- 22 Ocak 2009
- 2.647
- 1.779
- 773
yarın kabak almaya gidiyorummmm....
zlom bişey soracağım sana ;
yarın hamsi yapmayı düşünüyorum hamsiyi mısır ununa bulasam fırın tepsisine tek tek sersem fırında kızartma gibi fanı çalıştırıp çıtır çıtır pişirsem olur mu yarın protein günüm. öyle yapsam fazla mı mısır unu almış olurum acaba ?
ben gecen yaptım sebze gümümdeydi yanında limonlu turp salata falan da vardı şahane oldu ama bence mısır hiç kullanmadan sana harika bi tarif vereyim. hamsilerin kafasıyla kılçığı nı da çıkar 2 hamsiyi iç kısımları bir birine yapıştır sışı sısarıda kalsın sonra bunları ızgara teline diz.. tuzla çıtır çıtır olana kadar pişir. benim demirdöküm mini fırın var balkonda ızgara yaparken kapak açık kalıyor, ve altına su dolu tepsi koyuyorumki yağı akıp alev almasın...birde açılır kapanır mangal tipi ızgaray diziyorum ters cevirmesi kolay olsun o ızgarayı da fırının ızgara telinin üzerine koyup pişiriyorum. eger senin fırın mutfaktaysa hamsileri çevirmen dert olabilir...
babam biber salcasına bular tepside fırında pişirirdi oda harika olurdu ama salca antep salcası tadında olacak..
evet yazmıyor ama mısır unu, light süt , aromalar , tatlandırıcılara izin varsa neden birleştirip puding yapılmasın... günde 125 ml bir tatlığı kaşıgı mısır nişastasıyla (100 gr mısır unu ve nişastasının karbonhidrat değeri 73dadür) karar sizin kitapda yediğimiz bir çok şeyin tarifi yok.. ben yapılabileciğini düşünüyorum yaptım da yedim de .. ayrıcaa dr oetker pudingin içindekiler kısmını da okuyunca zaten bu tarifden farkı yok..
zlom bişey soracağım sana ;
yarın hamsi yapmayı düşünüyorum hamsiyi mısır ununa bulasam fırın tepsisine tek tek sersem fırında kızartma gibi fanı çalıştırıp çıtır çıtır pişirsem olur mu yarın protein günüm. öyle yapsam fazla mı mısır unu almış olurum acaba ?
kitap ducan diyeti sayfa 185 satır 10 konu Atak evresinde mısır unu kullanımı( mısır unu ve nişastasında araştırma yaptım nişasta undan elde ediliyor o kadar) ducan yazmış:"yiyrceklerin kıvamını koyulaştırmak için kullanılır. bir karbon hidrat olamsına rağmen çok az miktarda (125ml sos için 1 tatlı kaşığı) bunun önemi yoktur." aynen böyle demiş.. ister beşamel sos yap ister puding zaten tatlandırıcıya da izin var peki neden yapılmasın puding
biliyorum soslar bölümünde anlatıyor ama o soslara kıvam vermek için azıcık bence yulafla yapın derim arkadaşlar gene de siz bilirsiniz
afiyet olsun canımdrydry arkadaşım kıymalı kabak bir harika oldu bi tabak yogurt döktüm yedim ama bak ben nası yaptım. ızgara tavasına soganları yuvarlak dilimledim koydum, patlıcanları dilimledim koydum, kabağıda uzunlamasına 2-3 dilim yaptım ızgara izi kokusu çıksın yavanlıkları gitsin diye. tencereye kıymayı koyup pembelikleri gidince için yarım yemek kaşığı şalca koydum ikisini kavurdum sonra içine biraz sıcak su ve soganları (halka halka oldular) koydum biraz kavurup altına patlıcan ve kabakları dizdim en son üzeine bir domates doğradım halka halka oohh sayende midem bayram etti.
200gr az yağlı kıyma(benim tercihim)
1 adet patlıcan, sogan ve kabak
yarım kaşık , salça
tuz karabiber, kimyon
ben hamsiyi yağlı kağıda dizip fırına atıyorum un eklemıyorum gayet te lezi oluyo ama proteğin + sebze gününde sonı ve domatesleri küçük doğrayıp üstüne ekleyincede cok lezzetli oluyo hamsi zaten yağlı bir balık
ben yulafı gitti gidiyordan aldım ama onu yemek ölüm benim için aç kalmak daha işime gelir puding yaparken o saman içinde eriyomu acaba...mesela harika bir peynirli yeşil soğanlı çörek yaptım yulafdan lezzetli oldu ama iki saat ağzımda ezmekten bogazıma batmasından rahatsız oldum.
çıtır çıtır oluyor mu peki ben çıtır çıtır seviyorum.
Buğulama tarzı yumuşakları sevmiyorum
gurme net diye sitede kızartma tepsisi vardı yağ koymuyorsun
bir bak istersen:82:
gurme net diye sitede kızartma tepsisi vardı yağ koymuyorsun
bir bak istersen:82:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?