ellerim alerji oldu çok acıyosafranlı vazelin sürdüm umarım düzelir
Eki Görüntüle 647925 Eki Görüntüle 647926
hashish bende sorulara cevap verdım ama sen gıbı kıtaptan net alıntı yapmadan :)) araştırmacı gazetecı dogru kaynak arkadaşım benımKitaptan alıntılayarak yazıyorum.
1 için: Şimdiye kadar seyir evresi süresince proteinlerle ve protein+sebzelerle dönüşümlü diyet uygulayarak beslendiniz, yani bu iki besin grubunu iyi tanıyorsunuz. Artık dönüşüm kuralına uymak zorunda değilsiniz, proteinler ve sebzeleri istediğiniz şekilde tüketebilirsiniz, hatta iki besin grubunu bir arada tüketebilirsiniz.
2 için: Güçlendirme evresi boyunca yulaf kepeği günde 2 çorba kaşığı dozunda alınmalıdır. Bu 2 kaşığın yanına 2 dilim ekmek ekleyebilirsiniz ve eğer yulaf kepeği galetası yemeyi alışkanlık edndiyseniz, ekmeğinizi akşam yemeğinde, peynirinizin yanında yemek üzere saklayabilirsiniz.
3 için: Güçlendirme evresi boyunca, aşağıdaki besinleri tüketmekte özgürsünüz. atak rejiminin proteinli besinleri, seyir döneminin sebzeleri, muz üzüm ve kiraz dışında her gün bir porsiyon meyve, günde 2 dilim tam tahıllı ekmek, 40 gr çok yağlı olmayan peynir, haftada 2 porsiyon nişastalı gıda, kuzu budu, 2 çorba kaşığı yulaf kepeği, 25 dk yürüyüş. Ve bütün bunları tamamlamak üzere haftada 2 kez ödül yemeği, haftada 1 gün mutlaka atak rejimindeki gibi saf protein diyeti.
yazdıklarım tamamen kitaptan alıntıdır, güvenebilirsiniz. başarılar sevgiler
harika olan sensın sen..termal şortunla trombolın üzerınde zıpla zıpla sonra bır duş bır lif olayı bırde soguk su tam çıkarken mis olur misszemmuf sen harikasınnn öpücüklere boğasım geldi seniii
ya hu ne tarifler var sende!
inan şaşkınlıkla okuyorum.
ben çok üşeniyorum bu tür şeyler hazırlamaya.
canım çok tatlı çekiyor ama toz tatlandırıcı alamadığım için deneyemedim onları da.
keğepi genellikle kek şeklinde tüketiyorum(tuzlu) demiştim.
senin kısır tarifi aklımı çeldi.
belki denerim yarın sebze de varken.
ben de spora başladım.haftada 2 gün aerobik, step, aletler karışık.
çarşamba gidicem kısmetse 2. kez.
herşey güzel görünmek için
kızlaaarrr :) internetim yoktu bakamadım kaç gündür :))) köydeyim ve light olmayan ama tamamen el yapımı yoğurt peynir süt yumurtayla beslendim. zeytini unutmuşum zeytin de yedim. tabi bu size örnek olmasın ama tatlıyı çok seven bi insan olduğum için ve burda süttozu tarzı şeyler olmadığı için günde 1lt ye yakın kola içtim. regl olmama rağmen 6 kilo vermişimm :) önceki sefer(geçen sene 1. dukanımda) o kadar yavaş vermiştim ki(1 ay yaptım 4kg)... ve anladım ki bu iş dinlenmeyle psikolojiyle çoook ilgili... tatilde olmam ve burası yani siz da bana o kadar büyük bi yoldaş oldu ki :) o yüzden moralleri yüksek tutalım arkadaşlarımmm nice 2 haftada 6+ kilolar diliyorum hepimize inşallaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhh :)....
dukan diyeti atak 3, gün
sabah: 2 yumurta,lor peynir,çay
ara: neskafe
öğle : haşlanmış baharatlı tavuk,light yoğurt
ara: light sütaş meyveli yoğurt (serbest zannediyordum meğer seyirde serbestmiş.bi daha yemem seyire kadar)
akşam: 5 ızgara köfte,light yoğurt
2 lt su
1 kupa yeşil çay
kızlar dukan diyetine 2 ay önce başladım 64 kilodan 57 kiloya indim, bir haftadır güçlendirme yapıyorum. Bende yeni yeni halsizlik ve ara ara baş dönmessi olmaya başladı ne yapmalıyım, neden oldu acaba?
mrb arkdşlar zaman zaman diyetler deneyen kah kilolar veren kah alan bir tombişim:))) ama sanırım dukan diyeti bana uygun çünkü en çok yağ karın bölgemde buda demektirki çok karbonhidrat tüketiyorum :) doğrudurrr.dukan diyetinide sık duymaya başladım ilk fırsatta kitabını almayı planlıyorum ama hemen başlamak istiyorum 2 gün detox yapıp başlamayı plnlıyorum bu arada da netten araştırayım nedir ne değildir.....bilenler bilmeyen bana acukkk anlatın nolurr desteğinize ihtiyacım var ben 110 kğ ne yapsam yoğurt süt vs.. yokmu bu diyette varsa ne zaman??????? sorular sorularr offff:26:
Dr.Dukan'ın ellerinden öpesim, yanaklarını mıncırasım geliyor. 2 haftada 5 kilo verdirdi. daha da gidecek kilolar var tabi ama diyet harika gidiyor. hem bu kadar yiyip hem de kilo verebileceğim hiç gelmemişti aklıma. Allah razı olsun mu desem, tuttuğu altın olsun mu desem şaşırdım.
Mesajımı yineliyorum arkadaşlar lütfen ekmek sorunuma bir çözüm
ayni durumdayiz sayilir.bugun tam 2 hafta oldu ve sadece 1.5 kilo verdim orda duruyorum
ayda 3 hedeflemistim kaldi 2 hafta.
atakla beraber 1.5 verdiysem seyir 2 haftada 1.5 u zor veririmneyse sabirrrrr
gece gece annemin bize yemek ısmarlayacağı tuttugittik onlar hapur humur yerken ben sadece köpüklü yayık ayranı ve çay içtim. ayranın yağ oranını bilmiyorum umarım çok değildir çok zorladılar. ayran içmek zorunda kaldım:18::18:
bu arada biraz önce şort siparişimi verdim. şansıma hızlı kargoymuş. ayy yarın gelse keşkeeeacaba diyorum belediyenin spor salonuna gitmesem mi? ücretinden dolayı değilde. gitmekten sıkılabilirim. bide ben asosyal bi varlık olduğumdan alışma süreci. ayy hareketleri doğru yapayım rezil olmayayım düşünceleri felan. ters tepiyor sanki. hem şort ve zemmuf ablamın tavsiyesiyle belki gerek bile kalmayacak. zaten günde 15 dk sporumu yapıyorum. yakında arttırcam süreyi
halley hoşgeldın aramıza..halley kuyruklu yıldızımı yoksa o enfes halley çıkolatası mısın ? bayılırdım kendılerıne bır zamanlar..
halleycım ınan soruna tek net cevap şu : kıtabı okumadan asla başlama..kıtap motıvasyonunuda artıracagı için kulakdan dolma bılgılerle yapacagından çok daha hızlı kılo vereceksın..detoks yapman iyı olmuş ön hazırlık olur dukana..Allah yardımcın olsun arkadaşım..bızler burdayız ama en önemlısı kitabın kendısı..
20cim benım ya..motivasyonum çok yuksek hakıkaten çunku kılo alsamda verme yöntemını bılıyoruz artık..esra adına çok sevınıyorum gerçekten Rabbım bizlerede nasıp etsın güçlendırmeyı..kaçamak yaptıkça uzuyor süre ama bu hiç kılo verememek kadar kötu degıl..yoğurda kattıgın baharatları eger tüketebılıyorsan zencefil ve tarcın olarakta artır derım..yarım çay kaşıgı bıle olsa 3nü aynı anda koymanı tavsıye ederım..insanın vucudu resmen ısınıyor ellamyeşil çaya gelınce o kadar ot çöp denedım bu kadar faydalısını görmedım..hedefıne ne kadar kaldı 20cim..ne zaman güçlendırmeye gecerım dıyorsun..hiç takvım belırledın mı kendıne..sevgiler canım..
harikasın canım, hemen motive olmuşsun. ben de zerdeçal aldım. yoğurda karıştırıp yiyorum. bir de sulu yeşil çayı içiyorum. hakikaten çok faydalı oldu. evelallah üstesinden geliriz. biz kaç kilolar verdik gülüm.
sincerelyesranın çok az kaldı güçlendirmeye geçmesine. sanırım 4 kilo falan..darısı bize...
kuyruklu yıldız tatlım çikolata olanına bende bayılırım doğrusu.iyi dileklerin için tşk ederim arkadaşım allah yardımcım olsun inş bu gün detox başladım yapabilirsem 3 zorlanırsam 2 gün yapmayı düşünüyorum..
donbul
detoks iyi ama dukanın başlangıcı zaten seni zorlayacak onun için bence dukanla direk başla diyet yoğurt ,süt ve peynir tükete bilirsin yağ oranı yanılmıyorsam yüzde 2 yi geçmicek yani herdiyet ürünü dukana uygun deyil.atakta hiç sebze ve meyve yok.engüzeli kitabı okuman sana ne yapman gerektiğini iyice anlatıyor.internette testi var oda kaçgün atak kaçgün seyir yapman gerekktiğini söylüyor.atakta 1,5 yemek kaşığı yulaf kepeği tüketeceksin.seyirde 2 kaşık.hadi kolay gelsin
sağol tatlım umarım kolay gelir detox yapmayı toksinlerden kurtulmak için yapıyorum çünkü bu ay inanılmaz kola ve şeker tükettim kanımı temizlemek istedim....kitap temin edicem en kısa zamanda ama bekliyemedm hemen başlamak istedim...:)testide yapmak istedim yabancı dil yazıyordu anlamadm acaba yanlış yerimi açtım????
hashish bende sorulara cevap verdım ama sen gıbı kıtaptan net alıntı yapmadan :)) araştırmacı gazetecı dogru kaynak arkadaşım benım..ıkı kere okudum yazdıgını aklımda kalsın dogrusu dıye..
dikkatli okuyucu hashish:)) gece gece iyi kafan calismis, ben bi zaatten sonra zom oluyorum:)) hic bi ise yaramiyorum, en iyisi yatip uyumak:)görmez olur muyuuuum gördüm cevapları, bi arkadaş da link atmış hatta :) baktım uykum yok baktım kitap banaa ben kitaba bakıyorum dedim bi hayır işliym gece gece :) o niyetle aradım buldum, altlarını çizmişim her birinin zaten zor da olmadı :) maksat işe yarasın
buğdaytanesi kereviz koydun mu içine..kerevizin sapını ekleyınce o agır lahana kokusu kayboluyor bıraz..bol acı az lımon :)) gideri olur sanki..ama donbulunda dediği gıbı tam bir toksik atıcı..suyunu yapsan belkı dukana uygun olmayabilir hücreler arası sıvısı ve boşlugu fazla lahananın..insanı kılo almış gıbı hıssettırebılıyor suyu ama çorbası sıcaklık gördugu için daha uygun..
merhabalar ben geldimmm......
lahana çorbası tarifini alabilir miyim? çarşamba günü denemeyi düşünüyorum. dukan bana bişiler katmaya başladı. şekeri aramıyorum. tuzu hatırlamıyorum. direk sebzelerin tadını almak daha güzel geliyor bana. 5 sene önce şekersiz çay içmeye başlamışkende aynı şey olmuştu.
çoook teşekkür ederim
15 günden faladır makyaj yapmıyorum. kaşlarımı almıyorum . yıllık bakıma aldım kendimiyarın kaşlarımı aldırcam. dökülen yerleri olduğu için uzatmıştım. perşembe gnü hem güzel kilo verip hemde bomba gibi gidicem işeee şimdiden bikinilere bakmaya başladım sanki çok girebilecekmişim gibi.
dukana uyarsan kaçamak yapmazsan süreyı uzatmazsan bence bikiniler sana bakıyor olacak..çok orantılı kılo verdım çatlakkemık ben aynısı sende de olur..Gecen gun esraydı sanırım göbegının kaldıgından bahsedıyordu o zaman kendı yaptıgım bıberıye yağını anlatayım dedım unuttum..göbegıme surup biberıye yagını streç ile sarıyorum..üzerınede batangemıden uyduruk termal kemer almıştım 10 tlye onu sarıyorum her gece eve gelınce..bölgesel zayıflamada çok işe yaradı..eger sende de bu sorun oluşursa mutlaka uygula birde trambolının var senın bence çok daha ıyı işe yarar hızlı sonuç alırsın kardeşim..vucut tıpımız benzedıgı için yazıyorum özellıkle..esrayada söylemeyı unutmuştum ıyı oldu aklıma geldıgı..
bengeldim.sporumu yaptım.A101 den minacık bir teflon tava aldım 3 liraya.yumurta tavası diyor.hamburger ekmeği bile içine zor sığar.dukan krebimi süttozu ve yaşmaya ekliyerek kahve ocağında bu tavada pişireceğim.yavaş yavaş altı kısık olarak üstünüde kapatacağım.sonra alt üst edip öbür tarafınıda pişireceğim.çoook kalın bir kreb olur.2 ye ayırıp tost yada sandoviç yapabilirim.tatlı krepte yapabilirsiniz.yabancıların yaptığı gibi krep hamuruna tatlandırıcı ekleyip biraz kalın pişir bir kenarda azbirsüt süttozu ve kakaodan bir çukulata hazırlayıp üzerine döküp yiye bilirsiniz.
DONDURMA
2 bardak süt
3 yumurta
1 şişe vanilya esansı
1 paket ligt kremşanti( 2 pakette olabilr sütün kabarmasına bağlı)
2 kaşık süttozu
yumurtanın sarısını ve akını ayır akını iyice mikserle köpürt.bembeyaz ve sert yapıya gelince dolaba oy.yumurtanın sarısı ve sütü iyice çırpıp ocakta pişirmeye al sakın kaynatma elini yakacak sıcaklığa geldimi ocaktan al karıştırarak soğut.ılıyınca biraz buzluğa koyup iyice soğumasını sağla soğuyunca kıremşanti süttozu ve vanilyayı ekleyip karıştır.tadı az gelirse azıcık tatlandırıcı ekliye bilirsin.kabartığın süte yumurtanın akını yavaşça ekleyip bir tahta kaşıkla birbirine karıştır .bu dondurmamızın alt tabanı oluyor.buna gıda boyası ve istediğiniz esansı katarak farklı dondurma elde edebilirsiniz.mesela kaao koyabilir.çilek esansı çukulata esansı ekleyebilirsiniz.karışımı çok nazikçe karıştırıp bir kaba yayıp buzluğa at.şu paket dondurmaların aynısı oluyor.ben dondurmanın aynısını ligt olmayan ürünlerle yapıyordum.şimdi tatlandırıcı ve ligt ürünler kullanıyorum.ligt dondurma burada bulamadığımdan dondurmamı kendim yapıyorum.krem şantide şeker yerine tatlandırıcı var.ligt pudingin vanilyalısını beğendim.krem şanti istediğiniz gibi kabartmazsa kutudaki ikinciyide kullanabilirsiniz.dondurmanın miktarını artırmış olabilirsiniz.şu süttozuyla yapılan kepeksiz ekmeğe tatlandırıcı koyup yaparsanız bezeye benzer birşey elde edersiniz.onunda içine esans koyup dondurmayı onun üzerinde servis edebilirsiniz.yalnızca hamuru müflin deyil daha geniş bir kalıpta pişirirseniz dondurmayı daha rahat üzerine koyabilirsiniz.diyette olmamız gözzevkimiz olmayacak anlamına gelmez.böyle şeyler zor zamanlarda kendinize ödül olarak yapın
BUZLU ÇUBUKLAR
limon araoması
llimon rengi gıda boyası
tatlandırıcı.
su
dilediğiniz miktarda suyla limon aroması tatlandırıcı ve gıda boyasıyla çakma bir limonata hazırlayın.bunu şu aktivya kalıplarına koyup içine çay kaşığı koyup buzlukta dondurun.yazın içiniz yandığında bu donmuş buzlu çubuklar içinizi feraklatır.bu karışımı başka esans ve gıda boyalarıyla çeşitlendire bilirsiniz.herkes meyve yerken sizde bu çakma meyveli buzlarınızı yersiniz.kenarda birkaç esans ve gıda boyası olması yeter.yaz geldimi meyve ve dondurmalardan uzak durmak için bu iyi oluyor.hemde dilediğiniz kadar tüketebiliyorsunuz 2 subardağı hazırlasanız kaçtane kübü doldura bilirsiniz.geçensene kızlarıma çocuk dukanı uygulamıştım kızlarım yaklaşık 4 kilo verdi hemde 15 günde çok katı olmadan uygulatım.koruma evresi gibi yaptırdım.o zaman onlara yapmıştım.tabi bende onlarınkine yancı oldum.işte böylr şeyleri onlar için yapmıştım.tabi çocuk oldukları için tatlandırıcıyı onlara sınırlı kullandırdım.ağız oyalamaya iyi oldu.deneyin hoşunuza gişder