Kızlar bu akşam yorgun argın dersten çıkıp eve geldim ve bir daha bu kadarcık bile enerji bulamayabileceğimi düşünerek kendime beni uzun süre idare edecek birşeyler yapmaya karar verdim. Uzun zamandır yapmak istediğim ''Lorlu Kurabiye'' vardı önce scholarppty' nin verdiği ekmek tarifini yapıp mayalanması için 1 saat bıraktım. O arada lorlu kurabiyeyi yaptım fırınladım. Sonrasında birde ''Çaylı Kek'' yaptım. Bunu tamamen kendi kafamdan bir tarif uygulayarak yaptım, isteyen olursa verebilirim kekin tadı ve kıvamı muhteşem oldu. En son da çiçek ekmeğimi fırına verdim ve onu da hallettim. Ancak bu yaptıklarımdan lorlu kurabiye çok methedilmesine rağmen ve çok güzel olacağını düşünmeme rağmen pek de güzel olmadı. Bana neredeyse hiç tat vermedi diyebilirim. Onun dışında kekim süper oldu. Ekmeğim ise, eşimin yorumuyla; Ramazan Pidesi gibi oldu :)))) Ekmeği birazcık fırında unutmuşum biraz fazla pişti üstü ancak tadı çok güzel, çok lezzetli oldu. Teşekkürler scholarpptyEğer becerebilirsem sizinle foroğraflarını paylaşacağım. Ancak ilk defa fotoğraf koyacağım için nasıl yapabileceğim konusunda fikrim yok. Bu ilk denemem bakalım görüntü çıkacak mı :)
Teşekkür ederim. Bir önceki mesajında gayet detaylı bir şekilde açıklamışsın. Tamamen benim dikkatsizliğim :)
benim sorularım arada kaynıyo sanki
bugün lahana çorbasından bahsediliyor.onu bende denedim aslında antioksidan bir çorba kanda biriken toksileri direktemizleyen tek sebze imiş ama arkadaşlar ben içemiyorum tadından deyil içtimmi miydem ağrıyor resmen sancı kırizzi geçiriyorum.kıvranıyorum beni mafediyor.bu yüzden ilaç niyetine dahi içemiyorum.
helva tarzi birsey olmaz, is yerine getirebilecegi pratik birsey olmali.
esim yulafi sevmiyor bide, muffin sayesinde yer diye düsünüyorum.
linkler icin tskler...
Ben bazi aksamlar form cayi iciyorum - bagimlilik yapar diye kullanmayanlar var, ama bu benim tercihimarkadaşşlar 6 gündür atak yapıyorum ama çok kötü kabız oldum başına gelen vardır illaki ne yapmam gerekiyor lütfen yardım edin diyeti bırakmak istemiyorum kilo verebildim çünkü lütfen başına gelen varsa yardımcı olsun???????
6 kasikli tarifler 3 günlük.. Her gün pisirmek istiyorsan günlük yapa bilirsinZemmuff canım yanlış biliyorsun sanırım kitapta lt ile ilgili sınırlandırma kesinlikle yok , özellikle atak döneminde yağsız olduğu sürece protein istendiği kadar alınabilir diyor ama belirttiğim gibi yağsız olmasını belirtiyor doktor birkaç yerde üzerinde dura dura, ayrıca kızlar bu yulaf kepeği içinde sınırları aşmamak aslında çok önemli 6 kaşık bence çok fazla :26::26::26:
Tarif benimdi canim - begendigine sevindim, afiyet olsun.. Yarin bir porsiyon daha yapacagim insallahöyle mi ?Artık hangi insan evladıysa sağolsun ben sen dıye hatırlıyorum öyle kalmış aklımda..6 yemk kaşıgı kepek 5 yemek kaşıgı süt tozu dıye gıdıyordu tarıf denedım enfes oldu..mahlebide severım ilk defa yulaf ekmegınden tat aldım..hangi hatırlayamadıgım arkadaşımızsa sağolsun..
lütfen banada özel mesajla marka söyle. saçlarım ince telli ve az. bioxin kullanıyorum. dökülmem durdu ancak saçlarımda gürleşse fena olmazÖzel mesaj attım canım..Şimdi reklam meklam derler buralardan söylemiyeyim..
Ama profilimde hindistan cevizi diye bir albüm var.. Oradan benim kullandığımın resmine ulaşabilirsin..
bundan sonra bende mahlepli yapayımmbaharat canım o nedenle serbest..oldukça hoş bır aroması var ekmeğe çok yakışıyor..fazla katınca hafıf acılık verıyor ama kepek kokusu felan hakgetire..dünku ekmek tarıfını aynen yaptım bayıldım ınan..zaten yagsız süttozuda sınırsız izinlı olmuş..daha ne olsun gelsın mahlepli ekmekler
eczanelerden alıyorum sanemeren . 100lük 300 lük ve 500lük seçenekleri var fiyat olarak 500 lük daha hesaplı oluyor
Biri bu tarifi istemisti, kim oldugunu hatirlayamadigim icin genel gönderiyorum
Ismi Mahlepli ekmek olsun
Malzemeler:
6 yk yulaf kepegi
Bir yumurta
5 yk süttozu
Bir cay bardagina yakin süt
Bir dolu cay kasigi mahlep
Bir dolu cay kasigi toz maya
Birbuck cay kasigi kabartmatozu
Bir cay kasigi tatlandirici
Biraz tuz
Karistirin, firin isinana kadar bekletin, firina verin.. 25 dakikada hazir
ablam hemoroid ameliyatı oldugunda kabız olmaması için vermıştı doktor magnesie calsiee tozunu ilk orda keşfetmıştım..benımde kronık kabızlıgım var zorda kalınca kullanıyorum canım..aslında acı çehrede çok etkılı hemde dogal onunda 3 tanesını çiğne yut ınan yarım saat geçmeden lavabodasın..ondan da çok memnun kaldım..yanında taşımasıda kolay acı çehreyı
Biri bu tarifi istemisti, kim oldugunu hatirlayamadigim icin genel gönderiyorum
Ismi Mahlepli ekmek olsun
Malzemeler:
6 yk yulaf kepegi
Bir yumurta
5 yk süttozu
Bir cay bardagina yakin süt
Bir dolu cay kasigi mahlep
Bir dolu cay kasigi toz maya
Birbuck cay kasigi kabartmatozu
Bir cay kasigi tatlandirici
Biraz tuz
Karistirin, firin isinana kadar bekletin, firina verin.. 25 dakikada hazir
ben 2 ölçü yaptım batonda, 24 dilime böldüm ve böylece 4er dilimden 6 günlük ekmeğim oldu :)
bi tek kullanmamaya özen gösterdiğim için tatlandırıcı koymadım ama yine de şahane oldu :)
ellerimdeki mahlep kokusu yüzünden dün hep acıktımnasıl güzel bi koku o öyle
tekrar teşekkürler tarif için, bi süre ekmeğim bu olacak
portakal kabugu ve ona en yakışan baharat olan tarcınla çok güzel bır aroma elde edebılırsın kekin için betülcüm..bırde lımon rendelıyorum ben ara sıra bı kaç damlada lımon onada mahlep baharatı katıyorum kurabıyelerede bunlar çok yakışıyor..ama normal vanilya olmuyor maalesef..
betül birde profil resmındeki kediye her baktıgımda gülüyorum haberın olsun..satanist koyunu gibi maşAllah..
lütfen banada özel mesajla marka söyle. saçlarım ince telli ve az. bioxin kullanıyorum. dökülmem durdu ancak saçlarımda gürleşse fena olmaz
Allah yardımcın olsun Sabrina ben de HAziran'da nişanlanıcam o zamana kadar kilo vermiş olmak istiyorum:)
Umarım başarırız:)
Bu arada bütün forum ahalisine de Günaaaaydııın
Dün gece bir karar aldım.. Sınırlı izinliler ve tatlandırıcılı şeyleri, kilom tekrar hızlı bir şekilde gitmeye başlayana kadar kullanmayacağım.. Buraya da yazdım artık yapmak zorundayım..
Bir de önceden kendi motivasyonumu nasıl kazandığımı hatırladım..
Yazın genç kızlığımdan tanıdığım eski arkadaşlarımla karşılaşmıştım..
Bana aa winnie mi bu? sesinden tanıdım demişlerdi..Tam bir rezillik, yerin dibine geçmiştim..
Şimdi ihtiyacım olan yaza kadar eski formuma kavuşmak..
Hatta yanlarında ödül yemeğimi de yiyeceğim ki diyet yaptığım anlaşılmasın..
Hadi bakalım azıcık gaza basalımm..
Bu arada bütün forum ahalisine de Günaaaaydııın
Dün gece bir karar aldım.. Sınırlı izinliler ve tatlandırıcılı şeyleri, kilom tekrar hızlı bir şekilde gitmeye başlayana kadar kullanmayacağım.. Buraya da yazdım artık yapmak zorundayım..
Bir de önceden kendi motivasyonumu nasıl kazandığımı hatırladım..
Yazın genç kızlığımdan tanıdığım eski arkadaşlarımla karşılaşmıştım..
Bana aa winnie mi bu? sesinden tanıdım demişlerdi..Tam bir rezillik, yerin dibine geçmiştim..
Şimdi ihtiyacım olan yaza kadar eski formuma kavuşmak..
Hatta yanlarında ödül yemeğimi de yiyeceğim ki diyet yaptığım anlaşılmasın..
Hadi bakalım azıcık gaza basalımm..
ben çok fazla nete giremıyorum çok yogun oluyorum iş yerinde ama her fırsatta gırmeye calışıyorum benim atak donemım bıttı 5 gun yaptım atağı 81den 79 a dustum şimdi seyire gectim ama ne yapacağımı anlamadımkitapta bahsediyor ama hem sebze hem proteini aynı anda mı yiyeceğim yoksa 1 gun sebze +protein 1 gün sadece sebze mi yiyeceğim lütfen bana yardımcı olun
günaydın kızlarr :) bugun tartıda tam 800 gr verdiğimi gördüm tekrar tekrar baktım sonuç aynı :) çok mutluyum çooook
lina09 ile boncuk09 karışmış canım bende..tarıf için teşekkur ederım çok begendım..kuçuk muffin kalıplarım var tam sandviç ekmeği gıbı oluyorlar böyle..tekrar ellerine sağlık
Tarif benimdi canim - begendigine sevindim, afiyet olsun.. Yarin bir porsiyon daha yapacagim insallah