- 24 Temmuz 2011
- 3.023
- 1.166
yaa ben de sevinmiştim yiyebileceğim loru buldum diye.
burda aknaz light peynir in %4 yağ içerdiğini okumuştum. ona da baktım 100 gr da 9,5 gr yağ yazıyor. o da baya yüksekmiş o zaman.neyse o kadar aldım. bitiriyim bi daha almam o zaman napıyım.
Tekrar hosgeldin,zararin neresinden donsen kardir :))
Merhaba Arkadaşlar aranıza yemi katıldım inşallah yarın başlıyorum diyete ama yulaf kepeğinin tadına önceden baktım beğenmedim... daha önce hiç kullanmadım nasıl tüketmeliyim?önerisi olan varmı? Yardımcı olursanız sevinirim..
Benim kitapta okudugum atak ve seyir evresinde gunde 1,5 kasik
ama burda arkadaslarin yazdiklarini okuyorum atak ve seyir evresinde 3 kasik yiyenler var
sebebini anlamadim. Benim elimde orjinal kitap yok internetten pdf olarak okuyorum farkliliklar bu sebepten olabilir.
Neyse 2-3 gune kadar kitabim gelecek ilk is bunu kontrol edecegim.
Afiyet olsun
selam kizlaaar
ben 63 oldum
yavas yavas da olsa gidiyor kilolar cok mutluyum...
Sadece dukan icin degil diger butun diyetlerdede kendini hazir hissettiginde baslaman cok onemli cunku diger turlu devamlilik saglayamazsin.o yuzden biraz daha zaman ver kendine iyice kafana yatinca hazir olunca basla.karisik birseyi yok dukan diyetinin bunu uygulamaya gectikten sonrada daha iyi anlayacaksin.diyetin ozu protein (et,sut,balik,yumurta,yogurt...)bir gun protein birgunde protein sebze yiyeceksin hepsi bu.yulaf kepegi tabiki sinirsiz degil.atakta 1.5 yemek kasigi seyirde ise 2 yemek kasigi yeme hakkimiz var.bu hakkinla ekmekler pastalar kekler yapabilirsin sadece onemli olan gunluk limitini asmamak..Ben kendimi birturlu bu dukan diyetine hazirliyamiyorum yemelerime dikkat ediyorum ama nasil baslicami bilemiyorum ya kitap cok kafami karistirdi ne yiyebilirim ne yiyemem hic biri aklimda kalmiyo( yulaf kepegini sinirsiz yiyebilirmiyim yiyemezmiyim bilmiyorum. acikcasi hicbisey bilmiyorum sinir oldum kendime
normalde yiyebilecegimiz peynir % 2 olmali yada %7 ye kadar yagli peynirden 30 gr tuketme hakkimiz var (ama eger baska sinirli izinli kullaniyorsan yiyemezsin yani gunde sadece 2 sinirli izinli kullanabiliyoruz)bence cok fazla durma uzerinde tuket yani...az önce baktım da yağ oranı %3 müş teksüt ün. Yenilebilir değil mi? Nolur yenilebilir olsun. :))
melegim ,kendini o kadar kasmana gerek yok..dukenallanin nasil yaptigin onemli ama sanirim icinde lor,kakao,tatlandirici var.lorda zaten sinir yok kakao 1 tatli kasigina kadar sinirli izinli gunde,tatlandirici ise gunluk dozu ustunde olmadigindan eminim.o yuzden sorun degil yani..sadece hergun yememeye ve 2 sinirli izinli kuralina uy ama cok fazla tuketirken duraklarsanda birak..kızlar ben de 5 gün atak yaptım seyire geçtim tatlı krizim için dukanelle yaptımçok katı oldu süt ekledim sonra çok cıvık oldu dolaba koydum erimiş çikolatalı dondurmaya benzedi dün akşam bi kaşık bugün 1 kaşık yedim ama bizim bunu ne kadar yiyeceğimiz hakkında bilgim yok lütfen ne kadar tüketilmesi gerektiğini yazarsanız sevinirim
buarada dukanella benim sindirimimi baya bi çalıştırdı :26:dün akşam da bu akşam da iyi oldu benim için ama neden oldu anlamadım
yok canim yulaf kepegi atakta 1.5 corba kasigi seyirde 2 yemek kasigi.o arkadaslarin 3 yemek kasigi olarak tukettikleri(ki atakta yasak) yulaf kepegi galeta karisimi diye hazir bir karisim.kitapta yok o cunku yeni bir karisim..Benim kitapta okudugum atak ve seyir evresinde gunde 1,5 kasik
ama burda arkadaslarin yazdiklarini okuyorum atak ve seyir evresinde 3 kasik yiyenler var
sebebini anlamadim. Benim elimde orjinal kitap yok internetten pdf olarak okuyorum farkliliklar bu sebepten olabilir.
Neyse 2-3 gune kadar kitabim gelecek ilk is bunu kontrol edecegim.
Ben genelde sabah kahvaltida omlet olarak kullaniyorum
bir kaseye 1 yumurta kirip 1,5 kasik yulaf kepegi, 1 yk sut , 1 cimdik tuz iyice catalla cirpiyorum
kucuk boy seramik tavanin (teflon da olur) dibine 1 damla zeytinyagi dokup pecete ile tavaya yayiyorum ve karisimi dokuyorum
pismeye baslayinca kenarlarindan spatula ile kaldir arka yuzunu cevir, mis gibi afiyet olsun
ilk pisirdigimde yapistirdim ama yaptikca uzmani oluyorsun
icine istege gore lor peyniri, kirmizi biber kara biber de ilave edebilirsin
hatta biraz splenda koyarsan pankek kivaminda oluyor sabah tatli ihtiyacimi karsilayim dersen o da olur
bunlarin disinda ps gunlerinde icine maydonoz,kirmizi yesil biber vs ekleyebilirsin
damak tadina ve yaraticiligina kalmis. Zaten zamanla kafandan oyle tarifler uyduracaksin ki sen bile sasiracaksin
Ayrica yulaf kepeginden ekmek, tatli-tuzlu kurabiye, kek, helva, borek ve bir suru tarifler yapan arkadaslar var
bazilarinin internette blog lari var onlarada bir goz at bence
cok yaratici seyler goreceksin
ay bide yogurda yada sute ekleyip de yiyebilirsin
Afiyet olsun
menun gayet guzel sadece gerek krebin gerekse kurabiyelerindeki toplam miktar yulaf kepeginin gunluk limitine denk geldiginden emin ol...Sabah aslinda oglen diyebiliriz (yaklasik 12.30 gibi): yulaf kepekli krep, biraz light peynir, 1 light hindi janbon, sekersiz cay
Ikindi :100 gram yagsiz yogurt
Aksam : somon baligi ve zero
Yatmadan: yesil cay, 2 tane dukan kurabiyesi ve 50 gram yagsiz yogurt
1 saatlik yuruyus , 2 litre su
Bu gunu kapatiyorum artik
yaa ben de sevinmiştim yiyebileceğim loru buldum diye.
burda aknaz light peynir in %4 yağ içerdiğini okumuştum. ona da baktım 100 gr da 9,5 gr yağ yazıyor. o da baya yüksekmiş o zaman.neyse o kadar aldım. bitiriyim bi daha almam o zaman napıyım.
Dukanda ilk yaptigim tatliydi dukan helvasi.Cok kolay ,lezzetli ve acil durum kurtaricisi tek sorun yulaf kepegi hakkimi ekmek olarak tuketmek istedigimden bunu yapamadim sonradanDUKAN HELVASI:
2 yk yulaf kepeğini 1 tatlı kaşığı yağda kokusu çıkanakadar kavurun
1.5 yemekkaşığı tatlandırıcı ekleyin bir iki karıştırın. (pişirilebilir olandan)
sonra da 1.5 çaybardağı süt ekleyin bir iki karıştırın kapağını kapatın göz göz olunca daaltını kapatın, üstüne de tarçın.afiyetolsun!!!!!!! Eki Görüntüle 684749 Eki Görüntüle 684750
Merhaba Dukancılar.
Umarım beni hatırlıyorsunuzdur
Dukan diyetini bozdum maalesef ve bu esnada da kalorilere dikkat ederek beslendim, Dukan'ın önerdiği gibi.
Buna rağmen verdiğim kiloların birazını aldım ama yine de ilk kiloma göre 2.3 kilo daha azım
Dukan'a atak yapmadan, seyirden yani kaldığım yerden devam etmek istiyorum.
Tekrar merhabalar arkadaşlar
canım bu helvayı sebze günündemi yesek,protein günündemi:18::18:
hoşgeldin canım seni hatırlıyor gibiyim,bende bıraktım tekrar başladım bu sefer kararlıyım,sende hoşgeldin aramıza,bu sefer bırakmak yok anlaştıkmı
canim bende aydinliyim ama orda yasamiyorum su anda.cok ozluyorum baharini ozellikle.ogretmen oldugum icin bahardada hic gelemedim 14 yil oldu.sicaklar baslayinca istahinda kesilir .merak etme catir catir verirsin kilolari takipteyim seni
merhaba hanımlarrr
nasılsınız?
dün sabah vardiyasındaydım çok yorulmuştum. işten gelince fitness a gittim akşam 9 da yattım. bugün 12 de kalktımtartıldım ama perşembe günün ki kiloyla aynı ama çoook kalori yaktım ben