- 4 Şubat 2015
- 2.241
- 4.362
-
- Konu Sahibi Yalnizkelebek
Ben birikim yapmadım 2 sene okudum 1 buçuk senedir çalışıyorum ama kendimi o gibi aileme bağlamadım 1-2 ay sonra başlıyorum alacaklarımı almaya inşallahSiz 4 senede bir birikim yaptiniz mi peki? Herseyi karsi taraftan beklememek lazim..
Ben çalışıyorum 1 buçuk senedir okulum bittikten sonra çalışmaya başladım benimde herhangi bir birikimim yok bende aileme yardımcı oldum ama kendimi ona göre ayarladım kasımda kredim bitiyo babama yenisini çekmiceğimi söyledim 2 senede birikimi yapıcam
Şimdi sevgilimle kıyaslayacaksınız sanırım o erkek ve sorumluluğu daha fazla olmasa yok dersin çalışır didinirsin ama var olan seyi göz göre gözre ailesine vermesi düşüncesizce davranması bizi bu duruma getirdi
Hayatında ciddi ciddi görüştüğü bir kadın varken düşünmedi ama adı konsun öyle yapalım demiş olsa da yine böyle davranmamalı babama söylemeyi düşünüyodum bu ay babam gelsinler istesinler diyince ne olacak 1 buçuk sene daha borcu var adı konsada bize bişey yapmayacak ama ailesinden elini ayağını da çekmeyecek evlencem diye aynı harcamalarına devam edecek çnkü durumları bunu gerektiriyorYa o gün geldiğinde hepsi olur neden bukadar boğuyorsun ki adamı. Anlıyorum sen ciddi bi atak görmek istiyosun ama adam zaten evlenmek istiyor yapmamış olabilir bu zamana kadar. Bu dünyada hiçbişeyin garantisi yokki ben de çeyizimi evlenmeme 4 ay kala hazırlamaya başladım.
Hepsi zamanla olur sırası geldiğinde yapılır. Erkekler bizim gibi hayal kurarak bunu böyle şunu şöyle yaparız diyemez. Adı konsun netleşsin ozaman yaparız diye düşünüyordur.
Ailesinin yaşlılığı, hastalığı, kardeşinin okulu, evlenmesi var daha. 2 ev geçindirecek eşin. Sen çalışırsan sen de geçindirmiş olacaksın. Durumu iyidir kişinin ya da evi vardır, borcu yoktur , ailesi ihtiyaç sahibidir yardım edilir ancak sürekli siz borç ödeyecekseniz olmaz. Çocuğunuzun olma ihtmalini saymıyorum bile. Sana defalarca söyledi buradak üyeler dinlemedin, dinlemiyorsun. Aynı eve girince borç içinde yüzerken ne aşk ne sevgi kalır. Yaşayıp göreceksin sen de belli.Valla ben bunu hakettim haklısın
4 senedir değişen bişey yok bi dönem kendimi kandırdımm inanmak istedim
Sonra döndüm başa sardım
Baktım ki değişen bişey yok zaten borç bu ödedikçe azalacak onda değişen bişey olmayacaktı ama ben sevgilimin kurduğu cümlelerin değişmesini kafa yapısının bakış açısının değişmesini bekledim
Mesela ya hayatım sende haklısın 4 sene oldu farkındayım bizim içinde hiç bişey yapamdım
Kendimi sana karsı mahcup hissediyorum evlenincede bunun sıkıntısını çekcez ama artık sadece bizi düşünüyorum ailemin ihtşyacı olsada onlara ben evlencem yapamam demeliyim sende kusura bakma falan desin diye bekledim
Tam aksinee
Onlar benm ailem yaptım ettim yine olsa yine yaparım bizede yaparım ben sana borç ödetsem haklısın ben evlenince düğün borcumu ödeycm ailemin değil sende uzatma artık diyo
Bunları diyen adamdan ne olur ki yapmaz demiyorum herseyi yapar ama nasıl yapar borçla
Oyaladığı konu maddiyat , bugün istesem bugün evleniriz o benden çok istiyor ona kalsa geçen sene de evleniyorduk ama maddiyata bakmıyor bi nikah yaparız ne olacak yeterki huzurlu olalım diyoTek kelime oyalıyor seni.Evlenme niyeti olan kişi kendini ona göre hazırlar. Ailem de ailem demez.
Bende bu yazdıklarının tıpatıp aynısını düşünüyorum ama bunu ona anlatamadım yıllardırAilesinin yaşlılığı, hastalığı, kardeşinin okulu, evlenmesi var daha. 2 ev geçindirecek eşin. Sen çalışırsan sen de geçindirmiş olacaksın. Durumu iyidir kişinin ya da evi vardır, borcu yoktur , ailesi ihtiyaç sahibidir yardım edilir ancak sürekli siz borç ödeyecekseniz olmaz. Çocuğunuzun olma ihtmalini saymıyorum bile. Sana defalarca söyledi buradak üyeler dinlemedin, dinlemiyorsun. Aynı eve girince borç içinde yüzerken ne aşk ne sevgi kalır. Yaşayıp göreceksin sen de belli.
Oyaladığı konu maddiyat , bugün istesem bugün evleniriz o benden çok istiyor ona kalsa geçen sene de evleniyorduk ama maddiyata bakmıyor bi nikah yaparız ne olacak yeterki huzurlu olalım diyo
Valla demek ki sizde de bir harcama sikintisi var. Cunku 1.5 senedir calismajiza rahmen hem krediniz var hem sirketten borc almissiniz. Bence 2 sene sonra evlenmek icin acele etmeyin. Duze vikin birikim yapin ancak toparlarsiniz. Gerci ayrilmissiniz ama bana barisacaksiniz gibi geliyor.Ben birikim yapmadım 2 sene okudum 1 buçuk senedir çalışıyorum ama kendimi o gibi aileme bağlamadım 1-2 ay sonra başlıyorum alacaklarımı almaya inşallah
Geçen sene babama küçük miktarda onun onda birili bile değil kredi çektim 3.000 tl bi o kadarda işyerinden borç aldım sadece bu ve ödeme planımı bize göre ayarladım kasımda bitecek şekilde sonrasında da rahat rahat birikim yaparım diye
Ama o hiç bunu düşünmedi bile
İyi o zaman insan çadırda bir minderin üzerinde de uyur evlenin madem.Oyaladığı konu maddiyat , bugün istesem bugün evleniriz o benden çok istiyor ona kalsa geçen sene de evleniyorduk ama maddiyata bakmıyor bi nikah yaparız ne olacak yeterki huzurlu olalım diyo
Sıkıntı olmaması değil ki zaten yoksa yoktur bunu anlayabilirimBen evlendiğim de hiç birşeyim yoktu üstüne de borcumuz vardı şimdi herşeyin en iyisini alıyorum en iyisi evimde mevcut her zaman sabır ettim çoğu kez gözümde kaldı beğendiklerim ama eşime hiç baskı kurmadım sonra bende çalışmaya başladım herşeyi birlikte yaptık ettik o bana ben ona destek olduk evlilik böyle birşey. Herşeyi karşı tarafa yüklemeyin.şimdiden para mevzuları dert oluyorsa ilerde daha çok takıntı haline getirirsiniz yol yakınken dönün bari.
Maaşım asg. ücretti daha 4 ay öncesine kadar memur değilim 300 tl kredi 300 tl yol parası 200 işyerine bırakıyorum ee bayansın ihtiyaçların oluyo geri ne kalıyo kiValla demek ki sizde de bir harcama sikintisi var. Cunku 1.5 senedir calismajiza rahmen hem krediniz var hem sirketten borc almissiniz. Bence 2 sene sonra evlenmek icin acele etmeyin. Duze vikin birikim yapin ancak toparlarsiniz. Gerci ayrilmissiniz ama bana barisacaksiniz gibi geliyor.
Yapar diye bekledim bekledim.
Şimdi de 1 buçuk sene daha bekleyip yine ortada kalacağımızı düşündüğüm için bu kadar sitem ediyorum
Artık ciddi ciddi evlilik yoluna girersek ve bu adam yine bu şekilde devam ederse diye böyle lafını yapıyorum
Güvenemiyorum tamam beni aç açık bırakmaz ama nasıl bırakmaz hm ailkesine hem bize yetmeye çalışırken borç batağına saplanmasından korkuyorum biliyorum ki ailesinden de elini çekmeyecek hiç bi zaman
Ben onu sıkıntıya girmesin diye herseyin uygununu alırken o ertesi gün babası para istese koşa koşa götürüp verecek
Artık uzatamıyorum o yüzden hersey göz önünde