Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

kızlar dukan diyetine 2 ay önce başladım 64 kilodan 57 kiloya indim, bir haftadır güçlendirme yapıyorum. Bende yeni yeni halsizlik ve ara ara baş dönmessi olmaya başladı ne yapmalıyım, neden oldu acaba? cevap kızlar

kızlar dukan diyetine 2 ay önce başladım 64 kilodan 57 kiloya indim, bir haftadır güçlendirme yapıyorum. Bende yeni yeni halsizlik ve ara ara baş dönmessi olmaya başladı ne yapmalıyım, neden oldu acaba?
tebrik ederız hatzone..Bizim içinde güçlendırmeye gecenleri görmek çok motıve edıcı..bence güçlendırme seyırden daha kolay bır evre..Belkı yenı gecıtıgın için vucudun yenı yenı yedıgın yıyeceklere adapte olmaya çalışıyordur..yada güçlendırme psikolojısı dıye bırşey var bence..insanlar verdıklerı kıloları gerı almak ıstemıyor ve güçlendırmede daha az yemeye başlıyorlar..tükettıklerın az olabılır kardeşim..yedıklerını not edıp bakabılırsın neyi ne kadar tükettıgıne derım nacızane..

bir hafta önce başladım güçlendirmeye protein sebze karışık yedim bide kitapta olduğu gibi bir ödül ve bir nişastalı gıda öğünü yaptım günde 2 dilim kepek ekmeği bir porsiyon meyva yedim ama bir haftada bir kilo daha verdim hedefim 58 di. acaba kilo vermemi nasıl durdurmalıyım çok almakta istemiyorum? ödül yemeğinimi yada nişastalı gıda öğünümü haftada 2 yapsammı?

Dr.Dukan'ın ellerinden öpesim, yanaklarını mıncırasım geliyor. 2 haftada 5 kilo verdirdi. daha da gidecek kilolar var tabi ama diyet harika gidiyor. hem bu kadar yiyip hem de kilo verebileceğim hiç gelmemişti aklıma. Allah razı olsun mu desem, tuttuğu altın olsun mu desem şaşırdım.

merhaba kizlar, nasi gidiyor? guclendirmeye gecenler varmis masallah barekkallah..
ben daha seyirin 2. gunundeyim :)

atak baslangic 68.13 seyir 2 gun bugun sabah 66.7
bakalim bir hafta sonra kac gelicem.

ben kitabi okuyorum ama aklima bi kac soru takildi,

simdi 4 gun atak bitince, seyir e ilk gectgmz gun yine atak gibi mi olcakti yoksa sebzeli protein ile mi baslaniyor seyir e.
eger once protein gunu geliyosa benim atak 3 gun olmus oldu yani. aslinda 4 gun yapmam gerekiyodu programa gore.

neyse bir diger sorum, kestane yazmisti biri sanki, kestane hagi evrede yenebiliyor?

bi de yulaf kepegi konusunda kafam karisti. atakta 1.5 kasik.
seyirde de 1.5 kasik diye hatirliyorum, ama bi tablo indirmisim simlanin sitesinden galiba orda seyirde 2 kasik yaziyor.
hah buldum kitapta 2 kasik yaziyormus, pardon bu soruyu yoksayabilirsiniz.
bi de bu kasiklar hep tepeleme corba kasigi de mi?

cok saolun!

Son düzenleyen: Moderatör:

Mesajımı yineliyorum arkadaşlar lütfen ekmek sorunuma bir çözüm

beyazkelebekcim ben ataktan seyıre gecınce sebze proteın ıle başlamıştım..saf pro gerçketen atagın devamı gıbı hıssedılıyor vucutta..5+5 şeklınde yapıyorum dıyetımı 5 gün sebzeprotein ıle seyıre devam etmıştım..
kestane güçlendırmede nişasta ögunu yada ödul olarak tıketılebılır dıye bılıyorum..ayrıca yulaf kepegı 2 kaşık çorba kaşıgı ile dolu dolu olmasada tepelemeye yakın dıyebılırız..

Mesajımı yineliyorum arkadaşlar lütfen ekmek sorunuma bir çözüm
1. soruna hatırladıgım kadarıyla evet demek ıstıyorum..güçlendırmeye gecmedıgımız için kıtapta okudugumuz kadarını hatırladıgımız ıle söyleyebılecegım elifcim..
2. ekmek sorusuna gelınce yulaf kepegı hergun yenmek zorunda olduguna göre bence hem ekmegı hem yulaf kepegını aynı gun tuketebılırsın
3.sınırsız izinlıler dıger evredekıler gıbı güçlendırmede de sınırsız..
ekım34 ve güçlendırmeye gecen güzel arkadaşlarımız var..keşke onlar olsaydı şimdı daha net ve tecrube ıle cevp verebılırlerdı kardeşim..

merhabalar ben geldimmm......
perşembe günleri hariç tartılmıyorum. kader anları heyecanlı oluyor benim için
ara vardiya çalıştım bugün o yüzden yemeğimi götüremedim yanımda. akşam yemeği olarak kızarmış yarım piliç yedim. derilerini sıyırdım. topicte ki peçeteyle yağı alma yöntemini yaptım zero ve tuzsuz az yağlı salata yedim. sabah yulaf kepeğim olmadığı için 1 yk buğday kepeği süte karıştırıp fondip yaptım. bu arada sabah kalkar kalkmaz yeşil çay içme alışkanlığı edincem. gerçekten işe yaradığını hissediyorum sanki. 1 yk kalan hakkımı (kepek) birazdan süte karıştırıp içerim. eve gelir gelmez burnuma esrarengiz bi yerde sütlü türk kahvesi koktu hemencik yaptım içtim. sonracımaaa sabah yapamadığım zıpzıp olayını eve gelince yaptım her ne kadar yorgun olsamda yapmalıyım!

bi yandan geçmişi okuyup bi yandanda telde msjlaşmak zor oldu kiii sayfanın sonuna nihayet erişebildim.

bu arada kaç günlerdir bi türlü mayalanmayan henüz labne sıfatına ulaşmamış karışımım vardı. baktım olacak gibi değil şişe mayalardan almaya karar vedim. nette 5.90 tl iken annem aktar ve marketlere bakmış 2,5 liraya almış. bi kaç damla damlattım sıcak suya koydum kvam almaya başladı

2 paket lf kepeği aldım ama pişmanım. herkes yulaf kepeği galeta karışımı alıyor ve tariflerde de çok kullanılıyor. illaki galeta olması şart mı?

perşembe dışında tartılmıyorum :) biraz mide bulandıracak ama sürekli idrarıma bakıp yağları gördükçe seviniyorum. tartıda ki rakamı görmeme gerek kalmıyor
ben seni nasıl özlediiimmm. geçen hafta bildirim yapmayınca merak ettim. sonradan dank etti denetim olayı. güzel geçmesine sevindim
mayonez ve ketçap olunca direk eledim :/ sınırlı listesinde yoklar (ev yapımı mayonez hariç)

lahana çorbası tarifini alabilir miyim? çarşamba günü denemeyi düşünüyorum. dukan bana bişiler katmaya başladı. şekeri aramıyorum. tuzu hatırlamıyorum. direk sebzelerin tadını almak daha güzel geliyor bana. 5 sene önce şekersiz çay içmeye başlamışkende aynı şey olmuştu.

günde 15 dk yapmama rağmen faydasını görüyorum. koşu bandını kullanırken bi süre sonra canım sıkılmaya başlayıp kalan dakikalar işkence gibi geçiyordu bnm için. evde yer olmadığında duvara baka baka yürümek zorunda kalıyodum. ve terlemek 15 dk sonra başlıyordu ama trampolinde öyle değil iyiki almışım diyorum. sadece gıcırdama sesi var onuda yağlamayı düşünüyorum. ve hayvan gibi zıpladığım için kaya kaya duvara kadar ilerliyor. ayaklarına halı kaydırmaz şeysinden alıcam

merhabalar ben geldimmm......

ben seni nasıl özlediiimmm. geçen hafta bildirim yapmayınca merak ettim. sonradan dank etti denetim olayı. güzel geçmesine sevindim
Bende seni çok özledım Çatlak kemıkcım..vallahı samımıyetımle söyluyorum kaç defa çatlak kemık nerelerde dıye bakındım bılıyor musun..ara vardıyam var sonra 2 gun tatıl var yazınca dedım tatıl gununde bol bol yazar..
yazdıklarını tebessumle okuyorum bılıyor musun..22 yaşında gencecık hayat dolu bır ınsansın..Rabbım çokda guzel yaratmış..İnşAllah dukan ıle gıdecek kılolarda o zaman ne 1,5 yıllık sessızlık kalacak nede takıntılar..yüzün çok guzeldı resmınden hatırladıgım yüregınde çok guzel kardeşim..öpuyorum çok

çoook teşekkür ederim
15 günden faladır makyaj yapmıyorum. kaşlarımı almıyorum . yıllık bakıma aldım kendimi yarın kaşlarımı aldırcam. dökülen yerleri olduğu için uzatmıştım. perşembe gnü hem güzel kilo verip hemde bomba gibi gidicem işeee şimdiden bikinilere bakmaya başladım sanki çok girebilecekmişim gibi.

ayni durumdayiz sayilir.bugun tam 2 hafta oldu ve sadece 1.5 kilo verdim orda duruyorum
ayda 3 hedeflemistim kaldi 2 hafta.
atakla beraber 1.5 verdiysem seyir 2 haftada 1.5 u zor veririm neyse sabirrrrr

dukana uyarsan kaçamak yapmazsan süreyı uzatmazsan bence bikiniler sana bakıyor olacak..çok orantılı kılo verdım çatlakkemık ben aynısı sende de olur..Gecen gun esraydı sanırım göbegının kaldıgından bahsedıyordu o zaman kendı yaptıgım bıberıye yağını anlatayım dedım unuttum..göbegıme surup biberıye yagını streç ile sarıyorum..üzerınede batangemıden uyduruk termal kemer almıştım 10 tlye onu sarıyorum her gece eve gelınce..bölgesel zayıflamada çok işe yaradı..eger sende de bu sorun oluşursa mutlaka uygula birde trambolının var senın bence çok daha ıyı işe yarar hızlı sonuç alırsın kardeşim..vucut tıpımız benzedıgı için yazıyorum özellıkle..esrayada söylemeyı unutmuştum ıyı oldu aklıma geldıgı..

kalça ve basenlerle başım dertte. o yüzden şimdilik göbüşü düşünmüyorum termalşortlardan almak istedim. tavsiye eden pek olmadı. işe yarıyormuş ama deri hava almadığı için yara tarzı bişiler çıkıyomuş. biberiyeyi popoma uygulayamam büyük ihtimalle. vıcık vıcık rahat edemem. içim bi hoş oldu düşünce kaçamak yapmak aklımın ucundan bile geçmiyor

biberiyeyi kaç gün kullandığında işe yaradı? popo için uygulayamasamda üst bacaklarıma sararım

1 aya kalmadı farkettı göbegımde biberıye yagı..termal şortta işe yarar bence ama onunla terledıkten sonra mutlaka banyo yapılmalı ve guzelce keselenmelı..hızlanan kan akışı en son soguk su tutularak bellı sevıyeye ındırılmelı..hem ınsan daha diri ve toparlanmış oluyor..haksızlık etmım ben termal şortumdan da memnun kalmıştım ha bıberıye uygulaması daha kolay en az şort kadar da etkılı..

şıpır şıpır terde akıyomuş millet altıma yaptım sanmasın sonra.
termal şort alasım geldi şimdi

termalşort kullanırsam popişte erir

bu arada labnemin mayası tutmuş. süzülüyor şimdiiiiiiiiii

Kitaptan alıntılayarak yazıyorum.

1 için: Şimdiye kadar seyir evresi süresince proteinlerle ve protein+sebzelerle dönüşümlü diyet uygulayarak beslendiniz, yani bu iki besin grubunu iyi tanıyorsunuz. Artık dönüşüm kuralına uymak zorunda değilsiniz, proteinler ve sebzeleri istediğiniz şekilde tüketebilirsiniz, hatta iki besin grubunu bir arada tüketebilirsiniz.
2 için: Güçlendirme evresi boyunca yulaf kepeği günde 2 çorba kaşığı dozunda alınmalıdır. Bu 2 kaşığın yanına 2 dilim ekmek ekleyebilirsiniz ve eğer yulaf kepeği galetası yemeyi alışkanlık edndiyseniz, ekmeğinizi akşam yemeğinde, peynirinizin yanında yemek üzere saklayabilirsiniz.
3 için: Güçlendirme evresi boyunca, aşağıdaki besinleri tüketmekte özgürsünüz. atak rejiminin proteinli besinleri, seyir döneminin sebzeleri, muz üzüm ve kiraz dışında her gün bir porsiyon meyve, günde 2 dilim tam tahıllı ekmek, 40 gr çok yağlı olmayan peynir, haftada 2 porsiyon nişastalı gıda, kuzu budu, 2 çorba kaşığı yulaf kepeği, 25 dk yürüyüş. Ve bütün bunları tamamlamak üzere haftada 2 kez ödül yemeği, haftada 1 gün mutlaka atak rejimindeki gibi saf protein diyeti.

yazdıklarım tamamen kitaptan alıntıdır, güvenebilirsiniz. başarılar sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…