Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

unutmadan enkısa sürese iskender ve hmburgerimi sizinle paylaşırım.gözlememide :KK47::KK47::KK47:

hımmmm ben de çok severim, iskender ve hamburgrin tarifini bekliyorum. peki bu kısıra koyduğunuz nar ekşizsi uygun mu bize. bilemediğim için korkudan kullanamıyorum. ben de yarın yapmayı planlıyorum ona göre yapayım
kusura bakmayın sayfa atlayıp okumuşum görmedim tarifleri vemişsiniz zaten. not alayım

Son düzenleme:
hoşbulduk buğday tanesi..denetim çok ıyı geçtı canım..Teşekkur ederım sordugun için..dukanada tam gaz devam Allahın izni ile bıtecek bu kılo sorunu..lahana çorbasını lahana dıyetınde kı gıbı mı yapıyorsun buğdaytanesi..tarıfın nasıl ? memnun kaldın mı çorba olarak..
:KK56:

iyi geçtiğine sevindim:KK9: dukana başlamadan lahana çorbası diyetiyle 4.5 kilo vermiştim.şimdide aynı tarifi yaptım.sebze günü yemeği olarak düşündüm.ama bir günlükten fazla oldu.sanırım 2 ps,2 sp yapacağım.dukan amca kitaptada bahsetmiş zaten bu çorbadan.mucize çorba diye:KK51:

ama tadı cidden kötü:KK50:

hımmmm ben de çok severim, iskender ve hamburgrin tarifini bekliyorum. peki bu kısıra koyduğunuz nar ekşizsi uygun mu bize. bilemediğim için korkudan kullanamıyorum. ben de yarın yapmayı planlıyorum ona göre yapayım
kusura bakmayın sayfa atlayıp okumuşum görmedim tarifleri vemişsiniz zaten. not alayım

limon yerine kullanıyorsun.zaten tarifimdeki birgünlük öğündeyildi.birkaçgünlük o yüzden bir güne denkgelen limon kadar birşey.dukan amcanın nar ekşisinden haberi yoktur.ekşinarın kaynatılmasıyla yapılıyor.o yüzden şeker miktarı düşük.limongibi.dilersen limon kullan.bizim yediğimiz narlar tatlı nar.en azından kısır isteğimizi karşılıyor.marola sarıp yiye bilirsin.yumurtalı kısırda yapabilirsin.herşeyi aynı yalnızca yağı yumurtayı pişirirken kullan sebzeden önce yağda pişirdiğin yumurtayı ekle sonra sebzeleri.buda farklı bir tat oluyor.sebze çeşnisi koyup azıcık sarımsak koyup marolu eklemezsen çiğköfte gibi olur.yani aynı karışıma yum urta ekle yumurtalı kısır yap marolu çıkarıp sebze kurusu sarımsak ekle çiğköfte olur.bukadar tatlım.mesela lahmacunda kolay krebi yaşmaya katarak yap tek tarafını pişir yağlı kağıt serdiğin tepsiye diz üzerine lahmacun harcını sürüp fırının sadece üstarafını yakıp sadece üzerini kızart.pide mesela oda aynı kırebi biraz oval pişir ama tektaraflı ve az pişmiş olsun.istediğin pide harcını yay pide gibikenar uçlarını azıcık içe doğru katlayıp birbirine bastır az piştiği için hemen yapışır.sür yoğurdunu kenarların pişir fırında.değişik bir sürü tarif.ben normalde bunları yapıyordum.sadece dukan amcaya uydurdum.

neyse dukan güzelleri bugün hep tarif üzerinden gittim yazdığım her tarif denenmiştir.umarım hoşunuza gider benim ağır abi gelmeden yemeğimi pişireyim.bol eksili günler

onun dışında malzemelerim hala tam değill:KK36: yulaf epeği almamış ablam. yarın buğday kepeğiyle idare edicem. kesin kafaya koydum. ayın 10 nunda katı meyve sıkacağı ve küçük fırınlardan alıcam.

katı meyve sıkacağı ve küçük fırın dukan için mi canım anlamadım?dün migrostan yulaf kepeği alırken sen aklıma geldin inşallah o arkadaş da almıştır dedim ama daha alamamışsın malesef

bugün yazamadım kusura bakmayın.ancak geldim eve.sabah iş öğleden sonra da kızımı dr a götürdüm yoğundum yani.öğlen apar topar haşlama tavuk ve light yoğurt yedim.dr da acıkırım diye de sütaşın light meyveli yoğurdundan aldım ve 1 kutu yedim.atak da 3. günüm ama bugün sabitim canım sıkıldı tabi ama akşam diyet kola içmiştim 1 bardak bi de 1 lt suyumu yatmadan 1 saat içinde bitirdim.belki o şişlik yaptı.süt tozu dışında her şeyi aldım sanırım.tariflerden tatlı bir şeyler yapmak istiyorum çünkü bugün canım tatlı çekti bayağı.özet geçeyim

atak 1,gün (başlangıç):81,9
atak 2. gün : 80,5
atak 3. gün: 80.5

kaçamağım yok çok şükür

Son düzenleme:
neyse dukan güzelleri bugün hep tarif üzerinden gittim yazdığım her tarif denenmiştir.umarım hoşunuza gider benim ağır abi gelmeden yemeğimi pişireyim.bol eksili günler

hepsini kopyaladım canım sağ ol.en kısa zamanda deneyeceğim

günaydın hatunlar dün şöyle bir girip yaptığım tarifleri paylaşmıştım.aslında bu tarifler hepinizde vardır ama olsun birkaç ufak eklenti tadı değiştiriyor dün birde kısır yaptım.dukan yaprak sarması bile yapmıştım kıymalı.kısır için keşke kepeği biraz kavurup ıslatsaydım daha lezzetli olacakmış.tarifi vereyim

kısır

2 yeşil soğan
biraz maydanoz,dereotu,marol
kırmızıbibe,nane,karabiber
1 tatlı kaşığı nar ekşisi,biraz reyhan
2 tatlıkaşığı yağ
4 kaık kepek(biraz kavurursan daha ğüzel olur)
1 tatlı kaşığı bibersalçası
1 tatlıkaşığı domates salçası
yarım domates

kepek salçaları ve baharatı biraz su ile ıslatıp şişmesini bekle yeşilikler yağ ve nar ekşişini koyup karıştı.biraz dinlendirip yiye bilirsin.hoş oldu dün yaptığım pohaçayla çok güzel oldu.

bugün gençlik spor merkezinin açtığı airobik kursuna gideceğim.haftada 4 günmüş 2 gün plates 2 gün airobik yaptırıyorlar hocasıda çok iyi.spor salonları burada 120 liradan aşağı deyil ve 3 gün sadece 2 saat.kiçbir aleti dilediğin gibi kullanamıyorsun.yani uygun olduğum saat gideyim sporumu yapayım yok neyse bu hem ücretsiz hemde hocası iyi.o kadar tarif denedim ilk yapışımda.dönerler iskenderler yaşpastalar ağlayan pasta hepsini yapmıştım dondurma bile vardı bunların içinde,bu sefer çeşit yapmıcam dedim.ama birbaktım dolapta yiyecek bana göre birşey yok.bu kaçamak yapmama neden oldu azbirşey ama olsun 3 gün duraklamama neden oldu bende girdim mutfağa 5 çeşit yaptım ve buzluğa attım.bugünde birparça tavuk alıp çorba yapacağım.sıcakbirşeyler iyi olur.dukan tarflerinde bir makarnayı denemedim birde onu yapacağım.gerçi oda krepten yapılıyor.dün börek için yaptığım krep çok ince oldu hazır yufkadan bile ince.bunu geliştirip kolböreği bile yaparım.birde bizim yörenin bir taşadayıfı var bunu herkez bilmez onu yapmayı pilanlıyorum oda bir çeşit krep hamurundan yapılıyor .tutura bilirsem sizinle paylaşırım.birde şu teknoloji bilgimi artırırsam resimlerinide basarım.neyse böyle değişik birşeyler deneyen arkadaşlarımız bizimle paylaşsın.hamur yapımında galeta karışımı ve 1 kaşık süttozu eklemek yaptığınızı 2 katına çıkarıyor.buda gözünüzün doymasını ve atıştıracakların miktarını artırıyor.ne yaparsanız sadece 1 kaşık süttozu ekleyin fazla deyil oda 5 lira yani kepekle aynı fiyat.ablanız tavsiye eder.şimdilik hepinize bol eksili günler diler ve sporuma kaçarım...:KK54::KK54::KK54:

ya hu ne tarifler var sende!
inan şaşkınlıkla okuyorum.
ben çok üşeniyorum bu tür şeyler hazırlamaya.
canım çok tatlı çekiyor ama toz tatlandırıcı alamadığım için deneyemedim onları da.

keğepi genellikle kek şeklinde tüketiyorum(tuzlu) demiştim.
senin kısır tarifi aklımı çeldi.
belki denerim yarın sebze de varken.

ben de spora başladım.haftada 2 gün aerobik, step, aletler karışık.
çarşamba gidicem kısmetse 2. kez.
herşey güzel görünmek için:KK1:

kızlaaarrr :) internetim yoktu bakamadım kaç gündür :))) köydeyim ve light olmayan ama tamamen el yapımı yoğurt peynir süt yumurtayla beslendim. zeytini unutmuşum zeytin de yedim. tabi bu size örnek olmasın ama tatlıyı çok seven bi insan olduğum için ve burda süttozu tarzı şeyler olmadığı için günde 1lt ye yakın kola içtim. regl olmama rağmen 6 kilo vermişimm :) önceki sefer(geçen sene 1. dukanımda) o kadar yavaş vermiştim ki(1 ay yaptım 4kg)... ve anladım ki bu iş dinlenmeyle psikolojiyle çoook ilgili... tatilde olmam ve burası yani siz da bana o kadar büyük bi yoldaş oldu ki :) o yüzden moralleri yüksek tutalım arkadaşlarımmm nice 2 haftada 6+ kilolar diliyorum hepimize inşallaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhh :)....

Arkadaşlar lütfen yardımcı olurmusunuz.
Dün itibariyle hedefime 3 kilo varken (çok uzun sürdü artık10 ay) güçlendirmeye geçtim.
Dukan kitabımı seyir evresindeyken incelemesi için bir arkadaşa verdim 2 aydır hala getircek:KK14:

O kadar inceledim netten ama endisem ve kararsızlıklarım var. Okuduğum halde kitapta bir çok yeri unuttum:KK31:
1. Güçlendirmede protein perşembe hariç hergün sebze yenebiliyormu.
2.Yulaf kepeği yine 2 kaşık diye belirtiyor netten, peki tam tahıllı 2 dilim ekmekte aynı günmü tüketiliyor yoksa bir gün o bir gün diğerimi
3. Atak ve seyirdeki gibi izinli gıdalar yine sınırsızmı (özellikle sebzeleri soruyorum)

cevaplarınızı bekliyorum:KK17:

hoşbulduk 20cim..nasılsın kardeşim..okudum yazdıklarını az kalmış kaçamakları toparlamaya..kırmızıbalıgın blogunda bır söz vardı..kaçamak öldurmez süründürür dıye bizim için söylenmış sanırım..:KK1:

hiç endişe etmiyorum canım, en kısa zamanda atarım ben o fazlalıkları..yeni yeni yöntemler ve yemek tarıfleri peşindeyım..mayısın 15 de 70 kg olucam Allahın izni ile belkı daha altında bıle olabırım:KK52:..maden sulu yeşil çay, baharatlı yoğurt,tonalin cla karbonatlı su hepsine yeniden başladım..uzun süre de ne yurtiçi ne yurtdışı denetim var evde olunca hakkından gelırız değil mi:KK49: ..birde birlik olunca Allahın izni ile dökülür bu kılolar..hepinizi çok özlemişim ya..:KK16:

bu arada esracım özel mesajlarını şimdi gördum cevap yazdım canım ama sıstemde bır sorun oldu eğer cevap ulaşmamışsa haber ver yeniden göndereyım cevabımı..:KK52:

harikasın canım, hemen motive olmuşsun. ben de zerdeçal aldım. yoğurda karıştırıp yiyorum. bir de sulu yeşil çayı içiyorum. hakikaten çok faydalı oldu. evelallah üstesinden geliriz. biz kaç kilolar verdik gülüm.
sincerelyesranın çok az kaldı güçlendirmeye geçmesine. sanırım 4 kilo falan..darısı bize...

dukan diyeti atak 3, gün

sabah: 2 yumurta,lor peynir,çay

ara: neskafe

öğle : haşlanmış baharatlı tavuk,light yoğurt

ara: light sütaş meyveli yoğurt (serbest zannediyordum meğer seyirde serbestmiş.bi daha yemem seyire kadar)

akşam: 5 ızgara köfte,light yoğurt

2 lt su
1 kupa yeşil çay

trambolin alan ve kullanan arkadaşlarım; memnun musunuz, önerir misiniz ben de alayım mı. fayda gördünüz mü...

benim belden altı üst tarafıma göre 1-2 beden büyük.. şimdilik sadece yürüyüş yapıyorum.. kitaptaki egzersizleri malsef hiç yapmadım.. trombolin mi alayım, ne yapayım bu basenleri eritmek için..

kizlar ben kursa gittigim icin cok yiyemiyorum sabah 7 gibi 1dilim peynir saat 3 gibide menumde et ve yogurt var okadar ,ne kadar fazla ve sik yersekmi daha cabuk kilo veririz. bide benim gibi kabizlik problemi cekenler eczaneden bekunis alsinlar bagirsaklarini tamamen bosaltiyor 4 tl fiyati yan etkisi yokmus

trambolin alan ve kullanan arkadaşlarım; memnun musunuz, önerir misiniz ben de alayım mı. fayda gördünüz mü...

benim belden altı üst tarafıma göre 1-2 beden büyük.. şimdilik sadece yürüyüş yapıyorum.. kitaptaki egzersizleri malsef hiç yapmadım.. trombolin mi alayım, ne yapayım bu basenleri eritmek için..

ben aldım 2 ay önce ama gıcırdadığı için şu an yapmıyorum yağlayacağım en kısa zamanda
ama işe yaradığını duydum.

kizlar ben kursa gittigim icin cok yiyemiyorum sabah 7 gibi 1dilim peynir saat 3 gibide menumde et ve yogurt var okadar ,ne kadar fazla ve sik yersekmi daha cabuk kilo veririz. bide benim gibi kabizlik problemi cekenler eczaneden bekunis alsinlar bagirsaklarini tamamen bosaltiyor 4 tl fiyati yan etkisi yokmus

niye bu kadar az yiyorsun bi sebebi var mı

kızlar dukan diyetine 2 ay önce başladım 64 kilodan 57 kiloya indim, bir haftadır güçlendirme yapıyorum. Bende yeni yeni halsizlik ve ara ara baş dönmessi olmaya başladı ne yapmalıyım, neden oldu acaba?

Arkadaşlar lütfen yardımcı olurmusunuz.
Dün itibariyle hedefime 3 kilo varken (çok uzun sürdü artık10 ay) güçlendirmeye geçtim.
Dukan kitabımı seyir evresindeyken incelemesi için bir arkadaşa verdim 2 aydır hala getircek:KK14:

O kadar inceledim netten ama endisem ve kararsızlıklarım var. Okuduğum halde kitapta bir çok yeri unuttum:KK31:
1. Güçlendirmede protein perşembe hariç hergün sebze yenebiliyormu.
2.Yulaf kepeği yine 2 kaşık diye belirtiyor netten, peki tam tahıllı 2 dilim ekmekte aynı günmü tüketiliyor yoksa bir gün o bir gün diğerimi
3. Atak ve seyirdeki gibi izinli gıdalar yine sınırsızmı (özellikle sebzeleri soruyorum)

cevaplarınızı bekliyorum:KK17:

elifhavvacim kitaba burdan bakabilirsin

http://koti.welho.com/taksit/kotisivu/dukan/TheDukanDiet_PierreDukan.pdf

ingilizce ama, degilse ben sorularinin cevabini bulmaya calisirim.

mrb arkdşlar zaman zaman diyetler deneyen kah kilolar veren kah alan bir tombişim:))) ama sanırım dukan diyeti bana uygun çünkü en çok yağ karın bölgemde buda demektirki çok karbonhidrat tüketiyorum :) doğrudurrr.dukan diyetinide sık duymaya başladım ilk fırsatta kitabını almayı planlıyorum ama hemen başlamak istiyorum 2 gün detox yapıp başlamayı plnlıyorum bu arada da netten araştırayım nedir ne değildir.....bilenler bilmeyen bana acukkk anlatın nolurr desteğinize ihtiyacım var ben 110 kğ ne yapsam yoğurt süt vs.. yokmu bu diyette varsa ne zaman??????? sorular sorularr offff:KK53::KK53::KK53::26:

[/SIZE]]iyi geçtiğine sevindim:KK9: dukana başlamadan lahana çorbası diyetiyle 4.5 kilo vermiştim.şimdide aynı tarifi yaptım.sebze günü yemeği olarak düşündüm.ama bir günlükten fazla oldu.sanırım 2 ps,2 sp yapacağım.dukan amca kitaptada bahsetmiş zaten bu çorbadan.mucize çorba diye:KK51:

ama tadı cidden kötü:KK50:
buğdaytanesi kereviz koydun mu içine..kerevizin sapını ekleyınce o agır lahana kokusu kayboluyor bıraz..bol acı az lımon :)) gideri olur sanki..:KK52: ama donbulunda dediği gıbı tam bir toksik atıcı..suyunu yapsan belkı dukana uygun olmayabilir hücreler arası sıvısı ve boşlugu fazla lahananın..insanı kılo almış gıbı hıssettırebılıyor suyu ama çorbası sıcaklık gördugu için daha uygun..:KK56:

harikasın canım, hemen motive olmuşsun. ben de zerdeçal aldım. yoğurda karıştırıp yiyorum. bir de sulu yeşil çayı içiyorum. hakikaten çok faydalı oldu. evelallah üstesinden geliriz. biz kaç kilolar verdik gülüm.
sincerelyesranın çok az kaldı güçlendirmeye geçmesine. sanırım 4 kilo falan..darısı bize...
20cim benım ya..motivasyonum çok yuksek hakıkaten çunku kılo alsamda verme yöntemını bılıyoruz artık..esra adına çok sevınıyorum gerçekten Rabbım bizlerede nasıp etsın güçlendırmeyı..kaçamak yaptıkça uzuyor süre ama bu hiç kılo verememek kadar kötu degıl..yoğurda kattıgın baharatları eger tüketebılıyorsan zencefil ve tarcın olarakta artır derım..yarım çay kaşıgı bıle olsa 3nü aynı anda koymanı tavsıye ederım..insanın vucudu resmen ısınıyor ellam :KK52:yeşil çaya gelınce o kadar ot çöp denedım bu kadar faydalısını görmedım..hedefıne ne kadar kaldı 20cim..ne zaman güçlendırmeye gecerım dıyorsun..hiç takvım belırledın mı kendıne..sevgiler canım..:KK16:

mrb arkdşlar zaman zaman diyetler deneyen kah kilolar veren kah alan bir tombişim:))) ama sanırım dukan diyeti bana uygun çünkü en çok yağ karın bölgemde buda demektirki çok karbonhidrat tüketiyorum :) doğrudurrr.dukan diyetinide sık duymaya başladım ilk fırsatta kitabını almayı planlıyorum ama hemen başlamak istiyorum 2 gün detox yapıp başlamayı plnlıyorum bu arada da netten araştırayım nedir ne değildir.....bilenler bilmeyen bana acukkk anlatın nolurr desteğinize ihtiyacım var ben 110 kğ ne yapsam yoğurt süt vs.. yokmu bu diyette varsa ne zaman??????? sorular sorularr offff:KK53::KK53::KK53::26:
halley hoşgeldın aramıza..halley kuyruklu yıldızımı yoksa o enfes halley çıkolatası mısın ? bayılırdım kendılerıne bır zamanlar..:KK52:

halleycım ınan soruna tek net cevap şu : kıtabı okumadan asla başlama..kıtap motıvasyonunuda artıracagı için kulakdan dolma bılgılerle yapacagından çok daha hızlı kılo vereceksın..detoks yapman iyı olmuş ön hazırlık olur dukana..Allah yardımcın olsun arkadaşım..bızler burdayız ama en önemlısı kitabın kendısı..:KK16:

X