Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Rabbım tez zamanda hayırlı bır evlat sahıbı olmanızı nasıp etsın arkadaşım..dua ederiz inşAllah..Bu arada halley mıydı hatırlayamadım dukan sitesındekı testın ıngılızce olmasından yapamadıgını yazmıştı..şu lınkle sorunu ve dıger testi yapamayan arkadaşların sorunu çözulmuş olur inşAllah..

http://www.kadinlarkulubu.com/diyet-yontemleri-deneyimlerimiz/525836-dukan-diyeti.html

Son düzenleme:

merhaba,en kısa sürede istediğiniz kiloya inmenizi ve bebek sahibi olmanızı dilerim.progestan kullanırken diyet yapmanız iyi bu arada.çünkü ben hamileyken düşük tehlikem için yaklaşık 3-4 ay kullanmıştım ve mühtiş kilo aldırmıştı bende.hamile kalmak için klomen kullanılıyor genelde ama siz mutlaka doktor gözetimindesiniz zaten.hamile kalmadan zayıflayın derim ama...

Merhabalar... inşallah hepiniz iyisinizdir :) Kilolarınızı veriyorsunuzdur. sularınızı içiyorsunuzdur, sporlarınızı yapıyorsunuzdur :)

Ben yoğun çalışmaca bildiğiniz gibi. Hafta sonu misafirler geldi. kocaman pasta getirmişler rejimde olduklarını bildiikleri halde. oturdu herkes yedi ama ben bir çatal bile yemedim en sevdiğimdendi :)
Kendimle gurur duyuyorum :) Bugün işyerinde herkes mickey kilo verdin, inceldin sen dediler. Bunları duymak çok güzel

öğle yemeğimde tavuklu kereviz salatası yedim. edanın tariflerinden baktım. herkese tavsiye ederim denemeyenlere, harikaaa ötesi :)hem doyurucu hem lezzetli.

Çok teşekkürler iyi dilekleriniz için. Bana da önce 1 ilaç verdi, fsh'ı düşürmek için, 12,5 tu. 1 ay sonra gittiğimde 9,5 a inmişti ve artık hormonlarla oynamaya gerek yok dedi. Ve bu progestanı verdi. Yumurtlamayı aktifleştiriyormuş. 3-4 ay kullan, olmazsa gel başka ilaç vercem dedi. Ama dediğiniz gibi daha çok klomen veriyorlar, bana niye onu vermedi anlamadım. Bu ay da hamile kalamazsam gidecem valla, 4 ayı bekleyemem. Yaş olmuş 34. Evet ben de şöyle 57-60 kg arası olsam iyi olacak hamilelik öncesi. En az 10-15 kilo alınıyor çünkü. Dukan da hamileler için güçlendirme evresini öneriyor. Ben de öyle yapardım. Neyse, keşke kalsam da... Hayırlısı olsun inşallah.

inşallah en kısa sürede hamiş kalır bebişini alırsın kucağına :) Bende neredeyse 2 yıllık evliyim. yaz gibi bende çocuk çalışmalarına girmeyi düşünüyorum. önce fazla kilolarımdan kurtulayım da :)

hamilelikte güçlendirme biraz değişikle öneriliyor.bende tedaviyle hamile kalmıştım ve dra ayda 2 yada 3 kez gidiyordum.kadın doğum bölümünde faydalı bilgiler ordan da yararlanabilirsiniz...dediğiniz gibi herşeyin hayırlısı..

öğle yemeğimde tavuklu kereviz salatası yedim. edanın tariflerinden baktım. herkese tavsiye ederim denemeyenlere, harikaaa ötesi :)hem doyurucu hem lezzetli.

ben de kereviz salatasi yedim bugun, gorseydim tarifi tavukda eklerdim.

gercekten pek guzel. kerevizin yemegini sevmem halbuki, cig, sarimsakli yogurtla baya adama donuyor.

paylaştığın tarifler için sağol.başka tariflerini de heyacanla bekliyorum.maya demişsin ataktaki krebe maya kullanabilir miyim?bi de ben kıvamı tutturamıyorum ya.normal krep gibi mi kıvamı ayarlayacağım.yani aynı kıvam mı olacak

hayırlı zamanda sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin Allah size inşallah.sigarayı bırakma kararı süper ötesi bir şey.dukanı yapmakla zaten sağlığınıza yatırım yapıyorsunuz bi de sigara bırakınca harika olacak.şahsen sigara kokan bayanlara tahammül edemiyorum.perşembe tartı günü mü bilmiyordum

tebrikler seyirde mi yeniyor bu salata

bu dondurmada gğzelmiş dukenellayı hiç yapmadım belki denerim.kakao yu fazla sevmiyorum.çukulata remasınıda bu yüzden denemedim.sıgarada 600 çeşit zehir var ünüverste sırasında bende kullandım.sonra bıraktım eşimde bıraktı senelerdir kullanmıyoruz.sıgaradan vücudunu temizle sonra hamile kal.eşin içiyorsa oda bıraksın.çünkü onunda genetiğini etkiliyor.doğacak bebişlerinizde hiperaktivite davranış bozukluğu dikkat dağınıklığı anlama zorluğu gibi şeyleri yaşarsın.çevremde sıgara kullanmayı hamilelik esnasında bırakmış kişilerin çoçuklarında hep bu hastalık var.sıgara hamileyken deyil epey bir öncesi bırakacaksın ki kanın bu zıkkımdan temizlensin.bebek için birkişi yetmiyor biliyorsun yarısıda eşinden geliyor.sigaranın içndeki zehir eşininde genetiğiyle oynar.yani tek kadının içmemesi sorunu çözmüyor.çevrende sıgara kullanıp çocuk sahibi olan ailelerin çocuklarını alıcı gözle bir incele çoğunda ruhsal ve piskolojik sorun vardır.davranış bozukluğu vardır.bu çocuklar üzerindeki beyinsel etkileri birde diğer sağlık sorunlarını araştırsan neden içtim diye duvarlatra vurursun.çocuklarda kalp hastalıkları kanser dünya kadar artı.bu sadece beslenmeyle deyil çağımızın vebası sıgara ve alkol tüketiminin insan genetiğinin üzerinde oynadığı etkidir.sağlıklı yaşam ve huzurlu bir ömür için bu iki kötü alışkanlığı hayatımızdan çıkarmalıyız.umarım güzelmi güzel ve sağlıklımı sağlıklı bir bebeği Allah kollarına almayı nasip eder

ben de kereviz salatasi yedim bugun, gorseydim tarifi tavukda eklerdim.

gercekten pek guzel. kerevizin yemegini sevmem halbuki, cig, sarimsakli yogurtla baya adama donuyor.

Birdahakine tavuklu denersin. haşlanmış tavuk göğsünü pek sevmem ama böyle çok güzel gitti. :) afiyet olsun sanada banada :)

evet sebzeler seyirde yeniyor. ben 1-1 yapıyorum.

kızlar 17sinde diyete başladım 6 gün atak evdesinde 58de 55.85 e düştüm aradan 10 gün geçti 5+5 yapıyorum ama ama 55e düşmüşüm yani 1 kilo bile veremedim neden böyle oldum bana bunu izah edebilecek varmı bu duraklamayı

aynı kıvam oluyor mayanın olup olmadığını bilmiyorum ama maya krebin yumşak olmasını sağlıyor daha ince bir krebi daka yumşak yapıyorsun.1 çay kaşığı maya çok az zaten maya bir çeşit bakteridir.sakıncası olacağını sanmıyorum.normak krep yaparken muhakkak yaşmaya kullanırım.neden dukan krebine koymayımki dedim.deneyince daha ince ve yumşak krep elde ettim.

MANTI TARİFİ

2 yemekkaşığı kepek
1 yumurta
1 kaşık süttozu
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
aldığı kadar süt
1 çay kaşığı maya
bir parça baharatlı kıyma

hepsini karıştırıp krep hamuru elde et biraz dinlendir.kıymayı baharatla karıştır 2 yemek kaşığı kıyma yeterde artar bile.peçeteyle yağlanmış tavada önce krebin birini dök 1 tarafını çok az pişir.tavadan ayrılsın ve üstü nemli kalsın.nemli tezgahın üzerine hemenyayıp mantı için kes.içi koyup yüzük şeklinde kapat biraz zor oluyor ama kapanıyor.birtarafı çiğ olduğu ve diğer tarafı az piştiği için hamur yumşak oluyor yüzük şeklinde kapatamayan üçgen şeklindede kapatabilir yağlı kagıt serilmiş tepsiye diz ikincisinide pişrip aynı şekilde kapat.fırının üstızgarasını çalıştırıp hafif kızarana kadar pişir.dışarda soğut.haşlamayıda dağılmadan olması için küçük çukur bir kaba mantıyı koyup üzerine sıcak suyu dök su çok olmasın altı kısık halde istediğiniz yumşaklığa gelince tencerenin kapağını hafif kapatarak suyunu süzdürüp tabağa alın.üzerine sarımsakla karıştırılmış yoğurtdök.1 çay kaşığı sıvı yağ ile 1 tatlı kaşığı suyu biraz kırmızı toz biberle bir yemek aşığının üzerine koy kaşığı ocak üzerindeki ateşte 2-3 saniye tut bu sosuda mantının üzerine döküp afiyetle yiye bilirsin.hatta bu krep hamurunu erişte gibi kesip tepsiye serip biraz fırında kurutup makarna yapabilirsin.haşlama işini mantıyla aynı mantıkla yapabilirsin.üzerine dökeceğin sos sana kalmış

arkadaşı kervizi rendeleyip süzme yoğurtla sarımsakla karıştırıp salata yapıyordu bende bu karışıma haşlanmış ve didilmiş tavuk göğüs etini ekledim üzerinede kırmızı toz biber ve yağla yaptığım sostan döktüm.biraz kıyılmış maydanoz ve kuru nane serpip soğuk meze olarak tükettim.bir çok farklı şey yapabilirsin.patlıcan fasülye ve kerevizle türlü yapabilirsiniz.

GÜVEÇ

biraz patlıcan,kabak fasulye minicik bir kereviz,1 domates
tavuğun gögüs eti
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 küçük soğa2 diş sarımsak
1 ince biber
istediğin baharatlar,tuz
1 tatlı kaşığı yağ

tavuk gögüs etini şerit şerit doğra.içine dilediğin bharatı tuzu yağı ekleyip harmanla küçük bir toprak güvecin tabanına eti bir güzel diz üzerine doğradığın bütün sebzeleri koyarak yay.salçayı biraz suyla seyreltip güvecin üzerine dök aliminyum folya ile kapatıp fırını en yüksek ayarında pişir.pişince ağzını açarak biraz üzerinin kızarmasını sağla.hangi sebzeler izinliyse onlardan yap toprak sebzelere tat veriyor.dukana uygun bir sürü tarifi yapabilirsiniz.site site dolaşmaya gerek yok neyi seviyorsan dukana benzet yeter.

çok kilon yok hatta yok bile sayılırsın bu yoklukta neyi vermeye çalışıyorsun kendini dövdürürsün bir kilo bile verememiş.kızım bile sende 7 kilo fazla ve 7 sınıfa gidiyor.

habire bağıra bağıra sitede yazıyorum milete çıt yok bugün kimse yaptıklarını yazmıyor.sadece okuyorsunuz.bende ne yapayım bari gidip biraz tavuk ğögsü alıp yarına kendime güveç yapayım yarın sebze günüm.yanınada şu ereviz zımbırtısından yaparım.kereviz bizim memlekette yoktur.onu ve enginarı izmirde gördüm.ilkez kerevizi patatesle karıştırıp pişirdiğimde büyük kızım anne bazı patatesler bozulmuş deyip kerevizi yemeyi redetmişti.çok gülmüş ve ondan sonra hiç kereviz almamıştım.taki yoğurtla yapılan mezesini yiyene kadar tabi orjinalinde cevizde vardı.neyse hatunlar bu günlük ablanızdan tarifler bukadar.

baharatlı yoğurdumu yedim.çok tok tutuyor yada benim mide küçüldü.tavuğumu haşladım.sp günüm.kızım uyuyor..evde birsürü iş var,bende ise bir tuhaf sıkıntı.canım hiçbirşey yapmak istemiyor.tavuğu yoğurtla yiyeceğim,kocamada veririm çünkü birşey yapasım yokkk bu ev hanımlığı baya zor ve sıkıcı bir işmiş yahu....izinden önce biri bana çalışmayı özleyeceksin dese kahkahayla gülerdim

çok kilon yok hatta yok bile sayılırsın bu yoklukta neyi vermeye çalışıyorsun kendini dövdürürsün bir kilo bile verememiş.kızım bile sende 7 kilo fazla ve 7 sınıfa gidiyor.

Boyum 1.57 ama sadece basenlerim ve bacaklarımdan şikayetim var.. :):):):) çok güldürdünüz ama benii :)
tmm kızmaya devam edin ama bana açıklayın lütfennnnnn neden durakladım spormu yapmalıyım

Boyum 1.57 ama sadece basenlerim ve bacaklarımdan şikayetim var.. :):):):) çok güldürdünüz ama benii :)
tmm kızmaya devam edin ama bana açıklayın lütfennnnnn neden durakladım spormu yapmalıyım

Canım belki sana az geliyor ama yaklaşık 2 haftada 3 kilo vermişsin. Özendiğimiz zayıflama haberlerini hatırla mesela, Perihan Savaş 3 ayda 10 kilo verdiii. Yani demek istediğim gayet iyi gidiyorsun. Çünkü boyuna göre maksimum 10 kilon var verilecek. Ve böyle normal yada az kilolu insanlarda kilo kaybı daha yavaş oluyor. Benim de boyum 1.63 ve kilom 64. İnan benim de böyle gıdım gıdım gidiyor. Ama gidiyor inan bana, yeter ki vazgeçme.

Ne yapılabilir dersen daha sade beslenebilirsin. Mesela tavuk göğsü haşlayıp, üstüne baharat atıp yiyebilirsin. Ben SP günümde öğlen-akşam bunu yiyip, ertesi gün yarım kilo vermiştim. Yeşil çayı ihmal etme, literatürde zayıflattığı kanıtlanan tek çay çünkü. Ve sporla biraz daha kalori harcayabilirsin. Benim naçizane önerilerim bu kadar. Ha bide excel de tablo yap kendine, GÜN(1,2,3,...)-TARİH-KİLO-SPOR sütunlarını içeren. Böylece kendini daha iyi ve gerçekçi takip edersin ve bu seni acayip motive eder.

ben geldiimm..:2: sinirli sinirli uyandım halâ da devam ediyor.kepekli sütümü içerken bi yandanda geçmişi okuyodum. masanın üstüne bırakırken bardağı birden ters döndü her taraf battı. annemde söylenmeye başladı. ne var sanki bigünde sağlık olsun desen. ölür müsün kadın. niye üzüyosun beni
spora gitcektik beraber oda yalan oldu. küçükken pısırık yetiştim. aman onun evine gitme bişi çalınır üstüne kalır. ama buna şöle yapma diye diye. tek başıma sosyal aktiviteye katılamaz oldum. biraz önce tartıştık sen mi pısırıksın dedi bana. pısırık olmayla vur kafasına al ekmeği tarzını aynı görüyo annem.

bi süre geçtikten sonra otomatik olarak forumdan çıktığı için nick geçmişi okudum ancak beğenemedim :/
yazacaklarımıda unuttum. neyse

çok geçmiş olsun umarım hemen iyileşir.çok eğlenceli yazıların seni okumak büyük keyif.iyi ki varsın.öyle cümlelerin var ki alemsin ya.

benim gideceğim yerde belediyenindi ücretliydi. annem gelmeyince bende tek başıma gitmem

canım geçmiş olsun. ellerin kötü olmuş ya... ama bu arada parmaklar da kalem gibi maşallah

teşekkür ederim. o kalem gibi parmaklar odun gibi geliyor gözüme hatta fırıncı küreği gibi duruyolar
sürekli tozlu ortamda çalıştığım için. ellerimi yıkamak zorunda kalıyorum. sıvı sabun yerine köpük koyuyolar içinde dezenfektan mı var bilemedim. herkesin ellerini mahvetti.

yumurtayi mi cok kacirdin acaba,

aklima geldi birisi vardi, 5 gunde 30 yumurta yemis, sonra alerjisi cikmis tabi, buraya yaziyordu, yumurtadan olabilir mi diye.

umarim duzelir bir an once. gecmis olsun.
yumurta hiç tüketmiyorum iş yerinde ki köpükten oldu . tşk ederim

inş denk geliriz

al bendende okadar.bahar çarptı herhal

bana da evlenmek daha güzel gibi geliyor. belkide akraba çevresi geniş olacağı için. sülaleyle görşmüyoruz pek :/

gidiyim kaşlarımı aldırayım.

bugün azıcığını içtiğim yulaf kepekli süt
su içmeye yeni başladım 500 ml bile bitmedi.
1 bardak sütlü türk kahvesi içtim 1 çk tatlandırıcıyla.

hoşçakalın görüşürüzzzz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…