Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Hoşbuldum,cevabınız ve ilginiz için teşekkürler.
Ben emziriyorum 10 kilo fazlam var,sanırım bu diyet şimdilik bana uymuyor.
Eşim için bakıyordum ,10 kilo fazlası var.
Kahvaltıyla başladı aslında ama tatlı olmazsa yapamam diyor,tatlıya aşırı düşkün.Tatlandırıcılar zararlı değilmiydi?Yanlış mı biliyorum.
Hangi marka en doğalı ,nerden alınabilir.Bahsettiğiniz şahane tatlıları nerden öğrenebilirim.Umarım yapımları da basittir çünkü çok hamarat değilim maalesef.
Kitabı dışarı ilk çıktığımda almaya çalışayım umarım çok karışık değildir kitap.

slm dukancılar.ben de eski dukancılardanım ilk denememde bır ayda 3 kilo 2. ayda sadece 2 kilo vermiş olarak tamamladım diyetimi ve sonraki evrelere tam olarak uymadıgım için aynı kiloları geri aldım.cok yavas kilo vermiş olmam da beni demorolize ettiği için diyete sadık kalamadım.en hızlı kilo verdiren diyet diyebilecegım dukan diyetine bu yıl yeniden basladım önceki hatalarımı yapmayarak.önceki hatalarım diyorum cünku bu denemem de neleri yanlış yaptıgımı daha iyi gördüm.ve bu sefer daha hızlı ve hergün eksili günler geciriyorum.dukan diyetiyapmanın zorlugunu dışardan özellikle deneyimli kişilerden duyulacak cümlelerin diyet yapanlara nekadar iyi geldiğini bilen biri olarak bu hatalarımı paylasmak istedim .10 gün önce diyete 71.3 ile başladım ve şimdi 68.9 oldum.ve hiç eksisiz günüm olmadı sebze gününden sonra bile. bu arada sade 2 gün atak yaptım.sizle benim yaptıgım sizin yapmamanız gereken noktaları paylasmak istedim
*öncelikle yagı azaltılmıs kakaolu bol tatlandırıcılı tatlı tariflerınden kacının.sadece dukan ekmek(tuzlu)yada dukan kek (tatlı) olarak size yeter
*kepek hakkınızı mümkün se en gec 3-4 gibi yemiş olun.geceye asla bırakmayın
*saat 7 den sonra asla bır sey yemeyın .eger cok acıkırsanız bır bardak süt en iyi secim olur.
*karatay diyetinden ögrendiğim bir kural:11 e kadar yatmıs olun cünkü uykuda bizi zayıflatan , uyuduktan 2 saat sonra ve sadece gece salgılanan leptın hormonunu kacırmayın ve ne kadar erken uyursanız okadar cok zayıflarsınız unutmayın.
*protein gününüzde protein den baska kacamak sebze asla tüketmeyin .sebze gününüzde de asırı sebzeye kacmayın.
*bir gün için de yaptıgımız ufacık bir kacamak kilonun durmasına sebep oluyor neden mi?cünkü o gun aldıgınız protein o kacamagınızı anca eritiyor ve ertesi gün ( bir önceki gününüz protein günü olmus olsa bile) artı yada sabit cıkmanıza sebep oluyor.
*ben sınırsız protein yenilebiliyor diye ilk diyetimde eti çok tükettiğimi farkettim .diyeceksiniz ki sınır yok.evet yok ama sadece tavugun gögüs etini yerseniz...çünkü but ve diğer kısımlarda ne kadar deriden temizlenmiş olsada mutlaka yag var ve nekadar cok yersek okadar kötü.ilk denememde 5 butla bile doymuyordum.bu yıl 3.yü zor yiyorum.bu arada arkadaslar spor mutlaka gerekiyor ama asırı spor yapıldıgın da kaslarda şişme olacagından dolayı artı cıkma olasılıgınız var.
son olarak bir protein günüm de yediklerimi yazmak istiyorum.
* [sabah 8 de 2 haslanmıs yumurta üzerine bol baharat 2 cay kasıgı sıvı yag ve 1 cay kasıgı limon suyu ( limonsuz yiyemiyorum siz yapmayabilirsiniz.yanında 1 tatlı kasıgı kadar yagsız bim peyniri .peynirin tadı cok kötü oldugun dan sütle az ezip icine dereotu maydonoz ve baharat koyup krema gibi yaptım onu yıyorum bazen de kepek ekmegimi pişirirken içine koyuyorum.bazen ev yapımı yogurt öglene kadar süper idare ediyor.
*öglen 12 de (bu arada 4 saatten önce birsey yemiyorum ki aldıgım proteine, yaglarımı yakması icin zaman tanıyorum)eger okuldaysam (lisede ögretmenim)yanimda haslanmıs tavuk cigeri götürüyorum .çünkü ögretmenler odasında nazıkce yiyebilecegim tek sey bu.butu yemek cok zor.yanındada ayran yada diyet kola.bu arada diyet kola tatlı ihtiyacımı karsılayan teksey 10 gündür sadece 3 bardk içtim.
*saat 4 gibi eve geldigimde 1 bardak süt ve kepekli kekim
*aksam 5-6 gibi 2-3tane fırında yada haslanmıs but.ayran yada yogurt.bazen yanında 2 3 dal roka.
buarada sütü kapıya gelen sütcüden alıyorum kaynatıyorum gece buzdolabında kaymak üstüne birikiyor.sabah kaymagını bir güzel alıyorum ve bu sütü iciyorum, yogurdumuda bundan yapıyorum.

arkadaslar cok uzun yazdıgımı biliyorum ama hersey zayıflamak isteyen siz tatdire sayan sabırlı arkadaşlar için .sıkılmadan okumussunuzdur insallah. sorularınız olursa yanıtlarım bol eksili ve kacamaksız günler diliyorum.
[/SIZE]

Bende %0,1 sutle yogurt yapiyorum ve super guzel oluyor sunme sebebi mayaladigin yogurtla ilgili olabiliyor ve biraz sutu sicakken mayasini kat ve aksam mayalamaya birak ertesi gun sabah hic dokunmadan buzdolabina koy. ve maya olarak surekli mayaladigin yogurttan kullanmalisin 3 defadan sonra o sunme olayi bitiyor. Ben Danimarkada yasiyorum ben buranin sutunden diye dusunuyorum. deneye deneye ogrendim 1 senedir kendi yogurdumu kendim yapiyorum boylece organik yogurt tuketiyoruz ailecek.
pes etme arkadasim emin ol bir kac denemeden sonra olacaktir

Merhaba çok teşekkürler ,tarifleriniz güzel gözüküyor.

Kizlar yogurtdu aldigimiz hazir sutlerlemi yapiyorsunuz.bende merak etmeye basladim.Denemeyi cok istiyorum hazir sut ve hangi yogurt kullanarak mayalayacagiz peki???

hatirlamazmiyim canimhosgeldiin evet sen yok oldun ortalardan...bende devam ettim ve az kaldi hedefe.istikrarli,iradeli bir sekilde vede SIKILMADAN devam ediyorum.Umarim dedigin gibi bu kez sende iradeli bir sekilde devam edersin.hem bu son hakkin biliyorsun degilmi
cevap için teşekkürler canım pirinç değil ama bulgur yada buğdayın seyirde olmasını isterdim doğrusu çorbalarıma katmaya :26:

oldukça leziz görünüyor ellerine sağlık
evet gercekten guzel olabilirdi bulgur yada bugday ama iste bir sureligine bizimle olamayacaklar sonra yeniden kavusacagiz onlaraben dolmada falan pirinc bulgur yerine bazende yulaf kepegi katiyorum.birde mesela karnibahari rondodan gecirip bulgur buyuklugunde parcalayip corbalarina katabilirsin agzian bulgur gibi gelebilir.:26:
Winni cigim,benim melek arakadasimtesekkur ederim ve seninkilerde oyle canim.yarismaya devam tabiki katilacagim ilgili kategoriye de simdilik baska projeler var yemek uzerine,netlessin aciklayacagiz butun herkese..gercekten hep diyorum ya ben dukan yapmakatan SIKILMADIM bu sekilde yasayabilirim
o ne kiz" masallah barekallah" haci analar gibi

ellerine saglik canim,benim dolmanin winninin cigerin yanina ayran gerekiyordu tam zamaninda geldin.benimde yogurt deneyimlerim husranla sonuclandi birde senin tarifi deneyeyim bakayim.

Kizlar yogurtdu aldigimiz hazir sutlerlemi yapiyorsunuz.bende merak etmeye basladim.Denemeyi cok istiyorum hazir sut ve hangi yogurt kullanarak mayalayacagiz peki???

Pastorize sutle mayalanma olmaz diye biliyorum ama gunluk sise yada gunluk kutu sutlerle yapabilirsin.

hosgeldiniz,ne guzel anlatmissiniz.ne guzelki hatalari anlamis,kendinizce belirlediginiz kurallarinizla yolunuza yeniden devam etme karari almissiniz.soylediklerinize,onerilerinize katiliyorum.yeni baslayan arkadaslara yardimci olacaktir bu oneriler.dukan yolunuz a acik olsun

Merhaba çok teşekkürler ,tarifleriniz güzel gözüküyor.

nurlum öncelikle rica ederim hepimiz burada birbirimize destek için varız ..yalnız yanlış anlaşılmaya mahal vermeyelim o tarifler şahsıma ait değil tabiki o kadar yaratıcı değilim bloglardan gördüklerim ki denediğim için sizede faydalı olabileceğini düşündümm başkasının tarifimini kendi tarifimmiş gibi paylaşmış duruma düşmek istemem emeğe saygı dimi ama

dukan diyetine emek vermiş deneyimli dukancan ablalarım birşey sormak istiryorum izninizle..geçtiğimiz günlerde kilo vermemin durduğunu paylaşmıştım ve en sonunda dayanamadığım browni kekten bi ısırık aldım (çok pişman oldum ve kaçamak yok artık ) dün saf protein günümdü bugünde sebze+protein yanlış mı yapıyorum bilmiyorum ama ben bugünde prtein yapıyorum kendimi bir uyarmam gerektiğini hissettim ve eskisi gibi hergün tartılmıyorum yediklerime sınır getirdim bende 0 grubuyum yumurta ve süt ürünlerinin kilo vermeyi yavaşlattığını okudum ve yumurtayı azalttım günde iki-üç tü suan bir iki ye indirdim sizce 2 günlük protein yapmak doğrumu yarın sebzeden devam edeyim diyorum

ii dilekleriniz için tşk ler 0 grubu olayına ben de takıldım bu arada ben de 0 pozitifim .yumurta günde 2 tane tüketiyorum sütü de 1 bardak bende süt ve yogurdun ben de duraklamaya sebep oldugunu önce farketmiştim gercekten fazla abartmamak gerekiyor.

sevgili 09boncuk,browni keketen aldigin bir isirigin pismanligini yasamis ve kacamak yapmama karari almissin.daha fazla cezaya gerek yok.normal duzenine eskisi gibi devam et 1+1 sekline yani. arka arkaya yapacagin saf protein gunlerini daha buyuk duraklamalara saklamani tavsiye ederim.hicbirsey yokmus gibi onune bakmani tavsiye ederim.bu arada duraklaman kirildimi?

canım 3 hafta uzun bir süre olmuş. yumruk denedin mi?

yok denemedim ama nasıl yapılır bilmiyorum da :2:

büyük ihtimalle bu yüzdendir romantika kafana takma biraz yeşil çay iç rahatlarsın stresten de gecikmis olabilirsin

ay inşallah ya, deli olucam.

bugünden itibaren yazayım. hepinize çok teşekkür ederim umarım çözüm bulunur.

işten güçten dolayı buraya giremiyordum giremedikçe kilo alıyorum sanırım.

merhaba kızlar :) bugun -200 le basladm güne ama malum pazar kahvaltısı eşim ağzıma zorla küçücük sucuk attı hayr diyemedim yarn artı görmem inşallah bugn tam 7. günüm ve 4.2 kilo verdim :)

22 ocakta 80 cm olan bel ölçüm 77 cm, 101 olan kalça ölçüm de 96 cm olmuuuuuuş göğüs sabit neyseki, 90 cm
55e düşünce daha da incelir umarııııım

sporun kilo verimindeki etkisi biraz zaman alıyor, biraz daha sabrederseniz ciddi bi eksi görürsünüz muhtemelen.
bi de kaç kilo vermeniz gerekiyordu acaba? kilo fazlanız azsa o yüzden de yavaş gidiyo olabilirsiniz.
suyu 2 litre yulaf kepeğini 2 kaşk kullanyorsunuz di mi? yeşilçay içmiyorsanız onu da günde 3 bardağı geçmeyecek şekilde diyetinize dahil edin. özellikle yeşilçay 1 hafta içinde olumlu etki gösterir

Tatlandırıcılardan doğal içerikli olanlar da var, Stevyaydı sanırım adı. Yararlı şeyler değiller malesef evet ama şeker de yararlı bişey değil ki mümkün olduğunca az kullanmak lazım o yüzden :)
Emzirenler için de bir yapılışı var dukanın, tam bilmiyorum yanlış bilgi vermiş olmiym size ama kitapta var bunların hepsi :)
Tarifleri ve dukanla ilgili önemli bilgileri şu linklerden bulabilirsiniz, ama ilk danışmanınız kitap olmalı, kolay gelsin

dukandiyetitariflerim
İlkay'ın Dukan Lezzetleri
Yolu Yarılamış Bir Dukancan'ın Maceraları:)

Bugün 14. Günüm Seyir evresi devam etmekte
Başlangıç: 72.2
3.gün: 70.4
4.gün: 70.4
14.gün: 68.3

lisabella ablacım duraklamam kırılmıstı neredeyse 10 güne yaklaşık 75,76 bile gördüm ama bunları regl dönemine bağladım daha sorna bi anda 74 e düştüm ama bi ısırık kek bana kilo olara kgeri döndü bugün tartılmadım mesela perşembeye kadar da tartılmayı düşünmüyorum perşembe tartılıp bildirime katılmak istiyorum inş. sürekli tartılıyordum önce çok taktım kilolarımı gram bile oynasa mutlu oluyorum ama artı gördükçe moralman çöküyorumönerilerin için çok teşekkür ederim bugün akşam oldu artık yapmış bulundum 2 günlük protein gününü yarından itiberen normal seyirime devam edeceğim iyiki varsınızzzz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…