Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

at kestanesi özlü göz çevresi kremi. aktarlara satılıyor. söylediklerine göre mucizevi etkisi varmış. ama güvenilir bir aktardan al.

merhaba aliye öncelikle seni tebrik ediyorum ve imreniyorum bu kiloları verirken hiç benim gibi büyük kaçamağın oldumu atağın 7. gününde 3 un kurabiyesi armut pestil yağlı tavuk döner gibi.
mesela atağı kaç gün yaptın????? kitap mutlaka okunmalımı??????????**
nette birsürü bilgi var bide bunların telafisini nasıl yapabilirim bu kocaman kaçamak bütün dukan serüvenimi mahvettimi??????????

tam tarifini istesem, bende zaten nerdeyse doğuştan diyebileceğim bir barsak tembelliği var belki işime yarar..eczaneden bir ilaç aldım onu kullanıyorum ama doğal yol daha iyi..

çok yağlı olmuyor mu? tavuk suyu bana hep yağlı gelmiştir de...

size öneride bulunacak tecrübede değilim ama benim başıma böyle bişi gelseydi yani bu kadar ağır (yağlı tavuk- pestil- un kurabiyesi) kaçamak yapsaydım eğer, hiç atak yapmamış gibi en baştan alırdım içimin rahat etmesi için. elbetteki hepimiz kaçamak yapıyoruz ama üçü üstüste ultra kaçamak olmuş bence. ama ne yapmanız gerektiği konusunda tecrübe sahibi arkadaşlar cevap vericektir mutlaka, başarılar

kitap mutlaka okunmalı mı diye tam kişisine sordunuz :)) herkese kitabın neden okunması gerektiğini en çok anlatmaya çalışan dukancandır kendisi :)

çok yağlı olmuyor mu? tavuk suyu bana hep yağlı gelmiştir de...

marketten aldığım light tavuk filetonun haşlama suyuyla yaptm ekstra yağ koymadan.ağır gelmedi bana açıkçası (hatta bunun da mı lightı varmış yahu dedim görünce) ama tabi sizin zevkinize göre de değişir, böyle normal terbiyeli tavuk sulu şehriye çorbası tadında bişi oldu. denemek isteyen olursa benden tavsiye etmesi :)

tam ben de o cümleyi kurdum içimden ki gördüm ki sizde yazmışsınız.. tavuğun da mı varmış light ı... migros mu yine?

büyük kaçamağım oldu elbette ama telafi ettim zaman içerisinde. her kaçamağın bedeli var ve ne yaparsan yap o bedeli ödeyeceksin. kitabı mutlaka oku. ben bu konuda çok çok katıyım. kitabı okumadan diyeti yapanların bir noktada mutlaka pes edeceklerine ve başarısız olacaklarına eminim. kitabın verdiği motivasyonu başka hiç birşey vermiyor. netteki bilgiler yanlış, eksik, hatalı... onlarla bu iş yapılmaz. atağını mahfetmişsin o kadar söyleyeyim. bence bunu telafi edemezsin. 6 gün atak yaptın ve diyeti bıraktın gibi olmuş şimdi. bence hemen kitabı okumaya başla. eminim atakta başkahatalar da yapmışsındır kitabı okumadığına göre.

Herkese iyi akşamlar!
Salatam ve güveçte yalancı böreğimle günü kapatıyorum. Şeytan "limon aromalı tatlandırıcılı yoğurt da yesene, ne güzel " diyor ama bakalım... :)
Bir sürü ekmek tarifi gelmiş! Aklım İpek poğaçasında kaldı, kuru maya da hazır varken gece deneyeyim ben bunu.

Bir de unutuyordum az daha: Aile hekimliğinde yapılan testte herşey güzel, bir üre değerim yüksek çıkmıştı. "Susuzluktan olabilir ama gene de dahiliyeye sorun." demişlerdi. Dahiliyeye de gidip tekrar kan vermiştim, üre-ürik asit herkes normal çıktı Allah'a şükür. Dukan'a tam gaz, bütün motivasyonla devam. :)

Bir tanesin. :)

Ben de başta direndim sonra içimdeki tatlı canavarına yenildim sanırım. Tarifi de yazdım ama ben beceremedim ya, tutmadı kefir. Üstte yoğurt gibi birikti, alta sadece yeşil su geçmiş süzgeçten. Canım çektikçe hazır light kefire devam, napayım bu da kusur kalsın...

Yumurta için üst limitim şöyle: Fiske fiske kabarıp kaşınıyorsam çok yemişimdir. Şaka bir yana, bunu da çok abarttığım bir günde yaşamıştım 5 tane falan yiyivermiştim gaiba. :26: Şu aralar 2-3 arası gidip geliyorum. Kolestrol iyi çıkınca da rahatladım, hareketle çok bağdaştırıyorum ben bu durumu. Hareket, spor olmazsa kolestrolün kötüsü artıveriyor. Hareket edildiği sürece rahatça yumurta yiyebilmemiz gerek. Taş devri, Karatay vb. diyetlerde de yumurtaya düşmanlık yok aksine dostluk var mesela. Ama hareket edilmesi gerektiği hep vurguanıyor.

Amanin ben farkında olmadan quark mı yapmışım!? Keşke atmayaydım, "kefir mayası yenmez, iyice süzmek gerekir" gibi bir bilgi okuduydum sanki, bu mayalı şey yenir mi dedim attım gitti ya. Aynen tarifteki gibi yeşil su biriktiydi altında. Tüü gitti! Fırında değil normal dolap altında karanlıkta bekletmiştim yoğurt mayalar gibi.

ben de internetbagimlisi nerde görünmüyo dicektim son msjımda:) unutmuşum yazmayı, iyi ki de unutmuşum zaten gelmiş, hoşgelmiş

Hoşbulduk! Anca okuya okuya geldim, bazen dışarda da cepten bağlanıp giriyorum beğenemediklerim oluyor. Arka sayfalardan okuya-beğene geldim. Keyifler iyi mi?

Ekmeği yaptım tadı güzel olmuş ama benim fırın sorunlu olduğundan içi pişmemiş gibi...Şimdi tekrar koydum fırına pişiyor...

Benim de genelde pişmiyor ekmekler. Üstü adam gibi kızarıp kendi de şöyle böyle pişince dışarı alıyorum biraz da dışarda bekliyor. Sonra dilimleyip dilimler halinde tepsiyle tekrar fırına kaldırıyorum.

Son düzenleme:
kitap mutlaka okunmalı mı diye tam kişisine sordunuz :)) herkese kitabın neden okunması gerektiğini en çok anlatmaya çalışan dukancandır kendisi :)

arkadaş hem yeni, hem de iyi niyetle kitap okunmalı mı diye sormuş. okumuş gibi davranıp bana aptal muamelesi de yapmamış. o yüzden fazla sert davranmadım. )))))
yoksa elimden zo kurtulur

aslında ne tarifiniz hatalı ne de fırınınız sorunlu. sadece beklentiniz yüksek. bizim yaptığımız ekmeklerde, hamura kıvam verecek, içindeki sıvı malzemeleri emecek un yok. kepek miktarı da sınırlı. malum, ekmeğimizin miktarını artırmak için, bişeyler ekleyip duruyoruz. ama ne yaparsak yapalım, ekmeğimizin içi biraz nemli oluyor. ben kendi adıma ekmeği enine ikiye kesip, tavada biraz kızartıyorum. sonra sandviç ya da tost yapıyorum. öyle yemeğin yanında yemek gibi maceralara da hiç girişmiyorum. neticede diyet yapıyoruz. birşeylerden mahrum olmadan diyet olmuyor ne yazık ki.

oohh ne kadar yiyeceğimiz kabartılarla belirlenecekse iyiyim ben.. dukan öncesi zamanlarda 10 denesini yağda yapıp homili gırtlak götürmüşlüğüm var..
bir de 'kepek ekmeğe' krem peynir sürüp üstüne kaşar peynir koyup yanında süt klasiğim var ki çok sık yapardım... :) artık kalmadı tabi dukan ekmeği yapıp üstüne şu quark labne olayını halledip light kaşar koyabilirim belki ilerleyen günlerde

tarifleri okuyunca ben de fark etmiştim benzediğini :)

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar,

Dukan'ın 3. gününü sağ salim bitirdim. Bugün kabus gibi bir gündü. Öğle yemeğim için light ton balığı ve ayranımı akşamdan yapıp hazırlamıştım ama okula gittiğimde buzdolabında unuttuğumu anladım,yıkıldım. Köy gibi bir yerde öğretmenlik yaptığım ve bugün nöbetçi olduğum için okuldan ayrılamadığımdan öğle menüm kabus gibi ama akşam hakkını verdim :)

Mutlu olma sebebim şu ki dukan a pazar başladım. ctsi gecesi 89,600 idim. pazar sabahı dukan a başlarken 89,00 geldim ve ve ve bugün 87,100 geldim. bu süperrrrrrr değil mi?

Ama hiç kaçamak yapmadım. Dün arkadaşımın doğum günüydü.Orada hiçbir şey yemedim sadece maden suyu içtim :) ve kızlar irademe hayran oldu. Umarım hep böyle devam eder. İnşallah.

Şimdi menümü paylaşıyorum:
sabah: 1 bardak süt + 1,5 kaşık yulaf kepeği

öğle: 1 bardak ayran + 1 maden suyu (yemeğimi evde unuttum çünkü ve okulda da sadece sucuklu kaşarlı tost ve bisküvi satılıyor.)

akşam: light yağı süzüm süzüm süzülmüş ton balığı + 1 bardak ayran + 4 köfte (dün kendi yaptığım köfteden) + 3-4 kaşık yoğurt

gün içinde ancak 1 litre su içmişimdir. daha da içerim yatıncaya kadar.

bugün sporumu okulda yaptım sayıyorum. sabah 8 den akşam 5 e kadar okuldaydım ve bahçe nöbetçisiydim fazlasıyla yürüdüm merdiven inip çıktım şimdi spora halim yok.

umarım bu günümü beğenirsiniz.

sağlıksız bu diyetler kilo kaybedicem diye sağlığınızı kaybetmeyin diyet kişiye özeldir böyle diyet olmaz.

umarım bu ilk günlerdeki azim hepimizde korumadaki o ufacık gerekliliklerin olduğu zamanlara kadar devam eder :)

menü bence iyiymiş ama tecrübeliler yorum yapsın.. herkesin yorumu kendi uzmanlık alanına

hatunlar bu suratlar nerde var, ben bunları yapabalmek için yazılardan bulup nasıl yapıldıklarına bakıp da yapıyorum ?

sağlıksız bu diyetler kilo kaybedicem diye sağlığınızı kaybetmeyin diyet kişiye özeldir böyle diyet olmaz.

Merhaba..
Diyet hakkında her yerde yazılan o kadar çok yazıdan sonra elbette böyle düşünmekte haklısınız.
Bu diyeti uzman doktorlar bile uyguluyor..Şu anda özel diş hekimliği yapıyorum ama bundan önce büyük bir devlet hastanesindeydim ve dahiliye, kardiyoloji ve fizik tedavi uzmanları da bu diyeti yapıyorlardı.
Kendilerine zararlı değil mi diye sorduğumda bana söyledilerini sizinle paylaşayım:
Böbreklere zararı olduğu söyleniyor, bunu ortadan kaldırmak için günde en az 2 litre su içilmesi gerekiyor.Dikkat edildiği müddetçe sorun yok.
Kalın barsaklar sıkıntı olabileceği söyleniyor. Her gün belirli miktarda kepek tüketimi, bitki çayı tüketimi, kefir tüketimi vs var,gerçekten dikkat ederek yapan birisi dönem dönem kabızlık yaşasa bile ciddi bir sağlık problemi olmaz.
Ayrıca bu diyet diğer diyetler gibi spor yap iyi olur demiyor direk günde 2 seans spor şartı koymuş,özel hareketler bile belirlemiş.
Zaten kilo- obezite en büyük sağlık problemi değil mi?

Bir de bir insan psikolojisi gerçeği var; insan kendisine neyin yararlı olacağına inanırsa ya da neyin zarar vereceğine inanırsa haklı çıkıyor.
Ayrıca diyet kişiye özel olmalı dediniz. Bu diyet de kişiye özel ki.. Sadece besin grupları belli, kişi neyi ne kadar yiyeceğine kendisi karar veriyor..
Umarım faydalı olmuşumdur. :) Sevgiler..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…