slm kızlar telefonum site için yetersiz hafıza yok deyip kapanıyor. Dukan nasıl gidiyor bilmiyorum. 500veriyorum 300alıyorum. 3gündür saf protein yapıyorum. 5gün saf protein 5gün sebze yapmaya çalışacağım. Çok moralsizim kızlar. Menüleri takip edebileceğim başka bir yer yada motivasyon artıracak birşey of hiç bilmiyorum hiç
kızlar bana cevap yok mu
sordum ama kalmamış dediler. içecekleri şekersiz içiyorum ama bazı tariflerde tatlandırıcı gerekiyormuş sanırım. tam bilemiyorum yarın inşallah başlıcam.
Canım uygun değil o karbonhidrat oranı fazla sen kendin yap tatlım hem kepek koyarsın içine azda light kaşar koy içine iyice özdeşleşir yapacak bişi yok tatlım ya hevesini anlıyorum ama yapacak birşey yok...
hmm bak normal tatlandırıcıları kullanabilirsin mesela ben dukan helvasına 3-4 tane tatlandırıcıyı ezip katıyorum oldukça iyi oluyor
iyi fikir tablet bulursam ezerim hiç olmadı. artık yarın eczanelere sorarım. birazdan ik dukan ekmeğimi yapmaya çalışam. inşallah becerebilirim :)
Canım uygun değil o karbonhidrat oranı fazla sen kendin yap tatlım hem kepek koyarsın içine azda light kaşar koy içine iyice özdeşleşir yapacak bişi yok tatlım ya hevesini anlıyorum ama yapacak birşey yok...
Merhaba DukancanlarSizinle yaptigim Domates dolmasi tarifini paylasmak istedim.Yanliz esim ben gibi rejimde olmadigindan pilav kismini o yesin diye ben orjinal tarifte oldugu gibi pilavida yaptim ama yemedim.Siz tarifi uygularken pirinc kismini es gecebilir yada ben gibi evdekilere pilaviyla birlikte sunabilirsiniz DOMATES DOLMASI
-6 adet buyuk domates
-500 gr. Kiyma
-1 orta boy kuru sogan
-2 dis sarimsak
- zeytinyagi,
-ince kiyilmis maydanoz
-tuz,karabiber
-1su bardagi kadar pirinc
Yapilisi :
Domateslerin tepesini kapak seklinde cikariyoruz ve iclerini kasik yardimiyla oyuyoruz.
Bir salata kasesinde kiymayi aliyoruz.
Sogan ve sarimsagi icine rendeliyoruz.
Maydanoz, tuz, karabiberi cok az zeytin yagini ekleyip yoguruyoruz.
Oydugumuz domateslerin icinden cikan buyuk parcalarida yine rendeleyip, b irazda domatesin suyunu kiymali harca k atiyoruz.
Domatesleri bu kiymali harc ile doldurup onceden kestigimiz domates tepelerini kapak gibi dolmalarin ustune kapatiyoruz.
Kalan d omates suyunu, cok az zeytinyagini ve yarim cay bardagi kadar suyu ve birazda tuzu karistirip dolmalarin arasina dokuyoruz.
Onceden 180 dereceye isitilmisfirina veriyoruz. Domatesler suyunu birakip hafif kizarmaya basladiginda yikadigimiz pirinci domateslerin arasina esit sekilde serpistiriyoruz.Bu esnada icindeki su pirinclerin uzerini cok az gececek sekilde olmali.Bu sekilde pirincler suyunu cekene kadar pisiriyoruz.Eger suyunu cektiginde pirincler hala diri ise yine biraz daha kaynar su ekleyebiliriz.
Pisen domates dolmamizi kendi suyunda pisen pilav ile servis ediyoruz.Isterseniz yogurtla ,isterseniz salata ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!!!!!!!
Notomates dolmasi bizim turk mutfagindada yapilan bir yemektir.Ama bizdeki pisirme sekli genelde tencerede ve harcina pirinc yada bulgur katilarak yapilir.Ben bu degisik pisirme seklini Fransizlardan ogrendim.Hatta bizim yaptigimiz sekildede yine firinda denedim fakat pirincler kiyma ile karistigindan ve firinda pistiginden diri kaldi.O yuzden bende tarifi orjinalligini bozmadan yapmaya devam ediyorum
Eki Görüntüle 665540 Eki Görüntüle 665541 Eki Görüntüle 665542
iyi fikir tablet bulursam ezerim hiç olmadı. artık yarın eczanelere sorarım. birazdan ik dukan ekmeğimi yapmaya çalışam. inşallah becerebilirim :)
22 ocakta 80 cm olan bel ölçüm 77 cm, 101 olan kalça ölçüm de 96 cm olmuuuuuuşgöğüs sabit neyseki, 90 cm
55e düşünce daha da incelir umarııııım
sporun kilo verimindeki etkisi biraz zaman alıyor, biraz daha sabrederseniz ciddi bi eksi görürsünüz muhtemelen.
bi de kaç kilo vermeniz gerekiyordu acaba? kilo fazlanız azsa o yüzden de yavaş gidiyo olabilirsiniz.
suyu 2 litre yulaf kepeğini 2 kaşk kullanyorsunuz di mi? yeşilçay içmiyorsanız onu da günde 3 bardağı geçmeyecek şekilde diyetinize dahil edin. özellikle yeşilçay 1 hafta içinde olumlu etki gösterir
Tatlandırıcılardan doğal içerikli olanlar da var, Stevyaydı sanırım adı. Yararlı şeyler değiller malesef evet ama şeker de yararlı bişey değil kimümkün olduğunca az kullanmak lazım o yüzden :)
Emzirenler için de bir yapılışı var dukanın, tam bilmiyorum yanlış bilgi vermiş olmiym size ama kitapta var bunların hepsi :)
Tarifleri ve dukanla ilgili önemli bilgileri şu linklerden bulabilirsiniz, ama ilk danışmanınız kitap olmalı, kolay gelsin
dukandiyetitariflerim
İlkay'ın Dukan Lezzetleri
Yolu Yarılamış Bir Dukancan'ın Maceraları:)
atak devresinde sebzenin yasak olması .....
ah ahhhhh
çok güzel bir tarif seyir devresinde olanlara şiddetle tavsiye ederim
harikasin canimbu kez eminimki daha kararli,iradeli devam edeceksin ve hedefine ulasacaksin bak simdiden iyi bile vermissin.ne zaman ihtiyacin olursa hepimiz burda yardima haziriz.nede olsa kidemlendik biz
harikasin arkadasim
evet ya baktım artık sen önderlik yapıyorsun forumda buda benim hoşuma gitti ustaaaa bende senin yamağın
iyi akşamlar kızlarr :) bugün tartıldım ve 72 kg ile başladığım rejimime 8. günümde gördüğünüz gibi 66,9 kg gözlerime inanamadım ve tekrar tekrar çıktım üzerine
Benim kilom biraz pkodan kaynaklı 5 ayda 10 kg almıştım ama bukadar kısa sürede verebileceğimi düşünmüyordum darısı başınıza bi 7kg daha verirsem çok güzel olacak inşallah
Eki Görüntüle 666924
vallahi ben bile heyecanlandım tartıdaki rakamı görünce ,bravo sana ,durmak yok yola devam
Emzirenler için sakıncalı diye yazmıştı sanki bir üye,yapamam sanıyordum.Eşimle beraber diyeti uygularsak süper olur ikimiz içinde motivasyon istikrar demek.
Teşekkürler tekrar sanırım dediğiniz gibi en iyisi kitabı bir an evvel temin etmek.
Yakında aranıza katılabileceğim anlamına gelir bu.
canım daha önce başka diyetler yaptıysan vücudun direnç gösterebilir bir de neden 5te 5 yapıyorsun sabrını sınıyorsun ki?? ben 1+1 yapıyorum bir sebze bir protein oldukça keyifli gidiyor en azından bıkmıyorsun yanibir de her gün tartılma istersen ben 4-5 günde bir tartılmaya başladım daha keyifli oluyor yoksa sürekli artı ve eksi bir arada gibi oluyor
bu konuda hiçbir fikrim yok canım ya :26: daha deneyimli dukandaşlar cevaplarlar
evet ya baktım artık sen önderlik yapıyorsun forumda buda benim hoşuma gitti ustaaaa bende senin yamağın
vallahi ben bile heyecanlandım tartıdaki rakamı görünce ,bravo sana ,durmak yok yola devam
Estagfurullah canim onderlik ne haddimesadece birlikte yol aldigimiz dukan arkadaslarimizla hepimiz dogru bildiklerimizi,yaptiklarimizi paylasiyoruz hem sende eski dukancisin o yuzden bircok seyi biliyorsun aslinda.burda yardimlasarak birlikte basaracagiz.tekrar hosgeldin aramiza
Kızlar günaydınnn
Bugün çok mutluyum, çünkü Mersin'e ailemi ziyarete gidiyorum. Bizimkilerin haberi yok, sürpriz olacak. Dün baton ekmek yapıp bavula attım. Bi de kuru karışım yapıp, poşete attım. İçine yoğurdu, yumurtayı ekleyip orda pişirecem. Gardımı aldım, gidiyorum anlayacağınız. Bi de eve gitmeden dörtlü meyveli yoğurt çakarsam ihanetsiz geri dönerim diye düşünüyorum. Orda da hergün mangal yaptıracammm babama, yada hergün Ciğerci Bahattin'de yemek ısmarlatcamAylardan sonra 63'ü görmüşüm, bırakmam artık peşini
Salı günü görüşürüz arkadaşlar. Allah'a emanet olun, sevgiler
selam kızlar
Bende biraz araştırdım bu kan grubu işini. Benim kan grubum 0 kırmızı et beyaz et ve balık yemelisiniz diyor süt ve süt ürünlerini kesinlikle yememeli imişim. yumurta yememeli imişim . sebze ve meyve yemeliymişim. iyide ben şimdi ne yiyeceğim seyir dönemindeyim süt ve süt ürünleri yemezsem her ögünde et yiyememki zaten et tavuk ve balıktan nefret ederim. etçil değil sütçülüm. dukan zoru ile et ve tavugu dahil ettim hayatıma ama balık asla. Peki ne yiyeceğim ben . Acil yorumlarınızı bekliyorum. Sevgiyle kalın sağlıklı eksilerle zayıflayalım inşallah.
günaydınn dukancanlarrr:))
çok zevkli ama o kadarda yorucu bir tatilden üzerimden geçen haftadaki artıları atarak döndümhedefe kaldı 1 kg.ama heran hedefimi düşürebilirim