Dün gece yaşananlar

Sabah 5 gibi emzirmeyecektiniz aslında. 3-4 aylık değil 9 aylık bir bebekten bahsediyorsunuz ve onun da bir uyku isteği var. 6 aydan sonra hatta çocuk doktorumuz 5 ay dedi ama biz 6. Aya kadar devam ettik gece emzirmeyi bırak o uyanana kadar da emzirme dedi. Siz acıkmış olabileceğini düşünmeyin o uyanır. Siz uykusunu bölüyorsunuz. O da geri dalma problemi yaşıyor. Bence kesinlikle bir çocuk doktoruna gidin en doğrusunu o söyler

Bebek emziği almadı diye algıladım ben. Anne babası almış emziği bebek istememiş diye anlafım

Ne kadar acımasız yorumunuz. Zaten sadece anneyi bilen memenin onun için güven, beslenme gibi anlamlar taşıyan bir meleği memede uyutmayın demek.. tüm anneler aşağı yukarı aynı şeyden yakınıyorsa niye normali bu diye bakılmıyor, niye anneler kendini düşünüyor, niye bebeğin de birey olduğu görmezden geliniyor ve ihtiyaçlarını karşılama şekline hep bir müdahale var. Sanki bizler hergün aynı rutinde uyuyoruz. Aynı mod da geziyoruz

Ben de bu gece ortamızda yatırmayı denwyeyim. Biz bunu da denemiştik ama kızım yatağın gıcırtısından uyanıyor eşim sağa sola dönüyor yatak gıcırdıyor bebek uyanıyor. Ama tekrar deneyelim bakalım

Ben uyandırmadım 5 gibi uyanınca artık emzirdim diğer uyanmalarında emzirmedim. Ağladı. Pişpişlesim salladım beşiğinde ama emzirmedim. Gece 12 den 5 e kadar deliksiz uyusa bana yeter. Yarım saatte bir kalkıyo diyorum.

Ben de ilk çocukta böyleydim. Neden ağlıyor neden diye yırtınıyordum.
Ben huzursuz oldukça, eşimle çatıştıkça çocuğum daha huysuzdu.
Dedim huyu bu herhalde, kabullendim. Daha sakin ve anlayışlı olmaya çalıştım. Eşimi umursamadım. Papatya çayı içtim, kızıma da 1 tatlı kaşığı içirdim ara ara. Daha sakin oldu ama gece uyanmaları bitmedi meme emdiği için. 2,5 yaşında memeyi bırakınca kesintisiz uyumaya başladı.

Yo acımasız değil. Meme vermeyin demedim memede uyutmayın dedim farkındaysanız. İkisinin arasında dağlar kadar fark var. Annenin görevi tabi ki bebeğin ihtiyaçlarını karşılamak ama bebeklerin zekalarını çok hafife alıyorsunuz. Memede ya da aynı yatakta yatmayan bebekler de doğru yöntemler uygulanırsa güvenli bağlanabilir. Konuşarak, ilgilenerek emzirir, yatağına yatırıp yanında durararak şarkı söylersiniz, nini söylersiniz, masal okursunuz uyur. Türk annelerinin en büyük sorunu bağlı değil bağımlı çocuk yetiştirmek. Sonra kreş çağı geldiğinde depresyona giren çocuklarınız oluyor.

Bence bir doktora gidin ya san gece yediklerine dikkat edin sebze türü mü yoksa yoğurt mu veriyorsunuz? Her bebek aynı değil bir doktora danışın. Yine aynı şeyler oluyorsa yapacak bir şey Yok malesef.

Ancak çoğu anne ağlatarak yapıyor bunu.
Uyusun diye bırakıp 3-5-10 dk ağlatıyor. Ben de uyku eğitimini denedim ilk çocukta ama vicdanım sızladı. Madem sabredemiyorum neden doğurdum dedim. Annelik bu yüzden zor ve fedakarlık istiyor.

Geçen Benim kızımı yatırdım muhallebi vermiştim emzirdim de. Ama uyumasını bekleyene kadar memede tutmuyorum 10-15 dakika ya da bazen 5 dakika.
Geçen o kadar ağladı ki kucağıma alıp gezdirdim konuştum yüzünü falan sevdim. Tekrar emzirmedim. Uyanıktı ama yattı hiç sesini çukarmadı kendi uyudu . Çünkü dinliyor anlıyorlar dediğiniz gibi çok zekiler. Birlikte de uyumadım hiç belki bir kere. Benim bebeğim 1 - haftalıkken yatakta yer değiştiriyordu şaşırmıştım ilk gördüğümde. O yüzden hiç beraber yatmadık

Sonra da bu cocuk neden okulu sevmiyor deniyor.. her kelimene imzami atarim yine :)

Konu sahibi bebeginizi memede uyutmayin. Emzirin, suresi bitince yatagina yatirin.. ilk gunler biraz aglasa bile elinizi uzerine koyup pispiayarak sakinlestirebilirsiniz ama kesinlikle duygulariniza yenilip almayin, alisma surecini basa alirsiniz.. kendini yalniz hissetmemesi icin de yanina sevdigi bir oyuncagi koyun bir sure sonra kendi kendisine alisir..

Kesinlikle ben bu şekilde yaptım hep. Kendi uyumaya başladı

Tabi biz de ben de eşim de uyuduğumuz gibi kalkan insanlarız uyurken pek hareket etmiyoruz. Siz çok hareketliyseniz bebeğe zarar verme ihtimaline karşı iyice düşünüp ona göre deneyin. Biz de ilk zamanlar tedirgin olmuştuk biraz acaba zarar verirmiyiz diye aslında. Bir de yatağı duvara dayayıp anne bebek yatanları duymuştum.

Emzik vermek kötü birsey değil. Benim de çocuklarım çok huzursuz ve geceleri sürekli ağlayan çocuklardı. Doktor emzik ver bişey olmaz kendine işkence etme demişti. Bebekler emerek rahatlıyorlarmış duygusal olarak, seninki de o yüzden uyanıyor olabilir. Eşin madem çocuk yetiştirmek konusunda bu kadar yetkin ve bilgiliymiş neden kendisi susturmaya çalışmıyormuş çocuğu ?

Evet bazen ağlıyorlar ama öyle katılırcasına dakikalarca ağlatmaya gerek yok. Genelde mızıldanırlar, ama çok ağlarsa kucağa alıp sakinleştirip tekrar yerine yatırmak çözüm. Evet çok zor bir süreç uyku eğitimi, sabrı zorlayabiliyor zaman zaman. Ama bebekler uyumayı bilmiyor. Biz nasıl öğretirsek de uzun bir süre öyle devam ediyor. Bu acımasızlık ya da işkence değil, eğitim sadece.
Benim çocuğum yok ama ablamın bebeğine uyku eğitimini ben verdim. Tamamen düzene girmesi 16 gün sürdü. 8 aylıktı ve bütün ev halkı her gece onun hizmetindeydi. Ben ele alıyorum durumu, kimse müdahale etmesin dedim. Her gece saat sekizde mamasını yedirip, kısa bir banyo rutinine başladık. Banyodan sonra minik bir yağlı masaj, pijama giyme, ev halkına iyi geceler öpücüğü verme ve tomurcuk kitabı eşliğinde uykuya gitme şeklinde. Öyle deliler gibi ağlaması olmadı hiç. Gece uyanıp meme istemeleri bir müddet devam etti, onu da yanında durup pışpışlayarak, kimi zaman şarkılar söyleyerek aştık.
Şimdi 13 yaşında bir ergen hala yatmadan önce duşa girer ve kitap okur.

Ben varım mesela böyle yatan tam 20 ay böyle yattık gece boyu emerdi sürekli al koy sürekli zor oluyordu yanımda yatırdım 20 ayda memeden kestim tabi 1 ay zor oldu ama şimdi alıştı gece deliksiz uyuyor yatağında 28 aylık şuan

Çocuk sizi istiyor. yanınızda uyutun bakın saha kadar nasıl uyuyacak . sanki benim oğlumun bebekliğini yazdınız. benn yanımda uyuttum ikisinide. emer uyurlardı. ama diş dönemi sabaha kadar uyutmazlardı beni. diş olabilir . sizin stresinizi hissediyor olabilir .

Cocuk uyku dongusunde uyandiginda uyuma seklini bastan ister o yuzden agliyor. Cunku uyumayi bilmiyor. Desteksiz uyumayi ogretmeniz lazim.
Esinizde cok bos konusmus. Cok biliyorsa kendi baksin.

Büyük kızım memede uyudu hep. Uyku düzeni memeye endeksliydi.
2,5 yaşında artık meme yok dedim, o gün bıraktı ağlamadan. Kesintisiz uyumaya başladı.
Bence memeye tamamen doyduğu için bırakırken zorlanmadı.
3 yaşındayken okul sevgisi başladı. Şimdi 5,5 yaşında 2 yıldır anaokuluna mutlulukla gidiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…