Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Selam arkadaşlar ;
ben geçen yıl 27 eylül de dukan amcanın diyetine başlamış, 3,5 ayda 23 kilo vererek 93'ten 70'e inmiş, Nisana kadar dişimi sıkmış sonra da salmış ve şu anda yeniden 90 kilo olaraktan bu pazar itibarıyla yeniden dukana başlamış bir insan evladı olarak şunu söyleyebilirim dukan diyeti kesinlikle işe yarıyor ama koruma devresini yapmazsanız kesinlikle geri alıyorsunuz kiloları :) bana şans dileyin arkadaşlar pes etmeyeyim :)

teşekkür ederim, yarın da ps günümdü zaten oh oh da oh oh mis mis

Tariflerini not aliyorummm :) aliye sen ne becerikli hatunsun ya maşallah sana..keşke komşu olsaydık :))-

Siteden kaynaklı da olabilir canım,bakım onarım var sanırım..

Hayırlı olsunn canimm..üzücü bi tecrübe olmuş o kadar kiloyu verip sonra da geri almak...insallah bu kez cok daha sabırlı ve bşarılı olursun bu diyette..

Sana tavsiyem sık sık aramıza katil..hergün muhakkak paylasilanlari oku..burası sana yanlız olmadigini hatırlatacaktir :)

kacamaklar konusunda aliyeyi dinleyin!

Ve dukan i... Balon igne konusunu hatirlayin.

Son 1.5 ayda toplamda 2 kg kadar kuruyemis yani findik badem vs yedim. Onun haricinde dukani bozmadim. Sonuc= hic kilo veremedim.

Yalniz...
Sevgili dukancilar. Size karatay, tas devri ve alkali diyetlerini de okumanizi tavsiye ediyorum.
Dukan, "bu siskolardan her seyi kesersem diyet uygulanabilir olmaktan cikar" deyip tatlandiriciya ve kolaya izin veriyor bence. Bunlar cok cok zararli. Kiloya cok etkisi olmuyor ama direkt kanserojenler. Buna dikkat etmeye calisin lutfen.
Ve, her gun sebze yememe meselesi.
Dukan, bence bunu da "bu siskolar yaninda salata bile olmayan etten bikar, oyle cok yiyemezler. Hem bozarlarsa ilk olarak pp gununde sebze ile bozarlar" diyerek soyluyor.
Seytani zekaya sahip bir adam oldugunu ve bize bildiklerinin yuzde 3unu soyledigini dusunuyorum dukan'in.
Size nacizane tavsiyem, sebzeyi her gun yemeye calismaniz, ama domatesler havuclar fasulye vb seklinde degil. YESIL sebzeleri etin yanina eklemeniz. En kolayi ve hatta dukana uygunu maydonoz. Ben bol bol haslanmis ispanak, brokoli ve marul yiyorum. Bagirsak aktivitem harika oldu buna basladiktan sonra.
Bir diger tavsiyem, pisirme yontemine de dikkat etmeniz. Ben bir ara hep tavada omletler, tavuklar yiyordum. Pisirdigim her sey tavada yuksek isida pisiyordu. Bu da kanserojenmis... Simdi firinda veya buharda pisiriyorum. Hem daha yagsiz oluyor.

Yagsiz yogurt vs hakkinda:
ben artik tam yagli evde kendim acik sut ile yaptigim yogurdu tuketiyorum. Cunku hazirlarda cesit cesit antibiyotik var. Bunlar otoimmun hastaliklara zemin hazirliyorlar. Hasimoto tiroidi gibi. Ev yogurdu ise tam tersi etki yapiyor.

Sut hakkinda: sutte "insuline benzeyen buyume hormonu" var. Amac, sutu icecek yavrunun cabuk buyumesi ve kilo almasi. Insan icin faydali bir gida degil imis. Ben tamamen biraktim ve cok faydasini gordum. Cok halsizdim bu duzeldi.

Spor hakkinda:
cok uzuuun uzun yavas yuruyusler faydali degil.
kalp atisinizi oldukca artiracak, kisa, 10 dk civari surecek, ve ter fiskirtacakk egzersizler yapmalisiniz. 10 15 sn suren surat kosulari gibi. Ip atlamak gibi. "air Squat" egzersizi (google da arayin) yapmak gibi.

Son olarak. Ekim idi sanirim, biriniz tiroid hastasi oldugunu, doktorun dukan tavsiye ettigini yazmisti. O arkadastan ricam, bu algisi acik doktorun ismini bana mesaj atmasi. Ben de tiroid hastasiyim.

En en son olarak. Kefir mayasina ihtiyacim var. Istanbulda nereden bulunacagini bilen biri belki vardir, sorayim dedim.

Herkese selamlar :)

ayy kızlarr çok acaip bişey oldu yaaaaa,ben az önce çok tesadüfi şekilde yolda bir çocukla tanıştım ve beni işe bıraktı arabasıyla falan,nolduğunu anlamadım sersem gibiyim yahuuuuuu

wauuuuuuuuuuwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww bu ne hız yahuuuuuuuuuuuuuuuuuu!....

yuh diyorum oha diyorum medesam bu ne yahuuuuuuu ne enteresan bir tanışma olmuş arkadaşında azmine hayran kaldım bu arada hadi hakkında hayırlısı pek meraklandım bu işin devamı için merakla bekliyorummmmmm
aliyecim hangi multivitamini alıyorsun acep ben normalde de meyve sevmem şuan hiç yiyemiyoruz zaten bende başlayım diyorum :)

önceden verdiysen yine verirsin ama bu sefer zorlar kaçamaksız hakkıyla bu diyeti yapman lazım çünkü 2 kez yapılıyor diyet bu sefer son olucak bunu unutmadan yapman lazım bol şans

slm kızlarrrrrrr neler olmuş böle yahuuuuuuu bir uğramadık konu almış başını gitmiş bu arada bende callana başladım bugün kendimi yormadan yavaş yavaş yaptım hadi bakalım hayırlısı :)

teşekkür ederim mervexz her akşam buralardayım artık

ayy kızlarr çok acaip bişey oldu yaaaaa,ben az önce çok tesadüfi şekilde yolda bir çocukla tanıştım ve beni işe bıraktı arabasıyla falan,nolduğunu anlamadım sersem gibiyim yahuuuuuu

Medasammm nasil anlatmissin öyleee koptum okurken kiz sende deli cesaretimi var nasil bindin arabasina zor durumdayim demissin ya allah seni.. Hadi hayirlisi canisimcim..Siz ne cok yaziyorsunuz böyle ben yetisemiyorum size..

canlar guclendırmedeyım ayagına hergun cıkolata mıkolata yıyorum bı yardım help melp allah askına ya

Allaaaaaaaaaaaahımmm ne tatlı hıkaye bu yaaaaeeee göt kadar yerde kımse pesımıze dusmuyo dusse de höttt demek zorunda kalırız saten:d

canlar guclendırmedeyım ayagına hergun cıkolata mıkolata yıyorum bı yardım help melp allah askına ya

Tehlikeli isler yapiyorsun cikolata da neymis yeterince yemedinmi zamaninda sen onlardan..Tatli canin cekince 1 kahve fincani sütü isit icine 1 kahve kasigi kahveni at ic cikolatanin yerini almiyor ama ise yariyor..Bol bol vanilya kokla..

Tehlikeli isler yapiyorsun cikolata da neymis yeterince yemedinmi zamaninda sen onlardan..Tatli canin cekince 1 kahve fincani sütü isit icine 1 kahve kasigi kahveni at ic cikolatanin yerini almiyor ama ise yariyor..Bol bol vanilya kokla..
hem de ne tehlıke... kıtapla dovulmeyı de hakettım hatta bugune kadar basılmıs tum kıtapların altında bırakcak alıye benı bı de regl bahane edıyorum ama gıdısattan hıc memnun degılım

aliyecim hangi multivitamini alıyorsun acep ben normalde de meyve sevmem şuan hiç yiyemiyoruz zaten bende başlayım diyorum :)

ace selenyum alıyorum. biraz saç dökülmesi oldu son zamanlarda. onun için aldım. iyi geldi. açıkcsı bişey bildiğimden seçmedim bunu. multivitaminler çok pahalı ya, bu da ucuzdu. ondan bunu seçtim.

yok aplam.. artık doversın de seversın de o kadar basını sısırdık .. dovsen de bişi demeyız öğretmenlere bişi denmez cunkı:) hele de basogretmenlere

yok kuzu merak etme, ben şeker gibi insanım. dövmem kimseyi. en fzla tehdit ederim. kurusıkı yani...

hem de ne tehlıke... kıtapla dovulmeyı de hakettım hatta bugune kadar basılmıs tum kıtapların altında bırakcak alıye benı bı de regl bahane edıyorum ama gıdısattan hıc memnun degılım

regl dönemi en tehlikeli dönem hepimiz eziyet cekerek atlatiyoruz bu dönemi yeri geliyor tuzaga düsüyoruz ama senin elinde..Bir arkadasim bana yazmis dolabimdaki tüm kiyafetlerimi attim beynime yerlestirdim eger kilo alirsam ciplak kalirimm.Cok da iyi yapmis bana yazmakla bende her kacamak yapmak canlari caldiginda 48 bedenden 42 bedene düstün kilo alirsan ciplak kalirsin..Bende bir pantolan biraktim sadece cünkü digerlerini hep attim..

aman diyim. o çikolatalar (diabetik olduklarını varsayıyorum) yağlı. aradabir yiyebilirsin güçlendirmede tamam ama hergün olmaz. bu diyetin en zor kısmı güçledrime. güçlendirmeyi hakkıyla yapamazsan risk altındasın. bak o kadar emek çöpe gider. demin yazmıştı bi arkadaş 23 kg verdim, geri aldım diye. aman diyim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…