- 29 Aralık 2010
- 8.416
- 23.872
-
- Konu Sahibi Yalnizkelebek
bunu düşünen adam neden ailesinin keyfi harcamaları için kredi çekiyor.onlarda kredi çekmeden mutlu olsunlar ya. Çok akilli kendisi.oyalıyor canım seni ailesine kıyamıyor ama seni herşeyin en ucuzuna layik görüyor.yapma kendine bu eziyeti.bu düşüncesizler boyle devam eder yakma kendini...Oyaladığı konu maddiyat , bugün istesem bugün evleniriz o benden çok istiyor ona kalsa geçen sene de evleniyorduk ama maddiyata bakmıyor bi nikah yaparız ne olacak yeterki huzurlu olalım diyo
Ben çalışıyorum 1 buçuk senedir okulum bittikten sonra çalışmaya başladım benimde herhangi bir birikimim yok bende aileme yardımcı oldum ama kendimi ona göre ayarladım kasımda kredim bitiyo babama yenisini çekmiceğimi söyledim 2 senede birikimi yapıcam
Şimdi sevgilimle kıyaslayacaksınız sanırım o erkek ve sorumluluğu daha fazla olmasa yok dersin çalışır didinirsin ama var olan seyi göz göre gözre ailesine vermesi düşüncesizce davranması bizi bu duruma getirdi
Siz benim adıma nede güzel cevap yazmışsınız !
Bakın ben aileye yardım edilmesini anlıyorum diyorum ki bende aileme destek oldum bende birikim yapmadım ama körü körüne değil sorun burda
O bütün maaşını ailesine yığarken ben yeni mezun olmuşum ben ne yapacaktım ?
Oturup bizim için birikim mi ?
Karsımda defalarca söylememe rağmen hiçbir adım atmayan adam var
Sorun birikim yapıp yapmamaıs da değil lanet olsun ben mi anlatamıyorum hanımlar
Sorun 4 senedir bizi düşünmeden hareket etmesi kii bu adam bian önce evlenelim aileleri tanıştıralım diyo
Bende nasıl olacak dediğim zaman kabak bana patlıyo
Benim kredi ödemem kasımda bitiyo geçen sene çektim 3 bin babam zorlanma 2 sene vadeli çek falan dedi gerek var mı o kadar uzatmaya baba bian önce bitsin dedim çnkü planlarım var
Onda bu yok işte adam param yok diyo ertesi gün gidip babasına kredi çekiyo
Benmle dalga geçmeye getirmişsiniz konuyu bi nevi karsımda en az 6-7 kez kredi çekmiş 4 senedir yaklaşık 30 bin kredi ödemiş ve 1 buçuk senede 60 bin ödeyecek bi adam var
Niye pekii ?
Ailemin ihtiyacı vardı bu kadar
Ya bu bi ömür böyle devam ederse diyorum bende sorun bu işte bu
Biraz önce gördüm o konuyu arkadaş bayağı bombayı koymuş gitmiş
25 yasındaasevgiliniz kaç yasında ?
Asıl sorun ailesine gecmiste yardim etmesi degil ki. Bazı arakadaslar ne var geçmişte yardim etmişse diyor. Ama bu adam somurulmeye alistiysa evi barki olunca colugunun çocuğunun rızkını da düşünmeden gereksiz seyler icin verir. Eger durum buysa uzak dur. Ha diyorsan ki ben mecburum(!) bu adama ki olabilit ayıp bir sey degil. Oyle bile olsa kendi yeni ailesini eskisinden üstün tutacak bir adamla olmaz canım
Aslında aynı şeyi düşünüyoruz ne zaman ki siz birlikte bişeyler yapmaya başlamışsınız ya bende artık bizde bişeyler yapalım diyorum . Yani ona sen tek başına birikim yap herseyi hazırla demedimsizin için ot için çöp için. kısacası sen de geleceğin için bir birikim yapmamışsın. kendin birikim yapmamışken, ailene ne sebeple olursa olsun para vermişken karşı tarafa laf söylemeye hakkın yok. tencere dibin kara seninki benden kara misali. benim de eşim benden önce maaşa geçti bir gün demedim ki bizim için para biriktir. ailesine vermediyse de yedi içti hatta birlikte yedik. ne zaman tamam şu tarihte evleniyoruz dedik oturduk 1 sene borçlarımızı bitirdik, birlikte toparladık birlikte kredi çektik birlikte ödedik. sevgili iken kimsenin kimseye maddi olarak karışma hakkı yoktur. bu kadar basit.bi ömür devam etmemesi için de evlendikten sonra maaş kartlarını elinde tutarsın.
zaten 22 yaş evlilik için çok erken. bugün 1-2 sene sonrası için plan yaparsınız o sürede borçlarını bitirir sonra bir hayat kurma derdine girersiniz. geçmişi deşip deşip adamı haksıza getirmek çok saçma.
Benim derdim de bu işte borcu 4 ya 5 senelik değil bi ömür sürecek sanki hiç bitmeyecekAsıl sorun ailesine gecmiste yardim etmesi degil ki. Bazı arakadaslar ne var geçmişte yardim etmişse diyor. Ama bu adam somurulmeye alistiysa evi barki olunca colugunun çocuğunun rızkını da düşünmeden gereksiz seyler icin verir. Eger durum buysa uzak dur. Ha diyorsan ki ben mecburum(!) bu adama ki olabilit ayıp bir sey degil. Oyle bile olsa kendi yeni ailesini eskisinden üstün tutacak bir adamla olmaz canım
Aslında aynı şeyi düşünüyoruz ne zaman ki siz birlikte bişeyler yapmaya başlamışsınız ya bende artık bizde bişeyler yapalım diyorum . Yani ona sen tek başına birikim yap herseyi hazırla demedim
Biz 2 sene sonra evlencez diyoruz ama 1 buçuk sene 60 bin tl borcu var bunu mu ikimiz ödeyelim şimdi