Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

nerden alıyorsunuz peki splendayı ?

Splenda benim de tadını en beğendiğim tatlandırıcı..
Marketlerde bulabilirsin, bir de eczanelerde satılıyor..
Tablet şeklindeki çay, kahve vs. için kullanılıyor ve pişirilmesi önerilmiyor..
Toz şeklindeki de kek, dukanella, dukan helva vs. için kullanılıyor ve pişirilmeye uygun oluyor.

ben yabancı yani orjinal siteden baktım süt ve yoğurt için istediğiniz kadar yiyebilir , içebilirsiniz diyor siz yanlış yerden bilgi almışsınız arkadaşlar ama yinede teşekkür ederim

siz sınırsız tüketin öyleyse,bizim için problem yok...

kabızlık çeken arkadaşlar için bana yarayan birşey tavsiye edebilirim;

normalde 3 aydır dukan yapıyorum ve başında aldığım takita 60 ın yarısını bile bitirmedim.ama ne zaman kullansam bağırsaklar acaip çalışıyor.dün kendime ödül niyetine puding yapmıştım sürekli wc deyim dün geceden beri...

süt içinde laktoz yani süt şekeri barındıran tek protein kaynağı.bu yüzden daha hızlı sonuç almak için 1 bardakla sınırlandırmak öneriliyor.süt ürünlerinde ise 1 lt yi geçmemek öneriliyor.

burda bazı arkadaşlar zaten fazla süt ürünleri kullandıkları için duraklama yaşadılar.

ayrıca yeni başlayan arkadaşlar için yazıyorum;burda bir üye biri birşey yazarsa lütfen sizde bir araştırın.birkaçyerden teyit edip öyle uygulayın.......

Son düzenleme:
best canım benim..güncellemeler kitapta yazmıyor..dr.dukandan koçluk alan arkadaşlar dukan chatte soruyorlar ve paylaşıyorlar..dukandiyetitariflerinden simla ve ilkayın sitelerını de takıp edıyoruz..hatta kafamıza takılan bır soru oldugunda arkadaşlara iletıyoruz onlarda dr.dukana birebir sorabılıyorlar..dr.dukanın şuanda zorunlu tuttugu yulaf kepeği bile bır güncelleme biliyor musun ? eskıden dıyete dahıl degılmış sonradan eklemış ..süt ürünlerını tuketmek kıtapta sınırsız yazıyor ama sonra süt şekerı laktozun vucutta karbonhıdrat kaynagı olarak kullanılabilmesinden dolayı sınırlandırılmış durumda..mesela light cola önceden sınırlı izinlılerde 3 kutu olarak gecıyordu şimdi 1 bardak olarak sınırlandırıldı..bırkaç mesaj öncesınde ekmek için teşekkur ederken yazmıştım ..süttozu eskıden 1 kaşıkla sınırlı iken oda sınırsız kullanılabılecekler arasına katıldı..sende haklısın kitapta sınırsız yazıyor ama güncel dukan dıyetını takıp edenler biliyor kı dıyet kendı içinde revızyona uğruyor..en ıyı sonucu en kısa sürede alabılmemız için..sevgiler canım..

insanları yanlış bilgilendirmeyin diye söylemek istemiştim ben ,buraya yeni gelip öğrenmek isteyenlerde oluyor çünkü
bestcim ekmek için kullanılan 6 kaşık yulaf kepeği tüketecegımız 3 gunluk ekmeğe tekabul edıyor..yanı yıne gunluk 2 kaşık kepek tüketmış oluyoruz..

tarifi bi z atladıkmı lütfen bir daha verirmisiniz

canım geçmiş olsun,ben hem c vit kaynağı olduğu ve dukanda serbest olduğu için hemde wc sorunu için goji berry tüketiyorum.sabah kalkınca kahvaltıdan 15 dk - yarım saat önce yaklasık 1 yemek kasıgı cıvarı kurutulmus gojiyi 1 bardak ılık su ile tüketıyorum.bazen daha kahvaltı anında bagırsaklar calısmaya baslıyo en kötü kahvaltıdan sonra 1 saat içinde tamamdır akşam yatmadan da rezene çayı içersen hem daha iyi uyutur hemde ertesi gün için geceden sindirimine yardımcı olur.diğer yapılacakları arkadaşlarımız yazmışlar.ek olarak diyeti daha önce yaptıgımda bir arkadastan duymustum aksam yatmadan sinamekili form caylardan 2 tanesını 1 bardakta demleyıp ıcersen ertesı gune faydası oluyor ama o çayları fazla sık tüketmemek kaydıyla,çünkü sinameki fazla kullanıldıgında bagırsak tembellıgı yapıyor.

Winycim aksam yemegim senin tarifindi....muhtesemmmmmmmm.krep de bir harika oldu. Bende galeta karisimi yoktu. Bu yuzden 1 kasik yulaf k. Kullandim. Gercekten hem karnim doydu hem gozum.
Bu arada kizlar cosmussunuz. Oku oku...bitmedi ya...

kızlar bir şey soracam gerçi daha güçlendirmeye geçmeden hayalini kuruyorum ama neyse sorayım ben güçlendirmedeyken artık normal yemeklerden birer porsiyon yiyebilirmiyiz yanlış anlamayın örneğin eşime sebze yemeği yaptım normal yemeğe konulan yağı koydum ve yemeği yaptım yani ondan yiyebilirmiyim aşırıya kaçmadan suyunu yağını koymadan artık 2 yemek yapmak istemiyorum eşime ayrı bana ayrı:18:

Sabahtan güzel başlayıp akşama doğru uzun vadede sabrımın sınanacağı haberlerini alınca kararan bir gün geçirmiş bulunmaktayım. Sinirler biraz gerildiği için bugünü dukana aykırı bir gün olarak geçiriyorum arkadaşlar devamlı yiyen birisi olarak maalesef yaklaşık 5 saattir midem hiç bir şey kabul etmiyor ve ...
Neyse yapacak birşey yok.
Elime Dukana ilk başladığım zamanlarda tuttuğum notlar geçti ay ben o zaman ne kadar az yiyormuşum ya ataktan sonra cidden az yemişim ben:26: (ayy geldiler bunlar ne güzel moral oldu) birde cidden iki haftaya bir ödül olarak kullanıyormuşum sınırlı izinlileri şimdi kendi kendime bir çıkarım yaptım arkadaşlar. Geçen birkaç haftada da yaşadığım yavaş kilo vermelere istinaden.

- Dukanla az yeme psikolojisini ortadan kaldırmak gerekiyor zaten heryerde bas bas bağırıyorlar çok protein alın diye işte ben önceki hallerimle şuanki halimin orantısını yaptığım zaman ben hala çok şükür güzel kilo veriyorum şuanki kilomun ideal vki me yakın olduğunu göze alacak olursak şuanki verdiğim kilolarla ilk başlarda verdiğim kilolar arasında hiçbir fark yok o zaman ne yapıyoruz ÇOK YİYORUZ (tabi müsadelileri çok yiyoruz)
- Bol bol yeşil çay içiyormuşum, birde daha o zamanlar yeni yeni alışıyordum yeşil çaya asla ağzıma sürmezdim şimdi habire bitki çayı aranıyorum normal çaya kahveye bağımlılığım kalmadı ki akademik personelim bu iki olaya bağımlılığımız müsadenizle biraz fazla gece gündüz demeden filtre kahve içerdim ben, çayında açığına kızardım katacaksan memur çayı olsun diye çekişirdim çaycı ablamıza şaka yollu.
- Süt ve süt ürünleri hala aynı oranda tüketiliyor. Peynir canavarıyım her türlüsü özenle mideye indirilir.
- 20-30 dakika yürüyüşe mızıldanıyormuşum yoruluyorum diye ama şuanda haftada iki gün yüzme yada squash arta kalan zamanlarda yürüyüş yapıyorum.
- O zamanlar belim yüzünden rahat eğilip kalkamazdım şuan eşimin tabiriyle karınca gibi habire ayaktaymışım.
- Kepeği uzunca bir süre krep olarak tüketmiştim. Şimdi sabah sandviçlerim ve kurabiyelerimle mutluyummmm.
- Ve hiiiç kaçamak yapmıyormuşum asla asla asla diyormuşum. Hoş şuanda da öyle abartı bir kaçamağım yok ama olsun yinede az biraz tatma olayları gerçekleşmiyor değil hani.
- Birde neyi farkettim biliyormusunuz kitabı okuyup bu diyeti yapmak tamam biryere kadar gider ama forum olmadan bu diyeti yapmak imkansız gibi birşey ya teşekkürler 26 kasımdan beridir çıktığım bu serüvende hakkından faydalandığım bütün arkadaşlarıma. Helal edin emiii.

bir dukan keki yapasım var amma velakin vanilya aromasız tarif yok .... önerisi olan var mıııı?

o tarifi veren ben değildim canım asında vermiş olmak isterdim bu kadar teşekküre

benim aldığım kitapta yulaf kepeği var sonradan eklediğinden de bahsediyor ,belkide basım tarihi yenidir yenilenmiş olanı almışımdır neyse , ayrıca ben artık direk pierre dukanın sitesinden takip ediyorum oradan okuyorum ,ingilizcem olduğu için sorun yaşamadım çok şükür , kendimde yazıp cevap alırım bu konuda ama hatta bugün baktım aynen kopyalıyorum heralde bu siteyide güncellememiş değillerdir değilmi anlayamadım , adam kendi sitesine yanlışmı yazdı yani :18::18::18:

The official 100 Eat As Much As You Want Foods list:Resmi istenildiği kadar yenilebilecen 100 yiyecek listesi

DAIRY PRODUCTS

Cottage cheese (low fat), fat free fromage frais, fat free Greek yogurt, fat free yoghurt, Quark (low fat), skimmed milk

skimmed milk : demek yapı alınmış süt demek ama sınır yok onla ilgili bişi yok

ay ne inatçı bişi oldum neyse kızlar ama okuduğuma inanmak istiyorum

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…