Dün gece yaşananlar

Bakın tok demişsiniz ama nerden biliyorsunuz tok olduğunu. Şöyleki belki çocuk memeden sut gelmedigi yada az geldiği için enmek istemiyor. Bos memeyi mi emsin. Bi mama alip deneyin ne olacak eminim icer ve rahatlar. Belliki aç.
Susamıs da olabilir. Su verin bir de.

Ah ah ah çok zor bebekler çok rabbim kolaylik versin canim. Benimde oglum 7 aylik oldu ayniyiz gece benim uyuma gibi bir luksum yok ik vik bitmiyor. Simdi uyudu ödüm kopyo uyusam uyanir mi diye memelerimde can kalmadı ek gıdaya da niyetli degil diş falan da yok daha ca Ayni benimde komsum anlatiyo masallah oglu aksam 11 de yatyomus bi kez gece kalkiyomus sonra hemen uyuyomus aglamiyormus bile cocuk. Kadın ek gida bile unla lapa yapip weryo bide. diyorum ben nerde yanlis yapiyorum.

Uyku egitimiyle ilgili gercekten cok sey ogrendim herkes bu kitabi övuyordu hadi dedim bunuda okuyayim ama korktugum tam olarak senin dediğin şeydi :)) of napalim gene okuyacagiz bende guya bu pazartesi basladim zaten iki saatte bir uyutuyorum gunduzleri aksamlarida belli saatlerde yatirmaya calisiyorum ama bu hafta rutin de yapmaya basladim. İlk basta saatlere ve rutinlere alistirma olarak baslaniyor ben onumuzdeki haftada yine saatleri oturtmaya calisicam sabah uyanis ve aksam yatis saatleri en onemlisi zaten. Sende o sekilde baslarsin heralde arastirdigina gore:) olalim iletisimde ama ben bu siteden mesaj va nasil atiliyor bilmiyorum sen atabilirsen yaz bana destek olalim belki basaririz

Arkadaslar cocuk ac degil benimkide oyle acliktan degil alışkanlıktan bir uyku döngusunden digerine gecemedigi icin uyanip meme istiyor tekrar uyuyabilmek icin bu yani. Siz begenmezseniz begenmeyin aciktigi icin degil uyuyabilmek icin meme istiyor.

Bir derdi vardır mutlaka. Diş falan çıkarıyor olabilir mi?
Bir de kış aylarında bebekler daha sık uyanıyor bildiğim kadarıyla.
Alt dışı çıkarken şişmiş ti ve beyazlamisti, beyazlatma ve Şişme yok hiç . Benim bebeğim yanımda yatınca uyuyor kesintisiz , onuda internetten araştırdım anneden ayrılma korkusu kaybetme korkusu yasarlarmis. 1 aydır annemdeyim daha çok annem bakıyor , galiba bebeğim ondan etkilendi .. Konu Sahibi arkadasimizin bebeği sindirim sıkıntısı yaşıyor diye düşünüyorum . Çünkü 7 . Ayda gündüzleri hiç durmuyordu bebeğim , probiyotik rahatlatti bizi . Böbrek USG , dış çıkarırken orta kulak enfeksiyonu vs hepsine bakilmasi lazım . Çocuk bakmak çok zor , Allah yardimcimiz olsun hele de gece uyaninca bebek , anne ne kadar sabırlı olsa da sinirleri bozuk oluyor .

Gündüz uykusu 3 saatte bir olur ama her bebek farklı tabi . 2 saatte bir uyuyorsa birde ek gıda da sindirim sıkıntısı oluyor . Kaka o kadar önemli ki gece 3 ya da sabah 5 de kaka için uyanır bebekler uyuyamaz.

Aynısı idi oğlum emzik ve biberonsuz 3 yaşına kadar emzirdim, çok zorladı beni ama inatla vermedim yapay bir şey iyiki vermedim bilmem hastalansın adam akıllı, şimdi 8 yaşında hala eli ağzındadır emmez ama ağzına götürür genelde her şeyi yapışık olmayı sever bazı çocuklar teması çok sever belli sizin minnak öyle stresli zamanlarınız ama geçecek eşinize takılmayın tipik türk erkeği yani. Siz iyi bir anne olmasanız stresten ter atmazdınız emin olun ve kendinize inanın çok iyi bir annesi var o kuzunun şükürler olsun

anne memesini emzik olarak kullanıyor .

tok olduğundan çok emin olduğunuz için söyledim.

Ayrıca arkadaşlar ben ilkokul 4 e kadar falan annemlerin yanında uyudum ayrı bi yatakta. Aklım ermeye başladığında artık tabiki stemediler artık. Ve ben inanın devamlı korkarak büyüdüm karanlıktan yanlızlıktN.. ünide bile korkarak uyanup yada uyuyamayarak kuzenimin yanına yatıp saçını tutarak uyurdum. Ki annem allah rahmet eylesin aşırı sevgi dolu bir kdındı. Lisedeyken bile servisimi balkonda bekler daha balkondan annesinin kuzusu geldi diye severrek karşılardı beni. Bence bu biraz kişinin karakteri ile ilgili sanırım. Ben bu şekilde büyütülmüş olarak ne çok özgğvenli nede çok şımarık bir kişi değilimdir.

Kızımı 22 ay emzirdim ve memeden kesene kadar her gece kalktı 2-3 kez.
Emzik te sadece 1 kez denedim almadı bir daha denemedim bile.
Oğlum var 5.5 aylık,emzik veriyorum bazen , sadece mamasını içtikten sonra (yeteri kadar),uyuyakaldıysa ve boş biberonu hala emmeye devam ederse veriyorum uykusu açılmasın diye,uyanıkken yada gece zaten vermiyorum,alışkanlık oldu mu sanmıyorum zira haftada 1 yada 2 kez kullanıyorum emziği,aramıyor normal zamanlarda.
Evet emzik kimilerine korkunç geliyor ama bence uygun zamanda kullanılırsa işe yarıyor. Bazen uyuyamıyor,uykuya gecmekte zorlaniyor o zaman emziğini verip kucağımda salladıgım da oluyor.
Ha 9 aylık bebeği bu saatten sonra emziğe alıştırmak gerekli mi bence değil. Gece beslenmesini kesmek istiyorsanız,tok olduğundan eminseniz uyanınca sadece su verebilirsiniz.
Eşinizi de takmayın,uzaktan konuşmak kolay,buyursun o uyutsun bir gece,o kalksın her uyandığında o zaman da hala böyle konuşabiliyorsa buyursun konuşsun.
Sağlıkla büyütün bebeğinizi.

Yok arkadaşım her bebek emzik almıyor. Kızım 2 yaşına kadar emzik emdi ama oğluma kesinlikle veremedik.
Küçük bir ilde yaşıyorum , bazen her an bulunmuyor aradığın şey. Sırf o gün ünlü bir markanın emziğini almak için Ankaraya gittik biz. Sözde her bebek tutuyormuş onu. Yine de almadı oğlan.
Eşi çok anlayışsız kadıncağızın sürekli bocalamasına sebep oluyor

Belki sütünüz yetmiyordur.bazen o yüzdende aglayabiliyor.ek gıda verin.bi arkadaşım sonradan farketmisti meğer çocuk aç kalıyormuş süt yetmiyormuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…