- 3 Şubat 2010
- 11.305
- 5.504
herkese günaydınlar, ay ne güzel bi pazar bugündukanı seviyorum sizi de tabii
nurlum merhaba hoşgeldiniztatlandırıcı kullanıyoruz tatlı isteklerimiz için, şahane dukan tatlıları var inanamazsınız :)
ama kilonuzu falan bi söyleseydiniz keşke belki dukana ihtiyacınız yoktur? bi de kitabı okumadan hayatta olmaz :)
en azından okuyup kendinizin karar vermesi şart, hiç değilse okuyun testi nerden yapacağınızı ve diyetin işleyişini okuyunca biraz öğrenirsiniz. aklınıza yatarsa başlarsınız :)
sevgiler
harika vallahi tam benlik tarif, onu ayrı ayrı çırp onu ayrı ayrı karıştır uğraşmak yok
kuru maya yazmıştınız sanırım, o da toz maya oluyor heralde, doğrudur yani :) ne zamandır duruyodu mayacıklarım, ilk mayalı tarifim olcak bakalım :)
teşekkürler tekrar, tarifi buliym de yapiym
Slm kizlarrr.. Gecen mayaladigim yogurt tutmadi...Resmen sünüyordu.. Bende bugün kestirdim, peynir yaptim
Anladimki yagsiz süt ile mayalanmiyor - kullandigim sütün yag orani %0,1 di.. Artik yarim yagliyla deneyecegim (%1,5)..
Bende yogurt ustasi olacagima inanmistim
merhaba..
sorunuza cevap vereyim dedim bi okuyayaım neler kaynatmıs bizim kızlar dedim ve size cevap vermeden geçmiyim :)
ekmeği hiç yapmadım ben kreple yada galeta ile geçiştiriyorum bazende kepek hakkımı yayla çorbası yapark kullanıyorum arada sıvı ve ılık yiyecekler gitmesi mideye iyi oluyor.Tatlıda yulaf kepeği helvası ve muhallebi var benim kullandığım tabi aşırı kullanmak duraklama yapıyor malum tatlandırıcılar cıssssss
yulaf kepeği helvası:
■6 yemek kaşığı yulaf kepeği
■2 yemek kaşığı sıvı yağ
■1,5 su bardağı süt
■Tatlandırıcı
■Tarçın
Hazırlanışı
Bir tencerede sıvı yağ kızdırılarak, yulaf kepekleri eklenir ve kokusu çıkana kadar kavrulur. Damak tadına göre sütün içine tatlandırıcı ilave edilir. Kavrulan yulaf kepeklerinin üzerine süt yavaş yavaş eklenir. Son bir kez karışıtırıldıktan sonra ocak ve tencerenin kapağı kapatılarak demlenmeye bırakılır. Daha sonra üzeri tarçınla süslenerek servis edilir.(gayet güzel oluyor tatlı ihtiyacınızı gideriyor ben yarı yarıya yaptım güzel bi tat oldu özellikle regl dönemlerinde ilaç gibi oluyor)
muhallebi:3 tatlı kaşığı mısır nişastası
3 su bardağı light süt
2 yk tatlanddırıcı
üzeri için tarçın
yapılışı: bütün malzemleri karıştır ve kısık ateşte pişir.kaselere pay edip soğumaya bırakın üzeri kabuk tutunca tarçın ekleyin ve aifyet olsunnnn :)google da arattığınızda karşınıza bir sürü daha tarif çıkacaktır harika tarifler mevcut
sade olan aktivya ile mayalarsanız aktivyalı yogurdunuz olurKizlar yogurtdu aldigimiz hazir sutlerlemi yapiyorsunuz.bende merak etmeye basladim.Denemeyi cok istiyorum hazir sut ve hangi yogurt kullanarak mayalayacagiz peki???
hatirlamazmiyim canimlisabella beni hatırladınmı arkadaşım,ben bırakmıştım dukanı,ama sen devam edip vermişsin kiloları maşşalah sana yılbaşına kadar 70 olurmuyum diye düşünüyodun şimdi ise 62 olmuşsun ne diyeyim bravo sana ben tekrardan başladım bu sefer bırakmıyacağım inşallah, tilkinin dönüp dolaşacağı yer kürkçü dukanı misali
evet gercekten guzel olabilirdi bulgur yada bugday ama iste bir sureligine bizimle olamayacaklar sonra yeniden kavusacagiz onlaracevap için teşekkürler canım pirinç değil ama bulgur yada buğdayın seyirde olmasını isterdim doğrusu çorbalarıma katmaya :26:
oldukça leziz görünüyor ellerine sağlık
Winni cigim,benim melek arakadasimİsabelcim senin bu güzel sunumların ve leziz yemeklerin muhteşemmm..Yemek yarışmalarına daha sık katılmalısın bencee..
Bu tarifi en kısa zamanda ben de deneyeceğim..Dukanın güzel yanı bu işte.. Aç kalmadan ve göz zevkinden ya da damak tadından feragat dahi etmeden, enfes yemekler yiyerek zayıflamakk..
Tekrar tebrikler arkadaşımm
o ne kiz" masallah barekallah"Birkaç zamandır sabahları sıcacık ekmeğimi yapıyorum arasına peynir ve piliç salam koyup gidiyorum iş yerine ama kalkar kalkmaz muhakkak 3 kaşık yoğurt yiyorum tatlım kursak problemim vardı benim geçti indi çok şükür sabahları aç karna yenilen yoğurt karın yağlarını çok güzel eritiyor ekmeğe ise süt tozu koymuyorum ve normal tabakta (küçük porselen az çukur) pişiriyorum kağıt üzerinde son ayarda 4 dakika bir taraf 2 dakika bir taraf pişiyor arasını açıp iç kısmını tırtıklıyorum sonra koyuyorum malzemeyi afiyetle kocaman sandviçimi okulda arkadaşlarla kahvaltı ederken indiriyorum mideye ekmek
2 yk kepek
1 yumurta
yarım çay bardağından az light süt
tuz
kabartma tozu (yarım çay kaşığı kadar)
çırp çırp çukur bir kasede olur yağlı kağıt üstü pişir
bu kadaaaar aşırıya kaçmadan aşırı doyurucu bir sandviç oluyor afiyet olsun canım şimdiden
Ellerine sağlık canııııımmmm aşçılıkta süpersiniz maşallah barekallah
Lisamm Winniemm yemekler sizden yoğurt benden bacım, malzemeler çeyizden bakır yoğurt kovası (kesin tutuyor yanılma payı sıfırrr)
ligt süt (kabım kadar)
1,5 tatlı kaşığı light yoğurt
ölçüm litre veya kilo hesabı değil kızlar artık sütlerimle yaptım birbuçuk litre kadar. El batmayacak derecede ısıtıp homojen bir şekilde yoğurdu karıştırıyoruz 4 saat sarılı bir vaziyette sonrasında buzdolabında Allah ne verdiyse soğutuyorum çok şükür hep tuttu şimdiye kadar yaşasın Dukan diyorum aşçılığımızı ilerletti valla
Eki Görüntüle 666367
AFİYET OLSUNNN.
Kizlar yogurtdu aldigimiz hazir sutlerlemi yapiyorsunuz.bende merak etmeye basladim.Denemeyi cok istiyorum hazir sut ve hangi yogurt kullanarak mayalayacagiz peki???
slm dukancılar.ben de eski dukancılardanım ilk denememde bır ayda 3 kilo 2. ayda sadece 2 kilo vermiş olarak tamamladım diyetimi ve sonraki evrelere tam olarak uymadıgım için aynı kiloları geri aldım.cok yavas kilo vermiş olmam da beni demorolize ettiği için diyete sadık kalamadım.en hızlı kilo verdiren diyet diyebilecegım dukan diyetine bu yıl yeniden basladım önceki hatalarımı yapmayarak.önceki hatalarım diyorum cünku bu denemem de neleri yanlış yaptıgımı daha iyi gördüm.ve bu sefer daha hızlı ve hergün eksili günler geciriyorum.dukan diyetiyapmanın zorlugunu dışardan özellikle deneyimli kişilerden duyulacak cümlelerin diyet yapanlara nekadar iyi geldiğini bilen biri olarak bu hatalarımı paylasmak istedim .10 gün önce diyete 71.3 ile başladım ve şimdi 68.9 oldum.ve hiç eksisiz günüm olmadı sebze gününden sonra bile. bu arada sade 2 gün atak yaptım.sizle benim yaptıgım sizin yapmamanız gereken noktaları paylasmak istedim
*öncelikle yagı azaltılmıs kakaolu bol tatlandırıcılı tatlı tariflerınden kacının.sadece dukan ekmek(tuzlu)yada dukan kek (tatlı) olarak size yeter
*kepek hakkınızı mümkün se en gec 3-4 gibi yemiş olun.geceye asla bırakmayın
*saat 7 den sonra asla bır sey yemeyın .eger cok acıkırsanız bır bardak süt en iyi secim olur.
*karatay diyetinden ögrendiğim bir kural:11 e kadar yatmıs olun cünkü uykuda bizi zayıflatan , uyuduktan 2 saat sonra ve sadece gece salgılanan leptın hormonunu kacırmayın ve ne kadar erken uyursanız okadar cok zayıflarsınız unutmayın.
*protein gününüzde protein den baska kacamak sebze asla tüketmeyin .sebze gününüzde de asırı sebzeye kacmayın.
*bir gün için de yaptıgımız ufacık bir kacamak kilonun durmasına sebep oluyor neden mi?cünkü o gun aldıgınız protein o kacamagınızı anca eritiyor ve ertesi gün ( bir önceki gününüz protein günü olmus olsa bile) artı yada sabit cıkmanıza sebep oluyor.
*ben sınırsız protein yenilebiliyor diye ilk diyetimde eti çok tükettiğimi farkettim .diyeceksiniz ki sınır yok.evet yok ama sadece tavugun gögüs etini yerseniz...çünkü but ve diğer kısımlarda ne kadar deriden temizlenmiş olsada mutlaka yag var ve nekadar cok yersek okadar kötü.ilk denememde 5 butla bile doymuyordum.bu yıl 3.yü zor yiyorum.bu arada arkadaslar spor mutlaka gerekiyor ama asırı spor yapıldıgın da kaslarda şişme olacagından dolayı artı cıkma olasılıgınız var.
son olarak bir protein günüm de yediklerimi yazmak istiyorum.
* [sabah 8 de 2 haslanmıs yumurta üzerine bol baharat 2 cay kasıgı sıvı yag ve 1 cay kasıgı limon suyu ( limonsuz yiyemiyorum siz yapmayabilirsiniz.yanında 1 tatlı kasıgı kadar yagsız bim peyniri .peynirin tadı cok kötü oldugun dan sütle az ezip icine dereotu maydonoz ve baharat koyup krema gibi yaptım onu yıyorum bazen de kepek ekmegimi pişirirken içine koyuyorum.bazen ev yapımı yogurt öglene kadar süper idare ediyor.
*öglen 12 de (bu arada 4 saatten önce birsey yemiyorum ki aldıgım proteine, yaglarımı yakması icin zaman tanıyorum)eger okuldaysam (lisede ögretmenim)yanimda haslanmıs tavuk cigeri götürüyorum .çünkü ögretmenler odasında nazıkce yiyebilecegim tek sey bu.butu yemek cok zor.yanındada ayran yada diyet kola.bu arada diyet kola tatlı ihtiyacımı karsılayan teksey 10 gündür sadece 3 bardk içtim.
*saat 4 gibi eve geldigimde 1 bardak süt ve kepekli kekim
*aksam 5-6 gibi 2-3tane fırında yada haslanmıs but.ayran yada yogurt.bazen yanında 2 3 dal roka.
buarada sütü kapıya gelen sütcüden alıyorum kaynatıyorum gece buzdolabında kaymak üstüne birikiyor.sabah kaymagını bir güzel alıyorum ve bu sütü iciyorum, yogurdumuda bundan yapıyorum.
arkadaslar cok uzun yazdıgımı biliyorum ama hersey zayıflamak isteyen siz tatdire sayan sabırlı arkadaşlar için .sıkılmadan okumussunuzdur insallah. sorularınız olursa yanıtlarım bol eksili ve kacamaksız günler diliyorum.
[/SIZE]
Merhaba çok teşekkürler ,tarifleriniz güzel gözüküyor.
ii dilekleriniz için tşk ler 0 grubu olayına ben de takıldım bu arada ben de 0 pozitifim .yumurta günde 2 tane tüketiyorum sütü de 1 bardak bende süt ve yogurdun ben de duraklamaya sebep oldugunu önce farketmiştim gercekten fazla abartmamak gerekiyor.hosgeldiniz,ne guzel anlatmissiniz.ne guzelki hatalari anlamis,kendinizce belirlediginiz kurallarinizla yolunuza yeniden devam etme karari almissiniz.soylediklerinize,onerilerinize katiliyorum.yeni baslayan arkadaslara yardimci olacaktir bu oneriler.dukan yolunuz a acik olsun
dukan diyetine emek vermiş deneyimli dukancan ablalarım birşey sormak istiryorum izninizle..geçtiğimiz günlerde kilo vermemin durduğunu paylaşmıştım ve en sonunda dayanamadığım browni kekten bi ısırık aldım (çok pişman oldum ve kaçamak yok artık )dün saf protein günümdü bugünde sebze+protein yanlış mı yapıyorum bilmiyorum ama ben bugünde prtein yapıyorum kendimi bir uyarmam gerektiğini hissettim ve eskisi gibi hergün tartılmıyorum yediklerime sınır getirdim bende 0 grubuyum yumurta ve süt ürünlerinin kilo vermeyi yavaşlattığını okudum ve yumurtayı azalttım günde iki-üç tü suan bir iki ye indirdim sizce 2 günlük protein yapmak doğrumu yarın sebzeden devam edeyim diyorum
canım 3 hafta uzun bir süre olmuş. yumruk denedin mi?
büyük ihtimalle bu yüzdendir romantika kafana takma biraz yeşil çay iç rahatlarsın stresten de gecikmis olabilirsin
merhaba ben de 0 grubuyum.okuduklarıma çok üzüldüm.göbek eritmek için sık sık yoğurt yiyordum sabahları da yumurta yiyordum.sanırım yemeye devam edeceğim ama miktarı azaltacağım.bi de enginar yasak değil mi (nişasta içerdiği için ) kitapta yasak yazıyor da (sf 97)
regl gecikmesi şişlik yapar tabi.acaba bir şeyi bilmeden fazla mı tüketiyprsunuz.menü yazın farkederiz belki..
hatirlamazmiyim canimhosgeldiin evet sen yok oldun ortalardan...bende devam ettim ve az kaldi hedefe.istikrarli,iradeli bir sekilde vede SIKILMADAN devam ediyorum.Umarim dedigin gibi bu kez sende iradeli bir sekilde devam edersin.hem bu son hakkin biliyorsun degilmi
evet canım biliyorum,ama şu an öyle istikrarlıyımki allahım dahada artırsın inşallah,o kadar pişman oldumki bırakmama,az yicem herşeyden yicem dedim olmadı,89:00 da takıldım kaldım,bugün atakta 4. günüm ,1.200 gr verdim bile,tekrardan incelmeye başladım,çok mutluyum arkadaşım ..
sporun kilo verimindeki etkisi biraz zaman alıyor, biraz daha sabrederseniz ciddi bi eksi görürsünüz muhtemelen.arkadaşlar,
dukan diyetindeki 21. günüm ve yalnızca 2 kilo verebildim. Diyetin ikinci haftasından itibaren haftada 4 gün 1 saatten spor yaptım ve diyeti hiç bozmadım
Çok moralim bozuk. Siz de yaşıyor musunzu böyle birşey
Hoşbuldum,cevabınız ve ilginiz için teşekkürler.
Ben emziriyorum 10 kilo fazlam var,sanırım bu diyet şimdilik bana uymuyor.
Eşim için bakıyordum ,10 kilo fazlası var.
Kahvaltıyla başladı aslında ama tatlı olmazsa yapamam diyor,tatlıya aşırı düşkün.Tatlandırıcılar zararlı değilmiydi?Yanlış mı biliyorum.
Hangi marka en doğalı ,nerden alınabilir.Bahsettiğiniz şahane tatlıları nerden öğrenebilirim.Umarım yapımları da basittir çünkü çok hamarat değilim maalesef.
Kitabı dışarı ilk çıktığımda almaya çalışayım umarım çok karışık değildir kitap.
harikasin canimhatirlamazmiyim canimhosgeldiin evet sen yok oldun ortalardan...bende devam ettim ve az kaldi hedefe.istikrarli,iradeli bir sekilde vede SIKILMADAN devam ediyorum.Umarim dedigin gibi bu kez sende iradeli bir sekilde devam edersin.hem bu son hakkin biliyorsun degilmi
evet canım biliyorum,ama şu an öyle istikrarlıyımki allahım dahada artırsın inşallah,o kadar pişman oldumki bırakmama,az yicem herşeyden yicem dedim olmadı,89:00 da takıldım kaldım,bugün atakta 4. günüm ,1.200 gr verdim bile,tekrardan incelmeye başladım,çok mutluyum arkadaşım ..bu kez eminimki daha kararli,iradeli devam edeceksin ve hedefine ulasacaksin bak simdiden iyi bile vermissin.ne zaman ihtiyacin olursa hepimiz burda yardima haziriz.nede olsa kidemlendik biz
harikasin arkadasimBugün 14. Günüm Seyir evresi devam etmekte
Başlangıç: 72.2
3.gün: 70.4
4.gün: 70.4
14.gün: 68.3
sevgili 09boncuk,browni keketen aldigin bir isirigin pismanligini yasamis ve kacamak yapmama karari almissin.daha fazla cezaya gerek yok.normal duzenine eskisi gibi devam et 1+1 sekline yani. arka arkaya yapacagin saf protein gunlerini daha buyuk duraklamalara saklamani tavsiye ederim.hicbirsey yokmus gibi onune bakmani tavsiye ederim.bu arada duraklaman kirildimi?