Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

kızlar ben keke vanilya koyuyorm yasakmıydı yha şimdi aroma fln diyince kafam karıştı :KK43:

arkadaşşlar 6 gündür atak yapıyorum ama çok kötü kabız oldum başına gelen vardır illaki ne yapmam gerekiyor lütfen yardım edin diyeti bırakmak istemiyorum kilo verebildim çünkü lütfen başına gelen varsa yardımcı olsun???????
sanemeren tam sana cavap olarak eczaneden toz maqgnesiee calsie al diyecektim ki baktım Zemmuf yazmış önerilerini, bu arada ben de 6 gün yaptım ve birçok şeyi denememe rağmen 8. günde eczaneden bu tozu alıp ancak rahatlayabildim fena bir şey ya :KK53:
maalesef kabızlık dukan dıyetınde herkesın ortak kaderi..:KK54:
1) yeşil çayı artırmak
2) su tüketimini artırmak
3) çok darda kalınca 3 adet acı çehre tohumu alınıp bol su ıle tuketılebılır
4) eczaneden toz maqgnesiee calsie alıp içmek kı 1 saate kesın çözum budur..
ama en önemlısı kabız olmamak için ılk 2 maddeyı düzenlı yapmak..:KK52:

kızlar ben keke vanilya koyuyorm yasakmıydı yha şimdi aroma fln diyince kafam karıştı :KK43:

Canım normal vanilyanın içinde şeker var o yüzden yasak sanırım vanilya aroması almalısın :KK34:

Kızlar ben şu 21 martta yaptığım kaçamak bir avuç çerezin ceremesini çekiyorum 4 gündür 81 de sabitlendim artıda görmedim ama duraksadım acaba duraksama sebebi kaçamklarım mı yoksa seyirde bötle birkaç günlük duraksama yaşayanlar oldu mu :26: ben dukana başlayalı 15 gün oldu 6 gün atak yaptım ve 5kg verdim şimdilik :44:

yasak herhalde yaaa bende bakmadım ama ısrarla bütün tariflerde aroma var yani.... bende vanilyasız yaparım dedim....

benim aldığım kitapta yulaf kepeği var sonradan eklediğinden de bahsediyor ,belkide basım tarihi yenidir yenilenmiş olanı almışımdır neyse , ayrıca ben artık direk pierre dukanın sitesinden takip ediyorum oradan okuyorum ,ingilizcem olduğu için sorun yaşamadım çok şükür , kendimde yazıp cevap alırım bu konuda ama hatta bugün baktım aynen kopyalıyorum heralde bu siteyide güncellememiş değillerdir değilmi anlayamadım , adam kendi sitesine yanlışmı yazdı yani :18::18::18:

The official 100 Eat As Much As You Want Foods list:Resmi istenildiği kadar yenilebilecen 100 yiyecek listesi

DAIRY PRODUCTS

Cottage cheese (low fat), fat free fromage frais, fat free Greek yogurt, fat free yoghurt, Quark (low fat), skimmed milk

skimmed milk : demek yapı alınmış süt demek ama sınır yok onla ilgili bişi yok

ay ne inatçı bişi oldum neyse kızlar ama okuduğuma inanmak istiyorum :KK9:

Sevgili Best,gerek kitabin cevrilisinde kendi icinde,gerekse yapilan boylesi son guncellemelerde buyuk celiskiler yasaniyor maalesef.bu durumda inandigin,bildigin sekilde yapman yada anladigin sekilde yapman daha dogru olacaktir..evet dukan in kitabindada sitesindede yazan sut ve sut urunleri sinirsiz seklinde dige r taraftan takip ettigimiz dukan koclarinin bilgilendirmesi ise sinirli oldugu seklinde.bu diyeti uzun suredir yapan biri olarak ben cokta dikkat etmedim acikcasi tukettigim sut miktarina..birde sut ve sut urunlerinin toplam miktari aslinda 1 lt seklinde diye belirtilirken sadece sutun degil.kimsede zaten gunde 1 lt sut icmiyordur sanmiyorum.dukan bir sinirlama getirmemis fakat sunuda belirtmis laktozun cokta diyeti etkilemedigini ama yinede tercihinizi laktoz miktari az olandan yana yapin diyor.ozellikle kitabin 149.sayfasini okuyabilirsin..cokta takilma bence bu miktara..bende duraklama yaptigini anladim sutun ve hemen hemen hic tuketmiyorum.zaten sadece Sabah nescafemi sutlu iciyodum duraklayinca onuda biraktim..sende takilma bence bu miktara.ve her nekadar bizlerde uzun suredir bu diyeti yapan kisiler olsakta anlam vermedigimiz celistigimiz noktalar oluyor.inadinda haklisin dogruyu bulmaya calisiyorsun.simdili, anladigin sekilde yap derim.....

Dukan diyeti yapmis bazi insanalr daha sonradan ozel olarak dukandan kocluk hizmeti almislardir.bu kisiler dukan ve asitanlari ile baglanti halinde olup gerek guncellemeleri gerek yeni tarifleri yada sorularin cevaplarini dukan yapanlara aktarmaktadirlar.bunlardan biri olan sevgili simlanin sitesindede soyle bir yazi var alinti yapip yayinliyorum:

-Ve süt ürünleri. Yoğurt-süt ve peynirin sıfır yağlı olması lazım.Ancak zorda kalındığında veya bulamadığımızda %2 ye kadar yağlı kullanmaya izin var.Kitapta her ne kadar süt ürünleri sınırsız denmiş olsa da Dr.Dukan’ın sonradan yaptığı güncellemelerle süt ürünlerini maksimum 1 litreyle sınırlamalıyız.En ideali yarım litreyi geçmemek.Hatta kilo duraklaması yaşandığı dönemlerde süt ürünlerini sıfırlamak öneriliyor.
kitaplar her ne kadar yeni basim olsada bazi seyler guncellenmemis olabilir.yine en guncel bilgileri dukan koclarindan alabiliriz.simla ile gorusebilirsin o zman kafanda soru isareti kalmayacaktir...

Son düzenleme:
Yoğurdu çok seviyorum ve atak döneminde yoğurt benim için adeta hayat kurtarıcı. Yağ oranı %0,15 olan yoğurttan 500 gram yiyorum günde. Yoğurtta da kısıtlamaya gitmeli miyim?

Son düzenleme:
Slm dukandaslar.
Iki gündür ugrayamadim, masallah sayfalari doldurmussunuz :KK53:
Birazdan göz atarim :KK51:

Dün dügündeydim, güzel gecti.. Ama okadar tepinmeme ragmen tarti bu sabah + 100 g gösterdi :KK43: regl olmama bagladim, ve yarin tartilmamaya karar verdim :KK51:

Bu arada yine yogurt yapimina giristim, insallah bu sefer tutar :KK16:

Ben biraz sayfalar göz atayim

Yoğurdu çok seviyorum ve atak döneminde yoğurt benim için adeta hayat kurtarıcı. Yağ oranı %0,15 olan yoğurttan 500 gram yiyorum günde. Yoğurtta da kısıtlamaya gitmeli miyim?

gunde 500 gr tuketmende bir sakinca yok tuketebilirsin.ama eger bir tercih yapman gerekirse peynirmi yogurtmu diye tercihini peynirden yana kullan ....yukarda yazdigim yazidada aciklama var gormussundur :KK34:

o tarifi veren ben değildim canım asında vermiş olmak isterdim bu kadar teşekküre :KK34:
öyle mi ? :KK52:Artık hangi insan evladıysa sağolsun :KK9:ben sen dıye hatırlıyorum öyle kalmış aklımda..6 yemk kaşıgı kepek 5 yemek kaşıgı süt tozu dıye gıdıyordu tarıf denedım enfes oldu..mahlebide severım ilk defa yulaf ekmegınden tat aldım..hangi hatırlayamadıgım arkadaşımızsa sağolsun..:KK16:

bir dukan keki yapasım var amma velakin vanilya aromasız tarif yok .... önerisi olan var mıııı?
portakal kabugu ve ona en yakışan baharat olan tarcınla çok güzel bır aroma elde edebılırsın kekin için betülcüm..bırde lımon rendelıyorum ben ara sıra bı kaç damlada lımon onada mahlep baharatı katıyorum kurabıyelerede bunlar çok yakışıyor..ama normal vanilya olmuyor maalesef..:KK14:
:KK52:betül birde profil resmındeki kediye her baktıgımda gülüyorum haberın olsun..satanist koyunu gibi maşAllah..:KK52:
:KK52:

kızlar bir şey soracam gerçi daha güçlendirmeye geçmeden hayalini kuruyorum ama neyse sorayım ben güçlendirmedeyken artık normal yemeklerden birer porsiyon yiyebilirmiyiz yanlış anlamayın örneğin eşime sebze yemeği yaptım normal yemeğe konulan yağı koydum ve yemeği yaptım yani ondan yiyebilirmiyim aşırıya kaçmadan suyunu yağını koymadan artık 2 yemek yapmak istemiyorum eşime ayrı bana ayrı:18:

:KK17::KK17:benim sorularım arada kaynıyo sanki:KK43:

benim aldığım kitapta yulaf kepeği var sonradan eklediğinden de bahsediyor ,belkide basım tarihi yenidir yenilenmiş olanı almışımdır neyse , ayrıca ben artık direk pierre dukanın sitesinden takip ediyorum oradan okuyorum ,ingilizcem olduğu için sorun yaşamadım çok şükür , kendimde yazıp cevap alırım bu konuda ama hatta bugün baktım aynen kopyalıyorum heralde bu siteyide güncellememiş değillerdir değilmi anlayamadım , adam kendi sitesine yanlışmı yazdı yani :18::18::18:

The official 100 Eat As Much As You Want Foods list:Resmi istenildiği kadar yenilebilecen 100 yiyecek listesi

DAIRY PRODUCTS

Cottage cheese (low fat), fat free fromage frais, fat free Greek yogurt, fat free yoghurt, Quark (low fat), skimmed milk

skimmed milk : demek yapı alınmış süt demek ama sınır yok onla ilgili bişi yok

ay ne inatçı bişi oldum neyse kızlar ama okuduğuma inanmak istiyorum :KK9:
birde söyledıgım sitelere göz at best..orda güncellemeler kısmı var orda bölum bölum anlatıyorlar cancazım..sanırım koçluk vermesının de ayrı bır sebebı olmalı değil mi ? :KK52:

canım geçmiş olsun,ben hem c vit kaynağı olduğu ve dukanda serbest olduğu için hemde wc sorunu için goji berry tüketiyorum.sabah kalkınca kahvaltıdan 15 dk - yarım saat önce yaklasık 1 yemek kasıgı cıvarı kurutulmus gojiyi 1 bardak ılık su ile tüketıyorum.bazen daha kahvaltı anında bagırsaklar calısmaya baslıyo:KK1: en kötü kahvaltıdan sonra 1 saat içinde tamamdır:KK1: akşam yatmadan da rezene çayı içersen hem daha iyi uyutur hemde ertesi gün için geceden sindirimine yardımcı olur.diğer yapılacakları arkadaşlarımız yazmışlar.ek olarak diyeti daha önce yaptıgımda bir arkadastan duymustum aksam yatmadan sinamekili form caylardan 2 tanesını 1 bardakta demleyıp ıcersen ertesı gune faydası oluyor ama o çayları fazla sık tüketmemek kaydıyla,çünkü sinameki fazla kullanıldıgında bagırsak tembellıgı yapıyor.

bu goji berry nasıl bişey ya hiçbiryerde bulamadım tadı nasıl birşey nerden alıyorsunuz ölmek üzereyim:KK43:(((

sanemeren tam sana cavap olarak eczaneden toz maqgnesiee calsie al diyecektim ki baktım Zemmuf yazmış önerilerini, bu arada ben de 6 gün yaptım ve birçok şeyi denememe rağmen 8. günde eczaneden bu tozu alıp ancak rahatlayabildim fena bir şey ya :KK53:

:KK34:
ablam hemoroid ameliyatı oldugunda kabız olmaması için vermıştı doktor magnesie calsiee tozunu ilk orda keşfetmıştım..benımde kronık kabızlıgım var zorda kalınca kullanıyorum canım..aslında acı çehrede çok etkılı hemde dogal onunda 3 tanesını çiğne yut ınan yarım saat geçmeden lavabodasın..ondan da çok memnun kaldım..yanında taşımasıda kolay acı çehreyı :KK52:

bu goji berry nasıl bişey ya hiçbiryerde bulamadım tadı nasıl birşey nerden alıyorsunuz ölmek üzereyim:KK43:(((

bulundugunuz şehırde var mı bılmıyorum ama tuğba kuruyemişten alıyorum ben..pekçok şehırde zincırı oldugu için söyluyorum..olmadı aktarlarda da var..ben şişeme geceden 1 tatlı kaşıgı koyup üzerını su ıle dolduruyorum sabah içiyorum.. su kırmızıya yakın bır renk almış oluyor hızlı etkı edıyor..bagırsakları çok guzel yumşatıyor..:KK51:

Kızlar bu akşam yorgun argın dersten çıkıp eve geldim ve bir daha bu kadarcık bile enerji bulamayabileceğimi düşünerek kendime beni uzun süre idare edecek birşeyler yapmaya karar verdim. Uzun zamandır yapmak istediğim ''Lorlu Kurabiye'' vardı önce scholarppty' nin verdiği ekmek tarifini yapıp mayalanması için 1 saat bıraktım. O arada lorlu kurabiyeyi yaptım fırınladım. Sonrasında birde ''Çaylı Kek'' yaptım. Bunu tamamen kendi kafamdan bir tarif uygulayarak yaptım, isteyen olursa verebilirim kekin tadı ve kıvamı muhteşem oldu. En son da çiçek ekmeğimi fırına verdim ve onu da hallettim. Ancak bu yaptıklarımdan lorlu kurabiye çok methedilmesine rağmen ve çok güzel olacağını düşünmeme rağmen pek de güzel olmadı. Bana neredeyse hiç tat vermedi diyebilirim. Onun dışında kekim süper oldu. Ekmeğim ise, eşimin yorumuyla; Ramazan Pidesi gibi oldu :)))) Ekmeği birazcık fırında unutmuşum biraz fazla pişti üstü ancak tadı çok güzel, çok lezzetli oldu. Teşekkürler scholarppty :KK66: Eğer becerebilirsem sizinle foroğraflarını paylaşacağım. Ancak ilk defa fotoğraf koyacağım için nasıl yapabileceğim konusunda fikrim yok. Bu ilk denemem bakalım görüntü çıkacak mı :)

Kızlar galiba fotoğraflarım eklenmedi :KK43: Biri bana yardım edebilir mi ? Eklentiye taşıyın diyor ama taşıyınca bütün ekranı kaplıyor fotoğraf ve buraya yüklemiyor... Sizinle paylaşmak istiyorum :KK43:

gunde 500 gr tuketmende bir sakinca yok tuketebilirsin.ama eger bir tercih yapman gerekirse peynirmi yogurtmu diye tercihini peynirden yana kullan ....yukarda yazdigim yazidada aciklama var gormussundur :KK34:

Teşekkür ederim. Bir önceki mesajında gayet detaylı bir şekilde açıklamışsın. Tamamen benim dikkatsizliğim :)

X