Eşim hakkında ;

Kızlar selam
Eşim son zamanlarda bir değişti . Kök ailesine düşkündü biliyordum ama son zamanlarda iyice bi değişkenlik gösterdi . İki aileye de uzaktayız 1 yaşında bebeğim var . Görüntülü konuşuruz . Hiç bir zaman ailesi beni sorup durmadı konuşurken she nasıl yada aramazlar başta çok garipsiyordum ama bıraktım torununu görürler oğulları ile konuşurlar eşim bazen aaa bu da annemiz der selam veririm o kadar . Ama son zamanlarda eşim evde kendi işini kendi halletmeye başladı . Eskiden yemeğini ben koyardım mutfağa yakınım diye şimdi sofradan kalkıyo kendi alıyo hayatım vereyim diyorum ben koyarım diyo . Oğlum şekeri görmesin diye çayına şeker attım hayatım ben attım sen atma dedim benim çayıma karışma dedi . Ben alırım ben yaparım modunda her şeyi . Annem bizde oğlum için geldi 2 hafta sonra gidecek kadın ha onun için yapıyor desem gidecek yani belli .. yatarken hayatım hayırdır bir şey mi var dedim yoo diyor ama dedim böyle davranıyorsun bundan sonra ciddi takılacağım diyor neden dedim ne alaka kaç zamandır böyle bi garip davranıyorsun farkında değilim diyor .iyi dedim sen bilirsin nasıl istersen öyle olsun . Bende uzak yabancı davranmaya başladım . Hadi ailesi için böyle davranıyorum desem ailesi kendi beni sormaz merak etmez dış kapının dış mandalı gibi davranır bana ben de ona göre davranıyorum bu hep böyleydi .. bana bakacağına kendi ailesine baksın resmen sanki evde torunlarını kendi oluşları varmış gibi davranıyorlar . Bende torunlarıdır diye ses etmiyorum ama bu da canımı sıkmıyor değil .
Biz eşimle bir de devletin sunduğu aile sosyal danışmanlığına gittik baya seans aldık . Güzel geçti hatta ama değişen bir şey yok . Ben ailesine ve eşime nasıl davranacağımı şaşırdım ne yapayım kızlar ..
Eşiniz hakkında annenize veya bir arkadaşınıza bir şeyler anlatmış ve eşiniz bunları duymuş olabilir mi? Mesela "daha ciddi bir adam olmasını isterdim vb" gibi.

Eşiniz hakkında annenize veya bir arkadaşınıza bir şeyler anlatmış ve eşiniz bunları duymuş olabilir mi? Mesela "daha ciddi bir adam olmasını isterdim vb" gibi.
Hayır kimse ile konuşmadım konuşmam . Buraya da yeni açtım zaten

yatarken hayatım hayırdır bir şey mi var dedim yoo diyor ama dedim böyle davranıyorsun bundan sonra ciddi takılacağım diyor

Hayır kimse ile konuşmadım konuşmam . Buraya da yeni açtım zaten
Eşiniz size "bundan sonra ciddi takılacağım" dediği için onun hakkında yaptığınız bir konuşmayı duymuş olabileceğini düşünmüştüm.

Eee o kadar destek aldık söyleseydi açıkça . 3-4 ay kalmamıştır ama hadi kaldı diyelim onun annesi babası da kaldı 2-3 ay yani sorun olmadı . Gelen gidiyor yani . Eeee böyle mi olması gerek. İyi sebebi annem ise sorun yok o zaman çünkü onun ailesi de hiç bir zaman beni saymadı evlendiğimizden beri . Herkes kendi bilir .. açıkça söylesin eş isek . Annem kışın 3-4 ay kalıyor sa onun annesi babası da zamanında kaldı

Ailesi sizde 1 ay kaldi diye bir konu açtınız, emin misiniz sorun olmadığına.

Ayrıca anneniz Kasım da gelir Martta gider diye yine kendiniz yazdınız.

Esiniz sizin anneniz ile yasamayi kabul etmiş ama siz es ailesine bayramda bile gitmeyi cok görmüşsünüz.

Kızlar selam
Anlatacak kimsem olmadığı için buraya dökeyim içimi bari diye yazıyorum .
Kızlar kayınvalidem ve kayınpederim 20 ağustostan beri bizdeler sıkıntı değil ama ben artık iyice bunaldım. Salonda yatıyorlar küçük oda var odada sadece 1 tane çekyat var ondan dolayı salonda yatıyorlar dolayısıyla bizim tv hayatımız bitti eşimle erken yatıyoruz mecburen eşim vardiyalı çalışıyor 3 vardiyalı . Kp bütün gün spor haber izler . Kv yaptığı bir şey yok bütün gün eşimle beni takip etmek dışında mutfakta soğan doğrarken yemek yaparken evi süpürürken peşimde banyoları silerim peşimde söylememe rağmen değişmedi bu bende artık bıraktım söylemeyi . Başlarda yansıtmamaya çalışıyordum ama şu bi kaç gün bunaldığım iyice suratımdan belli olmaya başladı .. rahat rahat salonda uzanamıyorum istediğim saatte yatamıyorum mesela ben haftasonları tv izlemeye bayılırım ama mecburen erken yatıyorum . Ne zaman gidecekler hala belli değil mal mülk davası yüzünden geldiler kv annesinden kalan mallar kardeşi ile fln neyse ısrarımla eşime vekaletname çıkartabildim şimdi de kv tutmuş İzmir deki yeğenim de gelsin göreyim öyle gideyim diyor istda göremem yeğeninde hakkı var (baba öldüğünden dolayı) adamında ne zaman geleceği belli değil işler yoğunmuş arada eşime diyorum annemin istda doktoru vardı ilaçları bitiyor ne yapacak acaba diye İzmir de ki Ali abiyi Aradın mı annemin göresi geldi fln . Küçük oda ya bi tane daha çekyat almak lazım hayatım fln dedim annem ve babamdan bıktın mı dedi yoo dedim neden bıkayım ne alaka dedim ben onlar için söylüyorum .. böyle garip durumlar eşim için bozmamaya hoş tutmaya çalışıyorum ama bunaldım daha fazla dayanamıyorum kendi evimde uzanacak yer kalmadı yeminle .eşim bu durumdan rahatsız değil annesi babası sürekli kalsa memnun olaydan bi ara söylenirken hayatım onlar misafir gidecek bilmem diyip durdu ama ben sanırım istediğim gibi davranamayınca iyice bunaldım .. yemek saatlerimiz değişti kp ilaç içtiğinden eşim beklemek istiyor tamam işten geliş saatimle arada 1saat var ama yine de rahat değilim ohh döktüm rahatladım yeminle .. ben bi insanın yanında 1 hafta kaldıktan sonra ev düzenimi özlüyorum yeminle ..

Annem kışın bende kalıyor yazın memlekete abime gidiyor . Kışın bende kalmasının sebebi kızım maddi yönden yardım edeyim sana diye . Küçük oda var kendime çekyat alayım sizi rahatsız etmeyeyim diye kendi kendine takılıyor . Bende çalışıyorum allahtan bütün gün olsa bunalırdım . Eşim farkında ama işine gelmiyor . En kötü ihtimalle çekyat almayı önereceğim küçük oda da kalsınlar . Kırmak istemiyorum.

Defalarca söylendi anneme ev tutalım sana takıl burada yakınımızda diye istemiyor boşuna para diyor kiraya vereceğim parayı sana veririm diyo yalnız başıma ne yapacağım diyor bi ton sayıyor ağlıyor istemiyor musun ayağına yatıyor . Genel olarak bizim sülalenin erkekleri böyle bir arada yaşayınca bi rahatlık geliyor annem bir şey demiyor ben kızdığımda bana kızıyor laf söyleme diye

Annemin rahatsızlığı derken şöyle .. Annem ara ara bayılır doktorlar tarafından sebebi bulunamadı . Nuroloji kardiyoloji psikoloji göğüs yani kısaca komple checup a girdi ama yok . 5 yıl önce beyin kanaması geçirdi ondan sonra değişti. Annem kasımda gelir Mart sonu gider .. geldiğinde de zaten odasında kalır genelde eşim 3 vardiyalı çalıştığından eşim geldiğinde genelde annem yatmış olur 👍..

Ne alaka annem daha önce bizde kalıyordu evet ama uzun zamandır bizde değil . Kadın bi doğduğunda geldi 40 ı çıktı gitti bir de şimdi geldi o da gidecek çünkü abim hasta gitmek zorunda .
Ayrıca kayınvalidenin gelememesinin sebebi de kayınpederim kendisi baya hasta demans hastası kadın onu bırakıp nasıl gelsin . O olmasa gelsin evim müsait kalabilir .
Eşim her şeyi söyleyebilen bi insan rahatsız olduğunda söyler daha önce söylediği gibi .
Eşiniz soğumaya başlamış ama neden bunu siz bilebilirsiniz..

Artı Kayınvalideniz aradığı zaman siz de, onlar sormadan selam verip bir iki cümle kurabilirsiniz..

Sonuçta siz bir ailesiniz çok da kasmamak lazım.

Evet uzak 12-14 saat otobüsle . Abim hasta olduğundan uzun zamandan beri bizimle kalmıyor ve artık kalamayacak . 4 senelik evlilikte geldi gitti yazın full yok zaten . Kök ailem derken bi tek annem var abim zaten memlekette yaşıyor annemde gidecek abim hastaneye yatacak yengem çağırdı annemi destek amaçlı
Abiniz hastalanmasa daha çok sizde kalırdı yani. Vah vah..

Kızlar selam
Eşim son zamanlarda bir değişti . Kök ailesine düşkündü biliyordum ama son zamanlarda iyice bi değişkenlik gösterdi . İki aileye de uzaktayız 1 yaşında bebeğim var . Görüntülü konuşuruz . Hiç bir zaman ailesi beni sorup durmadı konuşurken she nasıl yada aramazlar başta çok garipsiyordum ama bıraktım torununu görürler oğulları ile konuşurlar eşim bazen aaa bu da annemiz der selam veririm o kadar . Ama son zamanlarda eşim evde kendi işini kendi halletmeye başladı . Eskiden yemeğini ben koyardım mutfağa yakınım diye şimdi sofradan kalkıyo kendi alıyo hayatım vereyim diyorum ben koyarım diyo . Oğlum şekeri görmesin diye çayına şeker attım hayatım ben attım sen atma dedim benim çayıma karışma dedi . Ben alırım ben yaparım modunda her şeyi . Annem bizde oğlum için geldi 2 hafta sonra gidecek kadın ha onun için yapıyor desem gidecek yani belli .. yatarken hayatım hayırdır bir şey mi var dedim yoo diyor ama dedim böyle davranıyorsun bundan sonra ciddi takılacağım diyor neden dedim ne alaka kaç zamandır böyle bi garip davranıyorsun farkında değilim diyor .iyi dedim sen bilirsin nasıl istersen öyle olsun . Bende uzak yabancı davranmaya başladım . Hadi ailesi için böyle davranıyorum desem ailesi kendi beni sormaz merak etmez dış kapının dış mandalı gibi davranır bana ben de ona göre davranıyorum bu hep böyleydi .. bana bakacağına kendi ailesine baksın resmen sanki evde torunlarını kendi oluşları varmış gibi davranıyorlar . Bende torunlarıdır diye ses etmiyorum ama bu da canımı sıkmıyor değil .
Biz eşimle bir de devletin sunduğu aile sosyal danışmanlığına gittik baya seans aldık . Güzel geçti hatta ama değişen bir şey yok . Ben ailesine ve eşime nasıl davranacağımı şaşırdım ne yapayım kızlar ..
O senin annen evde diye oyle davraniyor net soyleyeyim adamlara batiyor belli zaman sonra gelin ailesi. Simdi karsi tarafta fiseklemistir bunu. Ne guzel iste yapsin kendi isini az ise yarasin sen neden yoruluyorsun

Anneniz bebek doğunca 40 gün mü kaldı:KK57:
Neden sasirdiniz bende dogum yapacagim ozellikle 40 gun annemi yanimda istiyorum evde illa biri olmasi gerek diye degil bana tek destek olacak kisi annemdir mesela. Gece ben bakarim gunduz o bakar diye dusundum veya ben yemek yaparken o bebekle ilgilenir diye dusundum. Ona guvenerek dogurmadim ama kendisine teklif dahi etmeden ben geliyorum zaten dedi. Esimin ailesi isterse hergun gelip gorup geri gidebilir ama yanimda bana bakmasi icin kalamaz mesela. Cunku insan en rahat annesyle olur

Neden sasirdiniz bende dogum yapacagim ozellikle 40 gun annemi yanimda istiyorum evde illa biri olmasi gerek diye degil bana tek destek olacak kisi annemdir mesela. Gece ben bakarim gunduz o bakar diye dusundum veya ben yemek yaparken o bebekle ilgilenir diye dusundum. Ona guvenerek dogurmadim ama kendisine teklif dahi etmeden ben geliyorum zaten dedi. Esimin ailesi isterse hergun gelip gorup geri gidebilir ama yanimda bana bakmasi icin kalamaz mesela. Cunku insan en rahat annesyle olur
Ya tabii ki siz nasıl rahat ederseniz öyle yapın sizin tercihiniz ben 40 gün evde bir yabancının durmasını doğru bulmuyorum evliliğe zarar verdiğini düşünüyorum ayrıca bebek ile de annenin bağ kurmasını biraz zayıflattığını düşünüyorum daha sonra herkesin çok fazla söz söylemeye hakkı oluyor

Eş ailesi bir kere kalmış bir kaç ay,onda da konu sahibi rahatsız olmuş ama kendi annesi sürekli yaz hariç onlarda yaşamış
Orayı da ben kaçırdım. Daha bir üstüne oturmuş konunun. Nasıl da insanlar kendi hatalarının gizleyip kendine göre anlatabiliyor.

Önceki konularınizda var. Anneniz sürekli sizde, adam sizin annenizle yaşasın ama siz onun ailesine telde bi selam vermeyip onlardan bekleyin. Tabikide soğur adam geç bile kalmış

En başından beri kabullenmediler ki beni annesi kardeşi bi kayınpederim o da klasik babaları bilirsiniz karışmazlar etmezler . Ben yine 4 yılda gittim gördüm sırf annesini babasını görsün diye ama sayılmadığın yere gitmek yabancı gibi. Oğlumla konuşuyorlar sanki leylekler getirdi gibi davranıyorlar . Eşim de ailesine bağlıdır ama ses etmedim destek aldık ama değişmedi bilmiyorum 🤷 bende onun gibi bana davrandığı gibi davranıyorum . Önümüzde bayrama ne olur bilemem ama gitmeyi düşünmüyorum böyle devam ederse
Bakın eşiniz kendi yemeğini kendisi koydu diye bile sitem ediyorsunuz. Buna damdan boşanmayacağınız ortada..boşuna burnunuzun dikine gitmeyin eşinizin ailesi ile aranızı düzeltin. Bayramda gidin birkaç gün ne olacak. Telefonda konuşurlarken de siz dahil olun onların çağırmasını beklemeyin.
Ben olsam öyle yapmam ama mutsuz olduğum adamı da çekemem boşanırım.
Bosanmayacaksanız bu davranışlar sadece size zarar verir.

X