Arkadaşlar bu diyeyi yıllar önce yapmıştım. Çok iyi giderken hamile kaldığımı öğrenip bırakmak zorunda kalmıştım. Uzun zamandır başlayabilmek için mücadele ediyorum ancak başlayamıyordum. Birden ne olduğunu anlamadan 3 gündür kendimi atak yaparken buldum. Devam ettirmek istiyorum. Zaten 1 ay önce de Dukan’ın güncellemelerini okumak için bütün kitaplarını almıştım. Tarifler kitabı da mevcut. İstikrarlı bir şekilde benimle bu diyete eşlik edecek olan var mı? En son 27 Kasım’da yazılmış. Haydi aktifleştirelim biraz sayfayı ki...daha azimli devam edelim olur mu??
Arkadaşlar bu diyeyi yıllar önce yapmıştım. Çok iyi giderken hamile kaldığımı öğrenip bırakmak zorunda kalmıştım. Uzun zamandır başlayabilmek için mücadele ediyorum ancak başlayamıyordum. Birden ne olduğunu anlamadan 3 gündür kendimi atak yaparken buldum. Devam ettirmek istiyorum. Zaten 1 ay önce de Dukan’ın güncellemelerini okumak için bütün kitaplarını almıştım. Tarifler kitabı da mevcut. İstikrarlı bir şekilde benimle bu diyete eşlik edecek olan var mı? En son 27 Kasım’da yazılmış. Haydi aktifleştirelim biraz sayfayı ki...daha azimli devam edelim olur mu??
Merhaba canım bende 4 sene önce yaptım bu diyeti 20 kilo vermiştim evlendim doğum derken yine kilo aldım yeniden başlamak istiyorum destek olalım birbirimize
biz seninle başlayalım diyip yapamadık ya
birbirimizi taciz edelim, kaçamak yaparsakta kaldığımız yerden devam edelim. bi gün öncesi menü yazalım, ona uyalım ne dersiniz?
Olur aslında ya süper olur hatta güvensem whatsapp grubu bile kurmayı düşündüm o derece
Bu arada güncel kilom sabah aç karnına tartışdığımda 68 olarak çıktı. Hedef 58Hadi sizde başlayın birbirimize destek olalım. Birşey soracağım bu arada... Bu diyeti yaparken özellikle saf protein günlerinde sizde de mide bulantısı oluyor mu? Oluyorsa ne yapıyorsunuz? 2. Olarak artık bu diyette deneyimli olduğum için keşfettiğim şey; sürekli protein aldıkça belli süre sonra tatlı isteği açığa çıkıyor bende. Ancak dozunu kaçırıpta her gün tatlandırıcılı bir tatlı yaparsam mutlaka her gün yani her zaman tatlı ihtiyacı hissediyorum. Sanki tatlandırıcılı tatlılar yedikçe canım hep tatlı istiyor artık. Beni tatlıya teşvik ediyor gibi hissediyorum. Bilmiyorum, bu durum belki benim bünyemde böyledir sadece. Bu sebeplerle bu defa ben regl dönemim haricinde dayanabildiğimce dayanıp tatlı şeylerden arınmayı deneyeceğim. Sizde başlayın da deneyimlerimizi paylaşalım. Bence bu diyet birkaç kişi birlikte yapınca çok eğlenceli oluyor.
Merhaba canım, tatlı yemedikçe tatlı ihtiyacı yok oluyor zaten, keşke azıcık sabredebilsek. Bende mide bulantısı hatırlamıyorum ama zorla yiyodum resmen mecburen yenecek diye, resmen ömrümün yemeğini yedim dukanda :)
Ya gaza getirdiniz beni, bende 69 idim ama sanırım 7lere geçtim gibi
Kitabını da okumuşsunuz, bilgiler günceldir sizin,ara ara paylaşın benimle de, mesela bir gün sonrasının menüsünü paylaşıp ona uymaya çalışalım ne dersiniz?
Bi de meyve yememek çok zor yaa.
Hahahah whatapp grubu da iyiymiş! Benim bugün ilk seyir günümdü. 3 gün atakta prk fark olmadı kilomda ama seyirle başladık bakalım. Kilo verme evresi aaıl bu evre yani; sp+p bugüne kadar herşey yolunda hadi başlayın sizde hadi!
kızlar selam bende bu diyete başlamak istiyorum iyice öğrenmek için az önce kitaplarını sipariş ettim internetten. Sabah ve akşam öğünlerini hazırlayabilirim diyete göre ama öğlen yemeklerini nasıl yapacağımı bilmiyorum Fabrikada çalışıyorum
yemekhanede ne çıkarsa onu yemek zorundayım.. bakcam artık..
öyle oluyor mu zaten hep o tarz yemekler çıkıyor misal bugün kuru fasulye varCanım illa ki protein çıkacaktır, ben şahsen nohut/fasulyeye de razı oluyorum artık.
Ne yiyip ne yenmeyeceğini iyice öğrenip başlayacağım inşallah. Şimdi kendimi diyete hazırlıyorum şekeri unu abur cuburu kestim tamamen günde 2 lt su içiyorum yürüyüş yapmaya çalışıyorum çıkamazsam leslie yapıyorum.Nohut, fasulye dukana uygun değil bildiğim kadarıyla baklagiller karbonhidrat içeriğinden dolayı yenmiyor. Sabah kahvaltınızı evde yapabiliyorsanız öğle için dukan ekmeği ile sandviç yapıp onu yiyebilirsiniz belki. Uygun yemek çıkarsa yerseniz çıkmazsa da sandviçinizi yersiniz.
Merhaba hamileler icin yazilan bir bölüm varmi kitapta? Eger varsa yazilanlari paylasabilirmisiniz lütfen...Valla ben de çok uzun süre sonra 7 leri görmüştüm tartıda ancak az az dikkat ederek 68-69 a indim. Şimdi dukanla devam edeyim diyorum. Dukan’la ömründe yemediğini yeme olayı da çok komik cidden öyle oluyor. Bilgileri paylaşalım ben bölüm bölüm okuyorum dukanı yani merak ettiğim yerleri açıp okuyorum ancak sizin de merak ettikleriniz olursa sorun mutlaka. Açıp bakalrım ilgili bölüme. Hem benim için de iyi olur. Bilgilerimizi birlikte güncelleyelim. Tarif isterseniz onu da yazın. Bende Dukan’ın “Tarifler” kitabı da var.
Merhaba hamileler icin yazilan bir bölüm varmi kitapta? Eger varsa yazilanlari paylasabilirmisiniz lütfen...
Cok tsk edermMerhaba,
Bu konuyu bu başlığın sahibi Lisabella daha önce “Dukan ve Gebelik” başlığı altında paylaşmış. Ondan alıntıyla yanıtlayayım.
DUKAN ve GEBELİK
Dr.Dukan kitabinda hamileligi iki sekilde ele almis.Ilki ideal kilosu ile hamilelige baslayanlar ,ikincisi ise kilolu halde hamilelige baslayanlar ve obezler ..Her ikisindede atak ve seyir evreleri uygulamadan guclendirme evresini farkli birka cdegisiklikle uygulamayi onermis.
IDEAL KILO ILE hamile KALANLAR
Bu gruptaki kadinlar gebelik sirasinda olabildigince erken bir donemde ,diyetin ucuncu evresi olan guclendirmeye gecip asagidaki bazi degisikliklerle gebeliklerini ideal sayilabilecek kiloyla tamamlayabilirler.Peki nedir guclendirme ve evresindeki besinler ve hamilelik surecindekiler icin olan degisiklikler:
-ATAK EVRESININ PROTEINLI BESINLERI
-SEYIR EVRESININ SEBZELERI
-MUZ ,UZUM,KIRAZ DISINDA HERGUN 2 PORSIYON MEYVE
-GUNDE IKIDILIM TAM TAHILLI EKMEK
-HIC YAGSIZ DEGIL ,YARIM YAGLI (%20) SUT VE SUT URUNLERI (YOGURT,PEYNIR) TUKETMEK
-HAFTADA IKI PORSIYON NISASTALI GIDA(HAMUR ISI ,MAKARNA,PIRINC,PATATES ,BAKLAGILLER)
-KUZU BUDU
-2 CORBA KASIGI YULAF KEPEGI (OZELLIKLE HAMILELIKTEKI KABIZLIK ,HEMOROID SORUNUNADA YARDIMCI OLACAKTIR )
-GUNDE 25 DAKIKA YURUYUS
-HAFTADA IKI KEZ ODUL YEMEGI (ANA yemek ,TATLI VE ICECEKTEN OLUSAN SERTBEST TEK BIR OGUN)
ONCEKI FAZLA KILOLARINI VEREMEDEN hamile KALANLAR
Onceden kilolu olup fazla kilolarini veremeden hamile kalmis olan kadinlarin durumudur.Ileri obezlerde bu gruba dahildir.Bu gruptaki hamile kadinlar yine yukarda belirtilen listeyi biraz daha degistirerek uygulamalidirlar …Nelerdir bu degisiklikler:
-HAFTADAIKI PORSIYON OLAN NISASTALI GIDAYI KALDIRMAK
-HAFTADA IKI KEZ OLAN ODUL YEMEGINI UYGULAMAMAK
-HAFTADA BIR GUN PROTEIN PERSEMBESI UYGULAMAK
Cok ciddi ileri obezlik vakalarinda ise ,genetic nedenlerle veya gebeligin ozel durumlari nedeni ile kilo alindiginda,diyetin seyir evresini,hatta atak evresini uygulayabilirsiniz…
Tabi her iki hatta uc durumdada surdurdugunuz beslenme duzeninin bebek icin yarar ve zararlarini doktora danisip iyi degerlendirerek karar vermelisiniz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?