Herkese iyi akşamlar!
Salatam ve güveçte yalancı böreğimle günü kapatıyorum. Şeytan "limon aromalı tatlandırıcılı yoğurt da yesene, ne güzel
" diyor ama bakalım... :)
Bir sürü ekmek tarifi gelmiş!
Aklım İpek poğaçasında kaldı, kuru maya da hazır varken gece deneyeyim ben bunu.
Bir de unutuyordum az daha: Aile hekimliğinde yapılan testte herşey güzel, bir üre değerim yüksek çıkmıştı. "Susuzluktan olabilir ama gene de dahiliyeye sorun." demişlerdi. Dahiliyeye de gidip tekrar kan vermiştim, üre-ürik asit herkes normal çıktı Allah'a şükür. Dukan'a tam gaz, bütün motivasyonla devam. :)
Kızlar slm,
CD leri hala kargoya veremedim. Yeni indirdiklerimi kimse tek tek açıp parça parça izlemesin, yaparken spor bölünmesin diye birleştirmem gerekiyor. Ama ben beceremedim. Bilgi işlemcimde bir kaç gündür diğer şubede takılıyor. O geldiği an yaptırıp yollayacağım. Walla kargo poşetlerine izimlerinizi bile yazdım ama henüz gönderemedim. Lütfen kusura bakmayın.
İsteyen varsa bana tel adres isim yazsın özelden. Hizmette sınır yok. O kilolar gidecek selülitlere ölümmmmmmmmmmmm
:)
Bir tanesin. :)
teşekkür ederim.. meyveli kefirin olmadığını biliyorum zaten ama keşke olsaydı modundaydım sadece .. ben hergün çikolata yiyen biriyim üst üste 4 5 gün tatlı yemeyince beynim dönmüştü şimdi daha iyiyim.. :) tatlandırıcı henüz almadım direniyorum tatlı yemeyeceğim diye alsam iyi olacak sanırım..
peynir bilgisi ve tarif için ayrıca teşekkürler..
Ben de başta direndim sonra içimdeki tatlı canavarına yenildim sanırım.
Tarifi de yazdım ama ben beceremedim ya, tutmadı kefir.
Üstte yoğurt gibi birikti, alta sadece yeşil su geçmiş süzgeçten. Canım çektikçe hazır light kefire devam, napayım bu da kusur kalsın...
ya şimdi bu yumurtanın sarısı olayı benim hala kafamı karıştırıyor. hadi haşladım beyazı sarısı aysıldı beyaz yedim. sarısı ne olacak yazık olacak ona nerde harcayacağız onu ayrıca süt ürünleri toplamda 1lt de diğerleir istediğimiz kadar değil miydi genel olarak günde 1 2 yumurta yiyorum ama hem de atakta 4 yumurta yediğim oldu benim
Yumurta için üst limitim şöyle: Fiske fiske kabarıp kaşınıyorsam çok yemişimdir.
Şaka bir yana, bunu da çok abarttığım bir günde yaşamıştım 5 tane falan yiyivermiştim gaiba. :26: Şu aralar 2-3 arası gidip geliyorum. Kolestrol iyi çıkınca da rahatladım, hareketle çok bağdaştırıyorum ben bu durumu. Hareket, spor olmazsa kolestrolün kötüsü artıveriyor. Hareket edildiği sürece rahatça yumurta yiyebilmemiz gerek. Taş devri, Karatay vb. diyetlerde de yumurtaya düşmanlık yok aksine dostluk var mesela. Ama hareket edilmesi gerektiği hep vurguanıyor.
dukan dıyet yemeklerı dıye bır kıtap bulmustum ınternette
bu quark tarifi altında da cheese cake tarifi ben yapayım. güzel olursa bildiririm
QUARK PEYNıRı
MALZEMELER:
-1 lt light kefir
-3-4 damla mikrobiyel peynir mayası
(orijinal tarifte yok.ben daha yoğun
bir mayalanma için kullandım.şart değil)
Kefir ısıya dayanıklı bir kap içine dökülüp ,maya eklenir ve tahta kaşıkla
iyice karıştırılır.100 derecede ısıtılmış fırında 2 saat bekletilir.
Fırın kapatılır ve kap soğuyana dek içinde bırakılır.
Süre sonunda kefirin altında yeşil su birikmiş olmalı ve spatula ile
baktığınızda böyle görünmeli.
ınce delikli bir süzgeç içine dökülüp süzülmesi için bekletilir.(Ben
buzdolabında sabaha kadar beklettim
Süzülen quark peynirinizi buzdolabında muhafaza edip hemen
tüketin.Taze peynir olduğu için hemen bozulacaktır.
Dukan
ZEBRA CHEESECAKE(ALMAN QUARK KEK)
EVRE:ATAK*-SEYıR-GÜÇLENDıRME
QUARK yapınca cheesecake yapmamak olmazdı:)
Almanya'da cheesecake quark'la,ıtalya'da ricotta ile,Amerika'da
newyorker tarzı denilen şekliyle krem peynirle,bizde ise çoğunlukla labne
ile yapılıyor.
Quark da labneye çok benzediğinden ben sonuçtan çok memnun kaldım.
Ben bütün olarak pişirdim ama miktar az olduğu için kelepçeli kalıp yerine
cam kullandım.O yüzden bir miktar yapıştı.Ya miktarı arttırıp kelepçeli
kalıpta veya silikon kapta pişirmenizi öneririm.Küçük silikon muffin
kalıplarında da güzel olur.
MALZEMELER:
-1 su bardağı quark
-3 yumurta(1 tam-2 beyaz)
-2 yk yulaf kepeği
-3 yk toz tatlandırıcı
-1 yk kakao(*atakta kullanmayın)
-4-5 damla limon aroması
-4-5 damla vanilya aroması
-1/2 paket kabartma tozu
Fırın 170 derecede ısıtılır.
Tüm malzeme homojen hale gelene dek çırpılır.
Malzemenin yarısı başka bir kaba alınıp kakao ilave edilir.(tamamını
kakaolu yapabileceğiniz gibi atakta tamamını sade de yapabilirsiniz.)
Kalıbın ortasından başlayarak önce sade sonra kakaolu malzeme üst
üste halkalar oluşturacak şekilde sırasıyla dökülür.
Yaklaşık 30dk. pişirilir.
Soğuyan kek dolapta 2-3 saat dinlendirildikten sonra servis edilir.
Dukan
Amanin ben farkında olmadan quark mı yapmışım!? Keşke atmayaydım, "kefir mayası yenmez, iyice süzmek gerekir" gibi bir bilgi okuduydum sanki, bu mayalı şey yenir mi dedim attım gitti ya. Aynen tarifteki gibi yeşil su biriktiydi altında. Tüü gitti!
Fırında değil normal dolap altında karanlıkta bekletmiştim yoğurt mayalar gibi.
ben de internetbagimlisi nerde görünmüyo dicektim son msjımda:) unutmuşum yazmayı, iyi ki de unutmuşum zaten gelmiş, hoşgelmiş
Hoşbulduk!
Anca okuya okuya geldim, bazen dışarda da cepten bağlanıp giriyorum beğenemediklerim oluyor. Arka sayfalardan okuya-beğene geldim.
Keyifler iyi mi?
Ekmeği yaptım tadı güzel olmuş ama benim fırın sorunlu olduğundan içi pişmemiş gibi...Şimdi tekrar koydum fırına pişiyor...
Benim de genelde pişmiyor ekmekler. Üstü adam gibi kızarıp kendi de şöyle böyle pişince dışarı alıyorum biraz da dışarda bekliyor. Sonra dilimleyip dilimler halinde tepsiyle tekrar fırına kaldırıyorum.