Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Bende kitap var canım, atak evresinde 1.5 yemek kaşığı, seyir evresinde ise 2 yemek kaşığı yulaf kepeği yazıyo kitapta.

cevabin icin tesekkur ederim canim.yumurta var tabiki krepin icinde 1 tanecik.(1 kasik yagsiz yogurt,bi cimdik kabartma tozu,1 kasik yulaf kepegi,ve 1 adet yumurta ile yapiorum ben krepleri )

Kızlar merhaba. Dün atak evresinin ilk günüydü. 3 gün yapmam gerekiyor. Dün çok zor geçti, akşam çok başım ağrıdı bugün de çok güçsüzüm kolumu kaldıracak halim yok. 59 Kiloyla başladım 1 günde 58 e düştüm. Ama arada çilek yedim 4 tane. bugünde küçük bir kaçamak yaptım sırf başım ağrımasın diye.. Sizde de böylemi? hastalanacağım diye korkuyorum.. (hedef 53)

Son düzenleme:

Dukan diyetine başladığım andan itibaren bedenimin verdiği tepkileri senin için kısaca şöyle bir özetleyeyim :)
Atağın ilk günü çok az baş ağrım oldu, bol bol su içmeye başlayınca böyle bir sıkıntı yaşamadım bir daha.
Atak dönemi boyunca kabızlık benim için en büyük sorundu.
Seyire geçtikten sonra sorunum büyük ölçüde çözüldü, tamamen ortadan kalktı demiyorum ama... :)
Ayak parmaklarımda kasılmalar oldu.
Bir baldırımda da atağın 3. ve 4. günü kısa süreli ağrı hissettim, kemiğim ince ince sızladı.
Bahsettiğim son iki durum yeterli vitamin ve mineral alınmamasının sonucu.
Aile hekimine başvurarak tahlil yaptırıp gerekli vitamin ve mineral desteğini alabilir ve bu sorunu da çözebilirsin.
Çok şükür başka bir şikayetim yok

Daha ilk günden kacamak yapiyorsan, sanirim diyet sana göre degil..
Basagrisi, yorgunluk, halsizlik normal. Vücut alistigi sekeri, karbonhidrati almazsa mutlak bir sekilde bunu isteyecektir... Bir kac gün icinde gecer, en fazla bir haftada alisir.. Ama sen ilk günden cilek yemissin (seker), vücudun nasil alissin...

arkadasim bu diyet fazla kilosu olan lar icin uygun bir diyet.ve 3 gunluk atagi sen kendinmi verdin yoksa dukanin sitesinden cikan sonuc mu bu .bana fazla gibi geldide oyuzden soruyorum.birkac kilo fazlalik icin dukan yerine karatay gibi daha esnek bir diyet uygulayabilirdin diye dusunuyorum ben.tabi kendin bilirsin

bunu yazarken sırıtma ifadem devam ediyor Allah iyiliğini versin

kızlar öğle yemeğimi yedim tavuk göğsü yedim 2 kaşıkta yoğurt

akşam daha karar veremedim buarada markete gittim ligt olan salam sosislere baktım içlerinde çok E olan madde vardı normaldede eve böyle şeyler almam ama çeşitlilik olsun dedim sepete attım vicdanım elvermedi geri bıraktım.

bir şey daha sorma istiyorum bir ürünü alırken 100 gr da ne kadar yağ olursa o ürünü kullanabiliyoruz mesala peynir de

bir şey daha sorma istiyorum bir ürünü alırken 100 gr da ne kadar yağ olursa o ürünü kullanabiliyoruz mesala peynir de

Başka bir arkadaşımız daha bu konuda bir soru sormuş ve Lisabella da cevap vermişti.
Lisabella'nın cevabını buraya ekliyorum:

ben de yedim ogle yemegimi seyirin ilk gunundeyim.p+s
-kozlenmis patlican salatasi(bikac damla kolza yagi ile )
-yogurt
-tavuk gogsu

menulerimde yanlisim olursa lutfen beni uyarin arkadaslar,hata yapmak istemiyorum.desteginize muhtacim

bu arada kolza yagindan haberiniz varmi yokmu bilmiyorum ama vucutta depolanmadan direk atilan bir yag oldugunu ogrendim burdaki (belcikadaki) bir diyetisyenden.eger turkiyede bulabilirseniz super olur.

Türkiye'de de kolza yağı var.
Bu verdiğin bilgi çok değerli.
Biraz araştırayım, çok yememize gerek yok, yemek yaparken azıcık kullanabilsek yeter :)

Türkiye'de de kolza yağı var.
Bu verdiğin bilgi çok değerli.
Biraz araştırayım, çok yememize gerek yok, yemek yaparken azıcık kullanabilsek yeter :)

evet ,gercekten, ben de bu sene ogrendim.damla damla kullaniyorum kendi yemeklerimde. ne kadar tirstiysam artik :18:

Baktım ki ne yiyorum ne içiyorum hiç yazmamışım, hadi ben de yazayım dedim

Kahvaltı > Nerdeyse 500 gram yağsız yoğurt , 1 kaşık yulaf kepeği ile

Öğle > Bir damla yağ ile tavuk sote; tavuk bonfile, biber ve mantarla

Akşam > Kırmızı etten köfte yaptım, 10-11 tane köfte oldu, geriye kalan 1 kaşık yulaf kepeği hakkımı da köftenin harcını hazırlarken kullandım :)

2 litreden fazla su içtim ama pek spor yapamadım

Tesekkur ederim canim bugun frkettim gobusum kuculmus heleki gogusler bunlar bna ait degil montaj olmali diye dusundum gelen iltiftlar cabasi nasil mutluyum nasil daralan pantolonlar verdigim kiloyu ortaya cikardi resmen bu arada 69.8 falan oldum hayatimd gordugum tasiidigim en az kilo bu arada ender saracin 3haftada incelten 10hareketi var sikilasmada faydasi var bir ara yapmaya baslamistim ama biraktim t
Ekrar baslamayi dusunuyorum belki denemek istersi
n diye dusundum

Başka bir arkadaşımız daha bu konuda bir soru sormuş ve Lisabella da cevap vermişti.
Lisabella'nın cevabını buraya ekliyorum:

Teşekkürler....

kızlar aç değilim ama başım ağrıyor normal olduğunu biliyorum ama benim bu başağrımın sebebi tatlı neyapcam akşam olsada uyusam

Teşekkürler....

kızlar aç değilim ama başım ağrıyor normal olduğunu biliyorum ama benim bu başağrımın sebebi tatlı neyapcam akşam olsada uyusam

İlk gunlerde normal canim slk disini ictiin su miktarina dikkattt yazdiklarini okudum ama ataktamisin seyirdemi unuttum :-\
Dukan helvasi benim ilk tatli krizimde yaptigim tatliydi degerlendirebilirsinn

Kizlar bugun icime sanki kurt girdi tovbe tovbe.soylemistim berbat bir sekilde grip oldum diye .vitamin yok evde cocuklarin vitamin surubundan icecektim okadar yani.ama keske icseydim.bugun bende diyet falan kalmadi.iyice cildirdim.kendime hakim olamadim.yedikletimi buraya yazmicam yoksa beni kovarsiniz.biraz cok isirik elma sekeri ve mercimek corbasi desem......yuh dediginizi duyar gibiyim.ama 2-3 cig kofte ve caglalardan bahsetmiyorum.bugun resmen doymuyorum.bunlar haticinde kepekli ekmek hakkim bitti 2 bardak sut 3 yumurts 3 but.tabi digerlerinin yaninda ne alaka dimi.pismanmiyim degilmiyim onu bile daha idrak edemedim.kosu marotonunu yeni bitirmis nefes nefese bir atlet gibiyim su anda.nirmalde bugun pro gunumdu.bunlari niye yazdim.sizden ne yazmanizi bekliyorum onu bile bilmiyorum .tek bildigim.su andan itibaren artik birsey yememem gerektigi.yinede bana biraz teselli biraz oneri cumleleri fana olmaz offf noooldu bana booyle yaaaa kizlaaaaaaaaar

Kendi keşvimle dürüm yapıyorum gözümü kapatıp yiyorum mübarek sanki adana , urfa , tavuk şiş daha ne olsun.Tarifmi ; tavuk yada eti haşlıyorum.Bir tabaga alıp , kekik , kırmızı biberle harmanlayıp , hazırladıgım krebin icine yayıyorum birde sumaklı sogan ve dometes bittiiiiii fena degil hele benim gibi kebapcılar icin lezzetli bile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…