Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

slm kızlar telefonum site için yetersiz hafıza yok deyip kapanıyor. Dukan nasıl gidiyor bilmiyorum. 500veriyorum 300alıyorum. 3gündür saf protein yapıyorum. 5gün saf protein 5gün sebze yapmaya çalışacağım. Çok moralsizim kızlar. Menüleri takip edebileceğim başka bir yer yada motivasyon artıracak birşey of hiç bilmiyorum hiç

canım daha önce başka diyetler yaptıysan vücudun direnç gösterebilir bir de neden 5te 5 yapıyorsun sabrını sınıyorsun ki?? ben 1+1 yapıyorum bir sebze bir protein oldukça keyifli gidiyor en azından bıkmıyorsun yani :KK34: bir de her gün tartılma istersen ben 4-5 günde bir tartılmaya başladım daha keyifli oluyor yoksa sürekli artı ve eksi bir arada gibi oluyor :KK45:
kızlar bana cevap yok mu:KK43:

bu konuda hiçbir fikrim yok canım ya :26: daha deneyimli dukandaşlar cevaplarlar :KK34:

sordum ama kalmamış dediler. içecekleri şekersiz içiyorum ama bazı tariflerde tatlandırıcı gerekiyormuş sanırım. tam bilemiyorum yarın inşallah başlıcam.

hmm bak normal tatlandırıcıları kullanabilirsin mesela ben dukan helvasına 3-4 tane tatlandırıcıyı ezip katıyorum oldukça iyi oluyor :KK34:

Canım uygun değil o karbonhidrat oranı fazla sen kendin yap tatlım hem kepek koyarsın içine azda light kaşar koy içine iyice özdeşleşir yapacak bişi yok tatlım ya hevesini anlıyorum ama yapacak birşey yok...

canım bu light kaşarı günlük ne kadar tüketebiliyoruz bir de sen hangi marka kullanıyorsun ben henüz kaşara yanaşamadım korkuyorum :18: seyiri daha yavaşlatırsa diyorum :26:

sevgili dukandaşlarım sayenizde hergün yeni bilgiler öğreniyorum gerçekten dukan kitap kadar faydalısınız :KK16: diyetin inceliklerini sizden öğrendim iyiki varsınız :KK54:
Diyete başlayalı bu gün itibariyle 13.günüm 86 ile başladığım diyette şükür 81'i gördüm ve bu gün bir geçmişle kendimi kıyaslamak istedim tablo beni çok mutlu etti mutluluğumu sizinle paylaşmak istedim :KK52:
Başlangıç (11.03.2013) Şimdi (24.03.2013)
Bel: 101 cm Bel: 93 cm
basen: 124 cm basen: 118 cm
göğüs: 103 cm göğüs: 95 cm

:KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52:

hmm bak normal tatlandırıcıları kullanabilirsin mesela ben dukan helvasına 3-4 tane tatlandırıcıyı ezip katıyorum oldukça iyi oluyor :KK34:

iyi fikir tablet bulursam ezerim hiç olmadı. artık yarın eczanelere sorarım. birazdan ik dukan ekmeğimi yapmaya çalışam. inşallah becerebilirim :)

Canım uygun değil o karbonhidrat oranı fazla sen kendin yap tatlım hem kepek koyarsın içine azda light kaşar koy içine iyice özdeşleşir yapacak bişi yok tatlım ya hevesini anlıyorum ama yapacak birşey yok...

cnm ya çok tatlısın :KK19:üzülme ne yapalım olsun eşime yaparım o yerken karşısına otururum ben de yemiş kadar olurum:KK53:

teşekkür ederim

Merhaba Dukancanlar :KK16:Sizinle yaptigim Domates dolmasi tarifini paylasmak istedim.Yanliz esim ben gibi rejimde olmadigindan pilav kismini o yesin diye ben orjinal tarifte oldugu gibi pilavida yaptim ama yemedim.Siz tarifi uygularken pirinc kismini es gecebilir yada ben gibi evdekilere pilaviyla birlikte sunabilirsiniz DOMATES DOLMASI
-6 adet buyuk domates
-500 gr. Kiyma
-1 orta boy kuru sogan
-2 dis sarimsak
- zeytinyagi,
-ince kiyilmis maydanoz
-tuz,karabiber
-1su bardagi kadar pirinc
Yapilisi :
Domateslerin tepesini kapak seklinde cikariyoruz ve iclerini kasik yardimiyla oyuyoruz.
Bir salata kasesinde kiymayi aliyoruz.
Sogan ve sarimsagi icine rendeliyoruz.
Maydanoz, tuz, karabiberi cok az zeytin yagini ekleyip yoguruyoruz.
Oydugumuz domateslerin icinden cikan buyuk parcalarida yine rendeleyip, b irazda domatesin suyunu kiymali harca k atiyoruz.
Domatesleri bu kiymali harc ile doldurup onceden kestigimiz domates tepelerini kapak gibi dolmalarin ustune kapatiyoruz.
Kalan d omates suyunu, cok az zeytinyagini ve yarim cay bardagi kadar suyu ve birazda tuzu karistirip dolmalarin arasina dokuyoruz.
Onceden 180 dereceye isitilmisfirina veriyoruz. Domatesler suyunu birakip hafif kizarmaya basladiginda yikadigimiz pirinci domateslerin arasina esit sekilde serpistiriyoruz.Bu esnada icindeki su pirinclerin uzerini cok az gececek sekilde olmali.Bu sekilde pirincler suyunu cekene kadar pisiriyoruz.Eger suyunu cektiginde pirincler hala diri ise yine biraz daha kaynar su ekleyebiliriz.
Pisen domates dolmamizi kendi suyunda pisen pilav ile servis ediyoruz.Isterseniz yogurtla ,isterseniz salata ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!!!!!!!

Not:KK70:omates dolmasi bizim turk mutfagindada yapilan bir yemektir.Ama bizdeki pisirme sekli genelde tencerede ve harcina pirinc yada bulgur katilarak yapilir.Ben bu degisik pisirme seklini Fransizlardan ogrendim.Hatta bizim yaptigimiz sekildede yine firinda denedim fakat pirincler kiyma ile karistigindan ve firinda pistiginden diri kaldi.O yuzden bende tarifi orjinalligini bozmadan yapmaya devam ediyorum…
Eki Görüntüle 665540 Eki Görüntüle 665541 Eki Görüntüle 665542

atak devresinde sebzenin yasak olması .....

ah ahhhhh

çok güzel bir tarif seyir devresinde olanlara şiddetle tavsiye ederim

iyi fikir tablet bulursam ezerim hiç olmadı. artık yarın eczanelere sorarım. birazdan ik dukan ekmeğimi yapmaya çalışam. inşallah becerebilirim :)

yaparsın canım zor değil :KK34: bu arada eczanelerde muhakkak vardır tatlandırıcı ama vücuda en az zarar verenleri splenda ve sucraplus ama tabi splenda çok pahalı ben sucra plus aldım ara sıra tatlı krizim tutunca toz tarçını bir tatlandırıcıyla içiyorum iyi geliyor :21:

22 ocakta 80 cm olan bel ölçüm 77 cm, 101 olan kalça ölçüm de 96 cm olmuuuuuuş:KK52: göğüs sabit neyseki, 90 cm :KK76:
55e düşünce daha da incelir umarııııım:KK24:

sporun kilo verimindeki etkisi biraz zaman alıyor, biraz daha sabrederseniz ciddi bi eksi görürsünüz muhtemelen.
bi de kaç kilo vermeniz gerekiyordu acaba? kilo fazlanız azsa o yüzden de yavaş gidiyo olabilirsiniz.
suyu 2 litre yulaf kepeğini 2 kaşk kullanyorsunuz di mi? yeşilçay içmiyorsanız onu da günde 3 bardağı geçmeyecek şekilde diyetinize dahil edin. özellikle yeşilçay 1 hafta içinde olumlu etki gösterir :KK48:

Tatlandırıcılardan doğal içerikli olanlar da var, Stevyaydı sanırım adı. Yararlı şeyler değiller malesef evet ama şeker de yararlı bişey değil ki :KK50: mümkün olduğunca az kullanmak lazım o yüzden :)
Emzirenler için de bir yapılışı var dukanın, tam bilmiyorum yanlış bilgi vermiş olmiym size ama kitapta var bunların hepsi :)
Tarifleri ve dukanla ilgili önemli bilgileri şu linklerden bulabilirsiniz, ama ilk danışmanınız kitap olmalı, kolay gelsin :KK48:

dukandiyetitariflerim
İlkay'ın Dukan Lezzetleri
Yolu Yarılamış Bir Dukancan'ın Maceraları:)

Emzirenler için sakıncalı diye yazmıştı sanki bir üye,yapamam sanıyordum.Eşimle beraber diyeti uygularsak süper olur ikimiz içinde motivasyon istikrar demek.
Teşekkürler tekrar sanırım dediğiniz gibi en iyisi kitabı bir an evvel temin etmek.
Yakında aranıza katılabileceğim anlamına gelir bu.
:KK52:

atak devresinde sebzenin yasak olması .....

ah ahhhhh

çok güzel bir tarif seyir devresinde olanlara şiddetle tavsiye ederim

Türkiye nin en buyuk kadin portalinin cok kiymetli sahibi ve yoneticisinin tarifimi begenmesi ne buyuk bir onurdur..Tesekkur ederim Sayin KAZEN......:KK42::KK42:

harikasin canim:KK9::KK9:bu kez eminimki daha kararli,iradeli devam edeceksin ve hedefine ulasacaksin:KK34:bak simdiden iyi bile vermissin.ne zaman ihtiyacin olursa hepimiz burda yardima haziriz.nede olsa kidemlendik biz :KK9::KK9:

harikasin arkadasim:KK9::KK9:

evet ya baktım artık sen önderlik yapıyorsun forumda buda benim hoşuma gitti ustaaaa bende senin yamağın:KK52::KK52::KK52:

iyi akşamlar kızlarr :) bugün tartıldım ve 72 kg ile başladığım rejimime 8. günümde gördüğünüz gibi 66,9 kg gözlerime inanamadım ve tekrar tekrar çıktım üzerine :KK1:

Benim kilom biraz pkodan kaynaklı 5 ayda 10 kg almıştım ama bukadar kısa sürede verebileceğimi düşünmüyordum darısı başınıza bi 7kg daha verirsem çok güzel olacak inşallah :KK52:

Eki Görüntüle 666924

vallahi ben bile heyecanlandım tartıdaki rakamı görünce ,bravo sana ,durmak yok yola devam:KK8::KK8::KK8:

Emzirenler için sakıncalı diye yazmıştı sanki bir üye,yapamam sanıyordum.Eşimle beraber diyeti uygularsak süper olur ikimiz içinde motivasyon istikrar demek.
Teşekkürler tekrar sanırım dediğiniz gibi en iyisi kitabı bir an evvel temin etmek.
Yakında aranıza katılabileceğim anlamına gelir bu.
:KK52:

evet evet kitapta da önerilmez yazıyormuş. kitaptan alıntı yaparak yazıyorum:

Ne kadar çok kilo alınmış olunursa olunsun, yeni doğmuş çocuğun sağlığına etkileri nedeniyle emzirme sırasında herhangi bir rejim yapmak kesinlikle önerilmez.

ama emzirmenin olmadığı durumlarda yapılabiliyormuş, 256-257. sayfalara bakarsınız kitabı alınca, konuyla ilgili bissürü şey yazılmış; doğumdan sonra alınan kilo 5-7 arasıysa ya da 10-20 arasıyla şöyle yapın böyle yapın diyor. eşiniz yaparken iyice işin uzmanı olup sonra siz de katılırsınız ona, birlikte devam edersiniz :) önemli olan bebeğinizin sağlığı, biz hep burdayız :KK54:

canım daha önce başka diyetler yaptıysan vücudun direnç gösterebilir bir de neden 5te 5 yapıyorsun sabrını sınıyorsun ki?? ben 1+1 yapıyorum bir sebze bir protein oldukça keyifli gidiyor en azından bıkmıyorsun yani :KK34: bir de her gün tartılma istersen ben 4-5 günde bir tartılmaya başladım daha keyifli oluyor yoksa sürekli artı ve eksi bir arada gibi oluyor :KK45:

bu konuda hiçbir fikrim yok canım ya :26: daha deneyimli dukandaşlar cevaplarlar :KK34:

Yukarıda arkadaşın önerilerini okuyabildim. 5güne yeni döndüm. Eskiden 1_1 yapıyordum. Böyle daha adapte oldum. Haftalık tartılma fikrini önemsiycem tsk ederim.

Arkadaşlar,

Ben şimdiye kadar hiç dukan ekmeği yapmadım. Ancak artık sıkıldım ve canım değişiklik istiyor. Siz sandviç yapıp yiyorum dedikçe özendim sanırım :) Ancak sizden bir ricam var. Mikrodalgam yok yani normal fırın için bana şimdiye kadar deneyipte yaptığınız en iyi ekmek tarifini verir misiniz ? Hem lezzetli hem pratik olması tercihimdir tabii ki :)

evet ya baktım artık sen önderlik yapıyorsun forumda buda benim hoşuma gitti ustaaaa bende senin yamağın:KK52::KK52::KK52:

vallahi ben bile heyecanlandım tartıdaki rakamı görünce ,bravo sana ,durmak yok yola devam:KK8::KK8::KK8:

Estagfurullah canim onderlik ne haddime:KK17:sadece birlikte yol aldigimiz dukan arkadaslarimizla hepimiz dogru bildiklerimizi,yaptiklarimizi paylasiyoruz:KK34:hem sende eski dukancisin o yuzden bircok seyi biliyorsun aslinda.burda yardimlasarak birlikte basaracagiz.tekrar hosgeldin aramiza:KK19:

yeni gün yeni hafta yeni umutlara,, herkese günyadın
turkbayragi.gif

günaydınn dukancanlarrr:))

çok zevkli ama o kadarda yorucu bir tatilden üzerimden geçen haftadaki artıları atarak döndüm:KK51:hedefe kaldı 1 kg.ama heran hedefimi düşürebilirim:KK52:

kerkese günaydın kızım hafta sonu geldi aynı tusinami gibi vurdu geçti.yorgunluktan canımı çıkardı.24 saate birbavul kıyafet yıkandı ütülendi saç boyandı pazara gidildi alışveriş yapıldı.canının istediği yemekler yendi ve enson yoluk yapıldı otobüse bindirildi ve şutlandı.varması beklendi yurda varması beklendi iyigeceler dileyip rahatlandı.nezor işmiş çocuğu başka memlekete göndermek.1 ay sonra eğitimi bitecek bu sefer staj başlayacak.o zaman gelgit yapacak ve bu telaşı bana hergün yaşatacak.neyse Allah acılarını göstermesin.hafta sonu kaçamak yaptım.bu yüzden bu hafta sınırlı izinliymiş tatlı yapmakmış falan yok.adet dönemeimdi tatlı kırizine girip kekten bayağı tırtıkladım.neyse kaçamak yaptık diye diyeti bırakacak halimiz yok.cuma günü 1 bardak kefir ve 3 çatal salata yem,işim.bununla taaaa cumartesi 12 kadar durdum.ve karnım hiç acıkmamıştı çünkü okadar telaşım vardı.kaçamağı pazar günü yaptım.yani bu kaçamak yapmak olmasa epey karlı bir hafta olacaktı.neyse herhafta böylebirşey yaşayıp sonra düzene koyuyorum.

Kızlar günaydınnn

Bugün çok mutluyum, çünkü Mersin'e ailemi ziyarete gidiyorum. Bizimkilerin haberi yok, sürpriz olacak. Dün baton ekmek yapıp bavula attım. Bi de kuru karışım yapıp, poşete attım. İçine yoğurdu, yumurtayı ekleyip orda pişirecem. Gardımı aldım, gidiyorum anlayacağınız. Bi de eve gitmeden dörtlü meyveli yoğurt çakarsam ihanetsiz geri dönerim diye düşünüyorum. Orda da hergün mangal yaptıracammm babama, yada hergün Ciğerci Bahattin'de yemek ısmarlatcam:KK47::KK47: Aylardan sonra 63'ü görmüşüm, bırakmam artık peşini:KK76::KK76:

Salı günü görüşürüz arkadaşlar. Allah'a emanet olun, sevgiler :KK16::KK16:

mersinlimisin kız bende mersinliyim.benim ailemde mersinde yaşıyor.kerbiç yapan küçük bir dükkan var annemin evinin arasokağında biryerde.bizde orada yerdik kerebiçi.belki kapanmıştır.tantuniyi söylememebile gerek yok mersinin eneski cadesi var hastane cadesinin çıktığı yer.orda ışklardan saga doğru dönüp gidiyorsun.çocuken küçücük biryerdi şimdilerde kocaman olmuş.oranın tantunisine diyecek yok şalgamı turnipte simitle içeceksin.künefeyide ismayil ustanın yerinde yiyeceksin.ahhhh mersin severim memeleketimi.ama biliyorsundur mersinin gerçek halkı arap kökenlidir.ben aslen mersini anamur ilçesindenim.yani mersinin halkı çok kozmopolittir.bu yüzden yemek kültürü her yerde yok.mesela taş kadayıfı,künefeyi.şalgamı,tantuniyi mersindeki gibi hiçbiryerde gerçek anlamıyla bulamadım.bana tantuni diye künefe diye tuhaf şeyleri getiriyorlar.bu yüzden kendim yapıyorum.künefem ve tantunim gerçekten güzeldir.taş kadayıfı bile yaptım.biliyorsun onun hamuru aslında bir çeşit krep hamurunun koyu ve mayalısı.kerbicin kurabiyesini yaparım ama onun kaymağı özel bir bitkinin kökünden üretiliyor.aslında oda şu beyaz köpük helva var.hangimemeleketin hatırlamıyorum ama ahşap kutularda satılıyordu.o helva bizim kerebiçin beyaz remasının aynısı.onlarda bir bitkinin kökünü kaynatıp sonra çırparak sertleştiriyorlar.remşanti gibi.bizim oradada yani anamurda ekmeği yufkadanyaparlar.bende yörüklük olduğu için hamur açmak benim terapimdir.halen anamurun köylerinde ekmeği öyle yaparlarne konuştum.memeleketimi özlemişim.ama bu yaz gidemicem galiba taşınma ve kızımın işe başlaması hepsi üst üste geliyor.yaş 42 olsada 3 çocuk olsada eşimin memeleketi başka olsada yinede insan özlüyor.hem anamuru hen mersini.pozantıdan girerken kokusunu hemen alırım memeleketimin.neyse havasını benim içinde solu

selam kızlar:KK16::KK16::KK16::KK16:

Bende biraz araştırdım bu kan grubu işini. Benim kan grubum 0 kırmızı et beyaz et ve balık yemelisiniz diyor süt ve süt ürünlerini kesinlikle yememeli imişim:KK50:. yumurta yememeli imişim:KK50:. sebze ve meyve yemeliymişim. iyide ben şimdi ne yiyeceğim seyir dönemindeyim süt ve süt ürünleri yemezsem her ögünde et yiyememki zaten et tavuk ve balıktan nefret ederim. etçil değil sütçülüm. dukan zoru ile et ve tavugu dahil ettim hayatıma ama balık asla. Peki ne yiyeceğim ben:KK43::KK43::KK43::KK43:. Acil yorumlarınızı bekliyorum. Sevgiyle kalın sağlıklı eksilerle zayıflayalım inşallah.

vallahi tatlım bende eti sevmem hemde hiçbir türünü ancak kendime uygun olanını mecburen tüketiyorum.yani hayatımdan eti çıkarsam birgün bile aklıma gelip canım çekmez.eşim etçil ve balıçıldır.bu eve et onun yüzünden giriyor.ben A gurubuyum banada kırmızı et ve balık yaramıyor.bende tavuk var.onuda sevmem ama yiyorum.eti mecbur yiyeceksin.bu diyetin ana teması bu.ben ilk yaptığımda verememeiştim şimdi veriyorum.kırmızı et yerine beyazını daha çok tüketim.mesela yürek yedim yüregin tamamı kas biraz sert olyor ama düdüklüde piştimi yumşuyor.yani hergün kırmızı et yerine haftada 2 kere yiyorum.balık yiyemiyorsan balığın beyaz etlisini tüket alabalığın kokusu yok onu yiyebilirsin.neyse artık kendin yapacasın.süt ürünlerini kulan ama az kullan.yani günde 1 litreye tamamlama 1 bardak iç.yani isyan etmeden çözüm üretirsen başarırsın.ben şimdi 1 gün kaçamak yaptım hemen diyeti bırakayımmı olmaz kendimce çözüm bulup uyguluyacağım.kaçamakta atak tekrarlamak yanlışmış bende 1 hafta sınırlı izinlilerime baybay diyeceğim.kendine pilan yap.pilansız diyet olmaz.kaçamaklarında ne yapacaksın.sevmediğin şeyleri nasıl tüketeceksin gibi.

günaydınn dukancanlarrr:))

çok zevkli ama o kadarda yorucu bir tatilden üzerimden geçen haftadaki artıları atarak döndüm:KK51:hedefe kaldı 1 kg.ama heran hedefimi düşürebilirim:KK52:

darısı benim başıma benim daha çoook yolum var.benim öyle 56 lara düşmem mucize olur.duan amca sana 63 yeter demiş.ben 56 kiloda sıfır beden olurum herhalde.boyum 160 ama kemik iri olunca 56 ta sadece kemik kalırım.oğlumu doğurduktan sonra 75 lerden 54 dişmüştüm.ama yürüyen iskelet olmuştum.ayaktabile zor duruyordum iç enerjim bitmişti.yani ben önce bir 70 lerin altına düşeyim inşallah 63 de görürüm.

Bende 2.kez dukan yapiyorum 71.3 ile basladim 13 martta 2 gun atak yaptim.sizinle kilo takip cetelemi paylasmak istiyorum .her gun ayri bir sok geciriyorum.cunku ilk diyette haftalarca yerinde sayan ben her gune yeni bi heyecanla uyaniyorum bu sefer .neden mi iste bundan
13mart: 71.3
14. 70.3
15. 70.1
16. 70.0
17. 69.9
18. 70.1
19. 69.7
20. 69.7
21. 69.2
22. 69.3
23. 69.1
24. 68.9
Ve bugun. 68.7
Bu paylastim cunku Arti yada sabit ciktiginizda uzulmeyin bir gun sonra supriz olabiliyor

Herkese merhaba
Kasım ayında başlayıp diyete ocak ayında verilen 6 kilo vermiş biri olan ben maalesef ocak ayında bir gece yaşadığım kalp çarpıntısı arkasından tansiyon yükselmesi sebebiyle son derece panik oldum. Ertesi gün hastanede kalp doktoru ve nefroloji doktoruna gittim. Tansiyonum 17/10 idi. Neyse tahliller yapıldı. Hem tansiyon için holter hem de kalp ritm cihazı takıldı. 24 saatlik sonuç normaldi. Böbrek tahlillerim normal ancak LDL kolestrolüm çok yüksek çıktı.

Doktorlara Dukan diyeti yaptığımı söylediğimde hepsinin ortak cevabı yanlış olduğu yönünde idi. Bu diyet kalp çarpıntısı da yapar, zamanla böbrek fonksiyonunu da bozar, tansiyona da sebep olur dediler. Neyse ben bir hafta içinde 2 gece aynı durumu yaşadım. Ve gerçekten artık son derece huzursuz oldum. Psikyatriye gittim. Ve o da bana 2 tane depresyon ilacı başlattı. Ve ben tabi ki yemeye başladım bu arada. Kilolarım aynen geri geldi. İlaçları 2 hafta önce bıraktım.

Ve bugün herşeye rağmen dukana başlamaya karar verdim çünkü başka türlü veremiyorum maalesef. Benim gibi sorun yaşayan varsa ve paylaşırsa sevinirim. Her bünyede aynı etki gösterecek değil bunları diyete inanmadığım için değil hem paylaşmak hem de sizin tecrübelerinizi öğrenmek için yazıyorum.

Kaldı ki bende bu diyete devam etmeyi planmıyorum en azından çok sıkı sıkı bağlanmadan ama dikkatle ilerleyerek.

Herkese bol eksili güzel günler dilerim..

X