- 20 Ekim 2011
- 261
- 9
umarım bu ilk günlerdeki azim hepimizde korumadaki o ufacık gerekliliklerin olduğu zamanlara kadar devam eder :)
menü bence iyiymiş ama tecrübeliler yorum yapsın.. herkesin yorumu kendi uzmanlık alanına
hatunlar bu suratlar nerde var, ben bunları yapabalmek için yazılardan bulup nasıl yapıldıklarına bakıp da yapıyorum ?
Mesaj yazdığımız yerin alt kısmında menü gibi bir kısmı çıkıyor, fazlası diye seçeneğe tıklayınca ötekiler de çıkıyor. Ama çok şekilli, oyuncaklı, denizde köpek balığı kovalayan türler var onlar nasıl yapılıyor ben de bilmiyorum.
Merhaba..
Diyet hakkında her yerde yazılan o kadar çok yazıdan sonra elbette böyle düşünmekte haklısınız.
Bu diyeti uzman doktorlar bile uyguluyor..Şu anda özel diş hekimliği yapıyorum ama bundan önce büyük bir devlet hastanesindeydim ve dahiliye, kardiyoloji ve fizik tedavi uzmanları da bu diyeti yapıyorlardı.
Kendilerine zararlı değil mi diye sorduğumda bana söyledilerini sizinle paylaşayım:
Böbreklere zararı olduğu söyleniyor, bunu ortadan kaldırmak için günde en az 2 litre su içilmesi gerekiyor.Dikkat edildiği müddetçe sorun yok.
Kalın barsaklar sıkıntı olabileceği söyleniyor. Her gün belirli miktarda kepek tüketimi, bitki çayı tüketimi, kefir tüketimi vs var,gerçekten dikkat ederek yapan birisi dönem dönem kabızlık yaşasa bile ciddi bir sağlık problemi olmaz.
Ayrıca bu diyet diğer diyetler gibi spor yap iyi olur demiyor direk günde 2 seans spor şartı koymuş,özel hareketler bile belirlemiş.
Zaten kilo- obezite en büyük sağlık problemi değil mi?
Bir de bir insan psikolojisi gerçeği var; insan kendisine neyin yararlı olacağına inanırsa ya da neyin zarar vereceğine inanırsa haklı çıkıyor.
Ayrıca diyet kişiye özel olmalı dediniz. Bu diyet de kişiye özel ki.. Sadece besin grupları belli, kişi neyi ne kadar yiyeceğine kendisi karar veriyor..
Umarım faydalı olmuşumdur. :) Sevgiler..
hımmm sen buralarda yenisin galiba)))) boşver bak biz cevap vermiyoru artık. herkes kendince haklı ve herks kendi doğrusunu gerçekleştiriyor. bedellerini de göze alarak tabi. o yüzden takılma boşver... bu arada geçen gün birisiyle tanıştım. eşi dukan diyeti yapıyormuş doktor kontrolündeymiş. diyeti de doktor vermiş.
Ne bileyim büyük aşklar nefretle başlar hesabı belki bir dukancı daha olur diye :)
Bu olay da beni destekledi pek mutlu oldum :)
nasıl gidiyormuş diyet ?
bu arada reklam güzel reklamdı :))))))))))))
İyi akşamlar kızlar,
Bugün forum a hiç giremedim sanırım işyerindeki bilgiişlem yasakladı:)) artık telefondan ne kadar katılabilirsem:)
Geçmişe de bakamadım hiç, umarım herkes iyidir.
Aliyem, bana da doktorum önerdi bu diyeti, ben tiroid hastasıyım biliyorsun, kilo veremiyordum diyetisyenlerle, bunalımdaydım da bu yüzden, doktor dukan ı önerdi, 2-3 ayda bir de tahlillerimi yaptı, en son geçen haftaydı, asayiş berkemal:))
Tubacım, mesajın süperdi:)
Allah Allah bilmem ki... O kalpli mesaj simgeleri ile beyaz yazı yazdığımız yerin arasında çıkıyor 3 satır halinde suratlar. Mozilla firefox kullanıyorum, onun bir katkısı var mı acaba gözükmelerinde? Bilemedim.
Hoşbulduk!Anca okuya okuya geldim, bazen dışarda da cepten bağlanıp giriyorum beğenemediklerim oluyor. Arka sayfalardan okuya-beğene geldim. Keyifler iyi mi?
tam ben de o cümleyi kurdum içimden ki gördüm ki sizde yazmışsınız.. tavuğun da mı varmış light ı... migros mu yine?
ben de bugün doktora gittim. jinekoloğa. 4 aydır regl olmadım. ilk başta diyetin yan etkisidir geçer falan dedim ama geçmedi. yaş itibariyle menapoz da olabilir ama başka bir belirti yok. hiçbir şikayetim de yok. doktora dedim diyet yapıyorum çok kilo verdim diye. ondan olabilir ama hormonlarınız bi bakalım dedi. ilaç verdi. onu alınca regl olcakmışım. sonra tahliller yapılacakmış. dahiliyeye de gidecektim ama doktor bugün yerinde değilmiş. haftaya tekrar gideceğim. diyetten bahsedip tahlillerimi yaptıracağım. bir şikayetim yok ama baktırmam iyi olur.
nesli aradı şimdi. medesa ve cute77 ile buluşmuşlar izmirde. şimdi cute77 misafir kaldığı eve bırakıyormuş onu . selam söyledi.)))
Yumurta sınırlaması sadece kolestrolü yüksek olanlara, kolestrol sorununuz yoksa yumurta da sınırlama yok, ama tabi 4 tane yumurta vücuda dokunabilir diye düşünüyorum ama atakta yumurta sana duraklama yapmamışsa 4 tane yediğin halde bence yiyebilirsin...ya şimdi bu yumurtanın sarısı olayı benim hala kafamı karıştırıyor. hadi haşladım beyazı sarısı aysıldı beyaz yedim. sarısı ne olacak yazık olacak ona nerde harcayacağız onu ayrıca süt ürünleri toplamda 1lt de diğerleir istediğimiz kadar değil miydi genel olarak günde 1 2 yumurta yiyorum ama hem de atakta 4 yumurta yediğim oldu benim
ayy kızlarr çok acaip bişey oldu yaaaaa,ben az önce çok tesadüfi şekilde yolda bir çocukla tanıştım ve beni işe bıraktı arabasıyla falan,nolduğunu anlamadım sersem gibiyim yahuuuuuu
ahahahaa deli şeyler sizi çok gülüyorum ben size yaaa
öncelikle şunu söyleyeyim ipektoşum küsmeyin ama arayamam 6'da çünküüü nesliyle buluşucazz
ama şimcik hızlıca anlatıcam size.
ben hastaneye gittim tahlil sonuçlarımı almaya aman sormayın orda da kolestrol bir tavan ki sormayın hem de hem iyisi hem kötüsü
neyse bunu sonra konuşuruz.
çıktım hastaneden bir mağazaya uğramama gerekiyordu,çarşı içinden epeyce yol yürümem gerek,başladım yürümeye.yanımda da bir çocuk var farkındayım,aynı tempoda yürüyoruz biz bunla yanyana.ama çok enteresandı yaaa,hani aynı ayakları aynı anda atıp aynı ritimle ve yanyana yürüyoruz.sağdan soldan bir sürü insan geçiyor ama biz yanyanayız.uzaktan biri görse bizi birlikte zanneder öyle garip bir durum.sonra ben bir mağazaya girip bişey soracaktım,dedim buraya kadarmış çocuk alıp başını gidecek,ben de yetişmek için peşinden koşacak değilim ya.neyse girdim sordum çıktım anaaa bir baktım bu beni bekliyor
ama ben direkt salak yapıyorum,hiç farkında değilmişim gibi yani
bugün de mini etek falan var üstümde,bu yine yanımdan yürüyor tintin ayyy ama beni bir gülme tuttu,çaktırmamaya da çalışıyorum ama kıskıs gülüyorumutandım mı naptımsa,dedim ya ben hiç beceremem böyle şeyleri diye
neyse sonra esas mağazama geldik,en az 1 saat sürerdi işim.girdim neyse hakikaten 1 saat sonra falan çıktım ve tabikii ben çocuğu çoktaaaan unutmuştum.sonra alakasız bir sokağa girdim anaaa bi baktım bu yine tintin yanımdan yürüyor.ay ama nasıl gülüyorum çaktırmadan,çok komik değil mi ama yaaa
neyse sonra ilerledim iyice kaldırıma çıkmam gerekti ve yolumuz kesişti.sonra bu laf attı artık,ben de kaldırıma çıkın diyecektim çok araç geliyor dedi.hay allah razı olsun dicektim,ben beyinsizim yaa neyse
sonra dedi nereye işe dönücem heykele doğru gidicem taksi bekliyorum dedim.bu da benim arabam da oraya yakın isterseniz taksiyle gidelim dedi,eee olur madem dedim :)))))
sonra bindik ama bu benim işyerime değil kendi arabasına gitmemizi söyledi taksiciye,neden dedim.ben bırakayım sizi arabayla dedi
sonra bindik ve arabasında uzattı elini adını söyledi,ben de söyledim neyse sonra kartını verdi ve kaşınmak suretiyle ben de verdim
sonra bıraktı beni işe,azcık lafladık işlerimizden.17:30'da toplantısı vardı oraya gidiyordu.ben inerken de ararsam daha sonra bir kahve içebiliriz dimi dedi,olabilir belki dedim
heee bu arada asıl yaptığım adiliğe inanamayacaksınız,biz daha hiç konuşmadan yolda birbirimizi tanımadan yürüyorken,biz nesliyle konuşup randevulaşmış olduğumuz halde,telim çalmış gibi yapıp randevu yeri ve saatini söylüyormuşum arkadaşıma gibi yaptım ki çocuk da gelsin ahahahaha inanamıyorum bunu yaptığıma yaaa,çok zor durumdayım bacılarım
gerçi çocuğun toplantısı varmış ya istese de gelemezmiş,belki de gelemeyeceği için o da yolda konuşup tanışmak durumunda kaldı
şimdilik izmirden bu kadar
ben nuray 27 yaşında 27 aylık evli 17 aylık ikizleri olan 5 yıllık fen ve teknoloji öğretmeniyim. antalya alanyada ikamet ediyorum
belli bir süredir ara ara formu takip ediyorum hamilelik süresince ve doğum sonrasında toplam 16 kilo aldım ciddi manada canım sıkılıyor geçen sene diyetisyenle 4 ayda 8 kilo vermiştim tabi sporda dahil ramazandan bu yana iştahım çok açıldı 5 kilosunu geri aldım.
tekrar 80 kilo oldum boyum 1.70 dukanda ideal kilom 64 çıktı ama benim hedefim 60 kilo.
neyse bebşlerden kitabı okumaya fırsatım olmadığı için sizlerden bişiler öğrendim.
bütün hazırlıklarımı yapıp 31 ekim çarşamba atak evresine başladım 10 gün yapmayı düşünüyorum bugün 7. günüm ve toplamda 2.700 gr vermişim.
ama asıl üzücü olay ise bugün içime canavar girmişti sanki velilerin getirdiği börek ve kurabiyeye yaklaşmayan ben okul çıkışı eşimle döner yedim salatasız ekmeksiz ama yağlıydı.
sonra eve geldim komşum cevizli pestil ve karpuz çekirdeği getirmiş biraz yedim tabi çok pişman oldum bi yandanda içimdeki canavar madem bozdun evde un kurabiyesi vardı 2- 3 tanede ondan yedirdi arkasında kabızlık yüzünden birde armut tedim tam oldu. şimdi moralim çok bozuk bunun telafisini nasıl yapabilirim mümkünmüki????????*
1 hftalık emek boşamı gitti şimdi dukanın dediği şişmiş balona iğnemi batırdım lütfen yardıııımmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
yarınki gıda tüketimini azaltabilirsen sanırım zarar görmemiş olursun,yanlış hatırlamıyorsam kitapta yediklerimizin yağa dönüşümünün 24 saatten olmadığı yazıyordu,hareketini artırıp yarınki kalori alımına dikkat edersen durumu toparlarsın inşallah bende bayramda tatlıları ve gittdiğimiz yerlerdeki ikramları görünce nefsime yenik düşüp bozmuştum ama tabi bayram 4 gün olunca atak dönemim çöpe gitti şimdi yeniden başladım :)
haklısın arkadaşım keşkede kaçamaksız gelseydim şimdi benim nmerak ettiğim atak evresine çok önem veriliyorya benim bu kaçamağım 20 kilo vermeme engelmi olacak atağın 7. günündeyim ya acaba 10 değilde 11 yapmam herşeyi toplamama yardımcı olurmu tecrbeli arkadşlarım yorumlarınızı bekliyorum.
bu arada medesa arkadaşım çok hoşsun bunlar güzel heyecanlar evlenince heyecan azalıyo ama mutlulık artıyo hayırlısı
keyifler gıcır, umarım herkesin öyledirbu arada, üre sonucun da iyi çıkmış hadi geçmiş olsun
bi de şu güveçteki yalancı börek tarifini vereydin böreğe hasret bi insan olarak yapar yerdim mis gibi
...
bazen fake bı nıck alıp kıtap okuma konusunda sana sardırasım gelıyor... kıtabı mutlaka okumalı mıyım sorusunu gorunce ana dedımbüyük kaçamağım oldu elbette ama telafi ettim zaman içerisinde. her kaçamağın bedeli var ve ne yaparsan yap o bedeli ödeyeceksin. kitabı mutlaka oku. ben bu konuda çok çok katıyım. kitabı okumadan diyeti yapanların bir noktada mutlaka pes edeceklerine ve başarısız olacaklarına eminim. kitabın verdiği motivasyonu başka hiç birşey vermiyor. netteki bilgiler yanlış, eksik, hatalı... onlarla bu iş yapılmaz. atağını mahfetmişsin o kadar söyleyeyim. bence bunu telafi edemezsin. 6 gün atak yaptın ve diyeti bıraktın gibi olmuş şimdi. bence hemen kitabı okumaya başla. eminim atakta başkahatalar da yapmışsındır kitabı okumadığına göre.