Dün gece yaşananlar

İlk aylar biz de yanyana yattık ama nereye kadar eşimle ayrı yatabiliriz ki. Benim kızım çok hareketli nasıl güvenip de yanımda yatırayım ya yataktan düşerse. Uyanıp gece beşiğine tırmanıyor

Ben de emziği denedim aşışmayınca eline de verdim ama oynuyo benimki sapını ısırıyo memesini ıaırıyo 2 çork çork yapıp tükürüyo. Pekmezle de denedi babası almadı almıyor. Napabiliriz almayan bebeğe ağzına mı yapıştırayım

İlk aylar biz de yanyana yattık ama nereye kadar eşimle ayrı yatabiliriz ki. Benim kızım çok hareketli nasıl güvenip de yanımda yatırayım ya yataktan düşerse. Uyanıp gece beşiğine tırmanıyor

Bizim yatak japon usulu, oldukca alcak.
Dusseler bisey olmayacak kadar alcak.
Sizinki yuksekse tabi o sorun.

bir anne nasil bebeginin sesini kisarak aglatir ya okurken sinirlerim zipladi resmen!!! bu nasil bi bencilliktir..daha 9 aylik bebebeye yapilirmi bu.
bakamayacaksaniz yapmayin yahu yeter eziyetleriniz bu minnaklara.
emmek istiyor işte.
o yavru henuz memenizi birakmaya hazir degil..emzige alistirin..
yok ben bebegimi emzik vermem diyen sozde coool anneler!!
bende bebek buyuttum..tum surecleri yasadim ve hepsi zamanla geciyor..
boyle travmalar yaratmaya ne hakkiniz var..nasil dayaniyorsunuz aglamalarina..esiniz cok hemde cok hakli ben olsam daha agir bi tepki verirdim!

Bir de bir sitede rem uykusuna girdiğinde yürümeyi ya da emeklemeyi ilerletmek için de uyanabilirler yazıyordu. Benim kızım ağlayarak uyanıyor ve hemen beşiğine tırmanıyor. Bu nedir sizin bebekleriniz de böylemiydi. Gün içinde de çok hareketli asla kucakta durmaz sıkıntıya gelmez. Sürekli tırmanıyor. Ona yastıklardan yuva yaıyorum. Tırmanıyor düşüyor bi oraya bi oraya atıyor kendini. Bir saniye durduramıyoruz. Sürekli hareket halinde. Böyle bebeği oşan var mı ne yapmam lazım

Ben kendi bebeğime uyku eğitimine 3. Aydan sonra başladım. Emzirip yatırıyordum. Ağlasa da almıyordum bi şekilde uyuyordu. Çok ağlayıp ortalığı yıkmıyordu tok olduğu için. Emme refleksi var aç olmasa da ister. Benimki de emzik almıyordu ama ara ara verdim. Hep attı. Bu sefer parmak emmeye başladı. Ek gıdaya geçtikten sonra gece zaten ağlasa da emzirmedim.doktor alıştırmayın dedi Çok zorda kalınca ancak. Gece yarısı ağladığı zaman emzirmeyin. Bu çok büyük hata olur. 6. Aydan sonra gece uyandırıp emzirme demişti doktorumuz. Kendi uyanınca da emzirmeyip bekliyordum. Ya kendi uyuyordu ya da biraz pışpışlıyordum. Belki vicdansız diyeceksiniz ama 2-3 dakikadan daha uzun sürmüyordu ağlamaları. Şu an 12 aylık yine aynı şekilde yatarken meyveli muhallebi yaparım her akşam öyle uyur. Kolay kolay uyanmaz. Eğer alıştrsam her ağladığında kucağıma almaya şu ana kadar bizimki de uyanırdı saat başı. Şu an uyku problemi Yok hiç

Buna pedagojide kabullenilmis caresizlik deniyor.
Cocuk anneden umidi kestigi icin tepkisizlesiyor.
-aglasam da bakmayacak, beni sakinlestirmeyecek, bana yardim etmeyecek -
ilk 2 sene asla onerilmeyen bi tutum.
Ilerde oluyorum diyen kisi, bisey olmaz dayanirsin cevabi alir bu sekilde egitilmis bireyden.

Evet bana vicdansızlık gibi geliyordu itiraf etmeliyim ama çocuk artık emmek istiyor daha doğrusu uyumak istiyor karnı tok emmiyor uyuyamıyor da memeyi tutmayıp kendini geriye doğru atıp ağlıyor. Çocuk emmekten gazmana dönüyor. Öyle de ağlıyor bari gece emmwsini kesmeliyim diye düşündüm ben de.

Benim bildiğim de bebegin kendini güvende hissetmesi için gerekirse ilk 2 yaşa kadar annesiyle beraber uyuması gerektiği. Şuan bende bebegim le uyuyorum uyandığında beni görünce devam ediyor uykuya ve bebegimi de hiç aglatmadım. Çünkü ben onu ağlasın ağlasın kendi sussun diye dünya ya getirmedim. Ve zamanla anneye olan ilgisi de azalıyor bebegin. Aynı şekilde aglayıp aglayıp sustugumda annem bana kesinlikle bakmazmış ve babaannem dayanamaz odalarına girer beni alırmış ve ben şuan anneme karşı çok hissizim, babaannem daha ön planda.

Ben 3 yasina kadar yattim, hala arada girip yatiyorum yanlarina :)

Biberona dahi alıştıramadım 15 20 gündür biberona alıştı.
Benim ikimci cocugum
Ne emzige alıştı ne biberona
20 aylık şuan
Saat bası uyanır meme için
Karnı tok biliyorum ,sadece alışkanlık
Dört ay sonra kesicem zaten memeden
Bakalım nasıl olacak
Allah sabır versin size
Bi önerim yok malesef
Kelin ilacı olsa misali..

Allah size de sabır versin

Gece yarısı emziriyor musunuz? Uyuduktan yatırdıktan sonra? Eğer gece yarısı uyandırıp emzirdiyseniz bu zamana kadar yani 6. Aydan sonra gece sürekli kalkması çok normal. Sürekli ağlaması çok normal. Ben gece emzirmesini kestim doktorun söylemesiyle ve gece hiç sıkıntı yaşamadım. Diş çıkarma zamanı hariç.
Hatta eşim iyi ki böyle alıştırdın kendi kendine uyuyor der. Biz anne olarak biraz daha anne sütü alsın diye kendimizi hırpalıyoruz ama bebek uyumuyor anne babayı uyutmuyor. Bu sefer gerginlikler başlıyor. Bu daha zararlı aslında. Gece emzirmediğim zaman alarm kurardım sessizce. Kalkar o emziremdğim sütü sağardım. Onu gündüz verirdim. Böylece gece içeceği sütü de almış olurdu

Benim de kızım 9 aylık. Aylardır ortamızda yatıyor. Gece uyansa bile ağlamıyor. Memeyi bulunca emerek geri dönüyor uyumaya. Ben de onun kıpırdanmasına uyansam bile geri devam ediyorum uyumaya. Ne zamana kadar böyle devam edecek bilmiyorum ama şimdilik babası da ben de kızım da mutluyuz. Üçümüz de gece uyuyabiliyoruz. Pek çok insana da yanlış gelecektir memede uyumaya alışmasın diyenler çok oldu bana da. Ben de doğumdan önce karşıydım. Ama sanırım iç güdüsel birşey. Hayvanlar da böyle yapmıyor mu sanki, annelerine sokulup uyuyorlar hazır oluncaya kadar.

Emzikte almıyormuş işte çocuğunuz eşinizde biliyor dimi bunu. suçlu aramaya çalışmış orda uyuyamamasından dolayı.
Maalesef babalar daha sabırsızlar ve dayanıksız ve suçlu aramayı da çok seviyorlar
annenin olduğu kadar babanın da görevi var tabi çocuk konusunda
Her çocuk farklı kimisi emerek uyuyor kimisini doyurursun beşiğine koyarsın hemen uyur sizinki de emmeyi alışkanlık haline getirmiş. Akşam daha doyurucu şeyler verip uyumayı deneyin.

Ben 6 ay emzirdim, çünkü o kadar emdi.
Emzik almayan bebek zordur, çevremde var biliyorum.
Benim oğlum Allah'tan emzik alıyorda, o anlamda sıkıntı yaşamadık.

Ancak ilk oğlumdan ne çektiğimi bir ben bilirim.
Kolik bir bebekti ve 2 sene doğru düzgün uyumadık.
Nitekim geçiyor zaman ve herşeye alışıyor insan.

Uyku eğitimi vermek için doğru zaman yoktur.
Sizin hazır olduğunuz zaman vardır buna inanıyorum ben.
Çünkü bu eğitimi verirken çelik gibi sinirleriniz olması gerekir.
İnsanı yoran bir süreç
Eğer başarırsanız da muhteşem birşey oluyor.

Şimdi uyku saatlerimiz düzenli.
Akşam 9:30'da yatış, sabah 8 - 9 gibi kalkıyorlar.
Bence ideal bir uyku süresi.
Gece ortasında uyanırlar. Yaz aylarında daha seyrek ancak kış aylarında daha sık uyanıyorlar.
Sebebi kış aylarında daha çok hastalanıyorlar daha huzursuz oldukları dönem oluyor.
Yaz aylarında bütün gün enerjilerini atabildikleri için daha rahat uyku oluyor.

Mevsimler de etken bana göre.
Ayrıca bir elin 5 parmağı bir değil ki, her çocuğun büyüme süreci aynı olsun.
Hepsinin huyu suyu farklı, siz kendiniz deneyerek yöntem bulacaksınız.
Bazısı ayakta sallar yöntemini tutturur, bazısı kucağında uyutma ile bulur yöntemini.

Diyeceğim o ki, eşinize bir ayar çekin bence.
Siz bunlar ile cebelleşirken onun görevi size destek vermek.
Bu şekilde çemkireceğine, oturup bir düşünsün size nasıl yardım edeceğini de bari gece uykularınız düzene girsin.
Davranışını çok yanlış buldum, zira o çocuk sadece sizin çocuğunuz değil.
Evet anneye muhtaçtır, annedir asıl çocuğun ihtiyaçlarını bilen karşılayan, ama eşin de destek vermesi gerekir, sorumluluk sadece 1 kişide olmamalı.

Hayvanlar da böyle yapmıyor mu sanki, annelerine sokulup uyuyorlar hazır oluncaya kadar.

Bana göre çok doğru bir yaklaşım, kısaca doğada bu böyle.
Ne mutlu size o zaman, inşallah ayrı yatağa alıştırırsınız ancak durumdan herkes memnun ise bence böyle devam edin bir süre daha, hem kış aylarındayız zaten, yaza doğru ayırırsınız olmadı.

Benim evim bu ara kalabalık.
O yüzden bizde ufak oğlum ile yatıyoruz, ortamızda yatıyor kendi yastığı ile beyfendi.
Ancak halinden çok memnun, biz de düzgün olan uykularımızdan gayet memnunuz.

benden bir adet daha . Valla ben de bir iki kere emzirip yatağına koyuyorum ama artık üçüncü kalkışta yatırıyorum ortaya alıyorum koynuma uyuyoruz ailecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…