Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

gece gece annemin bize yemek ısmarlayacağı tuttu:KK53: gittik onlar hapur humur yerken ben sadece köpüklü yayık ayranı ve çay içtim. ayranın yağ oranını bilmiyorum umarım çok değildir:KK17: çok zorladılar. ayran içmek zorunda kaldım:18::18:

bu arada biraz önce şort siparişimi verdim. şansıma hızlı kargoymuş. ayy yarın gelse keşkeee :KK52: acaba diyorum belediyenin spor salonuna gitmesem mi? ücretinden dolayı değilde. gitmekten sıkılabilirim. bide ben asosyal bi varlık olduğumdan alışma süreci. ayy hareketleri doğru yapayım rezil olmayayım düşünceleri felan. ters tepiyor sanki. hem şort ve zemmuf ablamın tavsiyesiyle belki gerek bile kalmayacak. zaten günde 15 dk sporumu yapıyorum. yakında arttırcam süreyi

biraz önce labnemi tamamladım. sabah için gazozlu kek yapacaktım ancak süt tozumun hepsini labneye harcadım :KK43:

ellerim alerji oldu çok acıyo:KK43: safranlı vazelin sürdüm umarım düzelir

$ööööööööö.jpg $yyyyyyyyyy.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Kitaptan alıntılayarak yazıyorum.

1 için: Şimdiye kadar seyir evresi süresince proteinlerle ve protein+sebzelerle dönüşümlü diyet uygulayarak beslendiniz, yani bu iki besin grubunu iyi tanıyorsunuz. Artık dönüşüm kuralına uymak zorunda değilsiniz, proteinler ve sebzeleri istediğiniz şekilde tüketebilirsiniz, hatta iki besin grubunu bir arada tüketebilirsiniz.
2 için: Güçlendirme evresi boyunca yulaf kepeği günde 2 çorba kaşığı dozunda alınmalıdır. Bu 2 kaşığın yanına 2 dilim ekmek ekleyebilirsiniz ve eğer yulaf kepeği galetası yemeyi alışkanlık edndiyseniz, ekmeğinizi akşam yemeğinde, peynirinizin yanında yemek üzere saklayabilirsiniz.
3 için: Güçlendirme evresi boyunca, aşağıdaki besinleri tüketmekte özgürsünüz. atak rejiminin proteinli besinleri, seyir döneminin sebzeleri, muz üzüm ve kiraz dışında her gün bir porsiyon meyve, günde 2 dilim tam tahıllı ekmek, 40 gr çok yağlı olmayan peynir, haftada 2 porsiyon nişastalı gıda, kuzu budu, 2 çorba kaşığı yulaf kepeği, 25 dk yürüyüş. Ve bütün bunları tamamlamak üzere haftada 2 kez ödül yemeği, haftada 1 gün mutlaka atak rejimindeki gibi saf protein diyeti.

yazdıklarım tamamen kitaptan alıntıdır, güvenebilirsiniz. başarılar sevgiler :KK54:
hashish bende sorulara cevap verdım ama sen gıbı kıtaptan net alıntı yapmadan :)) araştırmacı gazetecı dogru kaynak arkadaşım benım:KK16:..ıkı kere okudum yazdıgını aklımda kalsın dogrusu dıye..:KK52:

zemmuf sen harikasınnn öpücüklere boğasım geldi seniii:KK54::KK54::KK54::KK54::KK54::KK54::KK54:
harika olan sensın sen..termal şortunla trombolın üzerınde zıpla zıpla sonra bır duş bır lif olayı bırde soguk su tam çıkarken mis olur miss :KK53: ellerin içinde geçmiş olsun kardeşim..Rabım acil kamil şifa ihsan etsın..:KK16:

ya hu ne tarifler var sende!
inan şaşkınlıkla okuyorum.
ben çok üşeniyorum bu tür şeyler hazırlamaya.
canım çok tatlı çekiyor ama toz tatlandırıcı alamadığım için deneyemedim onları da.

keğepi genellikle kek şeklinde tüketiyorum(tuzlu) demiştim.
senin kısır tarifi aklımı çeldi.
belki denerim yarın sebze de varken.

ben de spora başladım.haftada 2 gün aerobik, step, aletler karışık.
çarşamba gidicem kısmetse 2. kez.
herşey güzel görünmek için:KK1:

senelerini mutfakta geçirirsen böyle oluyor.sevdiğim şeyleri dukan amcaya uydurmaya çalıştım.daha dondurma tarifim var malum yaz geliyor

kızlaaarrr :) internetim yoktu bakamadım kaç gündür :))) köydeyim ve light olmayan ama tamamen el yapımı yoğurt peynir süt yumurtayla beslendim. zeytini unutmuşum zeytin de yedim. tabi bu size örnek olmasın ama tatlıyı çok seven bi insan olduğum için ve burda süttozu tarzı şeyler olmadığı için günde 1lt ye yakın kola içtim. regl olmama rağmen 6 kilo vermişimm :) önceki sefer(geçen sene 1. dukanımda) o kadar yavaş vermiştim ki(1 ay yaptım 4kg)... ve anladım ki bu iş dinlenmeyle psikolojiyle çoook ilgili... tatilde olmam ve burası yani siz da bana o kadar büyük bi yoldaş oldu ki :) o yüzden moralleri yüksek tutalım arkadaşlarımmm nice 2 haftada 6+ kilolar diliyorum hepimize inşallaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhh :)....

ohhhhhh ne güzel ya köy temiz hava verirsin tabi.kıskandım

dukan diyeti atak 3, gün

sabah: 2 yumurta,lor peynir,çay

ara: neskafe

öğle : haşlanmış baharatlı tavuk,light yoğurt

ara: light sütaş meyveli yoğurt (serbest zannediyordum meğer seyirde serbestmiş.bi daha yemem seyire kadar)

akşam: 5 ızgara köfte,light yoğurt

2 lt su
1 kupa yeşil çay

meyveli yoğurdunu sen yapabilirsin.4 kaysıyı incecik kıyıp 1 bardak sütün içinde biraz şişir.sütle beraber ılıt.2 yemek kaşığı sütozu 1 yemek kaşığı tatlandırıcı ekle 2 küçük kaba ayır.maya olarak ister normal yoğurt istersen aktivya kullan.üzerini hafif sararak ılık biryerde 4-5 saat mayala kapagı açık şekilde 1 gece dinlendirip tükete bilirsin.aktivyalar çok pahalı.1 tane sade aktivya alıp mayasını sen devam ettirebilirsin.içine kaysı koy kabızlıkta kaysı tüketebiliyorsun.bu ölçüyü 2 gün tüketebilirsin.

kızlar dukan diyetine 2 ay önce başladım 64 kilodan 57 kiloya indim, bir haftadır güçlendirme yapıyorum. Bende yeni yeni halsizlik ve ara ara baş dönmessi olmaya başladı ne yapmalıyım, neden oldu acaba?

vitamin eksikliğin kendini iyice göstermiş.vitamin kullanmalısın.1-2 kullanımda enerjin yerine gelir baş dönmelerin kesilir.

mrb arkdşlar zaman zaman diyetler deneyen kah kilolar veren kah alan bir tombişim:))) ama sanırım dukan diyeti bana uygun çünkü en çok yağ karın bölgemde buda demektirki çok karbonhidrat tüketiyorum :) doğrudurrr.dukan diyetinide sık duymaya başladım ilk fırsatta kitabını almayı planlıyorum ama hemen başlamak istiyorum 2 gün detox yapıp başlamayı plnlıyorum bu arada da netten araştırayım nedir ne değildir.....bilenler bilmeyen bana acukkk anlatın nolurr desteğinize ihtiyacım var ben 110 kğ ne yapsam yoğurt süt vs.. yokmu bu diyette varsa ne zaman??????? sorular sorularr offff:KK53::KK53::KK53::26:

detoks iyi ama dukanın başlangıcı zaten seni zorlayacak onun için bence dukanla direk başla diyet yoğurt ,süt ve peynir tükete bilirsin yağ oranı yanılmıyorsam yüzde 2 yi geçmicek yani herdiyet ürünü dukana uygun deyil.atakta hiç sebze ve meyve yok.engüzeli kitabı okuman sana ne yapman gerektiğini iyice anlatıyor.internette testi var oda kaçgün atak kaçgün seyir yapman gerekktiğini söylüyor.atakta 1,5 yemek kaşığı yulaf kepeği tüketeceksin.seyirde 2 kaşık.hadi kolay gelsin

Dr.Dukan'ın ellerinden öpesim, yanaklarını mıncırasım geliyor. 2 haftada 5 kilo verdirdi. daha da gidecek kilolar var tabi ama diyet harika gidiyor. hem bu kadar yiyip hem de kilo verebileceğim hiç gelmemişti aklıma. Allah razı olsun mu desem, tuttuğu altın olsun mu desem şaşırdım.

aynen katılıyorum

Mesajımı yineliyorum arkadaşlar lütfen ekmek sorunuma bir çözüm:KK31:

güçlendirmede kepeği artık ilaç niyetine tüketeceksin.sınırlı serbestlerle elbette beraber tüketebilirsin.

ayni durumdayiz sayilir.bugun tam 2 hafta oldu ve sadece 1.5 kilo verdim orda duruyorum:KK9::KK9::KK9:
ayda 3 hedeflemistim kaldi 2 hafta.
atakla beraber 1.5 verdiysem seyir 2 haftada 1.5 u zor veririm :KK53::KK53::KK53: neyse sabirrrrr

verirsin vücut dirensede bir tartıya çıkmşsın bir bakmışsı 2 kilo birden gitmiş dukan böyle şaşırta biliyor.bu yüzden kilo vermiyorum sanıyorsun ama vücut yagı çözmüş kanda atmaya hazırlıyor.bu atım evresi gerçekleştimi mucize gibi hemen kilon düşüyor.

gece gece annemin bize yemek ısmarlayacağı tuttu:KK53: gittik onlar hapur humur yerken ben sadece köpüklü yayık ayranı ve çay içtim. ayranın yağ oranını bilmiyorum umarım çok değildir:KK17: çok zorladılar. ayran içmek zorunda kaldım:18::18:

bu arada biraz önce şort siparişimi verdim. şansıma hızlı kargoymuş. ayy yarın gelse keşkeee :KK52: acaba diyorum belediyenin spor salonuna gitmesem mi? ücretinden dolayı değilde. gitmekten sıkılabilirim. bide ben asosyal bi varlık olduğumdan alışma süreci. ayy hareketleri doğru yapayım rezil olmayayım düşünceleri felan. ters tepiyor sanki. hem şort ve zemmuf ablamın tavsiyesiyle belki gerek bile kalmayacak. zaten günde 15 dk sporumu yapıyorum. yakında arttırcam süreyi

ücretsiz yararlanabileceğin yer varken neden birdünya para vereceksin.ben spor salonlarınada gittim.doğru dürüst ilgilenmiyorlar bide zamanı ço az tutuyorlar sınırsız üyelik içinde birservet istiyorlar.işi soyguna çevirmişler.birde hiçbirşey vermiyorlar.bende gençlik sporunkine başladım haftada 4 gün.2 plates 2 airobik.geçensenede gitmiştim.gayette memnun kaldım.hatta şuan gitmek için hazırlandım bile.hareket yapta ister ters ister düz olsun

halley hoşgeldın aramıza..halley kuyruklu yıldızımı yoksa o enfes halley çıkolatası mısın ? bayılırdım kendılerıne bır zamanlar..:KK52:

halleycım ınan soruna tek net cevap şu : kıtabı okumadan asla başlama..kıtap motıvasyonunuda artıracagı için kulakdan dolma bılgılerle yapacagından çok daha hızlı kılo vereceksın..detoks yapman iyı olmuş ön hazırlık olur dukana..Allah yardımcın olsun arkadaşım..bızler burdayız ama en önemlısı kitabın kendısı..:KK16:

kuyruklu yıldız tatlım çikolata olanına bende bayılırım doğrusu.iyi dileklerin için tşk ederim arkadaşım allah yardımcım olsun inş bu gün detox başladım yapabilirsem 3 zorlanırsam 2 gün yapmayı düşünüyorum..

donbul

detoks iyi ama dukanın başlangıcı zaten seni zorlayacak onun için bence dukanla direk başla diyet yoğurt ,süt ve peynir tükete bilirsin yağ oranı yanılmıyorsam yüzde 2 yi geçmicek yani herdiyet ürünü dukana uygun deyil.atakta hiç sebze ve meyve yok.engüzeli kitabı okuman sana ne yapman gerektiğini iyice anlatıyor.internette testi var oda kaçgün atak kaçgün seyir yapman gerekktiğini söylüyor.atakta 1,5 yemek kaşığı yulaf kepeği tüketeceksin.seyirde 2 kaşık.hadi kolay gelsin

sağol tatlım umarım kolay gelir detox yapmayı toksinlerden kurtulmak için yapıyorum çünkü bu ay inanılmaz kola ve şeker tükettim kanımı temizlemek istedim....kitap temin edicem en kısa zamanda ama bekliyemedm hemen başlamak istedim...:)testide yapmak istedim yabancı dil yazıyordu anlamadm acaba yanlış yerimi açtım????:KK37:

Son düzenleme:
20cim benım ya..motivasyonum çok yuksek hakıkaten çunku kılo alsamda verme yöntemını bılıyoruz artık..esra adına çok sevınıyorum gerçekten Rabbım bizlerede nasıp etsın güçlendırmeyı..kaçamak yaptıkça uzuyor süre ama bu hiç kılo verememek kadar kötu degıl..yoğurda kattıgın baharatları eger tüketebılıyorsan zencefil ve tarcın olarakta artır derım..yarım çay kaşıgı bıle olsa 3nü aynı anda koymanı tavsıye ederım..insanın vucudu resmen ısınıyor ellam :KK52:yeşil çaya gelınce o kadar ot çöp denedım bu kadar faydalısını görmedım..hedefıne ne kadar kaldı 20cim..ne zaman güçlendırmeye gecerım dıyorsun..hiç takvım belırledın mı kendıne..sevgiler canım..:KK16:

canım benim hedefim 68 kilo
şu an çizelgemdeki kilodayım. yani yaklaşık 10 kilo daha vermem gerekiyor. ama malesef çok yavaş kilo veriyorum.mayıs sonu güçlendirmeye geçerim ( geçmeliyim) diyorum. dukan amcama göre mart başında hedefime ulaşmış olmalıydım. yapamadım( hata bende yani:KK43:)
bir de ben diyete başladığımdan beri spor yapmadım. kilo vermemin duracağı günlere sakladım sporu. ve işte o günler geldi. artık yürüyüşe başlayacağım. hem havalar da artık güzel oldu...
şu an 42 beden giyiyorum. kendime yeni bir elbise aldım 40 beden. baharlık tiril tiril bir elbise.onu astım dolabıma hedef içine girebilmek :KK52: eşim çok kızıyo.. giyemeyeceğin elbiseyi niye alıyorsun diyo :44: ama beni motive ediyor işte :KK9:

Eki Görüntüle 647925 Eki Görüntüle 647926

canım geçmiş olsun. ellerin kötü olmuş ya... ama bu arada parmaklar da kalem gibi maşallah:KK53:

harikasın canım, hemen motive olmuşsun. ben de zerdeçal aldım. yoğurda karıştırıp yiyorum. bir de sulu yeşil çayı içiyorum. hakikaten çok faydalı oldu. evelallah üstesinden geliriz. biz kaç kilolar verdik gülüm.
sincerelyesranın çok az kaldı güçlendirmeye geçmesine. sanırım 4 kilo falan..darısı bize...

Yirmi kaç kg verdin. Sen de benim gibi kaçamak yapmıştın. Ben azimle devam ediyorum ancak seni de merak ediyorum. Benim de 4-5 kg var güçlendirmeye geçmek için de burdan sonrası çok da hızlı ilerlemiyor. Sanırım bu kaçamaklar beni çok yavaşlattı...

kuyruklu yıldız tatlım çikolata olanına bende bayılırım doğrusu.iyi dileklerin için tşk ederim arkadaşım allah yardımcım olsun inş bu gün detox başladım yapabilirsem 3 zorlanırsam 2 gün yapmayı düşünüyorum..

donbul

sağol tatlım umarım kolay gelir detox yapmayı toksinlerden kurtulmak için yapıyorum çünkü bu ay inanılmaz kola ve şeker tükettim kanımı temizlemek istedim....kitap temin edicem en kısa zamanda ama bekliyemedm hemen başlamak istedim...:)testide yapmak istedim yabancı dil yazıyordu anlamadm acaba yanlış yerimi açtım????:KK37:

doğru yeri açmışsın ingilizce bilgisayarın türkçeye çeviriyorsa çevir.sorularda kaçkez diyet yaptığın enşişman kilon enzayıf kilon kilo ailende gen eytikmi bilek ölçün.bunlar var.basitbir bilgisayar çevrisiyle anlarsın.

günaydın herkese :KK3:

hashish bende sorulara cevap verdım ama sen gıbı kıtaptan net alıntı yapmadan :)) araştırmacı gazetecı dogru kaynak arkadaşım benım:KK16:..ıkı kere okudum yazdıgını aklımda kalsın dogrusu dıye..:KK52:

görmez olur muyuuuum gördüm cevapları, bi arkadaş da link atmış hatta :) baktım uykum yok baktım kitap banaa ben kitaba bakıyorum dedim bi hayır işliym gece gece :) o niyetle aradım buldum, altlarını çizmişim her birinin zaten zor da olmadı :) maksat işe yarasın :KK54:

Eki Görüntüle 647925 Eki Görüntüle 647926

geçmiş olsun canıııım hiç anlamam böyle alerjik şeylerden ama belki bişi tavsiye edebilecek bi kaç arkadaş çıkar. acısı devam ederse doktora git ama bence daha çok canın yanmasın :KK48:

görmez olur muyuuuum gördüm cevapları, bi arkadaş da link atmış hatta :) baktım uykum yok baktım kitap banaa ben kitaba bakıyorum dedim bi hayır işliym gece gece :) o niyetle aradım buldum, altlarını çizmişim her birinin zaten zor da olmadı :) maksat işe yarasın :KK54:
dikkatli okuyucu hashish:)) gece gece iyi kafan calismis, ben bi zaatten sonra zom oluyorum:)) hic bi ise yaramiyorum, en iyisi yatip uyumak:)

bengeldim.sporumu yaptım.A101 den minacık bir teflon tava aldım 3 liraya.yumurta tavası diyor.hamburger ekmeği bile içine zor sığar.dukan krebimi süttozu ve yaşmaya ekliyerek kahve ocağında bu tavada pişireceğim.yavaş yavaş altı kısık olarak üstünüde kapatacağım.sonra alt üst edip öbür tarafınıda pişireceğim.çoook kalın bir kreb olur.2 ye ayırıp tost yada sandoviç yapabilirim.tatlı krepte yapabilirsiniz.yabancıların yaptığı gibi krep hamuruna tatlandırıcı ekleyip biraz kalın pişir bir kenarda azbirsüt süttozu ve kakaodan bir çukulata hazırlayıp üzerine döküp yiye bilirsiniz.

DONDURMA

2 bardak süt
3 yumurta
1 şişe vanilya esansı
1 paket ligt kremşanti( 2 pakette olabilr sütün kabarmasına bağlı)
2 kaşık süttozu

yumurtanın sarısını ve akını ayır akını iyice mikserle köpürt.bembeyaz ve sert yapıya gelince dolaba oy.yumurtanın sarısı ve sütü iyice çırpıp ocakta pişirmeye al sakın kaynatma elini yakacak sıcaklığa geldimi ocaktan al karıştırarak soğut.ılıyınca biraz buzluğa koyup iyice soğumasını sağla soğuyunca kıremşanti süttozu ve vanilyayı ekleyip karıştır.tadı az gelirse azıcık tatlandırıcı ekliye bilirsin.kabartığın süte yumurtanın akını yavaşça ekleyip bir tahta kaşıkla birbirine karıştır .bu dondurmamızın alt tabanı oluyor.buna gıda boyası ve istediğiniz esansı katarak farklı dondurma elde edebilirsiniz.mesela kaao koyabilir.çilek esansı çukulata esansı ekleyebilirsiniz.karışımı çok nazikçe karıştırıp bir kaba yayıp buzluğa at.şu paket dondurmaların aynısı oluyor.ben dondurmanın aynısını ligt olmayan ürünlerle yapıyordum.şimdi tatlandırıcı ve ligt ürünler kullanıyorum.ligt dondurma burada bulamadığımdan dondurmamı kendim yapıyorum.krem şantide şeker yerine tatlandırıcı var.ligt pudingin vanilyalısını beğendim.krem şanti istediğiniz gibi kabartmazsa kutudaki ikinciyide kullanabilirsiniz.dondurmanın miktarını artırmış olabilirsiniz.şu süttozuyla yapılan kepeksiz ekmeğe tatlandırıcı koyup yaparsanız bezeye benzer birşey elde edersiniz.onunda içine esans koyup dondurmayı onun üzerinde servis edebilirsiniz.yalnızca hamuru müflin deyil daha geniş bir kalıpta pişirirseniz dondurmayı daha rahat üzerine koyabilirsiniz.diyette olmamız gözzevkimiz olmayacak anlamına gelmez.böyle şeyler zor zamanlarda kendinize ödül olarak yapın

BUZLU ÇUBUKLAR

limon araoması
llimon rengi gıda boyası
tatlandırıcı.
su

dilediğiniz miktarda suyla limon aroması tatlandırıcı ve gıda boyasıyla çakma bir limonata hazırlayın.bunu şu aktivya kalıplarına koyup içine çay kaşığı koyup buzlukta dondurun.yazın içiniz yandığında bu donmuş buzlu çubuklar içinizi feraklatır.bu karışımı başka esans ve gıda boyalarıyla çeşitlendire bilirsiniz.herkes meyve yerken sizde bu çakma meyveli buzlarınızı yersiniz.kenarda birkaç esans ve gıda boyası olması yeter.yaz geldimi meyve ve dondurmalardan uzak durmak için bu iyi oluyor.hemde dilediğiniz kadar tüketebiliyorsunuz 2 subardağı hazırlasanız kaçtane kübü doldura bilirsiniz.geçensene kızlarıma çocuk dukanı uygulamıştım kızlarım yaklaşık 4 kilo verdi hemde 15 günde çok katı olmadan uygulatım.koruma evresi gibi yaptırdım.o zaman onlara yapmıştım.tabi bende onlarınkine yancı oldum.işte böylr şeyleri onlar için yapmıştım.tabi çocuk oldukları için tatlandırıcıyı onlara sınırlı kullandırdım.ağız oyalamaya iyi oldu.deneyin hoşunuza gişder

Son düzenleme:
bu sabah tariflerden kilom hakkında yazamadım dün 76.2 bugün 76.3 oldum ama dün sebze günümdü ve tuzlu dana janbonlu tost yedim büyük bir olasılıkla bünye su tutu.perşembeye kadar 500 gr olur inşallah dediğim gibi ben haftada yarım kiloya razıyım.yeterki gitsin.dayanamadığım noktalar oldu onlardada verdiğim tariflerdekilerden yapıp yedim.bu dayanmamı kolaylaştırdı.dayanma noktam artımı yine sade yemeye başlıyorum.dün ilkez dana yürek pişirdim.kurbanlarda karışık yapardım.ama sade olara ilkez yaptım.ete göre dha ser oluyor.ama yağ oranı düşük hemde lezzeti iyi.fiyatıda uygun kilosu 10 lira yarım kilo epey bir miktar sırf kas olduğu içinde su salıp miktarı çok düşmüyor.değişik şeyler denemek isteyenlere tavsiye olunur.tavuk köftesi yapmayı deniyeceğim duan usulü.tuturursam size tarifini veririm.kıyma köfte yapmıştım.herhalde buda tutar .adana da yapacağım adanada zaten ekmek yok tutar ama adananın çöpşişinde elimde kalmadı.onun yayvan şişinin tahtasını bulmuştum şimdi yok bulamıyorumçadanayı tavuk kıyması ilede yapmıştım.neyse demir şişe dizer tost makinasında pişiririm mayalı dukan krebine azbir sumaklı soğan salatasıyla dürüm yapabilirm.bugünlerde yemek konusunda iyice abartım.bukadar tarifi verdim yaptıklarımıda buzluğa koydum inanın ama hiçbirşey yiyesim yok.yaparken doydum.şuan vitaminde kullanıyorum.normalde vitamin iştahımı açardı ama A101 den aldığım multivitamin hem iyi geldi hemde iştahımı açmadı.fiyatıda uygun 15 lira civarında normalbir vitamin şimdi 40 dan aşağı deyildir.hemde onlar çok iştah sçıyor.günde sabahları birtane aldım işe yarıyor.kendimi çok enerjili hissediyorum.tavsiye ederim

günaydın dukancanlar........

bugün itibariyle güçlendirmeye geçmeme 3.5 kilo kaldı:KK52:

buğdaytanesi kereviz koydun mu içine..kerevizin sapını ekleyınce o agır lahana kokusu kayboluyor bıraz..bol acı az lımon :)) gideri olur sanki..:KK52: ama donbulunda dediği gıbı tam bir toksik atıcı..suyunu yapsan belkı dukana uygun olmayabilir hücreler arası sıvısı ve boşlugu fazla lahananın..insanı kılo almış gıbı hıssettırebılıyor suyu ama çorbası sıcaklık gördugu için daha uygun..:KK56:

kereviz koymadım ben.pazar 59a çıkmıştım.ve dünkü lahana çorbası günü sonrası -500 gördüm bu sabah:KK52:

merhabalar ben geldimmm......:KK8:

lahana çorbası tarifini alabilir miyim? çarşamba günü denemeyi düşünüyorum. dukan bana bişiler katmaya başladı. şekeri aramıyorum. tuzu hatırlamıyorum. direk sebzelerin tadını almak daha güzel geliyor bana. 5 sene önce şekersiz çay içmeye başlamışkende aynı şey olmuştu.

yapmak istediğin kadar lahana yaprağı-göz kararı koydum ben-,3-4 adet soğan,yarım demet maydanoz,1 domates.tencerede haşlayıp blendırdan geçirdim.baharat ve limonla yedim.ama bence acele etme,çünkü tadı biraz kötü.sonlara doğru yadakilo vermen yavaşlayınca yapman tavsiyedir:nazar:

bu arada geçmiş olsun,,

çoook teşekkür ederim :KK54:
15 günden faladır makyaj yapmıyorum. kaşlarımı almıyorum . yıllık bakıma aldım kendimi:KK53: yarın kaşlarımı aldırcam. dökülen yerleri olduğu için uzatmıştım. perşembe gnü hem güzel kilo verip hemde bomba gibi gidicem işeee:KK52: şimdiden bikinilere bakmaya başladım:KK17: sanki çok girebilecekmişim gibi.

bikinini giyip sahillerde çıtır bir güzel olarak salınırsın bu yaz:nazar:

dukana uyarsan kaçamak yapmazsan süreyı uzatmazsan bence bikiniler sana bakıyor olacak.:KK52:.çok orantılı kılo verdım çatlakkemık ben aynısı sende de olur..Gecen gun esraydı sanırım göbegının kaldıgından bahsedıyordu o zaman kendı yaptıgım bıberıye yağını anlatayım dedım unuttum..göbegıme surup biberıye yagını streç ile sarıyorum..üzerınede batangemıden uyduruk termal kemer almıştım 10 tlye onu sarıyorum her gece eve gelınce..bölgesel zayıflamada çok işe yaradı..eger sende de bu sorun oluşursa mutlaka uygula birde trambolının var senın bence çok daha ıyı işe yarar hızlı sonuç alırsın kardeşim..vucut tıpımız benzedıgı için yazıyorum özellıkle..esrayada söylemeyı unutmuştum ıyı oldu aklıma geldıgı..:KK49:

bak yeni bir bilgi daha:)bana yine aktar yolları gözüktü:)) bu sabah yoğurtlu toz karışımı yedim bu arada:)))

kızlar ben geldim :) nasılsınız bakalım?

çatlak kemik geçmiş olsun canım :KK43: umarım bir an önce geçer. yumurtadan olabilir mi ki acaba?? yada yedklerin de varsa eğer birşey oda olabilir. dikkat et bi yediğine içtiğine hangisinden sonra oldu gözden geçir kendini :KK43::KK14: bu arada yakınlarda kipaya uğrayacağım sanırım senin çalıştığın güne denk getirir görürüm seni :):KK16::KK16:

bengeldim.sporumu yaptım.A101 den minacık bir teflon tava aldım 3 liraya.yumurta tavası diyor.hamburger ekmeği bile içine zor sığar.dukan krebimi süttozu ve yaşmaya ekliyerek kahve ocağında bu tavada pişireceğim.yavaş yavaş altı kısık olarak üstünüde kapatacağım.sonra alt üst edip öbür tarafınıda pişireceğim.çoook kalın bir kreb olur.2 ye ayırıp tost yada sandoviç yapabilirim.tatlı krepte yapabilirsiniz.yabancıların yaptığı gibi krep hamuruna tatlandırıcı ekleyip biraz kalın pişir bir kenarda azbirsüt süttozu ve kakaodan bir çukulata hazırlayıp üzerine döküp yiye bilirsiniz.

DONDURMA

2 bardak süt
3 yumurta
1 şişe vanilya esansı
1 paket ligt kremşanti( 2 pakette olabilr sütün kabarmasına bağlı)
2 kaşık süttozu

yumurtanın sarısını ve akını ayır akını iyice mikserle köpürt.bembeyaz ve sert yapıya gelince dolaba oy.yumurtanın sarısı ve sütü iyice çırpıp ocakta pişirmeye al sakın kaynatma elini yakacak sıcaklığa geldimi ocaktan al karıştırarak soğut.ılıyınca biraz buzluğa koyup iyice soğumasını sağla soğuyunca kıremşanti süttozu ve vanilyayı ekleyip karıştır.tadı az gelirse azıcık tatlandırıcı ekliye bilirsin.kabartığın süte yumurtanın akını yavaşça ekleyip bir tahta kaşıkla birbirine karıştır .bu dondurmamızın alt tabanı oluyor.buna gıda boyası ve istediğiniz esansı katarak farklı dondurma elde edebilirsiniz.mesela kaao koyabilir.çilek esansı çukulata esansı ekleyebilirsiniz.karışımı çok nazikçe karıştırıp bir kaba yayıp buzluğa at.şu paket dondurmaların aynısı oluyor.ben dondurmanın aynısını ligt olmayan ürünlerle yapıyordum.şimdi tatlandırıcı ve ligt ürünler kullanıyorum.ligt dondurma burada bulamadığımdan dondurmamı kendim yapıyorum.krem şantide şeker yerine tatlandırıcı var.ligt pudingin vanilyalısını beğendim.krem şanti istediğiniz gibi kabartmazsa kutudaki ikinciyide kullanabilirsiniz.dondurmanın miktarını artırmış olabilirsiniz.şu süttozuyla yapılan kepeksiz ekmeğe tatlandırıcı koyup yaparsanız bezeye benzer birşey elde edersiniz.onunda içine esans koyup dondurmayı onun üzerinde servis edebilirsiniz.yalnızca hamuru müflin deyil daha geniş bir kalıpta pişirirseniz dondurmayı daha rahat üzerine koyabilirsiniz.diyette olmamız gözzevkimiz olmayacak anlamına gelmez.böyle şeyler zor zamanlarda kendinize ödül olarak yapın

BUZLU ÇUBUKLAR

limon araoması
llimon rengi gıda boyası
tatlandırıcı.
su

dilediğiniz miktarda suyla limon aroması tatlandırıcı ve gıda boyasıyla çakma bir limonata hazırlayın.bunu şu aktivya kalıplarına koyup içine çay kaşığı koyup buzlukta dondurun.yazın içiniz yandığında bu donmuş buzlu çubuklar içinizi feraklatır.bu karışımı başka esans ve gıda boyalarıyla çeşitlendire bilirsiniz.herkes meyve yerken sizde bu çakma meyveli buzlarınızı yersiniz.kenarda birkaç esans ve gıda boyası olması yeter.yaz geldimi meyve ve dondurmalardan uzak durmak için bu iyi oluyor.hemde dilediğiniz kadar tüketebiliyorsunuz 2 subardağı hazırlasanız kaçtane kübü doldura bilirsiniz.geçensene kızlarıma çocuk dukanı uygulamıştım kızlarım yaklaşık 4 kilo verdi hemde 15 günde çok katı olmadan uygulatım.koruma evresi gibi yaptırdım.o zaman onlara yapmıştım.tabi bende onlarınkine yancı oldum.işte böylr şeyleri onlar için yapmıştım.tabi çocuk oldukları için tatlandırıcıyı onlara sınırlı kullandırdım.ağız oyalamaya iyi oldu.deneyin hoşunuza gişder

Süpersiniz valla. Ne güzel her gün düzenli spor yapabiliyorsunuz. Ben bi türlü şu bisikletimi, bornozlardan kurtarıp kendi işlevinde kullanamıyorum :KK52: Hergün bi yarım saat yapsam süper olacak, bacaklarımın üst kısmı portakal kabukları içinde yüzüyor :KK50:

Ben de dukanelladan dondurma yapıyom. 5 y.k. süt tozu, 3 y.k. tatlandırıcı, 1,5 y.k. kakao ve 1 ç.b. sütü karıştırıp, activianın minik yoğurt kaplarına döküyorum. 3 tane yarı dolu kap oluyor. Sonra da buzluğa atıp, canım tatlı istediğinde 3-5 çay k. yiyorum. Sıvı halini 1 dikişte yutabilirim nitekim :KK52::KK52: Ama katı olunca daha az yemiş oluyorum.

Bu arada 8 Mart'ta sigarayı bırakıyorum. Asıl ondan sonra nasıl olacak bakalım. Çünkü çay-sigara beni çok güzel frenliyordu. Bıraktıktan sonra sürekli bişeyler atıştırma krizlerim başlayacak. Daha önce de çok kereler bıraktım ve geri başladım, keşke bu kadar zararlı bi zıkkım olmasaydı, çok seviyorum çok. Ama muhakkak bırakmalıyım. Bebek istiyoruz çünkü. Yaklaşık 9 aydır evliyim ama maalesef hamile kalamadım. Fsh'ım biraz yüksek çıktı, 9,5 civarında. Hergün 2 kupa hayıt tohumu içiyorum. Ve 1 aydır da progestan kullanıyorum. Bu ay 2. ayım olacak. İnsanlar biraz laf ediyor, ama ben gayet sağlıklı beslendiğimi düşünüyorum. Her gün 1 tane One-Day Woman ve yarım tablet folik asit içiyorum. Dua edin kızlar, eşim de ben de çok istiyoruz.

Perşembe de yaklaşıyor ufaktan, hepimize bol eksili günler olsun. Öpüldünüz :KK54:

X