakinlestirin muhtelen eek gidalarla tanistigi icin bagirsaklari bu doneme alismaya calisiyor
gun icerisinde neler yediriyorsunuz?
dis donemide olabilir agri kesici veriyormusunuz
emzik cocuklarin bu donemde rahatlamasi icin cok yardimci hem dislerini kasir hemde meme agzindayken duygusal bosluga dusmez

Saka mı yapıyorsunuz emzik almadım değil bebek emzik almadı bir türlü reddetti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…