- 4 Eylül 2012
- 879
- 71
Marifet dökülüyor yazdıklarından becerikli hatunsun vesselam öper başıma koyarım verdiğin tariflerde mükemmel hakkını yiyemem ama krem şanti diyet bile olsa bize yasak diye biliyorum ben canım yaaahatunlar size diyet dondurma tarifimi verdimi verdimmmm.ama hava sıcakladı birdaha vereyim tarif aklımda olduğu için aşağı yukarı hep aynısı olur.
DONDURMA
2 bardak diyet süt
3 yada 2yumurta(sarısını ve beyazını ayır)
tatlandırıcı
1 paket diyet kremşanti
dilediğiniz dondurma katkısı(kakaolu istersen kakao vanilya limon aroması çilek aroması...)
sütün içine yumurtanın sarısını katıp karıştırın.kaynamasına izin vermeden pişirin.sakın süt kaynamasın yoksa yumurta kesilir.harareti artınca sütün altını söndürüp buz gibi soğutun.yumurtanın akını köpürtüp sertleştirin.soğuyan sütün içine kremşantiyi ekleyip iyice kabartın.yetmezse birpaket daha koyabilirsiniz.bu karışıma tatlandırıcı ekliye bilirsinizde eklemiyeblirsinizde şeker oranı size kalmış.bu karışıma istedğiniz dondurma karışımını koyup iyice çırpın.çırpma bitince yumurtanın akını tahta kaşıkla yavaşça eleyip yedir.bir kaba koyup doğruca buzluğa at.bildiğin şu kaplardaki dondurmanın aynısıoluyor.bu karışıma yaptığın herhangi bir dukan kekinden dilimleyip koyarsan mozaik pasta gibi olur.bir ölçünün yarısını kakaolu yarısını vanilyalı yapın.minik dondurma kaplarının yarısına kakkao yarısına vanilya koyup dondurun.üzerinede duan çukulatası döküp yiye bilirsiniz.dondurmamın anahatlarıyla böyle yapılıyor.siz değişik eklemelerle farklılaştıra bilirsiniz.hepiniz oldukça hamarat ve damak zevki olan hanımlarsınız yoksa bu kilolar boşunamı alınıyor.
daha önceki günler kendimi tutarken bugün sütlü mistik çayı içtim. Azıcık suda çayı demleyip üstüne soğuk süt ekledim. Oh içim çok rahatladı, mide ağrısı vardı; ama vicdanım ağrıyor şimdi de.
Marifet dökülüyor yazdıklarından becerikli hatunsun vesselam öper başıma koyarım verdiğin tariflerde mükemmel hakkını yiyemem ama krem şanti diyet bile olsa bize yasak diye biliyorum ben canım yaaa
Mesajini aldim canim, ama ben özel mesaj gönderemiyorum.. Sitenin kuraliymis, forumda 100 cvp yazmadikca kimseye özel yazamiyorum.. (Acaba ayni msji 100 keremi göndersemlina09 tatlım sana özel mesaj göndermeye çalıştım umarım başarmışımdır.bilgisayar konusunda çok iyi deyilim benim okuduğum zamanlar bilgisayar bir odayı kaplıyordu.şimdi telefon kadar.kağıt kalem kulanmayı severdim ama çocuklar büyüyüp dersleri ağırlaşınca kaynak olarak kulanmaya başladım bu biraz ilerletmemei sağladı.birde bu kadınlar kulübüne üye olunca biraz daha öğrendim.matamatikten ve fizikten öğrenemiyeceğim hiçbir konu olmadı ama bilgisayarda biraz fıransızım.ama mecburen öğrenmeye çalışıyorum.şimdiye kadar interneti sadece kaynak olarak ulandım.ancak bu kadınlar kulübü bana iyi geldi.tüm arkadaşlar iyi niyetli birde bu ortaam güvenilir bir ortam.ne zaman diyetten sıkılsam hemen burayı açıyorum ve tanıdık bir iki adın yazdıklarını okuyunca mutlu oluyorum.diyete devam etme gücü buluyorum
şimdi tatlım takita60 falan bunların hepsi şekeri azaltılmış şeker.buyüzden yanılmıyorsam günde 1 kaşık serbes.krem şantide okadarı bile yoktur.bu yüzden bu tarifi yaparsan tatlandırıcı hakını kulanmış olursun.yada krem şanti koymadan yumurta akını 4-5 tane yaparsın ancak sarıları süte koyma 2 bardak süt ancak 2-3 yumurta sarısını kaldırıyor.fazlası kokar.bu yüzden sarısıylada ekmek yada kek falan yaparsın.kremşantinin yerine yumurta akını artırdınmı tatlandırıcıyı isteddiğini ekle.sütede ekliyebilrsin tatlandırıcıyı.ama kremşantissiz olanında yumurta akını dikatli karıştır ve hemen buzluğa at.beceriye gelince bence burdaki herkes becerikli.benim yemek yapmaya karşı merakım hep vardı.özelikle hamur işlerinde iyiyim.yörüklük genetiğimde olduğu içindir hamuru oldum olası severim hamurla uğraşmak beni tedavi edip sıkıntılarımdan kurtarıyordu.zaten yaptığım kadar yeseydim şimdi 200 kg olurdum.ama eskisi kadr yapamıyorum.12,5 yaşındaki kızım 170 boyunda ve 68 kilo18,5 yaşındaki kızımda 170 boyunda ve 68 kilo.aldığımda çiroz olan herifim (64 kiloydu) 87 kilo bir oğluşum bile 50 kilo ve 5 sınıf hepsinin koyu uzun olduğu için fit duruyorlar ben aralarında 160 cm ile miniccik oluyorum.bana cep hatunu diyorlar.ammma onlarıda bu cep hatunu besliyip buhale getirdi.
Ama mistik çay serbest değilmi yoksa :S
Maşallah diyorum nazar değmesin evlatlarına. Yordum seni bisürü anlatmışsın. Ben yinede özünü bozmadan güçlendirmede deneyeceğim bunu zaten şurda bir aydan az kaldı hedefimide görmüş olurum inşallah o zamana. Birde bu ara çok dikkat ediyorum tatlı yapmamaya çalışıyorum bol bol çay ve bitki çayı ile tatlı ihtiyacımı karşılamaya çalışıyorum (günde en fazla 5 tablet tatlandırıcı kullanıyorum oda öyle misafir falan olursa) uzun süreden beri ilk defa bugün kek yaptım oda bana değil eşime malum yeni bir dukancımız var artık.
Mesajini aldim canim, ama ben özel mesaj gönderemiyorum.. Sitenin kuraliymis, forumda 100 cvp yazmadikca kimseye özel yazamiyorum.. (Acaba ayni msji 100 keremi göndersem) Gecen Catlak'a yazmaya calistim, gönderemedim
Bu arada catlak ve zemmuf nerelerdeeee... Özlettiniz kendinize
Eki Görüntüle 674500 Eki Görüntüle 674501
Eveeettt keklerim hazır. İçine süt tozu koymadım da üzerine süsleyim diye birer piske koydum :) Ne koydum ne koydum içine...
3 yk kendi imalatım light yoğurt
1 yumurta
4 yk kepek
kabartma tozu
1 yk sıvı tatlandırıcı
bir kaç damla tereyağı aroması
çırptım çırptım biraz bekletmek zorunda kaldım oğlanınkiler önce pişti sonra birer tatlıkaşığı kadar koydum kalıplarıma yarım saat kadar 190 derecede pişirdim. Tatlarına daha bakmadım akşam çay ile servis etmek istiyorum büyüsü bozulmasın. Romantik dukancılar olcaz inşallah
şuan okuduğum kitapda bir buda rahibi romanın kahramanına karmadan bahsediyor.hayatınızın birinde fakirleri hor görüyorsan diğer hayatında sende fakir oluyorsun.acaba ben hayatımın birinde 180 boyunda 90-60-90 lık bir hatundumda benimgibi sürekli diyet yapan hatunlara burunmu kıvırıyordum ,acaba ceza olsun diye beni 160 cm boyuna ve100-86-107 cm ölçülerinemi gönderdiler.neyse Allahtan budist deyildim nekötü bir hatunmuşum diye kahralurdum.umarım dukan amcanın diyeti beni 63 kiloya indirir
Eveeettt keklerim hazır. İçine süt tozu koymadım da üzerine süsleyim diye birer piske koydum :) Ne koydum ne koydum içine...
1 yumurta
4 yk kepek
kabartma tozu
1 yk sıvı tatlandırıcı
çırptım çırptım biraz bekletmek zorunda kaldım oğlanınkiler önce pişti sonra birer tatlıkaşığı kadar koydum kalıplarıma yarım saat kadar 190 derecede pişirdim. Tatlarına daha bakmadım akşam çay ile servis etmek istiyorum büyüsü bozulmasın. Romantik dukancılar olcaz inşallah
1 yumurta
4 yk kepek
kabartma tozu
1 yk sıvı tatlandırıcı