Dün akşam olanlar oldu bitirdik

Ya böyle demeyin artık gerçekten çok sıkıldım bitsin gitsn istiyorum düşün düşün kafayı yiyecem

pardon sen çalışıyor musun? çalışmıyorsan adamdan bizim için para biriktir diye tek taraflı beklenti içine girmeye ben çok karşıyım. ne hakla daha ortada söz nişan yokken sevgilin dahi olsa bir insanın harcamalarına (kime yaparsa yapsın) karışırsın? çalışıyorsan sen yap birikimini ona da örnek olsun. çalışmıyorsan zaten laf söylemeye hakkın yok.

Kendisi 25 yaşında babasına saygı duyuyo fazlasıyla idolü diyebilirim ve çok çekiniyo babasından
O kadar borç ödüyo bi kere babasına sormamıştır baba bu paralar nereye gitti diye
Babasına soramıyor bile ben evlencem nasıl olur nasıl gider diye
bu kadar anacı babacı adamla ömür geçmez canım sen 4 yıl çok bıle dayanmışsın

Bana haksiz geldiniz.adam gidecek diyorsunuz son gunu diyorsunuz oturup para paralar nereye gitti ailene verdin biriktirmedin esya koltuk vs diyorsunuz.bende olsam bunalirdim.
Yoksa yoktur.biriktirmis yada biriktirmemis minumum harcamalarla yapilsin dugun ne olacak ki.
Diger konunuzada yazdim benimde aileminde ihtiyacimiz olmadigi halde kardesimin ikinci evlerimizi arabalarimizi banka hesaplarimizi dolduruyor biri gelip ona niye biriktirmedin ailene verdin diyebilir mi?bekardim istediğim gibi harcadim der.
Cok para konusmakta zaten huzursuzluk getirir.hakkinizda hayirlisi olsun

pardon sen çalışıyor musun? çalışmıyorsan adamdan bizim için para biriktir diye tek taraflı beklenti içine girmeye ben çok karşıyım. ne hakla daha ortada söz nişan yokken sevgilin dahi olsa bir insanın harcamalarına (kime yaparsa yapsın) karışırsın? çalışıyorsan sen yap birikimini ona da örnek olsun. çalışmıyorsan zaten laf söylemeye hakkın yok.
Konu sahibi çalışıyormuş. O da ailesine kredi cekmis kendi borcuda çokmus birikim yapmamis.

Bence laflara degil icraata bak konu sahibi.
İcraat da birsey yok. Evlenmek isteyen evlenir. Ne köylü insanlar taniyorum iki inek satip dugun vs hersey yapiliyor... Yani okadar zor olmamali evlenmek. Herseh dortdortluk olmasina da gerek yok. Maddi imkanlar el verdigi kadar yuva kurulur sonrasi sonradan yavas yavas yerine oturur. Bence sizinkisi evlilige hazir degil..

Son düzenleme:
Konu sahibi çalışıyormuş. O da ailesine kredi cekmis kendi borcuda çokmus birikim yapmamis.
Siz benim adıma nede güzel cevap yazmışsınız !
Bakın ben aileye yardım edilmesini anlıyorum diyorum ki bende aileme destek oldum bende birikim yapmadım ama körü körüne değil sorun burda
O bütün maaşını ailesine yığarken ben yeni mezun olmuşum ben ne yapacaktım ?
Oturup bizim için birikim mi ?
Karsımda defalarca söylememe rağmen hiçbir adım atmayan adam var
Sorun birikim yapıp yapmamaıs da değil lanet olsun ben mi anlatamıyorum hanımlar
Sorun 4 senedir bizi düşünmeden hareket etmesi kii bu adam bian önce evlenelim aileleri tanıştıralım diyo
Bende nasıl olacak dediğim zaman kabak bana patlıyo
Benim kredi ödemem kasımda bitiyo geçen sene çektim 3 bin babam zorlanma 2 sene vadeli çek falan dedi gerek var mı o kadar uzatmaya baba bian önce bitsin dedim çnkü planlarım var
Onda bu yok işte adam param yok diyo ertesi gün gidip babasına kredi çekiyo
Benmle dalga geçmeye getirmişsiniz konuyu bi nevi karsımda en az 6-7 kez kredi çekmiş 4 senedir yaklaşık 30 bin kredi ödemiş ve 1 buçuk senede 60 bin ödeyecek bi adam var
Niye pekii ?
Ailemin ihtiyacı vardı bu kadar
Ya bu bi ömür böyle devam ederse diyorum bende sorun bu işte bu

Çalışıyorum yalnız tek taraflı birikim nereye kadar ben biriktireyim de oda ailesine kredi çekmeye devam mı etsin ?

Siz benim adıma nede güzel cevap yazmışsınız !
Bakın ben aileye yardım edilmesini anlıyorum diyorum ki bende aileme destek oldum bende birikim yapmadım ama körü körüne değil sorun burda
O bütün maaşını ailesine yığarken ben yeni mezun olmuşum ben ne yapacaktım ?
Oturup bizim için birikim mi ?
Karsımda defalarca söylememe rağmen hiçbir adım atmayan adam var
Sorun birikim yapıp yapmamaıs da değil lanet olsun ben mi anlatamıyorum hanımlar
Sorun 4 senedir bizi düşünmeden hareket etmesi kii bu adam bian önce evlenelim aileleri tanıştıralım diyo
Bende nasıl olacak dediğim zaman kabak bana patlıyo
Benim kredi ödemem kasımda bitiyo geçen sene çektim 3 bin babam zorlanma 2 sene vadeli çek falan dedi gerek var mı o kadar uzatmaya baba bian önce bitsin dedim çnkü planlarım var
Onda bu yok işte adam param yok diyo ertesi gün gidip babasına kredi çekiyo
Benmle dalga geçmeye getirmişsiniz konuyu bi nevi karsımda en az 6-7 kez kredi çekmiş 4 senedir yaklaşık 30 bin kredi ödemiş ve 1 buçuk senede 60 bin ödeyecek bi adam var
Niye pekii ?
Ailemin ihtiyacı vardı bu kadar
Ya bu bi ömür böyle devam ederse diyorum bende sorun bu işte bu
Yahu ben seni anladimda sen bizi anlamiyorsun. Karşında 4 senedir bizim icin bisey yapmayan adam var. Ee sen ne yaptin diyorum. Ama okuyom ben yaaa diyorsun. Normal okuman daha yasin ufak. Okul caginda evlilik derdine dusmussun. Karşında ki de cocuk sende cocuksun. Sizin 5 seneniz filan var evlenmek icin. Adam sevgilin sana hesap vermek yada senin icin bir sey yapmak zorunda degil. Zaten sende sizin icin birsey yapmiyorsun cunku seninde sartlarin musait degil.o ailesine kredi cekmis sende cekmissin. Ama diyorsun ki brn dusundumde cektim o düşünmeden cekti. Ne biliyorsun. Senin 3000 bine ihtiyacin varmis onun 60000 e o uzun vadeli cekmis sen kida vadeli.Şartlari zorlamak yerine sabir gostermen lazim. Zaten adam yarin gidecekmis. Bosuna bugununu rezil ettin. Kaldi ki adım gibi eminim barisacaksin. Bosuna karsi tarafi bari uzmeyeydin keske.

Ayrica sevgilim bana deseki anani babani dusunme para verme evlencez biz. Tak sepeti koluna derim. Daha sevgiliyken ortada fol yok yumurta yokken bana karismak sevgilinin haddi falan degil..

Günaydın herkese
Dün akşam sevgilimle buluştuk gitmeden önce son kez
Yarın gidiyor Cizre'ye bu akşam da ailesiyle olur diye dün akşam buluştuk
Saat 10'a kadar hersey çok güzeldi

Sonra ben yine malum konuyu açtım hayatım düğünü falan nasıl yapcaz diye
Çünkü öncesinde sözü nişanı konuşmuştuk benim iznim yok 6-7 ay sonra ancak gelebilirim o zaman da hepsini bir arada yaparız demişti
Bende ardından düğün meselesini sordum ama kaç gündür soruyorum 1 aydır izinde hep geçiştiriyor üstün körü cevaplar veriyo

Bana ne duymak istiyosun beni şaşırtıyosun geçen gün ne güzel konuşmuştun dedi
Size konu açmıştıum ya takılarla ilgili sonra ona dedim ki sen nasıl biliyosan öyle yap sıkıntı yok yeterki artık bizi birazcık düşün demiştim

Dün akşamda ya bana bi plan yap mesela sonuçta evlencez dedim kızlar ondan duymak istediğim şunu şöyle yaparız bu böyle olur gibi ama o yaparız işte bişeyler diyo sadece

Sana durupta rakam mı vereyim durumumuzun yettiği kadarını minumum düzeyde yaparız ama durupta ayşe gibi(kuzeninin eşi) 12 milyar bi koltuk takımına veremeyiz dedi

Bana geldiler tabi ya senden o kadarlık koltuk takımımı isteyen var hem niye alamıyoruz onun kocasıda memur sende öylesin ama tabi biz herseyi minumum alalım dedim
Evlendikten sonra sıkıntısını biz çekeriz dedi
Bende keşke bunu 4 senedir düşünseydin 4 senedir bende azcık birikim yapayım hayatımda ki kızla ciddi düşünüyorum deseydin dedim

Bekardım tamam mı bekardım aileme yaptıklarımın hesabını mı verecem sana şimdi dedi
Bende öperken koklarken hiç bekarım demiyosun ama sen benm eşim olcaksın diyosun söz konusu masraflar olunca biz olunca bekarım bekarım diyosun yok öyle dedim
Buda bizden bi b*k olmaz kalk kalkıyoruz dedi bağırış çağırış kalktık beni halama bıraktı saat 11 oldu
İn arabadan der gibi iyi geceler sana beni böyle uğurladın ya helal olsun dedi
Bende bu arabadan böyle inersem beni bidaha arama anladın mı bıktm artık snein düşüncesizliklerinden bana net bişey demiyosun ya bak söz nişan diyoruz kenarımızda 1 lira yok yüzük alacak paramız yok be dedim
Yazıklar olsun sana dedi bana bunlarla gelme gerçekleri duymak zoruna gidiyo deidm

Baban laf arasında sürekli bana bizim durumumuz belli öyle herseyi alamayız diye sert bi dille laf çarpıtıyor bi kerede anneni babanı karsına alıp ya anne baba bakın ben evlencem artık nasıl yapcaz diye sordun mu yada baban ben kızı istedikten 5-6 ay sonra alırım uzun tutmam diyo nasıl alcaz oğlum diye karsına geçip sana sordu mu dedim

Nasıl sorsun adamda para mı var ben ona sorup da mahcup mu edeyim adamı diyo
Hayatta her zaman önceliğin kendi ailen oldu bu gidişle de böyle devam edecek
Kendini bi benm yerime koy sana güvenemiyorum 4 sneedir bi adam var hayatımda bizim için 1 lira koymamış üstüne borç üstüne borç 2 senede söz nişan süreci olacak o dönemde de koyamayacak çünkü borç ödeyecek ama düğüne eşyaya takıya geldi mi minumum alalım rahat edelim diyo
Bunu önceden niye düşünmedin dedim bende

Aileme yaptıklarımın hesabını mı vercem sana ihtiyaçları vardı yaptım dedi bende iyi o zamna böyle devam et bunların hepsini kabullencek bi kız bulursan bizede gönder bidaha arama sorma beni dedim oda aramam zaten dedi indim gitti sonra mesaj attı ben ne heyacanla gelmiştim yazıklar olsun diye bende bana bidaha sakın yazma dedim nosunu sildim

Bu arada şimdi bana evlenmeden hesap kitap derdine mi düştün diyenler olacak konumu çoğunuz biliyosunuz diye yazmadım yanlış anlaşılmasın hanımlar
4 senedir birlikteyiz ailesine çektiği kredinin haddi hesabı yok 1 buçuk sene daha borç ödeyecek yaklaşık 60-70 bin civarı ne aldı dersiniz hiç bişeyy
O bile bilmiyor nereye gittiğini sadece ihtiyaç vardı diyo altında bi araba vr 20-25 bin arası önceden onu satraım düğün zamanı diyodu şimdi annem babam hasta insanlar nasıl alayım onlardan diyo ama babası daha 48 yasında delikanlı gibi
Bende birikim yapmadı sadece ailesini düşündü şimdi de bana gelmiş herseyi minumum yapalım diyince sinirleniyorum
aferin kız.
inşallah bu son olur.

Konunuzu ilk kez okuyorum ve laflarınızdan ötürü sizi tebrik ediyorum. Yani dik durmuşsunuz,ne istediğinizi biliyorsunuz ve direkt söylemişsiniz. Haklısınız. Tamam ailesine yardım eder ama kendi hayatı,yuvası olmayacak mı. Ki ailesinin borcunu ödeyebilir ve bunu pekala sizle paylaşabilir. Bunu hesap vermek gibi görmesi kötü olmuş. Nişan düğün dernek olacaksa paranın hesabı da yapılır tabii ki.
Ama kararlılığınız açıkçası etkileyici. Önceki konularınızı bilmiyorum fakat dik durmuşsunuz. Sevgi iyi hoş güzel ama tek başına yetmiyor. Paylaşmak gerek bi şeyleri. Maddi anlamda değil sadece de. Hakkınızda hayırlısı olsun. 4yılınıza üzülüyor insan maalesef ki.

o 4 yıldır para biriktirmiyo da sen napıyosun?
4 yıldır senin için hiçbişey yapmadığını bildiğin halde boş boş adamın başını yiyosun.sana önceki konunda da söyledik.adamın durumu ortada.sana mucize yaratacak hali yok.borcunu harcını gizlemiş değil.ya söylediği gibi zamanı gelip de evlenme hazırlığına başlandığında aza kanaat edip susup oturacaksın ya da ayrılacaksın.ama sen ısrarla hala adamın başını yiyip boş muhabbet yapıyosun.hesap sormak için çok geç işine gelmiyosa uzatma.adam sana ısrarla yok durumum diyo daha hala aynı şeyleri konuşuyosun da konuşuyosun.yoktan var mı edecek sana neden anlamıyosun hala yok diyo işte yok yok yok.Sana her istediğine tamam dese de yalan söyler çünkü kendin diyosun boğazına kadar borca batmış diye istese de ödeyemez daha neyin peşindesin iş işten geçmiş.
Ailesi yiyici de ondan yok, borçlu olmasından çok bu borcu niye yapmış ona bakmak lazım. Gerçekten seven değer veren bir adam evlenmek işin ne yapar eder biriktirirdi parasını da kimseye çarçur ettirmezdi.

Yahu ben seni anladimda sen bizi anlamiyorsun. Karşında 4 senedir bizim icin bisey yapmayan adam var. Ee sen ne yaptin diyorum. Ama okuyom ben yaaa diyorsun. Normal okuman daha yasin ufak. Okul caginda evlilik derdine dusmussun. Karşında ki de cocuk sende cocuksun. Sizin 5 seneniz filan var evlenmek icin. Adam sevgilin sana hesap vermek yada senin icin bir sey yapmak zorunda degil. Zaten sende sizin icin birsey yapmiyorsun cunku seninde sartlarin musait degil.o ailesine kredi cekmis sende cekmissin. Ama diyorsun ki brn dusundumde cektim o düşünmeden cekti. Ne biliyorsun. Senin 3000 bine ihtiyacin varmis onun 60000 e o uzun vadeli cekmis sen kida vadeli.Şartlari zorlamak yerine sabir gostermen lazim. Zaten adam yarin gidecekmis. Bosuna bugununu rezil ettin. Kaldi ki adım gibi eminim barisacaksin. Bosuna karsi tarafi bari uzmeyeydin keske.

Ayrica sevgilim bana deseki anani babani dusunme para verme evlencez biz. Tak sepeti koluna derim. Daha sevgiliyken ortada fol yok yumurta yokken bana karismak sevgilinin haddi falan degil..

Wuuuu güzel yorum :KK50:

Kelebek bu ilişkide değer verme sevgi falan yok onun yerine çıkar ilişkisi gibi sürekli para para para. Adam kafasız dirayetsiz sen de malzemeyi bile bile çene gücüyle bişeyleri oldurmaya çalışıyosun. Niye yapıştın ki bu çocuğa bu kadar? Yazıklar olsun bilmem ne üste çıkıyor bi de paşa geç bunları. Ailesi de kara delik gibi yedikçe yiyorlar maşallah, 48 yaşında adamın neresi yaşlı hasta da duygu sömürüsü yapıyor allasen??

Hayattan beklentilerini bi gözden geçir, yeter ki evleneyim kafasız da olsa koluma takacak bi adam olsun ben kavga gürültüyle de yaşarım değer görmesem de olur diyosan buyur evlen. Tatmin edici huzurlu içine sinen bir beraberlikse istediğin bu çocukla olmaz o iş. Birbirinize uygun değilsiniz siz.

Son düzenleme:
4 senedir hiç bir şey yapmadı diyorsun da bu adam 4 sene önce mi evlilik planları yaptı ? Kelebek sen akıllanmazsın sevgilinle ilgili açtığın kaçıncı konu bu . İyice yüz göz oldunuz ama eminim barışacaksın gene sonuçta 4 seneni verdin , çok seviyorsun .

X