tebrik ederız hatzone..Bizim içinde güçlendırmeye gecenleri görmek çok motıve edıcı..bence güçlendırme seyırden daha kolay bır evre..Belkı yenı gecıtıgın için vucudun yenı yenı yedıgın yıyeceklere adapte olmaya çalışıyordur..yada güçlendırme psikolojısı dıye bırşey var bence..insanlar verdıklerı kıloları gerı almak ıstemıyor ve güçlendırmede daha az yemeye başlıyorlar..tükettıklerın az olabılır kardeşim..yedıklerını not edıp bakabılırsın neyi ne kadar tükettıgıne derım nacızane..kızlar dukan diyetine 2 ay önce başladım 64 kilodan 57 kiloya indim, bir haftadır güçlendirme yapıyorum. Bende yeni yeni halsizlik ve ara ara baş dönmessi olmaya başladı ne yapmalıyım, neden oldu acaba?
elifhavvacim kitaba burdan bakabilirsin
http://koti.welho.com/taksit/kotisivu/dukan/TheDukanDiet_PierreDukan.pdf
ingilizce ama, degilse ben sorularinin cevabini bulmaya calisirim.
Arkadaşlar lütfen yardımcı olurmusunuz.
Dün itibariyle hedefime 3 kilo varken (çok uzun sürdü artık10 ay) güçlendirmeye geçtim.
Dukan kitabımı seyir evresindeyken incelemesi için bir arkadaşa verdim 2 aydır hala getircek
O kadar inceledim netten ama endisem ve kararsızlıklarım var. Okuduğum halde kitapta bir çok yeri unuttum
1. Güçlendirmede protein perşembe hariç hergün sebze yenebiliyormu.
2.Yulaf kepeği yine 2 kaşık diye belirtiyor netten, peki tam tahıllı 2 dilim ekmekte aynı günmü tüketiliyor yoksa bir gün o bir gün diğerimi
3. Atak ve seyirdeki gibi izinli gıdalar yine sınırsızmı (özellikle sebzeleri soruyorum)
cevaplarınızı bekliyorum
beyazkelebekcim ben ataktan seyıre gecınce sebze proteın ıle başlamıştım..saf pro gerçketen atagın devamı gıbı hıssedılıyor vucutta..5+5 şeklınde yapıyorum dıyetımı 5 gün sebzeprotein ıle seyıre devam etmıştım..merhaba kizlar, nasi gidiyor? guclendirmeye gecenler varmis masallah barekkallah..
ben daha seyirin 2. gunundeyim :)
atak baslangic 68.13 seyir 2 gun bugun sabah 66.7
bakalim bir hafta sonra kac gelicem.
ben kitabi okuyorum ama aklima bi kac soru takildi,
simdi 4 gun atak bitince, seyir e ilk gectgmz gun yine atak gibi mi olcakti yoksa sebzeli protein ile mi baslaniyor seyir e.
eger once protein gunu geliyosa benim atak 3 gun olmus oldu yani. aslinda 4 gun yapmam gerekiyodu programa gore.
neyse bir diger sorum, kestane yazmisti biri sanki, kestane hagi evrede yenebiliyor?
bi de yulaf kepegi konusunda kafam karisti. atakta 1.5 kasik.
seyirde de 1.5 kasik diye hatirliyorum, ama bi tablo indirmisim simlanin sitesinden galiba orda seyirde 2 kasik yaziyor.
hah buldum kitapta 2 kasik yaziyormus, pardon bu soruyu yoksayabilirsiniz.
bi de bu kasiklar hep tepeleme corba kasigi de mi?
cok saolun!
1. soruna hatırladıgım kadarıyla evet demek ıstıyorum..güçlendırmeye gecmedıgımız için kıtapta okudugumuz kadarını hatırladıgımız ıle söyleyebılecegım elifcim..Mesajımı yineliyorum arkadaşlar lütfen ekmek sorunuma bir çözüm
perşembe dışında tartılmıyorum :) biraz mide bulandıracak ama sürekli idrarıma bakıp yağları gördükçe seviniyorum. tartıda ki rakamı görmeme gerek kalmıyorsite sesizliğe gömülmüş bugün ençok ben konuşmuşum.arada baıyorum yazan yok.kilolarından bahseden yok sabah 76.2 ye düştüğümü gördüm.buayı 75 de bitirirsem çok mutlu olacağım.bu obür ay 70 lere yaklaşmak demek .neyse ben halımın kalan yerinden silmeye devam edyim
ben seni nasıl özlediiimmm. geçen hafta bildirim yapmayınca merak ettim. sonradan dank etti denetim olayı. güzel geçmesine sevindimhoşbulduk buğday tanesi..denetim çok ıyı geçtı canım..Teşekkur ederım sordugun için..dukanada tam gaz devam Allahın izni ile bıtecek bu kılo sorunu..lahana çorbasını lahana dıyetınde kı gıbı mı yapıyorsun buğdaytanesi..tarıfın nasıl ? memnun kaldın mı çorba olarak..
mayonez ve ketçap olunca direk eledim :/ sınırlı listesinde yoklar (ev yapımı mayonez hariç)hımmmm ben de çok severim, iskender ve hamburgrin tarifini bekliyorum. peki bu kısıra koyduğunuz nar ekşizsi uygun mu bize. bilemediğim için korkudan kullanamıyorum. ben de yarın yapmayı planlıyorum ona göre yapayım
kusura bakmayın sayfa atlayıp okumuşum görmedim tarifleri vemişsiniz zaten. not alayım
iyi geçtiğine sevindimdukana başlamadan lahana çorbası diyetiyle 4.5 kilo vermiştim.şimdide aynı tarifi yaptım.sebze günü yemeği olarak düşündüm.ama bir günlükten fazla oldu.sanırım 2 ps,2 sp yapacağım.dukan amca kitaptada bahsetmiş zaten bu çorbadan.mucize çorba diye
ama tadı cidden kötü
trambolin alan ve kullanan arkadaşlarım; memnun musunuz, önerir misiniz ben de alayım mı. fayda gördünüz mü...
benim belden altı üst tarafıma göre 1-2 beden büyük.. şimdilik sadece yürüyüş yapıyorum.. kitaptaki egzersizleri malsef hiç yapmadım.. trombolin mi alayım, ne yapayım bu basenleri eritmek için..
Bende seni çok özledım Çatlak kemıkcım..vallahı samımıyetımle söyluyorum kaç defa çatlak kemık nerelerde dıye bakındım bılıyor musun..ara vardıyam var sonra 2 gun tatıl var yazınca dedım tatıl gununde bol bol yazar..merhabalar ben geldimmm......
ben seni nasıl özlediiimmm. geçen hafta bildirim yapmayınca merak ettim. sonradan dank etti denetim olayı. güzel geçmesine sevindim
Bende seni çok özledım Çatlak kemıkcım..vallahı samımıyetımle söyluyorum kaç defa çatlak kemık nerelerde dıye bakındım bılıyor musun..ara vardıyam var sonra 2 gun tatıl var yazınca dedım tatıl gununde bol bol yazar..
yazdıklarını tebessumle okuyorum bılıyor musun..22 yaşında gencecık hayat dolu bır ınsansın..Rabbım çokda guzel yaratmış..İnşAllah dukan ıle gıdecek kılolarda o zaman ne 1,5 yıllık sessızlık kalacak nede takıntılar..yüzün çok guzeldı resmınden hatırladıgım yüregınde çok guzel kardeşim..öpuyorum çok
Ben cevap vereyim çünkü ben başta bu problemi çok yaşadım. Bu diyete bir arkadaşımla birlikte başladık o kilo verdi ben uzun süre veremedim. Atakta ben sadece 1 kg verdim ve moralim bozuk başladım zaten. Arkadaşım benden daha hızlı bir şekilde kilo vermeye devam etti ancak benden 1 hafta önce başlamıştı diyete ve ben biraz daha sabredeyim sonra birden veririm belki diye diye sabır gösterdim 25. günüm falandı herhalde eksileri görmeye başladım. 10 Ocaktan beri verdiğim 3.5-4 kg civarı ancak tabii başta çok yavaş gittiğim için motivasyon kaybı ve sıkıntı oldu bende. Bu yüzden hep diyetimi kaçamaklar yapa yapa getirdim bu zamana kadar. Yani kaçamak yapmasaydım eminim ki daha fazla kilo vermiş olacaktım ancak çok uzun süre kilo verememenin sıkıntısını yaşadığım için bunaldım ve kaçamaklar iyi geldi bana. Olup olacağı en fazla seyirin uzaması diye düşünüyorum. Ne kadar kaçamak yapmış olsamda moralimi bozmadan kaldığım yerden seyire devam ediyorum sonra.
Kesinlikle sabır göster belli bir yerden sonra bir anda oynamaları görmeye başlıyorsun tartıda.
dukana uyarsan kaçamak yapmazsan süreyı uzatmazsan bence bikiniler sana bakıyor olacak.çoook teşekkür ederim
15 günden faladır makyaj yapmıyorum. kaşlarımı almıyorum . yıllık bakıma aldım kendimiyarın kaşlarımı aldırcam. dökülen yerleri olduğu için uzatmıştım. perşembe gnü hem güzel kilo verip hemde bomba gibi gidicem işeee şimdiden bikinilere bakmaya başladım sanki çok girebilecekmişim gibi.
dukana uyarsan kaçamak yapmazsan süreyı uzatmazsan bence bikiniler sana bakıyor olacak..çok orantılı kılo verdım çatlakkemık ben aynısı sende de olur..Gecen gun esraydı sanırım göbegının kaldıgından bahsedıyordu o zaman kendı yaptıgım bıberıye yağını anlatayım dedım unuttum..göbegıme surup biberıye yagını streç ile sarıyorum..üzerınede batangemıden uyduruk termal kemer almıştım 10 tlye onu sarıyorum her gece eve gelınce..bölgesel zayıflamada çok işe yaradı..eger sende de bu sorun oluşursa mutlaka uygula birde trambolının var senın bence çok daha ıyı işe yarar hızlı sonuç alırsın kardeşim..vucut tıpımız benzedıgı için yazıyorum özellıkle..esrayada söylemeyı unutmuştum ıyı oldu aklıma geldıgı..
1 aya kalmadı farkettı göbegımde biberıye yagı..termal şortta işe yarar bence ama onunla terledıkten sonra mutlaka banyo yapılmalı ve guzelce keselenmelı..hızlanan kan akışı en son soguk su tutularak bellı sevıyeye ındırılmelı..hem ınsan daha diri ve toparlanmış oluyor..haksızlık etmım ben termal şortumdan da memnun kalmıştımkalça ve basenlerle başım dertte. o yüzden şimdilik göbüşü düşünmüyorumtermalşortlardan almak istedim. tavsiye eden pek olmadı. işe yarıyormuş ama deri hava almadığı için yara tarzı bişiler çıkıyomuş. biberiyeyi popoma uygulayamam büyük ihtimalle. vıcık vıcık rahat edemem. içim bi hoş oldu düşünce kaçamak yapmak aklımın ucundan bile geçmiyor
biberiyeyi kaç gün kullandığında işe yaradı? popo için uygulayamasamda üst bacaklarıma sararım
1 aya kalmadı farkettı göbegımde biberıye yagı..termal şortta işe yarar bence ama onunla terledıkten sonra mutlaka banyo yapılmalı ve guzelce keselenmelı..hızlanan kan akışı en son soguk su tutularak bellı sevıyeye ındırılmelı..hem ınsan daha diri ve toparlanmış oluyor..haksızlık etmım ben termal şortumdan da memnun kalmıştımha bıberıye uygulaması daha kolay en az şort kadar da etkılı..
Arkadaşlar lütfen yardımcı olurmusunuz.
Dün itibariyle hedefime 3 kilo varken (çok uzun sürdü artık10 ay) güçlendirmeye geçtim.
Dukan kitabımı seyir evresindeyken incelemesi için bir arkadaşa verdim 2 aydır hala getircek
O kadar inceledim netten ama endisem ve kararsızlıklarım var. Okuduğum halde kitapta bir çok yeri unuttum
1. Güçlendirmede protein perşembe hariç hergün sebze yenebiliyormu.
2.Yulaf kepeği yine 2 kaşık diye belirtiyor netten, peki tam tahıllı 2 dilim ekmekte aynı günmü tüketiliyor yoksa bir gün o bir gün diğerimi
3. Atak ve seyirdeki gibi izinli gıdalar yine sınırsızmı (özellikle sebzeleri soruyorum)
cevaplarınızı bekliyorum