- 26 Ağustos 2011
- 1.840
- 493
herkese selamlar. 160 cm. boyumla 87 kiloya kadar ulaştım, çok çeşitli yöntemler denedim, olmadı veremedim. dukan diyeti kitabını okudum ve aranıza katılmaya karar verdim. her şeyi yarıda bıraktığım için kendime güvenim pek yok; fakat bu kez başarmak istiyorum. yarın sabah başlayacağım diyete inş.
dukan.com'da 6 gün atak yapmam gerektiği sonucu çıktı; şayet zorlanmazsam 1-2 gün eklemeyi düşünüyorum. çünkü yolum çoooook uzun.
yarın için ekmeğimi yaptım, yalnız pek kabarmadı, tadına baktım, gayet güzel. mantarlı tavuk sote yaptım yağsız, kitapta okuduğum kadarıyla mantar serbestti atak döneminde de. yanlış mı hatırladım acaba?
ayrıca baget haşladım ve fırında levrek yaptım, yarına hazırım. 20 dak. da yürüyüş yapabilirsem tamamdır. herkese başarılar :)
Tebrik ederim, 1 ayda 5 kilo gayet iyi
Ben 1 ay sonunda ne kadar vermiş olacağım bilmiyorum ama Dukan diyetinin en sevdiğim yönü sınır koymaması
Kırmızı ya da beyaz eti sevmem ama yumurta, yoğurtla devam ettiriyorum diyeti, arada sırada tavuk köfte ya da ton balığı...
Ben kolay pes eden biriyim.
Dukan iki yönden bana uygun; ilki, dediğim gibi yağsız proteinlere sınır koymuyor, böylelikle tokluk hissini tam anlamıyla hissedene kadar yiyebiliyorum.
İkincisi de, bu kadar protein iştahımı kapatıyor.
Hiç aç kalmıyorum, hiç aç kalmayınca da diyeti kolay devam ettiriyorum.
Eğer az yersem kendimi hemen tatlının başında bulurum
Canım tatlı istediğinde hemen yumurta, yoğurt ya da ton balığıyla tıkıyorum kendimi :125:
Canim ben her gün tartiliyorum. Bu sekilde neyin zayiflamayi hizlandirdigi, ve neyin geciktirdigini takip ede biliyorum. Bol balik yedigimin ertesi günü, tarti hep eksi gösterdi... Yogurtu/sütü fazla kacirmamaya calisiyorum vs...
Canin tatli istiyorsa yap, diyeti bozmaktan iyidir canim.. Ben bir aydir diyetteyim, bir kes tatli yaptim (pudding) oda kizkardesimin günü vardi.. Eli bos gitmek istemedim. Sanirim bu pudding/tatli konusu ordan acildiIstersen her gün tatli tüket, dukani bozmaz (duraklama yapa bilir). Yalniz bana göre yanlis aliskanliklari devam ettirmektir bu. Her aksam ivir zivir, tatli felan yemekten bu hale geldik zaten. Tatlandiricilarla yapilan tatlilar da bu istegi sürekli tetikler diye düsünüyorum.. Yapa bilirsen kendine bir gün koy, mesela cuma aksamlari kendini bir dukan tatlisiyla ödüllendire bilirsin? Veya kurabiyeyle?
Kizlar.. Bagirsak sorunlarindan dolayi form cayi kullaniyordum.. Bitti, yenisini alacaktim. Lakin form cayi bulamadim, besi bir aradayi aldim..
Ise yariyormu?
hoş bulduk arkadaşlar, desteğiniz için hepinize teşekkür ederim, atak 6 gün yapılacak anlaşıldı :) mantar işine üzüldüm yalnızhem severim, hem de yıka doğra pişir vah benim emeklerim oldu :)
Aramıza hoşgeldin hayatta başarılmıycak birşey yok yeterki iste ben 65_68_70_75_77 derken birbuçuk ay önce aç karnına 79 küsürleri gördüm yani sen seksen de gitsin iki gün kadınlar kulübünde hiç durmadan arkadaşların yazılarını okudum sabahlara kadar ve üçüncü gün diyete başlamış oldum sonuçta bugün 40.gün itibariyle 67yimyani 12 kilo gitti kendini hiç kasma ama doyana kadar serberstlik saglıyor diyede bir oturuşta 3 tabak tavuk 2 kase yogurtta yeme ben akşam yediden sonra kesinlikle yemedim ama kendimide abartmadab aç bırakmadım kısacası mutlaka başarırsın ve başaracaksın...
tecrübeli dukandaşlar bana öneriniz ne olur?
Ben yulaf kepeğinin kokusuna dahi tahammül edemiyorum 2-3 gündür buraya bile gelemedim nerdeyse diyet bile gidiyordu midem alt üst oldu hiç bir şey yiyemediğim gibi ciddi kabızlık sorunu yaşadım ve önerilen bildiğim hiçbir yöntemle wc gidemiyorum sebze günleri olmasına rağmen şu anda da kaç gündür yumurtadan uzak duruyorum yulaf kepeğiyle ekmek yapayım dedim ekmeği bölünce ortasında yumurta birikmiş ve tadı kötü olmuştu mahlep belki iyi gelir diye düşünmüştüm ama yok olmadı dukan helvasından bıkmış durumdayım bu gün hiç yulaf yemedim yoksa yediklerimi çıkarıyorumbenim sorularımı cevaplar mısınız?
1-evde annemin kuruttuğu gün kurusu kayısıyı sıcak suya koyup suyunu içsem dukanı bozar mı yada duraklatır mı? (ilaçlarla wc gitmekten korkar oldum bağırsaklarım iyice tembelleşirse)
2-Yulaf kepeğiyle yapılan keklerde kullanılan vanilya aromaları felan o kokuyu alıyor mu?
3-Eşime pişirdiğim yemeklerede dukan usulü tuz ve yağ uygulaması yapıyorum o yemeklerin sadece suyunu çorba niyetine içsem olur mu, yoksa duraklatır mı? (nohut yemeği v.b)
yemeklerle diyetle sorunum yok ama en büyük derdim kabızlık ve yulaf kepeği
bu arada iki günde 400gr vermişim kabızlık olmasa eminim daha iyi verirdim...
kızlar hepinize merhaba..adet zamanlarımda yada öncesi inanılmaz tatlı çekiyor canım yada karbonhidrat açlığı normalde diyette fala çekmiyorum ama adet öncesi öle böle değil gözüm bişey görmüyor sankiisormak istediğim karbonhidratı dukan kek yaparak hafiflettim biraz ,ama çikolata isteğimi acaba diyabetik çikolatalardan karşılasam olurmu ki :26:neticede tatlandırıcı var içinde onlarında..yasakmı acaba :18:sadece bir kaç dilim... bilgisi olan varmı yoksa evde kendim yapıcam nolur cevapp
bende bir ara öyle bir arayış içine girdim ama olmuyor.... bütçene ve bünyene uygun programın zamanla oturacak.... http://www.........................../ burdan bir kaç tarif denersen sırayada koyarsan problem olmaz.....
misal benim her sabah fix menülerim;
- 2 yumurta + dukan krebi
- lorlu 2yumurta
öğlen etli bir şeyler ;
tavuk :ya haşlama ya sote ya fırında tavuk --- ki en çok buna takılıyorum her gün et yicek bütçe bende nerdee zorluyorum sınırlarımı dukana uycam diye.....
köfte
dana eti....
ara
kırmızı pul biberli yoğurt
akşam öğlenle aynı veya yoğurt....
süpper maşalllah.....
afiyet olsuuun :)
tecrübeli dukandaşlar bana öneriniz ne olur?
Ben yulaf kepeğinin kokusuna dahi tahammül edemiyorum 2-3 gündür buraya bile gelemedim nerdeyse diyet bile gidiyordu midem alt üst oldu hiç bir şey yiyemediğim gibi ciddi kabızlık sorunu yaşadım ve önerilen bildiğim hiçbir yöntemle wc gidemiyorum sebze günleri olmasına rağmen şu anda da kaç gündür yumurtadan uzak duruyorum yulaf kepeğiyle ekmek yapayım dedim ekmeği bölünce ortasında yumurta birikmiş ve tadı kötü olmuştu mahlep belki iyi gelir diye düşünmüştüm ama yok olmadı dukan helvasından bıkmış durumdayım bu gün hiç yulaf yemedim yoksa yediklerimi çıkarıyorumbenim sorularımı cevaplar mısınız?
1-evde annemin kuruttuğu gün kurusu kayısıyı sıcak suya koyup suyunu içsem dukanı bozar mı yada duraklatır mı? (ilaçlarla wc gitmekten korkar oldum bağırsaklarım iyice tembelleşirse)
2-Yulaf kepeğiyle yapılan keklerde kullanılan vanilya aromaları felan o kokuyu alıyor mu?
3-Eşime pişirdiğim yemeklerede dukan usulü tuz ve yağ uygulaması yapıyorum o yemeklerin sadece suyunu çorba niyetine içsem olur mu, yoksa duraklatır mı? (nohut yemeği v.b)
yemeklerle diyetle sorunum yok ama en büyük derdim kabızlık ve yulaf kepeği
bu arada iki günde 400gr vermişim kabızlık olmasa eminim daha iyi verirdim...
kaç gündür vucuduma yaptığım haksızlığın sonucunu artı olarak aldım. hatamı perşembeye kadar telafi etmem gerek. benim için menülerin önemi hafta içleri iş yerine yemek taşıdığım için. iş yerine yemek taşımak çok can sıkıcı geliyor. şimdi arkadaşlarım enfes bir kahvaltı yapıyor bende onlara bakıcam. herkese mutlu bir gün dilerim
Gunaydin Dukan guzelleri...Bol - li ,bol iradeli ,neseli bir gun olsun hepinize
Gunaydin Dukan guzelleri...Bol - li ,bol iradeli günaydın birşey merak ettim tablondan anladıgım kadarıyla 20 kilo vermişsin dogrumu?
Kızlar gecen haftadan beri sadece 500gr vermişim reglim biteli 2 gün oldu sizce nasıl kızlarrr
Gunaydin Dukan guzelleri...Bol - li ,bol iradeli ,neseli bir gun olsun hepinize
Gunaydin Dukan guzelleri...Bol - li ,bol iradeli günaydın birşey merak ettim tablondan anladıgım kadarıyla 20 kilo vermişsin dogrumu?
evet canim verdim cok sukur hemde cok cok kolay verdim inan
günaydın şeker,çok hastayım isabella,kemiklerim kırılacak resmen,ateşim felanda çıktı,dün oğlumun doğumgünü vardı okulda herkez şaşırdı aaaaaaanasıl zayıfladın böyle dediler,çok sevindim,bugün birazdaha iyiyim,çorba felan içtim,ufak çaplı bozdum diyeti ama bugün devam etmeye çalışıyorum,
bu hafta 500 gr verirsin haftaya 1.500 kg verirsin dukanda böyle oluyor canım daha perşembeye var,eminim gidecek birazdaha.
günaydın şeker,çok hastayım isabella,kemiklerim kırılacak resmen,ateşim felanda çıktı,dün oğlumun doğumgünü vardı okulda herkez şaşırdı aaaaaaanasıl zayıfladın böyle dediler,çok sevindim,bugün birazdaha iyiyim,çorba felan içtim,ufak çaplı bozdum diyeti ama bugün devam etmeye çalışıyorum,
kızlar kanal turk te ender saraç kabızlıkla ilgili bişeyler anlatıyo kaçıranlar sonradan netten izlemek ister belki diye haber veriyim dedim :)