- 18 Mart 2009
- 274
- 0
Benim kitapta okudugum atak ve seyir evresinde gunde 1,5 kasik
ama burda arkadaslarin yazdiklarini okuyorum atak ve seyir evresinde 3 kasik yiyenler var
sebebini anlamadim. Benim elimde orjinal kitap yok internetten pdf olarak okuyorum farkliliklar bu sebepten olabilir.
Neyse 2-3 gune kadar kitabim gelecek ilk is bunu kontrol edecegim.
Ben genelde sabah kahvaltida omlet olarak kullaniyorum
bir kaseye 1 yumurta kirip 1,5 kasik yulaf kepegi, 1 yk sut , 1 cimdik tuz iyice catalla cirpiyorum
kucuk boy seramik tavanin (teflon da olur) dibine 1 damla zeytinyagi dokup pecete ile tavaya yayiyorum ve karisimi dokuyorum
pismeye baslayinca kenarlarindan spatula ile kaldir arka yuzunu cevir, mis gibi afiyet olsun
ilk pisirdigimde yapistirdim ama yaptikca uzmani oluyorsun
icine istege gore lor peyniri, kirmizi biber kara biber de ilave edebilirsin
hatta biraz splenda koyarsan pankek kivaminda oluyor sabah tatli ihtiyacimi karsilayim dersen o da olur
bunlarin disinda ps gunlerinde icine maydonoz,kirmizi yesil biber vs ekleyebilirsin
damak tadina ve yaraticiligina kalmis. Zaten zamanla kafandan oyle tarifler uyduracaksin ki sen bile sasiracaksin
Ayrica yulaf kepeginden ekmek, tatli-tuzlu kurabiye, kek, helva, borek ve bir suru tarifler yapan arkadaslar var
bazilarinin internette blog lari var onlarada bir goz at bence
cok yaratici seyler goreceksin
ay bide yogurda yada sute ekleyip de yiyebilirsin
Afiyet olsun
hıım güzel kaçamak yapmışsın ,olsun üzülme ,burdan ayrılma motivasyonunu yeniden kazanırsın,vucut belirli bir noktadan sonra seni itiyor o tür kaçamaklara insanın elinde olmuyor o an sanki zorla yaptırıyorneyse hayatım herşeyi unut ve kaldığımız yerden devam edelim
günaydın günaydıın şeker,şefim uyarını dikkate alacağım,bu arada şimdi kargo geldi,tatlandırıcım vede süttozum gelmiş :))) acil tatlı krizim geldiğinde hazır hemen elimin altında
yok hayatım gayet güzel menün,yanlız yumurta yokmu,birde sebzeyi fazla kaçırma protein daha fazla olacak biliyorsun
Kızlar merhaba. Dün atak evresinin ilk günüydü. 3 gün yapmam gerekiyor. Dün çok zor geçti, akşam çok başım ağrıdı bugün de çok güçsüzüm kolumu kaldıracak halim yok. 59 Kiloyla başladım 1 günde 58 e düştüm. Ama arada çilek yedim 4 tane. bugünde küçük bir kaçamak yaptım sırf başım ağrımasın diye.. Sizde de böylemi?hastalanacağım diye korkuyorum.. (hedef 53)
Kızlar merhaba. Dün atak evresinin ilk günüydü. 3 gün yapmam gerekiyor. Dün çok zor geçti, akşam çok başım ağrıdı bugün de çok güçsüzüm kolumu kaldıracak halim yok. 59 Kiloyla başladım 1 günde 58 e düştüm. Ama arada çilek yedim 4 tane. bugünde küçük bir kaçamak yaptım sırf başım ağrımasın diye.. Sizde de böylemi?hastalanacağım diye korkuyorum.. (hedef 53)
arkadasim bu diyet fazla kilosu olan lar icin uygun bir diyet.ve 3 gunluk atagi sen kendinmi verdin yoksa dukanin sitesinden cikan sonuc mu bu .bana fazla gibi geldide oyuzden soruyorum.birkac kilo fazlalik icin dukan yerine karatay gibi daha esnek bir diyet uygulayabilirdin diye dusunuyorum ben.tabi kendin bilirsinKızlar merhaba. Dün atak evresinin ilk günüydü. 3 gün yapmam gerekiyor. Dün çok zor geçti, akşam çok başım ağrıdı bugün de çok güçsüzüm kolumu kaldıracak halim yok. 59 Kiloyla başladım 1 günde 58 e düştüm. Ama arada çilek yedim 4 tane. bugünde küçük bir kaçamak yaptım sırf başım ağrımasın diye.. Sizde de böylemi?hastalanacağım diye korkuyorum.. (hedef 53)
Canım benim de en göze çarpan yerim göbeğim, dukanla verirken tüm vücuttan veriyorum. Tabii karnım da bayaa bi toplandı ama yine de iyice erisin diye karın sıkılaştırıcı pilates yapmaya başladım Ebru Şallı'yla. Ama yeni olduğum için daha çok Ebru yapıyo pilatesi yarısını izliyorum öyle ne güzel yapıyo diye
bir şey daha sorma istiyorum bir ürünü alırken 100 gr da ne kadar yağ olursa o ürünü kullanabiliyoruz mesala peynir de
normalde yiyebilecegimiz peynir % 2 olmali yada %7 ye kadar yagli peynirden 30 gr tuketme hakkimiz var (ama eger baska sinirli izinli kullaniyorsan yiyemezsin yani gunde sadece 2 sinirli izinli kullanabiliyoruz)bence cok fazla durma uzerinde tuket yani...
ben de yedim ogle yemegimi seyirin ilk gunundeyim.p+s
-kozlenmis patlican salatasi(bikac damla kolza yagi ile )
-yogurt
-tavuk gogsu
menulerimde yanlisim olursa lutfen beni uyarin arkadaslar,hata yapmak istemiyorum.desteginize muhtacim
bu arada kolza yagindan haberiniz varmi yokmu bilmiyorum ama vucutta depolanmadan direk atilan bir yag oldugunu ogrendim burdaki (belcikadaki) bir diyetisyenden.eger turkiyede bulabilirseniz super olur.
Türkiye'de de kolza yağı var.
Bu verdiğin bilgi çok değerli.
Biraz araştırayım, çok yememize gerek yok, yemek yaparken azıcık kullanabilsek yeter :)
cevabin icin tesekkur ederim canim.yumurta var tabikikrepin icinde 1 tanecik.(1 kasik yagsiz yogurt,bi cimdik kabartma tozu,1 kasik yulaf kepegi,ve 1 adet yumurta ile yapiorum ben krepleri )
tebrik ederim canım bende pantolonlarımı daraltacağım günü iple çekiyorum valla...kilolar gidiyor ama bende aynı sıkıntıyı yaşıyorum egzersiz yapamadığımdan göbekte birikti kaldı mekik çekmek şart...yada başka egzersizler bilen varsa yazarsa sevinirim göbek eritici?
Başka bir arkadaşımız daha bu konuda bir soru sormuş ve Lisabella da cevap vermişti.
Lisabella'nın cevabını buraya ekliyorum:
Teşekkürler....
kızlar aç değilim ama başım ağrıyor normal olduğunu biliyorum ama benim bu başağrımın sebebi tatlı neyapcam akşam olsada uyusam
İlk gunlerde normal canim slk disiniictiin su miktarina dikkattt yazdiklarini okudum ama ataktamisin seyirdemi unuttum :-\
Dukan helvasi benim ilk tatli krizimde yaptigim tatliydi degerlendirebilirsinn