günaydınn dukancanlarrr:))
çok zevkli ama o kadarda yorucu bir tatilden üzerimden geçen haftadaki artıları atarak döndümhedefe kaldı 1 kg.ama heran hedefimi düşürebilirim
Estagfurullah canim onderlik ne haddimesadece birlikte yol aldigimiz dukan arkadaslarimizla hepimiz dogru bildiklerimizi,yaptiklarimizi paylasiyoruz hem sende eski dukancisin o yuzden bircok seyi biliyorsun aslinda.burda yardimlasarak birlikte basaracagiz.tekrar hosgeldin aramiza
Sevgili ozzy76,oncelikle gecmis olsun arkadasim vede hosgeldinHerkese merhaba
Kasım ayında başlayıp diyete ocak ayında verilen 6 kilo vermiş biri olan ben maalesef ocak ayında bir gece yaşadığım kalp çarpıntısı arkasından tansiyon yükselmesi sebebiyle son derece panik oldum. Ertesi gün hastanede kalp doktoru ve nefroloji doktoruna gittim. Tansiyonum 17/10 idi. Neyse tahliller yapıldı. Hem tansiyon için holter hem de kalp ritm cihazı takıldı. 24 saatlik sonuç normaldi. Böbrek tahlillerim normal ancak LDL kolestrolüm çok yüksek çıktı.
Doktorlara Dukan diyeti yaptığımı söylediğimde hepsinin ortak cevabı yanlış olduğu yönünde idi. Bu diyet kalp çarpıntısı da yapar, zamanla böbrek fonksiyonunu da bozar, tansiyona da sebep olur dediler. Neyse ben bir hafta içinde 2 gece aynı durumu yaşadım. Ve gerçekten artık son derece huzursuz oldum. Psikyatriye gittim. Ve o da bana 2 tane depresyon ilacı başlattı. Ve ben tabi ki yemeye başladım bu arada. Kilolarım aynen geri geldi. İlaçları 2 hafta önce bıraktım.
Ve bugün herşeye rağmen dukana başlamaya karar verdim çünkü başka türlü veremiyorum maalesef. Benim gibi sorun yaşayan varsa ve paylaşırsa sevinirim. Her bünyede aynı etki gösterecek değil bunları diyete inanmadığım için değil hem paylaşmak hem de sizin tecrübelerinizi öğrenmek için yazıyorum.
Kaldı ki bende bu diyete devam etmeyi planmıyorum en azından çok sıkı sıkı bağlanmadan ama dikkatle ilerleyerek.
Herkese bol eksili güzel günler dilerim..
hoşbulduk canım,senin herkeze yol göstermen ve bu yolda bayağı bilinçli bir şekilde buradaki arkadaşlarla paylaşmanı kastedmiştim,yanlış telafuz etmişim
buğday tanesi çok sevindim senın adınagünaydınn dukancanlarrr:))
çok zevkli ama o kadarda yorucu bir tatilden üzerimden geçen haftadaki artıları atarak döndümhedefe kaldı 1 kg.ama heran hedefimi düşürebilirim
Sevgili ozzy76,oncelikle gecmis olsun arkadasim vede hosgeldinSaglik tabiki herseyin basinda geliyor yeniden sagligina kavusmus olmana sevindim.yaklasik 3-4 aydir buraya takilan ve bu diyeti yapan biri olarak boylesine bir sorunla hic karsilasmadim.sac dokulmeleri,cilt te dokulmeler bunlarla karsilastik ama kalp ile ilgili problem ben hic duymadim.Kolesterolun yuksek cikmasi bu diyette karsilasilabilen bir durum ve yuksek kolesterol kalp uzerinede olumsuz etki edebiliyor.belkide yukselen kolesterolunue bagli olarak yasadin kalp problemlerini. Et,sut urunleri ve hayvansal gidalari bu diyette fazlaca tukettigimizden kolesterol yuksek cikabiliyor.ancak zaten bunlari yagsiz olarak tukettigimizden cokta bir etkisi olmaz aslinda cunku yagli tuketildiginde kolesterolde artisa sebep oluyor.yumurtayi ozellikle sarisini cok tuketmemeye calis etleride beyaz etten yana yap tercihini.ozellikle sarimsak iyi kolesterolu yukseltip kotu kolesterolu dusurdugunden hergun 1-2 sarimsak tuketebilirsin.veee butun sorunlarin onune gecmedeki suyu asla ihmal etme birde fiziksel aktivitelerini yani sporu.kendini iyi gozlemle lutfen den tekrar birkacgun olurda yine saglik problemi ile karsilasirsanda aninda birak....
Tatlım dün akşam sen yazmışsın ama pazar akşamı oğlanın banyosu benim yürüyüşüm ve banyom evi haftaya hazırlama dolaba zeytinyağlıları koyma haftaiçi için kıyafet kombinleri yapma derken pazar akşamları dünyayla bağlantımı kesip ev işlerine yoğunlaşıyorum desem yeridir... Ben sütaşın light kaşarını kullanıyorum ama çok kaçırmıyorum bütün haliyle iki ince dilim (1-2 milimlik) yiyorum mesela beşamel sosumuda öyle yaparım genelde çünkü ben sebzeleri fırınlamayı seviyorum (çiğ olarak bir tek biber ve havuç tüketebiliyorum) Üzerinde beşamen sos çok yakışıyor: 2 yk kepek zeytinyağında kokusu çıkana kadar hafif ateşte kavrulur. İçine göz kararınca süt ilave edilir kaynatılır, pişince dediğim kadar kaşarı ve karabiber tuz ekliyorum oluyor sana küçük bir kase beşamel sos ben sütünü biraz fazla koymaya özen gösteriyorum fırında pişince çok yumuşak değilde hafif bir kıtırlık olsun istiyorum. Afiyet olsun.hmm bak normal tatlandırıcıları kullanabilirsin mesela ben dukan helvasına 3-4 tane tatlandırıcıyı ezip katıyorum oldukça iyi oluyor
canım bu light kaşarı günlük ne kadar tüketebiliyoruz bir de sen hangi marka kullanıyorsun ben henüz kaşara yanaşamadım korkuyorum :18: seyiri daha yavaşlatırsa diyorum :26:
Hayatım eşine yap karşısına otur yalan olurmu tatlım hemen kendine yapmalısın. Tarifler arkadaşların bloglarında dolu mesela penna cotaydı sanırım ne güzel bir mutluluk o ya onu kakaolu ince kekin arasına koy al sana süt dilimi bence ben diyet yapıyorum diye sen geç ye eşinin karşısında :))))))cnm ya çok tatlısınüzülme ne yapalım olsun eşime yaparım o yerken karşısına otururum ben de yemiş kadar olurum
teşekkür ederim
Arkadaşlar,
Ben şimdiye kadar hiç dukan ekmeği yapmadım. Ancak artık sıkıldım ve canım değişiklik istiyor. Siz sandviç yapıp yiyorum dedikçe özendim sanırım :) Ancak sizden bir ricam var. Mikrodalgam yok yani normal fırın için bana şimdiye kadar deneyipte yaptığınız en iyi ekmek tarifini verir misiniz ? Hem lezzetli hem pratik olması tercihimdir tabii ki :)
Sevgili ozzy76,oncelikle gecmis olsun arkadasim vede hosgeldinSaglik tabiki herseyin basinda geliyor yeniden sagligina kavusmus olmana sevindim.yaklasik 3-4 aydir buraya takilan ve bu diyeti yapan biri olarak boylesine bir sorunla hic karsilasmadim.sac dokulmeleri,cilt te dokulmeler bunlarla karsilastik ama kalp ile ilgili problem ben hic duymadim.Kolesterolun yuksek cikmasi bu diyette karsilasilabilen bir durum ve yuksek kolesterol kalp uzerinede olumsuz etki edebiliyor.belkide yukselen kolesterolunue bagli olarak yasadin kalp problemlerini. Et,sut urunleri ve hayvansal gidalari bu diyette fazlaca tukettigimizden kolesterol yuksek cikabiliyor.ancak zaten bunlari yagsiz olarak tukettigimizden cokta bir etkisi olmaz aslinda cunku yagli tuketildiginde kolesterolde artisa sebep oluyor.yumurtayi ozellikle sarisini cok tuketmemeye calis etleride beyaz etten yana yap tercihini.ozellikle sarimsak iyi kolesterolu yukseltip kotu kolesterolu dusurdugunden hergun 1-2 sarimsak tuketebilirsin.veee butun sorunlarin onune gecmedeki suyu asla ihmal etme birde fiziksel aktivitelerini yani sporu.kendini iyi gozlemle lutfen den tekrar birkacgun olurda yine saglik problemi ile karsilasirsanda aninda bira
lisaa saç dökülmen oldu dimi seninde benimde olmuştu,ne yaptın vitamin kullandınmı,bende kullanmak istiyorum ama kilo aldırır diye kullanamıyorum,kullananlar ne kullanıyor acaba:18::18:
lisebellaaaaaaaaaaa
canımmm hadi bana yardımcı ol ve nedir bu dukan diyeti ne yenir ne içilir nelere dikkat edilir ve hangi spor harekteleri yapılır sana zahmet bir anlat bana ve sonra benide listeye eklee
Kızlar şu dr oetker'in light pudingleri dukana uygun mu?
lisebellaaaaaaaaaaa
canımmm hadi bana yardımcı ol ve nedir bu dukan diyeti ne yenir ne içilir nelere dikkat edilir ve hangi spor harekteleri yapılır sana zahmet bir anlat bana ve sonra benide listeye eklee
bende deniycem perşembe günüüükızlar yarın ki öğle yemeğim için kabak mücveri yaptım harika bişey oldu şiddetle tavsiye ediyorum özellikle yulaf kepeğini tüketmekte zorlanıyorum diyen arkadaşlar
kerkese günaydın kızım hafta sonu geldi aynı tusinami gibi vurdu geçti.yorgunluktan canımı çıkardı.24 saate birbavul kıyafet yıkandı ütülendi saç boyandı pazara gidildi alışveriş yapıldı.canının istediği yemekler yendi ve enson yoluk yapıldı otobüse bindirildi ve şutlandı.varması beklendi yurda varması beklendi iyigeceler dileyip rahatlandı.nezor işmiş çocuğu başka memlekete göndermek.1 ay sonra eğitimi bitecek bu sefer staj başlayacak.o zaman gelgit yapacak ve bu telaşı bana hergün yaşatacak.neyse Allah acılarını göstermesin.hafta sonu kaçamak yaptım.bu yüzden bu hafta sınırlı izinliymiş tatlı yapmakmış falan yok.adet dönemeimdi tatlı kırizine girip kekten bayağı tırtıkladım.neyse kaçamak yaptık diye diyeti bırakacak halimiz yok.cuma günü 1 bardak kefir ve 3 çatal salata yem,işim.bununla taaaa cumartesi 12 kadar durdum.ve karnım hiç acıkmamıştı çünkü okadar telaşım vardı.kaçamağı pazar günü yaptım.yani bu kaçamak yapmak olmasa epey karlı bir hafta olacaktı.neyse herhafta böylebirşey yaşayıp sonra düzene koyuyorum.
mersinlimisin kız bende mersinliyim.benim ailemde mersinde yaşıyor.kerbiç yapan küçük bir dükkan var annemin evinin arasokağında biryerde.bizde orada yerdik kerebiçi.belki kapanmıştır.tantuniyi söylememebile gerek yok mersinin eneski cadesi var hastane cadesinin çıktığı yer.orda ışklardan saga doğru dönüp gidiyorsun.çocuken küçücük biryerdi şimdilerde kocaman olmuş.oranın tantunisine diyecek yok şalgamı turnipte simitle içeceksin.künefeyide ismayil ustanın yerinde yiyeceksin.ahhhh mersin severim memeleketimi.ama biliyorsundur mersinin gerçek halkı arap kökenlidir.ben aslen mersini anamur ilçesindenim.yani mersinin halkı çok kozmopolittir.bu yüzden yemek kültürü her yerde yok.mesela taş kadayıfı,künefeyi.şalgamı,tantuniyi mersindeki gibi hiçbiryerde gerçek anlamıyla bulamadım.bana tantuni diye künefe diye tuhaf şeyleri getiriyorlar.bu yüzden kendim yapıyorum.künefem ve tantunim gerçekten güzeldir.taş kadayıfı bile yaptım.biliyorsun onun hamuru aslında bir çeşit krep hamurunun koyu ve mayalısı.kerbicin kurabiyesini yaparım ama onun kaymağı özel bir bitkinin kökünden üretiliyor.aslında oda şu beyaz köpük helva var.hangimemeleketin hatırlamıyorum ama ahşap kutularda satılıyordu.o helva bizim kerebiçin beyaz remasının aynısı.onlarda bir bitkinin kökünü kaynatıp sonra çırparak sertleştiriyorlar.remşanti gibi.bizim oradada yani anamurda ekmeği yufkadanyaparlar.bende yörüklük olduğu için hamur açmak benim terapimdir.halen anamurun köylerinde ekmeği öyle yaparlarne konuştum.memeleketimi özlemişim.ama bu yaz gidemicem galiba taşınma ve kızımın işe başlaması hepsi üst üste geliyor.yaş 42 olsada 3 çocuk olsada eşimin memeleketi başka olsada yinede insan özlüyor.hem anamuru hen mersini.pozantıdan girerken kokusunu hemen alırım memeleketimin.neyse havasını benim içinde solu
vallahi tatlım bende eti sevmem hemde hiçbir türünü ancak kendime uygun olanını mecburen tüketiyorum.yani hayatımdan eti çıkarsam birgün bile aklıma gelip canım çekmez.eşim etçil ve balıçıldır.bu eve et onun yüzünden giriyor.ben A gurubuyum banada kırmızı et ve balık yaramıyor.bende tavuk var.onuda sevmem ama yiyorum.eti mecbur yiyeceksin.bu diyetin ana teması bu.ben ilk yaptığımda verememeiştim şimdi veriyorum.kırmızı et yerine beyazını daha çok tüketim.mesela yürek yedim yüregin tamamı kas biraz sert olyor ama düdüklüde piştimi yumşuyor.yani hergün kırmızı et yerine haftada 2 kere yiyorum.balık yiyemiyorsan balığın beyaz etlisini tüket alabalığın kokusu yok onu yiyebilirsin.neyse artık kendin yapacasın.süt ürünlerini kulan ama az kullan.yani günde 1 litreye tamamlama 1 bardak iç.yani isyan etmeden çözüm üretirsen başarırsın.ben şimdi 1 gün kaçamak yaptım hemen diyeti bırakayımmı olmaz kendimce çözüm bulup uyguluyacağım.kaçamakta atak tekrarlamak yanlışmış bende 1 hafta sınırlı izinlilerime baybay diyeceğim.kendine pilan yap.pilansız diyet olmaz.kaçamaklarında ne yapacaksın.sevmediğin şeyleri nasıl tüketeceksin gibi.
sakın tüketmeeeee duraklama olurrrrKızlar şu dr oetker'in light pudingleri dukana uygun mu?
Arkadaslar ben ikidir misir unu kullaniyorum sinirli izinli olan misir nisastadimiydi yoksa ve olcusu neydi yardimci olursaniz sevinirim
önce kitabi almalısınız,burdan ne kadar anlatsakta kitap gibi olmaz,özetlersek olursak protein yani et,tavuk,balık,süt ürünleri,vede sebzelerin bazılarını tüketiyoruz,yasaklı olan sebzeler var,kitabı temin edersen burdan sana yardımcı oluruz canım..
gamzecimm uygun evet ama duraklamaya sebebiyet veriyor bende.. hatta şuan anlıyorumki duraklamalarımın sebebi oymuş yani...yinede bir dene tatlım belki sende yaratmaz duraklama..
jaleda canım hoşgeldin ancak dukan diyetini başkalarından duyarak öğrenmen mümkün değil net üzerinden yine araştır ancak kitabını okumadan ASLA başlama...:18:
teşekkürler kızlar cevaplarınız içinpeki bu kitabı nerden nasıl temin edebiliyoruz maliyeti nedir:26: