- Konu Sahibi Yalnizkelebek
-
Aslında aynı şeyi düşünüyoruz ne zaman ki siz birlikte bişeyler yapmaya başlamışsınız ya bende artık bizde bişeyler yapalım diyorum . Yani ona sen tek başına birikim yap herseyi hazırla demedim
Biz 2 sene sonra evlencez diyoruz ama 1 buçuk sene 60 bin tl borcu var bunu mu ikimiz ödeyelim şimdi
zaten kelebek hemen evlenelim demedi hiç.4 senelik ilişki diyor,yani sevgilisi de 21 yaşındaymış başladığında 21 yaşında ne için kim için birikim Allah aşkına ya...
Ayrıca senin de birikimin falan yokmuş ki konu sahibi.Ona 4 seneyse sana da 4 seneydi.Sen yapsaydın madem bu kadar önemliydi.
Neyse bence ayrılmanız isabet olmuş,oluru yoktu çünkü.
adam daha 48 yaşındaymış. yaş durumundan en az 15-20 sene var. 20 seneye kelebek in çocuklar üniversiteli olur :)Kelebek senin sevgilin polis degilmiydi? Suan doguda oldugu icin daha fazla maas aliyor sanirim. Illeride tayini ciktiginda hem kendi yuvasini hem ailesine bakmayi nasil düsünüyor? Babasi calismiyordu degilmi? En azindan emekli falan olabilirmi ileride?
Birikim yapmak zorunda degil kimse ben de birikim uzerinden konusmadim. Sorun ailesine yardim mi ediyor yoksa ailesi sırtında bi kambur mu olmus. Cinku oyle adamlar var ki ailesinin calisacak durumu olmasina ragmen onlar is kuracak diye kredi ceker ailesi savurur borcu olur onu kapatır. Bunu bekarken yapabilir ama evlenince de bu tur seyler devam ederse yuva olmaz. Olmayacagina da bizzat sahit oldum. Boyle bir adamsa eger bu kişi kimse yapamaz.4 senelik ilişki diyor,yani sevgilisi de 21 yaşındaymış başladığında 21 yaşında ne için kim için birikim Allah aşkına ya...
Ayrıca senin de birikimin falan yokmuş ki konu sahibi.Ona 4 seneyse sana da 4 seneydi.Sen yapsaydın madem bu kadar önemliydi.
Neyse bence ayrılmanız isabet olmuş,oluru yoktu çünkü.
Aynen sıkıntı burda evlenince de yüklü ve keyfi harcamalara devam ederse karnın burnunda babanin evinin yolunu tutabilirsin mecbur kalanı gördüm çünküBorç ödenir yeterki huzurunuz olsun beraber çalışıp evinizi dügününüzü beraber yapıp ödersiniz şimdi değil asıl mevzun senin evlendikten sonra keyfi ve yüklü bir harcama ailesine yapmaması yoksa ailesi yani ufak tefek yine yardımı olur ailesine
Bana göre sömürüyor babası ona güvendiği için bu kadar rahat , hadi ben el kızıyım kız kardeşi bile böyle düşünüyo babam sana güvendiği için böyle yapıyo abi diyeAilenin ihtiyacı varsa yardim edilir. Ama dedigin gibi kendini bu kadar dibe batirmamali. Sevgilin yeni bir aile kuracaginin farkinda değil. Sevgilinin babası cok mu hasta çalışamıyor mu? Neden bu kadar fazla kredi cekti onlar icin? Yani demem o ki ailesi onu sömürüyor mu ? Bu soruların cevabı onemli. Eger oyleyse ve bu adam buna raziysa uzak dur. Cevremde cok gördüm boyle adam evlensen bile yuvan olmaz
Canım benm korkumda bu yardımların bi ömür sürecek olması ona güvenemiyorumBorç ödenir yeterki huzurunuz olsun beraber çalışıp evinizi dügününüzü beraber yapıp ödersiniz şimdi değil asıl mevzun senin evlendikten sonra keyfi ve yüklü bir harcama ailesine yapmaması yoksa ailesi yani ufak tefek yine yardımı olur ailesine
Benim anlamadığım ailesine 60 70 binliralik kredi cekiyor ayni evin icinde kaliyor buyuk ihtimal evi de o gecindiriyor. Ne bar ki bu kadar borca girecek. Bir ailenin dusunmesi lazim oglunun parasini bu kadar savurmamali. Gelecegini dusunmesi lazim. Hadi 2 yila botc bitti. Sonra tekrar bize 50 binlik kredi cek mi diyecekler. Sevgilin onlara tamam diyip ceker mi ? Ailesi kendini gecindiremeyecek kadar hasta mi sakat mi sorun neBenim derdim de bu işte borcu 4 ya 5 senelik değil bi ömür sürecek sanki hiç bitmeyecek
Çnkü ailesi hep sırtında bi yük gibi
Sürekli sürekli onların ihtiyaçları çıkıyor
Evlensek ne değişcek ?
Aksine kardeşi ünv. başlayacak onu okutur yine eve para yollar falan filan...
Bitmek tükenmek bilmiyor
Canim madem para alamiyor neden birakmiyor o işi babasi genç neden duzgun bir is bulup gecinemiyor. Ustelik neden kredi cekilmis sevgilinin maasi eci gecindirmeye yetmiyor muymus?Bana göre sömürüyor babası ona güvendiği için bu kadar rahat , hadi ben el kızıyım kız kardeşi bile böyle düşünüyo babam sana güvendiği için böyle yapıyo abi diye
Ben ailesini de 4 senedir tanıyorum o zamanda babası maaşını düzenli alamıyodu 1 ay alıyosa 3 ay maaş yok sevgilim koşa koşa yardım etmeye alışveriş yapmaya gidiyodu eve memlekete kadar
4 sene geçti durum hala aynı o kadar zaman sonra öde öde borç bitmedi aksine hep çoğaldı çnkü çocuk ödeyemedkçe battı battı ama ailesi bu durumu bildiği halde hiç çaktırmıyor sürekli bizde snein için bişey yapamadık oğlum diye üüzlüyomuş babası onu söylüyor bana ya bişey yapmasınlar zaten köstek olmasınlar yeterli ama oda yok
Babası bu çocuk evlenecek 3 bucyk milyar kredi ödüyo her ay nasıl evlenecek hiç eşyası parası pulu da yok demiyo çeker kredi yapar düğününü demiş bikaç ay önce
Kız kardeşi benmkinden daha erkek çıkmış karıştırmış ortalığı sen nasıl böyle diyosun baba diye bi benm saf anlamıyo
Teşekkür ederim grill tam anlamıyla özet geçmişsinzaten kelebek hemen evlenelim demedi hiç.
sevgilisi 2-3 senedir 5 parasız evlenelim, soğan ekmek yiyelim diye baskı yapıyordu.
kızcağız da para yok, borç çok, nasıl evlenelim dediğinde de kıza paragöz diyordu.
konu yine aynı yani. erkeğin 3 sene ödenecek borcu var, ailesi 5-6 ay içinde evlenin diyor.
kız da haklı olarak hangi parayla evleneceğiz diyor. en az 3 sene borç bitsin diye beklemeleri lazım ama erkek ailesi beklemek istemiyor.
sevgilisi beklemiyor, boş eve, boş cebe gelin gel diyor kısaca.
Kızı bi de haksız çıkarıyorlar ben buradan çocuğun sefil yaşayalım temalı duygu sömürüsüne deli oluyorum millet şövalye ruhlu herhalde, o biriktirmediyse sen biriktirseydin diyorzaten kelebek hemen evlenelim demedi hiç.
sevgilisi 2-3 senedir 5 parasız evlenelim, soğan ekmek yiyelim diye baskı yapıyordu.
kızcağız da para yok, borç çok, nasıl evlenelim dediğinde de kıza paragöz diyordu.
konu yine aynı yani. erkeğin 3 sene ödenecek borcu var, ailesi 5-6 ay içinde evlenin diyor.
kız da haklı olarak hangi parayla evleneceğiz diyor. en az 3 sene borç bitsin diye beklemeleri lazım ama erkek ailesi beklemek istemiyor.
sevgilisi beklemiyor, boş eve, boş cebe gelin gel diyor kısaca.
Bende aynı soruyu çok sordum sevgilime kaç yasında adam benden mi öğrenecek bunları bizi ilgilendirmez dedi neden başka iş bulmuyor dediğimdeCanim madem para alamiyor neden birakmiyor o işi babasi genç neden duzgun bir is bulup gecinemiyor. Ustelik neden kredi cekilmis sevgilinin maasi eci gecindirmeye yetmiyor muymus?
Çcuk benm 3 katım maaş alıyo ben ondan yat kat istemedim ki şimdi bile öyle aylık 100 lira koysa kenara yarın öbürgün önüne gelir ama yok koyamıyomuş borcu varmış babası annesi isteyince hatta istemelrine fırsat bırakmadan öyle bi veriyo ki o 100 lirayı bize gelince yok amaKızı bi de haksız çıkarıyorlar ben buradan çocuğun sefil yaşayalım temalı duygu sömürüsüne deli oluyorum millet şövalye ruhlu herhalde, o biriktirmediyse sen biriktirseydin diyor
Evet canım polis iyi maaşı var 4800 falan başkası olsa biriktirip döner doğudan benmki borç sıfırlayıp dönecek hee oraya gitmeden önceki planı neydi biliyo musunuz gidince fazla fazla kredi ödeyip birikim yapıp ordan en az 20 bin parayla dönecem şimdi de biriktiremiyorum borcum çok diyoKelebek senin sevgilin polis degilmiydi? Suan doguda oldugu icin daha fazla maas aliyor sanirim. Illeride tayini ciktiginda hem kendi yuvasini hem ailesine bakmayi nasil düsünüyor? Babasi calismiyordu degilmi? En azindan emekli falan olabilirmi ileride?
canim durumun yoksa arabani yenilemezsin durumun yoksa evini yaptirmazsin durumun yoksa kizina ceyiz de yapamazsin benim ailem bana yapamadi yoktu çünkü beni alan da o sekilde kabul etti. Anladığım kadariyla babasi işim rahat parayi az alsam da oglum ödüyor ne gerek var calismaya baska iste diyor. Resmen bu sevgilin somuruluyor. Bak sana bi olay anlatayım. Teyzemin kızı bi adamla tanıştı evlenecek. Kendisi öğretmen çalışiyor. Adam da öğretmen. Adamin bi annesi var. Babasi yok. Kuzenim nişan doneminde dedi ki eşyalarımizi alalim birlikte ama adam yanaşmadı bakariz anneme yardim ediyorum vs. Adamin Parasının idaresi bile annesindeydi. Kuzenim artik kendimiz icin bir seyler yapalim dedikce adamin ailesi önde geldi. Kuzenim yine de sabretti nikah yaptilar. Bir gun kaynanasi evlerine gelmis herksin onunde oglanin parmagindan yüzüğü çıkartıp atmış bu is bitti demis. Adamin sesi bile çıkmamış. Bu adamdaki karekter de ayni. Seni ailesine ezdirir. Sen rezil olursun.Bende aynı soruyu çok sordum sevgilime kaç yasında adam benden mi öğrenecek bunları bizi ilgilendirmez dedi neden başka iş bulmuyor dediğimde
He bide bu yastan sonra ne iş yapsın adam burda en azından sigortam ödeniyor diyomuş
Krediler çok eskiye dayanıyor aslında şöyle ki ;
Sevgilim daha polisokulundan mezun olmadan 2 ay önce kredi çekmiş 10 bin falan neymiş babası dershane borçlarını ödeyememiş falan filan sonra aradan 4-5 ay geçiyo polis olmuş kız kardeşi evlenmiş kaçarak çeyizi için bidaa kredi çekmiş 15 bin falan
Biz o zaman yeni tanışmıştık neyse aradan 5-6 ay daha geçti babası ben ödycem bi araba yapalım dedi arabası vardı da eskiydi üstüne para koyup daha düzgün alalım dedi yine 10 bin çekti sonra arabada değiştirmedi babası parayı borçlarına dağırmış öyle dedi 2 ay ödedi 3. ay ödemedi aradan geçti 1 sene falan annesi ben ödycem evi yaptırcaz içini dedi kredi çektirdi sonrada ödeyemedi işten ayrıldı oda sevglime kaldı o sürede benmki de hepsini ödeymedkçe bi kredi de o çekti en son hepsini bi çatı altında toplamak için büyük kredi çekti 10 bin de fazla çekti araba alırım babamda duruyo diğeri diye babası da 2 araba olacağına temiz bi araba olsun demiş bu arabayı almış ama yine ederi pek yok
O arabada babasının oldu lafta sevglimin ama almam babamdan diyo
Offf böyle işte
Tabi bütün bunlar olurken her hafta memleketine gidip merket alışverişini yapıp bakkala vs. boçlarını ödeyip harçlık bırakıp sigara parası bırakıp dönüşünü saymıyorum bile karı koca sigara kullanıyor can mı dayanır buna
Bende şimdi 4 yılıma üzülüyorum keşke bu kadar uzun sürmeseydi en baştan bitirseydim diyeBöyle adamlarla geçen yıllar sadece zaman kaybı...
Aklını başına al, kendi yoluna bak, oda ailesiyle ömür boyu borç ödesin...Balık baştan kokar, bunu da hep aklının bir köşesine yaz....Sevgiler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?