Dün akşam olanlar oldu bitirdik

Ya o gün geldiğinde hepsi olur neden bukadar boğuyorsun ki adamı. Anlıyorum sen ciddi bi atak görmek istiyosun ama adam zaten evlenmek istiyor yapmamış olabilir bu zamana kadar. Bu dünyada hiçbişeyin garantisi yokki ben de çeyizimi evlenmeme 4 ay kala hazırlamaya başladım.
Hepsi zamanla olur sırası geldiğinde yapılır. Erkekler bizim gibi hayal kurarak bunu böyle şunu şöyle yaparız diyemez. Adı konsun netleşsin ozaman yaparız diye düşünüyordur.

Siz 4 senede bir birikim yaptiniz mi peki? Herseyi karsi taraftan beklememek lazim..
Ben birikim yapmadım 2 sene okudum 1 buçuk senedir çalışıyorum ama kendimi o gibi aileme bağlamadım 1-2 ay sonra başlıyorum alacaklarımı almaya inşallah
Geçen sene babama küçük miktarda onun onda birili bile değil kredi çektim 3.000 tl bi o kadarda işyerinden borç aldım sadece bu ve ödeme planımı bize göre ayarladım kasımda bitecek şekilde sonrasında da rahat rahat birikim yaparım diye
Ama o hiç bunu düşünmedi bile

Paraci falan diyenler olmus ama eski konulara bakim, ailesi keyfi harcamalar yaptiriyor, bu adamda demiyor ki ben evlenecem, keyfinize para veremem, kredi cekemem. Ortada 60 binlik bi kredi var, ama bu ne arabaya, ne eve, nede elle tutulur baska biseye harcanmis bi para. Keyfe gitmis bir para.
Anama babama yok diyemem, ama sen herseyin en ucuzunu alacaksin diyen bir adam da kusura bakmasin yani

Hayatında ciddi ciddi görüştüğü bir kadın varken düşünmedi ama adı konsun öyle yapalım demiş olsa da yine böyle davranmamalı babama söylemeyi düşünüyodum bu ay babam gelsinler istesinler diyince ne olacak 1 buçuk sene daha borcu var adı konsada bize bişey yapmayacak ama ailesinden elini ayağını da çekmeyecek evlencem diye aynı harcamalarına devam edecek çnkü durumları bunu gerektiriyor

Eski konularınızı bilmiyorum ama benim takıldığım nokta şu oldu .cizreye giden birini uğurlamak için buluşmuşsunuz ,konu nerelere gelmiş .konunuzda belki haklısınız bilmiyorum ama zamanlama yanlış olmuş bence .

Ailesinin yaşlılığı, hastalığı, kardeşinin okulu, evlenmesi var daha. 2 ev geçindirecek eşin. Sen çalışırsan sen de geçindirmiş olacaksın. Durumu iyidir kişinin ya da evi vardır, borcu yoktur , ailesi ihtiyaç sahibidir yardım edilir ancak sürekli siz borç ödeyecekseniz olmaz. Çocuğunuzun olma ihtmalini saymıyorum bile. Sana defalarca söyledi buradak üyeler dinlemedin, dinlemiyorsun. Aynı eve girince borç içinde yüzerken ne aşk ne sevgi kalır. Yaşayıp göreceksin sen de belli.

Tek kelime oyalıyor seni.Evlenme niyeti olan kişi kendini ona göre hazırlar. Ailem de ailem demez.
Oyaladığı konu maddiyat , bugün istesem bugün evleniriz o benden çok istiyor ona kalsa geçen sene de evleniyorduk ama maddiyata bakmıyor bi nikah yaparız ne olacak yeterki huzurlu olalım diyo

Bundan sonra iki sene birikim yapıcam dediğinize göre daha evliliğe en az iki sene var.Kim öle kim kala belki onun da kafasında böyle şeyler var.Önünüzdeki dönemde bir şeyler yapacak?Sizin de garanti konuşmamanız lazım.Babama artık kredi çekmem demişsiniz ama çok sıkışsa banane diyemezsiniz.Şahsen ben diyemezdin.Maddi konulara o kadar takılıyorsunuz ki sevgi ikinci plana itilmiş.Karşılıklı hatalar var.Tek karşıda değil problem.Az param olsun borcum da olsun hatta ama huzurum yerinde olsun.Benim mottom bu.Her şey olacağına varır.Çok dert etmeyin her şeyi.

Buna benzer olayı eşimin arkadaşı yaşadı atandigi gibi adama yüklü bi kredi cektirmisler adam evlendi karı koca kredi taksidi odediler gelin bile onlara çalıştı adamın erkek kardeşi atandi geçen sene de bunların ustunden yük bitti bu defada diğer oglana yüklü kredi cektirmisler.......gordugun gibi bazı aileler çocuklarıni banka gibi görüyorlar ve bu cocuklarda buna mecbur oldugunu sanıyorlar ....sevgilinizde bunlardan biri...sizden önceki hayatı sizi ilgilendirmez isterse son kurusuna kadar ailesine versin ama sizle bir yola bas koyduysa cebini bilecek ve birikim yapmaya başlayacak

Son düzenleme:
Bende bu yazdıklarının tıpatıp aynısını düşünüyorum ama bunu ona anlatamadım yıllardır
Evlenince bu kadar destek olmam saçmalama çok acil bi ihtiyaçları olursa tabiki yardım ederiz diyo ama hep o ihtiyaçları olacak hiç bitmeeyecek ki 4 senedir bitmemiş evlenince mi bitecek
Üstelik ailesinin istemsine fırsat dahi vermiyor ki hemen kendisi yapıyo bu izne geldiğinde mesela 1 aydır memlekette en az 3 bin harcamıştır yarısı markete yarısı borçlarına yarısı harçlık falan
Böyle nasıl birikim yapsın bide yoktan harcıyo eksiden yani kredi kartından falan

Oyaladığı konu maddiyat , bugün istesem bugün evleniriz o benden çok istiyor ona kalsa geçen sene de evleniyorduk ama maddiyata bakmıyor bi nikah yaparız ne olacak yeterki huzurlu olalım diyo

Hele bi ac kal sen bakim, hele cocugunla merkette gezerken o cikolata istesin, sende alamam ekmek almaya para kalmaz de, ben o zaman huzuru görürüm.

Valla demek ki sizde de bir harcama sikintisi var. Cunku 1.5 senedir calismajiza rahmen hem krediniz var hem sirketten borc almissiniz. Bence 2 sene sonra evlenmek icin acele etmeyin. Duze vikin birikim yapin ancak toparlarsiniz. Gerci ayrilmissiniz ama bana barisacaksiniz gibi geliyor.

İyi o zaman insan çadırda bir minderin üzerinde de uyur evlenin madem.
Ama ailesine de baksın bu arada.

Sıkıntı olmaması değil ki zaten yoksa yoktur bunu anlayabilirim
Benim sorunum var olan bişeyi ailesi için yok etmesi
Ne güzel yazmışsınız eşimle sonradan herseyi birlikte yaptık diye düşünün ki eşinizin imkanı vardı ve bu imkanı olduğu gibi hep ailesine harcıyor
Sizin yine gözünüz kalıyo siz yine kara kara düşünüyosunuz borçları naısl öderiz nerden kıssam diye ama eşiniz hala ailesine yardıma devam ediyo
Böyle bi evlilik istemiyorum ben onada dedim isterse 10 bin maaş alsın yine aynı korkuyu yaşardım

Evlenme. Kimse kusura bakmasın bu evlilik olayının yüzde ellisi maddiyattır. Birlikte birikim yapmayıp milleti doyurduktan sonra aile olunmaz zaten. Kanma bu laflara inandırmasın seni

Maaşım asg. ücretti daha 4 ay öncesine kadar memur değilim 300 tl kredi 300 tl yol parası 200 işyerine bırakıyorum ee bayansın ihtiyaçların oluyo geri ne kalıyo ki

benim söylediklerimin bunlarla bi ilgisi yok.
bu adam senin beklentilerini karşılayamaz bunu bilerek devam et diyorum sadece.
bekleyeceğin bişey yok, adamın daha yıllarca borcu var görünen köy kılavuz istemez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…