Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

merhaba hanımlarrr
nasılsınız?
dün sabah vardiyasındaydım çok yorulmuştum. işten gelince fitness a gittim akşam 9 da yattım. bugün 12 de kalktım:KK53: tartıldım ama perşembe günün ki kiloyla aynı:KK5: ama çoook kalori yaktım ben

spordan sonra geçici bir kilo artışı oluyor merak etme.

Merhaba bayanlar iki gündür giremedim yine haftasonu da full okuldayım sınavlarımız var gözetmenliklerimiz var bol spor yerine geçiyor topuklar tıklamasın diye hep spor ayakkabı giyiyorum bir ön bir arka yürüyüp duruyorum günlük 2 saat falan ayakta yürür gibi oluyorum. Birkaç arkadaşım teşvik edici şeylir yazmış hakkımda çok teşekkür ediyorum Rabbim hepimizin yüzünü güldürsün inşallah kilolarımız tarafında... Duraklamayı kırdım sanırım hafif hafif düşmeye başladım şu abur cubur olayını kestim yine akşamları, abur cuburdan kastım tatlı ve dukan usulü cips falan kızlar yanlış anlamayın :) Bir arkadaşım kısırlıktan bahsetmiş sonra winniem bizi örnek göstermiş evet çok haklı 3 aydır hayatımın hiçbir genç kızlık safhasında görmediğim regl düzenim var ve eminim kistlerim de azalmış durumda :) müzmin pkoslu olarak bu azalmanın belirtilerini takip edebiliyorum. Bunun dışında yumruk yapmıyorum kızlar pek çok deneyimli arkadaşımın dediği gibi yumruk son ihtimal olmalı diyet serüvenimizde sanırım kilolar gittikçe hırslanıyoruz yine ilk dönemlerdeki gibi gitsin istiyoruz ama olmuyor işte çok şükür ideal kiloya az çok yaklaşınca bu olay yavaşlıyor. Değme diyetisyenlerle uygulanan diyet periotlarında olduğu gibi.

Biri dukanella demiş hemen bugün yapıcamm !!! ölüyorum çikolatasızlıktan yaa :KK56::KK56::KK56:
Afiyet olsun şimdiden :)

Kızlar biri süt tozu demiş süt tozunu burada genpa diye bir market var her daim orada buluyorum ve gurmenetten alabiliyorsunuz netten bilgi amaçlı yazmak istedim. Aktardan alıyordum ama hafiyelik yaptım ben aldıktan bir saat sonra falan ablamı yolladım süt tozu değilte caffe mate al diye aynı yerden tartmış vermiş sonra girdim baya bir cırladım benim sağlığımla oynuyorsunuz şuna şuna alerjim var bende sizden onu istemeyi bilirim resmen enayi yerine koyuyorsunuz diye aaaah ah aslında kendi hatamdı da sormayın kendi aktarında olmayan şeyi git iki kuruş ucuz olsun diye bilmediğin aktardan almaya çalış öyyyle dur durakla bakalım neyse bence güvenmediğiniz aktardan da almayın derim kızlar.

Şu dondurma mevsimini yaşadığımız dönemlerde de kendimce bulduğum çareyi anlatmak istiyorum kızlar bildiğiniz dukanellayı çukurca bir kaba koyup bir çubuk koyarsanız içine dondurucuda bir gece donunca kandırmalık dondurma oluyor. Kakao eklemez vanilya koyarsanız vanilyalı da olabilir ben denemedim ama neticeye emin olamam. Kakaoluya da çubuk geçirmedim dikdörtgen bir kabın altına yaydım ve dondurduktan sonra ısırdım sert mert hem tablet çikolata ısırma ihtiyacımı karşılıyor hemde buz gibi dondurma ihtiyacımı karşılıyor. Tavsiye ederimmm...

Merhaba bayanlar iki gündür giremedim yine haftasonu da full okuldayım sınavlarımız var gözetmenliklerimiz var bol spor yerine geçiyor topuklar tıklamasın diye hep spor ayakkabı giyiyorum bir ön bir arka yürüyüp duruyorum günlük 2 saat falan ayakta yürür gibi oluyorum. Birkaç arkadaşım teşvik edici şeylir yazmış hakkımda çok teşekkür ediyorum Rabbim hepimizin yüzünü güldürsün inşallah kilolarımız tarafında... Duraklamayı kırdım sanırım hafif hafif düşmeye başladım şu abur cubur olayını kestim yine akşamları, abur cuburdan kastım tatlı ve dukan usulü cips falan kızlar yanlış anlamayın :) Bir arkadaşım kısırlıktan bahsetmiş sonra winniem bizi örnek göstermiş evet çok haklı 3 aydır hayatımın hiçbir genç kızlık safhasında görmediğim regl düzenim var ve eminim kistlerim de azalmış durumda :) müzmin pkoslu olarak bu azalmanın belirtilerini takip edebiliyorum. Bunun dışında yumruk yapmıyorum kızlar pek çok deneyimli arkadaşımın dediği gibi yumruk son ihtimal olmalı diyet serüvenimizde sanırım kilolar gittikçe hırslanıyoruz yine ilk dönemlerdeki gibi gitsin istiyoruz ama olmuyor işte çok şükür ideal kiloya az çok yaklaşınca bu olay yavaşlıyor. Değme diyetisyenlerle uygulanan diyet periotlarında olduğu gibi.

adet düzeni konusunda ben de aynı şekilde düşünüyorum.
kendimi bildim bileli düzensizdir adetlerim.
genelde olması gerekenden çok sonra olurdu.
dukana başladığımdan beri düzene girdi.tesadüf mü diye düşünmekteydim ki, daha önce dukan yapan arkadaşım da bunu söyleyince artık emin oldum.

dukanın çok artıları oldu beslenme tarzımda aslında.süt ve yoğurdu, sebzeyi hiç tüketmediğim kadar çok tüketiyorum diyet esnasında.
genelde abur cuburla beslenen biri olarak bundan memnunum ve vücudum da memnun:)
ete de düşkünlüğüm yoktur, o da girdi hayatıma.
ilk kez bir diyette bu kadar başarılı oluyorum.daha ne olsun:)

kızlarrrr pantolonlarımı terziye vermiştim yaaa haniii bugün aldımmm ve hemen denedim tabi ilk başta görünce dedimki bunlar minicik olmus bana tam gelmezzz ama ben onların içine girdim çok ilginç hiç o kadar dar belli pantolonlarım olmamıştıı ama sanırım yeterli spor yapamadığımdan olsa gerek kilo göbekte birikti gibi bişey karar verdim bugünden itibarende egzersizlere başlıcam orayıda erittim mi bitmiştir bu iş çok mutluyum yaaaa hemen sizle paylaşmak istedimmm meger ben kendime ne yapmısım magazada olsa ben buna sığmam der bırakırdımm :KK9::KK9:

selam kızlar ben geldim. Bugün jillian denen kadının sporunu yaptım hala elin bacağım titriyor birde bu kolay olandı zorunu düşünemiyorum. Neyse bugünde böyle geçti. Yarın için kendime etli lahana dolması yaptım. Uyduruk oldu ama fena değil. Süt tozunu bende bulamadım aradım pınarın müşteri hizmetlerini. Bilgilerimi alıp 24saat içinde geri döndüler. Arayan kişi çok ilgilendi. Mevcut marketi söyledi isterseniz danışmaya sizin için ayırt ettiririm dedi. Bulmuşken 2tane aldım. Hem bulamadığımdan hemde pahalı oldugudan çok fazla tüketmiyorum ama yaz ve dondurma işi bozuyor :-)

Merhaba,

Dukan diyeti benim için mucize, 82 kg ile başladığım diyetim su anada 68 kg kadar ulaşmış bulunmaktayım. Dukan testine göre 52kg olmam gerekiyor.

Hayatımda ilk defa zorlanmadan yaptığım bir diyet herkese tavsiye ederim.

Seyir evresinde ki kilo geri almalarınız sakın sizi yıldırmasın. Bol bol yeşilçay ile destekleyin

selam kızlar ben geldim. Bugün jillian denen kadının sporunu yaptım hala elin bacağım titriyor birde bu kolay olandı zorunu düşünemiyorum. Neyse bugünde böyle geçti. Yarın için kendime etli lahana dolması yaptım. Uyduruk oldu ama fena değil. Süt tozunu bende bulamadım aradım pınarın müşteri hizmetlerini. Bilgilerimi alıp 24saat içinde geri döndüler. Arayan kişi çok ilgilendi. Mevcut marketi söyledi isterseniz danışmaya sizin için ayırt ettiririm dedi. Bulmuşken 2tane aldım. Hem bulamadığımdan hemde pahalı oldugudan çok fazla tüketmiyorum ama yaz ve dondurma işi bozuyor :-)

Bugün ben de lahana sardım hem de hayatımda ilk defa daha önce hiç sarmamıştım umarım güzel olmuştur şu anda pişiyor..

Ben de sadece yürüyüş yapıyorum egzersiz de bazen pilates topuyla hareketler yapıyorum o kadar ama benim göbeğim kalmadı sayılır zaten önceden de çok göbekli sayılmam ama ben de basenlerimi eritmem lazım :KK52::KK52::KK52:

Merhaba,

Dukan diyeti benim için mucize, 82 kg ile başladığım diyetim su anada 68 kg kadar ulaşmış bulunmaktayım. Dukan testine göre 52kg olmam gerekiyor.

Hayatımda ilk defa zorlanmadan yaptığım bir diyet herkese tavsiye ederim.

Seyir evresinde ki kilo geri almalarınız sakın sizi yıldırmasın. Bol bol yeşilçay ile destekleyin

Çok haklısın diyet gibi değil sanki başlarda yapamam diye korksam da şu anda çok rahatım normal zamanlardan çok bir farkı yok tabii bunda eşimle beraber bu diyeti uyguluyor olmam da etkili... Eğer ona ayrı kendime ayrı yemek apsam zorlanabilirdim onun yediklerinden yemek isteyebilirdim.... Ama şu anda hiç sıkılmadan diyete devammm ...

Yeşil çay biraz zor iş benim için maalesef.... :KK25::KK25::KK25:

kızlarrrr pantolonlarımı terziye vermiştim yaaa haniii bugün aldımmm ve hemen denedim tabi ilk başta görünce dedimki bunlar minicik olmus bana tam gelmezzz ama ben onların içine girdim çok ilginç hiç o kadar dar belli pantolonlarım olmamıştıı ama sanırım yeterli spor yapamadığımdan olsa gerek kilo göbekte birikti gibi bişey karar verdim bugünden itibarende egzersizlere başlıcam orayıda erittim mi bitmiştir bu iş çok mutluyum yaaaa hemen sizle paylaşmak istedimmm meger ben kendime ne yapmısım magazada olsa ben buna sığmam der bırakırdımm :KK9::KK9:

Ne büyük mutluluktur tahmin edebiliyorum benim de pantolonlarım bol gelmeye başladı ama hedefime ulaşmadan daraltmak veya yenisini almak istemiyorum zaten son 2 kilom kaldı sanırım en fazla 2 haftaya kadar bitiririm seyir evresini......

dukan amca 65 demişti ideal kilom için.ilk etapta benim için de bu yeterliydi ama sabah 64.8i görmeme rağmen birkaç kilo daha vereyim diyorum duraklama olmazsa.66da 1 aya yakın bir süre kaldıktan sonra daha hızlı bir düşüş başladı sanki ve biraz daha tadını çıkarmak istiyorum bu inişlerin:)
sonrasında gelsin güçlendirmeeee:KK53:
güçlendirmedeki ödül günleri cozutmaktan şimdiden korkuyorum çünkü tatlıya başladım mı durması zor oluyor benim için.
işte bu yüzden az daha sıkacağım kendimi istediklerimi değil de dukanın dediklerini yiyerek, inşallah

iyi ki başlamışım dukana diyorum.
duyduğum olumsuz şeylerden dolayı karar vermem epey zor oldu ama inanıyorum ki son derece sağlıklı bir diyet
bir de kesin sınırları olması çok güzel.ne yapıp yapmayacağını biliyorsun.
tabi ki bu forum da çok yardımcı oldu bırakmamama
iyi ki varsınız arkadaşlar
umarım herkes dilediği kiloya iner
istediğini giyebilmek harika bir tatmin veriyor insana
teşekkürler dukan
teşekkürler formdaşlarım:KK16:

ve acaba ben de yapsam mı diyen kararsızlar...
hiç tereddür etmeyin:KK34:

Merhaba arkadaşlar.
Bir yerde okumuştum, muhtemelen bu forumda ya da Simla'nın blogunda, Dukancı arkadaşlarımızdan biri kırmızı et yediğinde kabızlık sorunu çekmediğini ama ağırlıklı olarak beyaz et, ve de özellikle tavuk eti, yediğinde sorun yaşadığını söylemişti.
Sizin böyle bir deneyiminiz oldu mu, yani ağırlıklı olarak kırmızı et yediğinizde daha rahat ettiğinizi düşünüyor musunuz?
Benim etle, beyaz-kırmızı fark etmez, pek aram yok :KK14:
Habire yağsız yoğurt yiyorum, arada sırada da biraz tavuk ve balık :-)

ben genelde sırayla tüketiyorum tavuk ve kırmızı eti yani bir gün tavuk yediysem öbür gün et.
en çok da köfteyi tercih ediyorum, kendi yağında kısık ateşte pişirdikten sonra yağını süzdürüyorum.
bazen de hazır köfte alıyorum ama en çok kasap köftesi.
bu yüzden farkında değilim canım.
psden sonra daha rahat oluyor boşaltım.

bir de aktivya yiyorum 3 gündür.çünkü kronik bende bu durum:KK43:

iyi akşamlar kızlar :KK55:bahar aylarının gelmesiyle sayfamız şenlendi gelenler çok :KK30:bir daha Allah böyle sayfalara düşürmesin (eski arkadaşlara bakmak haricinde tabi )
çarşamba günü güçlendirmeye geçiyorum ödul öğünüyle:KK76: artık 1 kiloya bakmadan dalacam güçlendirmeye :KK52:çarşamba günüm var :KK56:o yüzden ödül hakkımı kullanıyorum perşembede saf protein günüm nasılsa hadi hayırlısı Allah herkese nasip etsin:KK51:

iyi akşamlar kızlar :KK55:bahar aylarının gelmesiyle sayfamız şenlendi gelenler çok :KK30:bir daha Allah böyle sayfalara düşürmesin (eski arkadaşlara bakmak haricinde tabi )
çarşamba günü güçlendirmeye geçiyorum ödul öğünüyle:KK76: artık 1 kiloya bakmadan dalacam güçlendirmeye :KK52:çarşamba günüm var :KK56:o yüzden ödül hakkımı kullanıyorum perşembede saf protein günüm nasılsa hadi hayırlısı Allah herkese nasip etsin:KK51:

çok güldüm ve amin dedim:KK9:
hadi bakalım
ardında olucam güçlendirmede kısmetse.

Günaydın kızlarrr :KK3:

Yaklaşık iki gündür işimle ilgili sebeplerden enerjim çoook düşük.. Doğru düzgün yemek yiyemedim, su ve yeşil çayımı da ihmal ettim.. :KK14:

Dün hele hiç evden çıkmadım bütün gün yattım yattım uyudum :KK50: Spor yürüyüş vs desen de hak gettire.. :KK43:

Arada da yememek ve moral bozukluğundan kaçamağa yöneldim.. Daha doğrusu sakinleştirici olarak kullandığım tatlı şeylere..:KK30:

Yapmasaydım iyidi biliyorum, hatta kendimi aç bırakmasaydım keşke diyeceğim..
Neyse biraz artım var ama bugün toparlanıyorum söz.. Ve Seyire kaldığım yerden devam edeceğim..

Bu arada yeni gelenler hoş gelmişler.. Kaçamak yapmayın aman kızlar :KK20: bakın benim 4. ayım dukanda ve ilk aylarda hiiç kaçamak yapmadım..

Arada bilmeden izinli zannedip yedikleriniz olabilir.. O zamanda moralinizi bozmadan seyirden devam edin..

Diyetinizi ne kadar düzgün yaparsanız o kadar çabuk sonuca ulaşır ve güçlendirmeye geçersiniz..

Hadi diyorum sizlere de kızlar biraz daha gayret.. Kendime de diyorumm toparlan winnie.. :KK19:

canım benim ya seni anlayabiliyorum,dün bizimde mangal partisi vardı çok ısrar ettiler bundanda ye bundanda ye diye ama kaçamaksız atlattım,çünkü pişmanlığım daha yeni geçti,o yüzden sende dünü unut ve yola devam et arkadaşım,80 kg iken giydiğim pantalonu şu an 85 iken giyebiliyorum,çok mutluluk verici birşey bu ,yaşasın dukan ,yaşasın dukanın bu özelliği,olduğundan daha az kg göstermesi:KK9::KK9::KK9::KK9::nazar::nazar::nazar:

off of ne biçim yemişim kızlar yaaa bilemezsiniz akşama kadar okuldaydım eve gelirken balıkçıdan baya baya kocamaaan bir çupra aldım (ay buda nasıl yazılıyor bi türlü aklımda tutamıyorum) koydum balıkçımın içine bir baş soğanıda kabuğuyla falan ortadan kestim koydum iki yanına az tuz ektim üstüne önce bir tarafını sonra diğer taraflarını pişirdim hafifte yakıvermişim derisini ama nasıl gitti anlatamam resmen saldırdım. Ardından bir bitki çayı bir parçada dondurma çikolatamdan yedim şimdi mide canavarım sakinledi birazdan da bir fincan siyah çay içerim amaaaaannn sabahlar olmasın... Keyfime keyif eklensin.
Birde bugün bizim geleneksel düğün şenliklerimizin startını vermiş bulunmaktayım. Bilirmisiniz bilmem ama helva kabune olayından da galibiyetle çıkmış bulunmaktayım o kadar tadına bak ucundan sen helva seversin demelerine rağmen ııh dedim de bişi demedim oğluşuma yedirdim ooooh yarasın koçumaaaa... Ama alt üst siyah giyinmiştim pantalon 40 beden az likralı kumaş ama olsun etiketine baktıkça tatmin ediyorum kendimi Allah Allaaaaah diye... Üzerimde de siyah bluz ayağıma topuklu ayakkabı giyince bütün bakışları üzerimde hissettim resmen özellikle burda haremlik selamlık oturulur yemek esnasında kadınlar tarafında annemin arkadaşlarından biri beni tarif ederken "şu dal gibi olan uzun boylu kız" demiş annem söyledi ay ben bir neşe duydum bir neşelendim sormayın. Tabi anacığım bunun arkasına da tamam yeter yani artık bak olmuşsun kızım bırak dedi ve neşemi kursağımda bıraktı... O kadar kilo aldın yeter artık eşinin yanında annesi gibi duruyorsun de de şimdide kilo verince yeter artık hasta olucaksın diye durdurmaya çalış. Seviyorum ben bu hatunu yaaa çelişken cimcimem o benim...

X