Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Merhaba Dukancılar.
Umarım beni hatırlıyorsunuzdur :-)
Dukan diyetini bozdum maalesef ve bu esnada da kalorilere dikkat ederek beslendim, Dukan'ın önerdiği gibi.
Buna rağmen verdiğim kiloların birazını aldım ama yine de ilk kiloma göre 2.3 kilo daha azım :KK24:
Dukan'a atak yapmadan, seyirden yani kaldığım yerden devam etmek istiyorum.
Tekrar merhabalar arkadaşlar :KK16:

Dukanda ilk yaptigim tatliydi dukan helvasi.Cok kolay ,lezzetli ve acil durum kurtaricisi tek sorun yulaf kepegi hakkimi ekmek olarak tuketmek istedigimden bunu yapamadim sonradan:KK34:DUKAN HELVASI:
2 yk yulaf kepeğini 1 tatlı kaşığı yağda kokusu çıkanakadar kavurun
1.5 yemekkaşığı tatlandırıcı ekleyin bir iki karıştırın. (pişirilebilir olandan)
sonra da 1.5 çaybardağı süt ekleyin bir iki karıştırın kapağını kapatın göz göz olunca daaltını kapatın, üstüne de tarçın.afiyetolsun!!!!!!! Eki Görüntüle 684749 Eki Görüntüle 684750

ya bende yulaf hakkımı ekmekten yana kullanıyorumm zaten 6 lı rakamlara inmeden tatlı yok kendimine verdigim sözler var dimi

selamlar
bikac sayfa tanima amacli gecmisi okuduktan sonra iste burdayim.
ben de atagin 3. gunundeyim henuz.77.6 kilo ile basladim ve bugun nasil bir sabirsizlikliksa artik tartilma istegime yenildim ve iyiki de tartilmisim dedim.:21: 75.1 olmusum yaaa nasil sevindim nasil motive oldum anlatamam size.benim testimde atak 4 gun cikti ama ben yapabilirsem 5 gun yapmayi dusunuyorum.2 gundur durmadan alisveris yapiyorum"dukana hazirlik alisverisi" :KK1: yagsiz et,kiyma,balik,tavuk,sut,yogurt,yulaf kepegi,sut tozu....
hersey hazir atak icin.salidan itibaren sebze de almaya baslarim artik.insallah seyirde de bu kadar hizli gider kilolar(hic sanmiyorum ama).
bu arada yasim 31,boyum 170 cm,65 kg olmak istiyorum :KK31:
herkesin basarisi daim olsun...

Hosgeldin
Cok iyi gidiyorsun, tebrikler
Ben seyir evresinde kilo veremeyenlerenim, umarim sen muvaffak olursun
Sevgiler

ilk dukan alışverişimde lor olarak yörsan ı almıştım. ama hiç sevemedim böyle çok tuzlu ve ekşi gelmişti tadı. ekmek vs. yaparken kullanarak bitirdim. geçen gün bim den kaanlar almaya gittim ama bulamadım kalmamış sanırım. onun yerine teksüt ün lor peynirini aldım. tadına bayıldım çok güzel bence tuz oranı yerinde. teksüt le ciddi düşünüyorum:KK16:, gidip 1 kaşık yememek için kendimi zor tutuyorum. :KK1::KK1:

Kızlar bişiler alıntı yaptım ama kapandı. Ben günden güne eksi çıkıyorum ve çok mutluyum. şu dondurma mevsimi konusunda bende çok moralim bozuk bu sabah hem dukan ekmeği hemde dondurma yaptım. Iki küçük plastik kaseye koydum buzluğa attım. Donmuştular. Ama damak tadım sarmadı sanırım. çokta üstelemek istemedim. Zor zamanlarımda kurtarıcı olur diye.
Kabızlık sorunu yaşamıyorum şükür. Ama şu diyabetik reçeller çok faydalı söylemem gerek. Hafta sonları eşimle kahvaltı yaptığım zaman koyuyorum sofraya sadece. üstünde diare yapabilir yazıyor. Aklınızda bulunsun.
Cips işine çok sevindim doğrusu. Iş yerimde arkadaşlar saat 3 çayı diye çeşit çeşit abur cuburu koyuyor masaya. Bede sırtımı dönüp kokusunu içime çekip oturuyorum. çok zoruma gidiyor doğrusu bu işlerde sadece oruçlulara günah oluyor sanırım. Ben inanmıyorum buna. Bende insanım benimde nefsim. Hakkım kalmıyormu onların üstünde?

ilk dukan alışverişimde lor olarak yörsan ı almıştım. ama hiç sevemedim böyle çok tuzlu ve ekşi gelmişti tadı. ekmek vs. yaparken kullanarak bitirdim. geçen gün bim den kaanlar almaya gittim ama bulamadım kalmamış sanırım. onun yerine teksüt ün lor peynirini aldım. tadına bayıldım çok güzel bence tuz oranı yerinde. teksüt le ciddi düşünüyorum:KK16:, gidip 1 kaşık yememek için kendimi zor tutuyorum. :KK1::KK1:

Ben Özgüllü lor peyniri aldım ama tadını sevmedim.
Senin önerini dikkate alarak bir de Teksüt'ün lor peynirini deneyeceğim :KK56:

Ben kendimi birturlu bu dukan diyetine hazirliyamiyorum yemelerime dikkat ediyorum ama nasil baslicami bilemiyorum ya kitap cok kafami karistirdi ne yiyebilirim ne yiyemem hic biri aklimda kalmiyo:KK43:( yulaf kepegini sinirsiz yiyebilirmiyim yiyemezmiyim bilmiyorum. acikcasi hicbisey bilmiyorum sinir oldum kendime :KK43:

Dukanda ilk yaptigim tatliydi dukan helvasi.Cok kolay ,lezzetli ve acil durum kurtaricisi tek sorun yulaf kepegi hakkimi ekmek olarak tuketmek istedigimden bunu yapamadim sonradan:KK34:DUKAN HELVASI:
2 yk yulaf kepeğini 1 tatlı kaşığı yağda kokusu çıkanakadar kavurun
1.5 yemekkaşığı tatlandırıcı ekleyin bir iki karıştırın. (pişirilebilir olandan)
sonra da 1.5 çaybardağı süt ekleyin bir iki karıştırın kapağını kapatın göz göz olunca daaltını kapatın, üstüne de tarçın.afiyetolsun!!!!!!! Eki Görüntüle 684749 Eki Görüntüle 684750

Ben de bu tarifi uyguluyorum canım çok tatlı çekince, ama ben iki katı yapıyorum buradaki malzemelerden. Ortağım çok çünkü:125:
Annem ve yengem sen helva yapıyosun hani bize diye tuttruyolar da :KK1:

kızlar ben de 5 gün atak yaptım seyire geçtim tatlı krizim için dukanelle yaptım:KK56: çok katı oldu süt ekledim sonra çok cıvık oldu :KK31:dolaba koydum erimiş çikolatalı dondurmaya benzedi:KK53: dün akşam bi kaşık bugün 1 kaşık yedim ama bizim bunu ne kadar yiyeceğimiz hakkında bilgim yok lütfen ne kadar tüketilmesi gerektiğini yazarsanız sevinirim :KK16::KK16::KK16:

buarada dukanella benim sindirimimi baya bi çalıştırdı :26:dün akşam da bu akşam da iyi oldu benim için ama neden oldu anlamadım

hanımlar akşam üstü mangal yaptık saat 17 gibi yedik kalktık
5 kofte yağsız
2tavuk şiş yağzsız 4 parça küçük tavuk gogüsü geçirilmişti
bir ince dilim sucuk kağıt gibi minicikdi vallahi 2 bardak ayran bir yudum şalgam suyu
2 tane minik kanat
başka başka?
ha işte en kotüsü
bir çatal yağsız salata bir çatal patlıcan salatası
evet çok mu yemişim
bana çok geldide..

En fazla %2 yağlı yiyebiliyoruz maalesef :KK50:
yaa ben de sevinmiştim yiyebileceğim loru buldum diye. :KK14:

burda aknaz light peynir in %4 yağ içerdiğini okumuştum. ona da baktım 100 gr da 9,5 gr yağ yazıyor. o da baya yüksekmiş o zaman. :KK50: neyse o kadar aldım. bitiriyim bi daha almam o zaman napıyım. :KK43:

Merhaba Dukancılar.
Umarım beni hatırlıyorsunuzdur :-)
Dukan diyetini bozdum maalesef ve bu esnada da kalorilere dikkat ederek beslendim, Dukan'ın önerdiği gibi.
Buna rağmen verdiğim kiloların birazını aldım ama yine de ilk kiloma göre 2.3 kilo daha azım :KK24:
Dukan'a atak yapmadan, seyirden yani kaldığım yerden devam etmek istiyorum.
Tekrar merhabalar arkadaşlar :KK16:

Tekrar hosgeldin,zararin neresinden donsen kardir :))

Merhaba Arkadaşlar aranıza yemi katıldım inşallah yarın başlıyorum diyete ama yulaf kepeğinin tadına önceden baktım beğenmedim... daha önce hiç kullanmadım nasıl tüketmeliyim?önerisi olan varmı? Yardımcı olursanız sevinirim..

Son düzenleme:
Arkadaşlar ben yulaf kepeğinin tadını beğenmedim... daha önce hiç kullanmadım nasıl tüketmeliyim?önerisi olan varmı? Yardımcı olursanız sevinirim..

Benim kitapta okudugum atak ve seyir evresinde gunde 1,5 kasik
ama burda arkadaslarin yazdiklarini okuyorum atak ve seyir evresinde 3 kasik yiyenler var
sebebini anlamadim. Benim elimde orjinal kitap yok internetten pdf olarak okuyorum farkliliklar bu sebepten olabilir.
Neyse 2-3 gune kadar kitabim gelecek ilk is bunu kontrol edecegim.

Ben genelde sabah kahvaltida omlet olarak kullaniyorum
bir kaseye 1 yumurta kirip 1,5 kasik yulaf kepegi, 1 yk sut , 1 cimdik tuz iyice catalla cirpiyorum
kucuk boy seramik tavanin (teflon da olur) dibine 1 damla zeytinyagi dokup pecete ile tavaya yayiyorum ve karisimi dokuyorum
pismeye baslayinca kenarlarindan spatula ile kaldir arka yuzunu cevir, mis gibi afiyet olsun
ilk pisirdigimde yapistirdim ama yaptikca uzmani oluyorsun
icine istege gore lor peyniri, kirmizi biber kara biber de ilave edebilirsin
hatta biraz splenda koyarsan pankek kivaminda oluyor sabah tatli ihtiyacimi karsilayim dersen o da olur
bunlarin disinda ps gunlerinde icine maydonoz,kirmizi yesil biber vs ekleyebilirsin
damak tadina ve yaraticiligina kalmis. Zaten zamanla kafandan oyle tarifler uyduracaksin ki sen bile sasiracaksin

Ayrica yulaf kepeginden ekmek, tatli-tuzlu kurabiye, kek, helva, borek ve bir suru tarifler yapan arkadaslar var
bazilarinin internette blog lari var onlarada bir goz at bence
cok yaratici seyler goreceksin

ay bide yogurda yada sute ekleyip de yiyebilirsin

Afiyet olsun

Sabah aslinda oglen diyebiliriz (yaklasik 12.30 gibi): yulaf kepekli krep, biraz light peynir, 1 light hindi janbon, sekersiz cay
Ikindi :100 gram yagsiz yogurt
Aksam : somon baligi ve zero
Yatmadan: yesil cay, 2 tane dukan kurabiyesi ve 50 gram yagsiz yogurt

1 saatlik yuruyus , 2 litre su

Bu gunu kapatiyorum artik

X