Dün akşam olanlar oldu bitirdik

Erkek aileleri çocuk memur olunca çocuğu direkt yürüyen 4 bin tl olarak görmek zorunda mı ya. Bi çek elini nefes alsın çocuk ya. Bu saçma kredi bizde de var bekarlıktan kalma. Her şeyin ekonomiğini aldım borçsuz evlendik ama beyfendi babişkonun borcunu ödüyor. Bu durumu kimse savunamaz adı sömürmektir.

Ben görünce kaynana kayinbaba zulmü ne bilirim. Iki uil çıktık samimiydik isler ciddiye binince kıskançlıktan ortalığı karıştırdı kaynanam. Ayrılanlim diye ne dolaplar cevirdi ne iftiralar attilar bana aileme. Ama eşim arkamda durdu. Meryem'in bir hatası yok zamanında kabul ettiniz onu ben ondan vazgecmem ya yanimda olun ya da tek başıma bu isin altından kalkarim dedi de oyle cark ettiler. Hala bile ne eziyetler etmeye çalışır kaynanam kiskancligindan. Evliligin zehir olur hayatın benden demesi

Benim de eskilerden boşa geçmiş 6 senem var..Oturup bu zamana vahlanmayi bırakın lütfen, doğru insanı bulunca hepsi unutuluyor...Sonra şükrediyor insan, geçen dört sene ömrünün geri kalanindan kıymetli değil...

Şimdi kocam beni tutuyor onlarin yaptıkları da kapımı kapatinca dışarıda kaliyor. Rabbime şükür cok mutluyum. Bir düşün ailesinin hatasini görebilecek mi bu adam sana haksızlık etseler senin yaninda olabilecek mi ? Hic sanmıyorum. Vaz gec bu sevdadan

Kesinlikle katılıyorum. Cok haklısın. Iste bazen bunu dusunmuyoruz biz kadınlar. Duygusal davranıyoruz.

nedense siz bana hatalı geldiniz
yaa bu ne eşyaymış bu ne düğün ne nişanmış anlamadım
12 bin bir oturma gurubuna vermeyiverin ne olacak yani
bide ben bekarsam paramın hesabını kimseye vermem ki evliykende vermiyorumda
aileme harcadığım parayı heleki
siz çalışıyor musunuz
siz aldınız mı çeyizinizde üstünüze düşenleri

Sorun esya sorun para degil ki kizin taktigi sey ailesinin harcamalari icin aşırı borca giriyor diyor. Babasi duzgun is bulmuyor. Ceninde parasi yok ev yaptiriyor araba aliyor kizina ceyiz alıyor. Bunlarin yaninda oglan evi gecindiriyor ve gelecekte de boyle olacak. Sorun bu sen boyle bir adama kizmaz misin evlenir misin?

Asla geri donme sakin. Zararin neresinden donersen kar. Insan asla degismez. Simdiden boyle ise ilerde kimbilir nolur. Seni sizi dusunse boyle yapmaz. Birak ailesiyle omur boyu borc odesinler. Ne merakli insanlar anlamiyorum surekli borcu borc ile kapatmaya calisiyor hayati boyunca tam bir cahillik!

ben eski konularını bilmiyorum
bu konuya göre yorum yapıyorum ve konu sahibi arkadaşın konuşmaları acayip itici
ben bekarken eşimin parasının hesabını tutmadım hiç tutmamda
ha böyle gözüme sokulsaydı 4 yıl boyunca nişan yapacaktık para nerde
düğün yapacakmıyız diye sürekli sorgulayıp kendi kendimi yemezdim
ayrılırdım

Allah yardımcısı olsun ya çok kötüymüş gerçekten
Benmki o kadar cok anne babasının ağzına bakmıyor yüüzk atacak kadar ama o yüzüğü takamıcak onların yüzünden
Öyle bi sonum olsun istemiyorum

konu çok uzun tamamını okuyamadım. Ama 4 yılda birikim yapmasını bekliyosan sende armut toplamasaydın sende yapsaydın o zaman bu ne ya herkes kene olmuş milleti sömürüyor

Valla sen yazdıkça içim soğudu resmen. Çok iyi söylemişsin. Yuva kurulacak kolaymı sonra borç harç içinde süregelen mutsuzluklar. İnşallah barışmazsın.

Bence adam haklı. Ailesine destek olan insandan kimseye bi zarar gelmez.. Durumu baştan belliymiş sonuçta siz de ya kabullenseydiniz ya da şimdiye kadar kendi yolunuza gitseydiniz. sürekli baskı baskı yok mahçubiyet hissetsin istedim yok bişey nedir bu yaa niye mahçup olucakki mahçup olacak ne yaptıki? Barda pavyonda para mı yedi başka kızlarla mı gezdi de mahçup olucak.. Ben anlamıyorum sizin gibi insanları

Benmkine daha memur olmadan kredi çektirmişler onada üzülüyorum ama yok demeyi öğrenseydi keşke
Kendini heba etti resmen
Sen daha iyi anlarsın belki çok yüklü bi borç değil ama düşünsene herseyi uygun almışsın eşinde sen böyle yapmana rağmen gidip babasına para verse yüksek miktarda zoruna gitmez mi

Benim eşim zamanında onlar için kredi çekti ama şu an kendi yolumuza bakıyoruz o defterler kapandı. Senin -eski- sevgilin hala toz kondurmuyor plansız davranıyor, babasının kredi çekersin sözüne bile tepki veremiyor. Yıpratma kendini.

Konu sahibine dokunan ailesine yardım etmesi değil bence, evlilik düşünüp bakarız ederiz diye geçiştirmesi, elle tutulur bir çaba göstermemesi, hayatının merkezinde değil çemberin en kıyısında gibi davranması.

Bak canim asker yada polisler genelde böyledir.Onlar goreve baslar aileleri onlardan ev araba almasini isterler.Evlenirsin 2maas oldun derler yine beklerler.Vermezsen kocanla arani bizarlar.kendilerini acindirma uzmanidir onlar.Sakin düşme bu tuzaga.ben düştüm sen düşme.7Yıllık asker esiyim.Bu işin sonu yok.Ac gözünü

Valla okurken açıkçası mide bulandı giderayak düğünü nasıl yapacaksın ne alacaksın falan demek çok mantıksız. Adam almayacağım dememiş ki. Sadece pahalı alamam demiş yok niye alamazmışsın yok başkası alıyor bilmem ne. Ailesine yardım yapmış olması sizi hiç ilgilendirmez hatırladığım kadarıyla sizinde birikiminiz çeyisiniz yoktu sizin neden yok peki? hele hele öpüp koklarken iyiydi demek hakaretttir çocuk seni ortada mı bırakıyor? Sana ben elimden geldiği kadar yaparım demiş neyinize yetmiyor tabi başkalarıyla yarışacaksınız çünkü benim şöyle eşyam böyle yüzüğüm var diye. Karşısında bu kadar maddiyat konuşan bir insana ancak böyle davranılır. İyi olmuş ayrılmış zengin birini bulun size 12 bin liralık eşya alsın en pahalı yüzüğü alsın ben duymadım valla memur olup 12 bin mobilyaya vereni.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…