- 14 Kasım 2012
- 719
- 4
Mayamdan kaynaklana bilirmi? Marketten evvelden aldigim bir yogurtla mayaladim.. Pinarindi heralde. Keske annemin yogurduyla mayalasaydim.. Birdahaki sefer insallah.
Merhaba kızlar,
Bu diyette hiç tatlı yok mu?Tatlı krizlerinizi nasıl geçiştiriyorsunuz.
Birde ekmekten bahsedenler var,nasıl yapıyoruz?Ne kadar yiyebiliyoruz?
Tekrar sorular ise eğer kusura bakmayın,sayfa sayısı çok hepsini okumak mümkün olmuyor.
arkadaşlar,
dukan diyetindeki 21. günüm ve yalnızca 2 kilo verebildim. Diyetin ikinci haftasından itibaren haftada 4 gün 1 saatten spor yaptım ve diyeti hiç bozmadım
Çok moralim bozuk. Siz de yaşıyor musunzu böyle birşey
slm dukancılar.ben de eski dukancılardanım ilk denememde bır ayda 3 kilo 2. ayda sadece 2 kilo vermiş olarak tamamladım diyetimi ve sonraki evrelere tam olarak uymadıgım için aynı kiloları geri aldım.cok yavas kilo vermiş olmam da beni demorolize ettiği için diyete sadık kalamadım.en hızlı kilo verdiren diyet diyebilecegım dukan diyetine bu yıl yeniden basladım önceki hatalarımı yapmayarak.önceki hatalarım diyorum cünku bu denemem de neleri yanlış yaptıgımı daha iyi gördüm.ve bu sefer daha hızlı ve hergün eksili günler geciriyorum.dukan diyetiyapmanın zorlugunu dışardan özellikle deneyimli kişilerden duyulacak cümlelerin diyet yapanlara nekadar iyi geldiğini bilen biri olarak bu hatalarımı paylasmak istedim .10 gün önce diyete 71.3 ile başladım ve şimdi 68.9 oldum.ve hiç eksisiz günüm olmadı sebze gününden sonra bile. bu arada sade 2 gün atak yaptım.sizle benim yaptıgım sizin yapmamanız gereken noktaları paylasmak istedim
*öncelikle yagı azaltılmıs kakaolu bol tatlandırıcılı tatlı tariflerınden kacının.sadece dukan ekmek(tuzlu)yada dukan kek (tatlı) olarak size yeter
*kepek hakkınızı mümkün se en gec 3-4 gibi yemiş olun.geceye asla bırakmayın
*saat 7 den sonra asla bır sey yemeyın .eger cok acıkırsanız bır bardak süt en iyi secim olur.
*karatay diyetinden ögrendiğim bir kural:11 e kadar yatmıs olun cünkü uykuda bizi zayıflatan , uyuduktan 2 saat sonra ve sadece gece salgılanan leptın hormonunu kacırmayın ve ne kadar erken uyursanız okadar cok zayıflarsınız unutmayın.
*protein gününüzde protein den baska kacamak sebze asla tüketmeyin .sebze gününüzde de asırı sebzeye kacmayın.
*bir gün için de yaptıgımız ufacık bir kacamak kilonun durmasına sebep oluyor neden mi?cünkü o gun aldıgınız protein o kacamagınızı anca eritiyor ve ertesi gün ( bir önceki gününüz protein günü olmus olsa bile) artı yada sabit cıkmanıza sebep oluyor.
*ben sınırsız protein yenilebiliyor diye ilk diyetimde eti çok tükettiğimi farkettim .diyeceksiniz ki sınır yok.evet yok ama sadece tavugun gögüs etini yerseniz...çünkü but ve diğer kısımlarda ne kadar deriden temizlenmiş olsada mutlaka yag var ve nekadar cok yersek okadar kötü.ilk denememde 5 butla bile doymuyordum.bu yıl 3.yü zor yiyorum.bu arada arkadaslar spor mutlaka gerekiyor ama asırı spor yapıldıgın da kaslarda şişme olacagından dolayı artı cıkma olasılıgınız var.
son olarak bir protein günüm de yediklerimi yazmak istiyorum.
* [sabah 8 de 2 haslanmıs yumurta üzerine bol baharat 2 cay kasıgı sıvı yag ve 1 cay kasıgı limon suyu ( limonsuz yiyemiyorum siz yapmayabilirsiniz.yanında 1 tatlı kasıgı kadar yagsız bim peyniri .peynirin tadı cok kötü oldugun dan sütle az ezip icine dereotu maydonoz ve baharat koyup krema gibi yaptım onu yıyorum bazen de kepek ekmegimi pişirirken içine koyuyorum.bazen ev yapımı yogurt öglene kadar süper idare ediyor.
*öglen 12 de (bu arada 4 saatten önce birsey yemiyorum ki aldıgım proteine, yaglarımı yakması icin zaman tanıyorum)eger okuldaysam (lisede ögretmenim)yanimda haslanmıs tavuk cigeri götürüyorum .çünkü ögretmenler odasında nazıkce yiyebilecegim tek sey bu.butu yemek cok zor.yanındada ayran yada diyet kola.bu arada diyet kola tatlı ihtiyacımı karsılayan teksey 10 gündür sadece 3 bardk içtim.
*saat 4 gibi eve geldigimde 1 bardak süt ve kepekli kekim
*aksam 5-6 gibi 2-3tane fırında yada haslanmıs but.ayran yada yogurt.bazen yanında 2 3 dal roka.
buarada sütü kapıya gelen sütcüden alıyorum kaynatıyorum gece buzdolabında kaymak üstüne birikiyor.sabah kaymagını bir güzel alıyorum ve bu sütü iciyorum, yogurdumuda bundan yapıyorum.
arkadaslar cok uzun yazdıgımı biliyorum ama hersey zayıflamak isteyen siz tatdire sayan sabırlı arkadaşlar için .sıkılmadan okumussunuzdur insallah. sorularınız olursa yanıtlarım bol eksili ve kacamaksız günler diliyorum.
[/SIZE]
merhabalar arkadaşlar 7 haftada 10 kilo verdim hala vermem gereken 5 kilom var. Ama ben bi kaç haftadır diyeti bozdum. yani ağzıma bişeyler atıyorum . protein günümde sebze yiyorum.
bi türlü toparlanamıyorum . kilo almadım ama vermedim de 3 haftadır normal olarak 65 te sabitim.
kendimi durduramıyorum misafir geliyor bi şey hazırlarken bi tane ağzıma atıyorum.. sıkıntılıyım nasıl toparlanıcam bilmiyorum. eski pantolonlarıma girmeye başlayınca nasıl olsa zayıfladım havasına girdim galiba ..
nolur bana bi gaz verin yol gösterin 10 kiloyu çok rahat verdim . 5 kilo bana sıkıntı verdi.
7 haftada 10 kilo çok güzel vermişsiniz..bence bırakmayın kendinizi on kilo fazlaki halinizi düşünün ve o zaman yaşadığınız mutsuzluğu illaki birşeyler atıştımak gerekiyorsa bunlar dukan usulü yiyecekler olsun o kadar çok seçeneğimiz var kiii ben küçücük bi kaçamak yaptım kendi kendimi yiyiyorum resmen bakın 10 kilo vermişsiniz bence sakın bırakmayın bide düşünsenize o 10 kiloyu 15 kilo olarak geri alsanız ne olur aman allahımmm düşüncesi bile korkunç dimi
çoookkkk doğru diyosun bu kadar zaman bi kaçamak bile yapmadım.. şimdiyse irademe hakimolamıyorum .. ben hiç spor yapmadım şimdiye kadar . spora başlasam offofff.
amanınnnnnnnn, al kaşığı elinne.......ye allah yeeeeee...ye allah yeeeeee..buz gibiiii...çok seviyorum yoğurdu.
canım işyerindeki arkadaşına yardım etmen çok güzel bir davranış.'' bir nimetin şükrü, kendi cinsinden olmalı.'' bazen yolda giderken çok kilolu birini görüyorum.gözlerindeki mutsuzluğu hissediyorum. ''bak dukan diyeti var.onu yap. kesin kilo verirsin'' diyesim geliyo...ama olmazki...eşkiya gibi yol kesilmez kivazgeçiyorum.ama tanıdığım herkese anlatıyorum. zaten beni gören direk konuyu açıyo
canım piliç salam yiyo muyuz.bu şarküteri ürünlerinden neler yiyoruz. hele sen bir sayıver bana gülüm..alırken neyine dikkat edeceğiz?
bu arada öyle güzel anlatmışsın ki kahvaltı yaptığım halde iştahım açıldı
Kizlar yogurtdu aldigimiz hazir sutlerlemi yapiyorsunuz.bende merak etmeye basladim.Denemeyi cokistiyorum hazir sut ve hangi yogurt kullanarak mayalayacagiz peki???
hatirlamazmiyim canimhosgeldiin evet sen yok oldun ortalardan...bende devam ettim ve az kaldi hedefe.istikrarli,iradeli bir sekilde vede SIKILMADAN devam ediyorum.Umarim dedigin gibi bu kez sende iradeli bir sekilde devam edersin.hem bu son hakkin biliyorsun degilmi
evet gercekten guzel olabilirdi bulgur yada bugday ama iste bir sureligine bizimle olamayacaklar sonra yeniden kavusacagiz onlaraben dolmada falan pirinc bulgur yerine bazende yulaf kepegi katiyorum.birde mesela karnibahari rondodan gecirip bulgur buyuklugunde parcalayip corbalarina katabilirsin agzian bulgur gibi gelebilir.:26:
Winni cigim,benim melek arakadasimtesekkur ederim ve seninkilerde oyle canim.yarismaya devam tabiki katilacagim ilgili kategoriye de simdilik baska projeler var yemek uzerine,netlessin aciklayacagiz butun herkese..gercekten hep diyorum ya ben dukan yapmakatan SIKILMADIM bu sekilde yasayabilirim
o ne kiz" masallah barekallah"haci analar gibi
ellerine saglik canim,benim dolmanin winninin cigerin yanina ayran gerekiyordu tam zamaninda geldin.benimde yogurt deneyimlerim husranla sonuclandi birde senin tarifi deneyeyim bakayim.
İyi Pazarlar..
Hafta sonu hamaratlığım üzerimde.. Hazır oğlanı da uyutmuşken yaptığım çiçek ekmeği sizlerle paylaşayım istedim.. :126:
Tarif ilkaydan..:82:
İlkay'ın Dukan Lezzetleri: Çiçek Ekmek
Sadece üzerine sınırlı izinlilerimizden keten tohumu ekledim..
Eki Görüntüle 666729
Afiyet Olsuuunnn
canim,bir isirik kek yapmamistir o artiyi.baska bir nedenden kaynaklidir gordugun+.dedigin gibi regl oncesinin siskinligi yada baska bir nedendir.duraklamani kirmis olmana sevindim.bir sure dikat et yedigine ictigine.mumkun oldukca girme tatli islerine.sinirli izinlileri cok mecbur kalmadikca tuketme.tartilma isine gelince kesinlikle SIKI SIK tartilmak insani yipratiyor cunku dukan diyetinde kilo cok degisken oluyor.o yuzden haftada bir gun tartilma kararin yapabilirsen eger daha iyi olabilir.sende iyiki varsin canimlisabella ablacım duraklamam kırılmıstı neredeyse 10 güne yaklaşık 75,76 bile gördüm ama bunları regl dönemine bağladım daha sorna bi anda 74 e düştüm ama bi ısırık kek bana kilo olara kgeri döndü bugün tartılmadım mesela perşembeye kadar da tartılmayı düşünmüyorum perşembe tartılıp bildirime katılmak istiyorum inş. sürekli tartılıyordum önce çok taktım kilolarımı gram bile oynasa mutlu oluyorum ama artı gördükçe moralman çöküyorumönerilerin için çok teşekkür ederim bugün akşam oldu artık yapmış bulundum 2 günlük protein gününü yarından itiberen normal seyirime devam edeceğim iyiki varsınızzzz
ellerine saglik arkadasim supeeeerİyi Pazarlar..
Hafta sonu hamaratlığım üzerimde.. Hazır oğlanı da uyutmuşken yaptığım çiçek ekmeği sizlerle paylaşayım istedim.. :126:
Tarif ilkaydan..:82:
İlkay'ın Dukan Lezzetleri: Çiçek Ekmek
Sadece üzerine sınırlı izinlilerimizden keten tohumu ekledim..
Eki Görüntüle 666729
Afiyet Olsuuunnn
iyi akşamlar kızlarr :) bugün tartıldım ve 72 kg ile başladığım rejimime 8. günümde gördüğünüz gibi 66,9 kg gözlerime inanamadım ve tekrar tekrar çıktım üzerine
Benim kilom biraz pkodan kaynaklı 5 ayda 10 kg almıştım ama bukadar kısa sürede verebileceğimi düşünmüyordum darısı başınıza bi 7kg daha verirsem çok güzel olacak inşallah
Eki Görüntüle 666924
Lisamm Winniemm yemekler sizden yoğurt benden bacım, malzemeler çeyizden bakır yoğurt kovası (kesin tutuyor yanılma payı sıfırrr)
ligt süt (kabım kadar)
1,5 tatlı kaşığı light yoğurt
ölçüm litre veya kilo hesabı değil kızlar artık sütlerimle yaptım birbuçuk litre kadar. El batmayacak derecede ısıtıp homojen bir şekilde yoğurdu karıştırıyoruz 4 saat sarılı bir vaziyette sonrasında buzdolabında Allah ne verdiyse soğutuyorum çok şükür hep tuttu şimdiye kadar yaşasın Dukan diyorum aşçılığımızı ilerletti valla
Eki Görüntüle 666367
AFİYET OLSUNNN.
Evet canım yemek zorundayız bir problemmi yaşıyorsun. İnşallah herşey yolundadır
slm dukancılar.ben de eski dukancılardanım ilk denememde bır ayda 3 kilo 2. ayda sadece 2 kilo vermiş olarak tamamladım diyetimi ve sonraki evrelere tam olarak uymadıgım için aynı kiloları geri aldım.cok yavas kilo vermiş olmam da beni demorolize ettiği için diyete sadık kalamadım.en hızlı kilo verdiren diyet diyebilecegım dukan diyetine bu yıl yeniden basladım önceki hatalarımı yapmayarak.önceki hatalarım diyorum cünku bu denemem de neleri yanlış yaptıgımı daha iyi gördüm.ve bu sefer daha hızlı ve hergün eksili günler geciriyorum.dukan diyetiyapmanın zorlugunu dışardan özellikle deneyimli kişilerden duyulacak cümlelerin diyet yapanlara nekadar iyi geldiğini bilen biri olarak bu hatalarımı paylasmak istedim .10 gün önce diyete 71.3 ile başladım ve şimdi 68.9 oldum.ve hiç eksisiz günüm olmadı sebze gününden sonra bile. bu arada sade 2 gün atak yaptım.sizle benim yaptıgım sizin yapmamanız gereken noktaları paylasmak istedim
*öncelikle yagı azaltılmıs kakaolu bol tatlandırıcılı tatlı tariflerınden kacının.sadece dukan ekmek(tuzlu)yada dukan kek (tatlı) olarak size yeter
*kepek hakkınızı mümkün se en gec 3-4 gibi yemiş olun.geceye asla bırakmayın
*saat 7 den sonra asla bır sey yemeyın .eger cok acıkırsanız bır bardak süt en iyi secim olur.
*karatay diyetinden ögrendiğim bir kural:11 e kadar yatmıs olun cünkü uykuda bizi zayıflatan , uyuduktan 2 saat sonra ve sadece gece salgılanan leptın hormonunu kacırmayın ve ne kadar erken uyursanız okadar cok zayıflarsınız unutmayın.
*protein gününüzde protein den baska kacamak sebze asla tüketmeyin .sebze gününüzde de asırı sebzeye kacmayın.
*bir gün için de yaptıgımız ufacık bir kacamak kilonun durmasına sebep oluyor neden mi?cünkü o gun aldıgınız protein o kacamagınızı anca eritiyor ve ertesi gün ( bir önceki gününüz protein günü olmus olsa bile) artı yada sabit cıkmanıza sebep oluyor.
*ben sınırsız protein yenilebiliyor diye ilk diyetimde eti çok tükettiğimi farkettim .diyeceksiniz ki sınır yok.evet yok ama sadece tavugun gögüs etini yerseniz...çünkü but ve diğer kısımlarda ne kadar deriden temizlenmiş olsada mutlaka yag var ve nekadar cok yersek okadar kötü.ilk denememde 5 butla bile doymuyordum.bu yıl 3.yü zor yiyorum.bu arada arkadaslar spor mutlaka gerekiyor ama asırı spor yapıldıgın da kaslarda şişme olacagından dolayı artı cıkma olasılıgınız var.
son olarak bir protein günüm de yediklerimi yazmak istiyorum.
* [sabah 8 de 2 haslanmıs yumurta üzerine bol baharat 2 cay kasıgı sıvı yag ve 1 cay kasıgı limon suyu ( limonsuz yiyemiyorum siz yapmayabilirsiniz.yanında 1 tatlı kasıgı kadar yagsız bim peyniri .peynirin tadı cok kötü oldugun dan sütle az ezip icine dereotu maydonoz ve baharat koyup krema gibi yaptım onu yıyorum bazen de kepek ekmegimi pişirirken içine koyuyorum.bazen ev yapımı yogurt öglene kadar süper idare ediyor.
*öglen 12 de (bu arada 4 saatten önce birsey yemiyorum ki aldıgım proteine, yaglarımı yakması icin zaman tanıyorum)eger okuldaysam (lisede ögretmenim)yanimda haslanmıs tavuk cigeri götürüyorum .çünkü ögretmenler odasında nazıkce yiyebilecegim tek sey bu.butu yemek cok zor.yanındada ayran yada diyet kola.bu arada diyet kola tatlı ihtiyacımı karsılayan teksey 10 gündür sadece 3 bardk içtim.
*saat 4 gibi eve geldigimde 1 bardak süt ve kepekli kekim
*aksam 5-6 gibi 2-3tane fırında yada haslanmıs but.ayran yada yogurt.bazen yanında 2 3 dal roka.
buarada sütü kapıya gelen sütcüden alıyorum kaynatıyorum gece buzdolabında kaymak üstüne birikiyor.sabah kaymagını bir güzel alıyorum ve bu sütü iciyorum, yogurdumuda bundan yapıyorum.
arkadaslar cok uzun yazdıgımı biliyorum ama hersey zayıflamak isteyen siz tatdire sayan sabırlı arkadaşlar için .sıkılmadan okumussunuzdur insallah. sorularınız olursa yanıtlarım bol eksili ve kacamaksız günler diliyorum.
[/SIZE]
evet gercekten guzel olabilirdi bulgur yada bugday ama iste bir sureligine bizimle olamayacaklar sonra yeniden kavusacagiz onlaraben dolmada falan pirinc bulgur yerine bazende yulaf kepegi katiyorum.birde mesela karnibahari rondodan gecirip bulgur buyuklugunde parcalayip corbalarina katabilirsin agzian bulgur gibi gelebilir.:26:
kızlar yarın ki öğle yemeğim için kabak mücveri yaptım harika bişey oldu şiddetle tavsiye ediyorum özellikle yulaf kepeğini tüketmekte zorlanıyorum diyen arkadaşlar
iyi akşamlar arkadaşlar ben knorr un başemel sosunu aldım yağ oran ı 0,1 karbonhitrat 6 sizce bunu kullanayımmı
az önce migros a baktım ama toz tatlandırıcı bulamadım. eczanelerde var değil mi? yoksa intertten mi sipariş versem bilemedim. siz nasıl temin ediyorsunuz?
canım migrosta canderelin toz tatlandırıcısı genelde olur sordunmu bilmiyorum ama belki depolarında vardır yoksa bile getirebilirler ama diğer marketlerede bak ben genelde tabletleri kullanmıyorum toz tatlandırıcıya ihtiyaç duymuyorum
Canım uygun değil o karbonhidrat oranı fazla sen kendin yap tatlım hem kepek koyarsın içine azda light kaşar koy içine iyice özdeşleşir yapacak bişi yok tatlım ya hevesini anlıyorum ama yapacak birşey yok...iyi akşamlar arkadaşlar ben knorr un başemel sosunu aldım yağ oran ı 0,1 karbonhitrat 6 sizce bunu kullanayımmı