Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Evet dün o maddeyi elemiştik zaten konuşmaların devamında..kolestrolu olanlar için o

Son düzenleme:

peyniri nasıl yapıyoruz peki :)

afiyet olsun,şu tavuk suflenin tarifini versene kuzu bizim de mideler şenlensin

Vereyim güzelim. Şuan kütüphanedeyim, aklımda kaldığı kadar yazayım, akşama düzeltme yaparım olmazsa.
Önce bir fırın kabınıza (bor cam gibi, biraz derin olmalı, koca tepsi kadar da büyük olmamalı, lazanya kabları var, onların ebatları uygun) çok az yağ sürüp ve birazcık da un serpiştiriyorsunuz (bunlar yapışmaması için; belki yapmasanız da olur) ve fırını 180 dereceye getiriyorsunuz ısınması için. Sonra aldığınız tavuk göğüslerini yıkayıp, biraz kurulayıp kendinize göre lokmalar şeklinde kesiyor, kuru baharatlar (biberiye olabilir, kurutulmuş maydonoz, falan.. yani bu biraz da keyfinize kalmış. kurutulmuş yeşil otlar güzel oluyor ama) biraz tuz ve karabiberle harmanlıyorsunuz.
2 yumurtanın sarısını ve beyazını ayırıyorsunuz. 250ml yağsız sütü ısıtıp 2 yumurta sarısını ekleyip karıştırıyorsunuz (dikkat edin, süt çok sıcak olunca yumurta haşlanıp parça parça oluyor, bu olmamalı; belki sütü ve yumurtayı başka kaba alıp karıştırmak daha uygun olabilir). bu karışımı da baharatladığınız tavuğa ekleyip karıştırıyorsunuz.
kalan 2 yumurta beyazını krem kıvamına alana kadar iyice çırpıyorsunuz ve bir (tahta)kaşıkla yavaşcana tavukla karıştırıyorsunuz, biraz 2-3kere karıştırmak yeterli olur, yani burda önemli olan o yumurta beyazın tamamen sıvılaşıp yokolmaması... karışımda o eklenen yumurta beyazı biraz kendini belli etmesi lazım...
Bu karışımı kalıbınıza döküp fırına sürüyor ve yaklaşık 20-30 dakika sonra afiyetle yiyorsunuz

Bayanlar bana yaptığınız ve beğendiğiniz bir ekmek tarifi verebilir misiniz...:26::26:

elbette yazıyorum arkadaşım,daha çok poğaça gibi oluyor.

-10 kaşık yulaf kepeği
- 2 yumurta
- 2 yemek kaşığı diyet yoğurt
- 300 gr diyet peynir(ben pınar light krem peynir kullanıyorum)
- 1 çay kaşığı karbonat

tüm malzemeler karıştırılıyor kaşık yardımıyla yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye konulup pişiriliyor,isteğe göre maydanoz da eklenebilir .afiyet olsun

ben bir ara the body shopun c vitaminli göz kremini kullanmıştım ve araştırmıştım deneyebilirsin :) ama asıl neden yediklerinden kaynaklı ise kremde fayda etmiyormuş malesef doğal yöntemler dene istersen önce :)

yuh diyorum yaaaa ruslarıda sevmemişimdir oldum olası kızınmış gözleri bozuk heralde o laf sokulmayı haketmiş her gördüğünde bi laf çarpıt sen en iyisi için rahatlar

canım labne tarifin var mı? bana bu en çok lazım olan şey :) form çaylarıyla pek aram yok bağırsakların çalışması lazım

canım labne tarifin var mı? bana bu en çok lazım olan şey :) form çaylarıyla pek aram yok bağırsakların çalışması lazım

Kullanabildiğimiz sütü 1 kaşık aktivya ve süt tozunu karıştırıp yoğurt gibi mayalıyorsun. Çıkan yoğurdu süzüyorsun 1 gece dolapta. Sabaha şok şok şok. Süper oluyor....
:)

Merabaa Ne güzel spor yapıyorsun sen öyle, maşallah :) İnşallah görürsün :) İşlerinde de kolay gelsin :126:

Ben kuru maya da denediimm Ne kabarmaz şeymiş ayol

Gençsin dabiii :)) Manyak onlar beee!! Uyuzluk olsun diye yapıyolar diye düşünmeye başladım artık :S :) yok daha neler.. Kızınla mı geliyosunmuş.. Bence o hatırlayamadı falan, kafası karışmış onun :111:

Bu ekmekte sırf yulaf var yaa..! Bunu yapma bence. İçine bi kaç kaşık süt tozu ekle bence. Yoğurt da ilave edebilirsin. Hem bi tatlı kaşığı kadar tatlandırıcı da karıştırırsan mesela, o da yulafın o kötü tadını bastırıyormuş. Simla'nın sayfasından başka tarifler dene. Benim de ekmek olarak çok sevdiğim bi tarif yok, ama her bişeyi sırayla deniyorum :) Mesela thebeauty'nin dediği ekmeği de denicem. Dediği gibi, süt tozunu az koy ama. o da sınırlı izinli.

Tarifleri denicem. Ekmekte değil ama kekte gerçekten süt tozu çok. Onu da azaltıp denicem Saol

Benim yulafla ilk yaptığım şeylerden biriydi helva.. Kolay diye tercih etmiştim.. ama hiç beğenmemiştiimm :S Hani belki ben beceremedim bilmiyorum..

Haşlanmış sade beyazı da hiç sevmem :S Ben yiyorum yumurta yaa! Her gün 4-5 tane değil elbet ama, canım isteyince, ya da yemek alternatifim olmayınca yiyorum yani. Kolesterol yoksa, sorun yok bence.

Son düzenleme:
peyniri nasıl yapıyoruz peki :)

dukan dıyet yemeklerı dıye bır kıtap bulmustum ınternette
bu quark tarifi altında da cheese cake tarifi ben yapayım. güzel olursa bildiririm

QUARK PEYNıRı
MALZEMELER:
-1 lt light kefir
-3-4 damla mikrobiyel peynir mayası
(orijinal tarifte yok.ben daha yoğun
bir mayalanma için kullandım.şart değil)
Kefir ısıya dayanıklı bir kap içine dökülüp ,maya eklenir ve tahta kaşıkla
iyice karıştırılır.100 derecede ısıtılmış fırında 2 saat bekletilir.
Fırın kapatılır ve kap soğuyana dek içinde bırakılır.
Süre sonunda kefirin altında yeşil su birikmiş olmalı ve spatula ile
baktığınızda böyle görünmeli.
ınce delikli bir süzgeç içine dökülüp süzülmesi için bekletilir.(Ben
buzdolabında sabaha kadar beklettim
Süzülen quark peynirinizi buzdolabında muhafaza edip hemen
tüketin.Taze peynir olduğu için hemen bozulacaktır.
Dukan
ZEBRA CHEESECAKE(ALMAN QUARK KEK)
EVRE:ATAK*-SEYıR-GÜÇLENDıRME
QUARK yapınca cheesecake yapmamak olmazdı:)
Almanya'da cheesecake quark'la,ıtalya'da ricotta ile,Amerika'da
newyorker tarzı denilen şekliyle krem peynirle,bizde ise çoğunlukla labne
ile yapılıyor.
Quark da labneye çok benzediğinden ben sonuçtan çok memnun kaldım.
Ben bütün olarak pişirdim ama miktar az olduğu için kelepçeli kalıp yerine
cam kullandım.O yüzden bir miktar yapıştı.Ya miktarı arttırıp kelepçeli
kalıpta veya silikon kapta pişirmenizi öneririm.Küçük silikon muffin
kalıplarında da güzel olur.
MALZEMELER:
-1 su bardağı quark
-3 yumurta(1 tam-2 beyaz)
-2 yk yulaf kepeği
-3 yk toz tatlandırıcı
-1 yk kakao(*atakta kullanmayın)
-4-5 damla limon aroması
-4-5 damla vanilya aroması
-1/2 paket kabartma tozu
Fırın 170 derecede ısıtılır.
Tüm malzeme homojen hale gelene dek çırpılır.
Malzemenin yarısı başka bir kaba alınıp kakao ilave edilir.(tamamını
kakaolu yapabileceğiniz gibi atakta tamamını sade de yapabilirsiniz.)
Kalıbın ortasından başlayarak önce sade sonra kakaolu malzeme üst
üste halkalar oluşturacak şekilde sırasıyla dökülür.
Yaklaşık 30dk. pişirilir.
Soğuyan kek dolapta 2-3 saat dinlendirildikten sonra servis edilir.
Dukan

Son düzenleme:
akşama haşlanmış k.bahar üzerine yoğurt döküp yiyebiliyor muyum :44:

kabızım ayrıca 6 gün de bir kere wcye çıktım ne yapmam lazım???

Sabah girmistim ama site hata vermisti simdi de kayinvalidem bende caktirmadan daldim foruma :) Bugün yulaf kepegini yogurdakaristirdim icine bol nane ekledim canim yemek istemeyince icine bir cay kasigi kabartma tozu bir yumurta ekledim verdim mikro dalgaya önce 5 dk denedim baktim ici yumusak 5 dk daha pisirdim.Tabagin icine yaymistim ücgen keserek üstüne yumurta koydum yidim yogurdun ölcüsünü tam bilmiyorum cünkü dünkü yogurddan artmisti 4 kasik diyebilirim tavsiye ederim cok güzel oldu..

İlgin için teşekkürler bir saate yapıp yorum eklerim

Kullanabildiğimiz sütü 1 kaşık aktivya ve süt tozunu karıştırıp yoğurt gibi mayalıyorsun. Çıkan yoğurdu süzüyorsun 1 gece dolapta. Sabaha şok şok şok. Süper oluyor....
:)

tamamdır kaptan deniyorummm musmutlu şok oluyorummm inşallahhh :))
teşekkür ederimmmm

keske türkiyede de satilsa quark bir arkadas denemisti malzemelerinemi yanayim yoksa emegimemi demisti umarim sizlerinki bosa gitmez.

Benim yulafla ilk yaptığım şeylerden biriydi helva.. Kolay diye tercih etmiştim.. ama hiç beğenmemiştiimm :S Hani belki ben beceremedim bilmiyorum..

Böle hafif yanığımsı un helvası tadında oluyor, valla benim çok hoşuma gitti, ama tabi damak tadı bilemiyeceğim, bir dahakine fotografta eklerim, daha açıklayıcı olur
akşama haşlanmış k.bahar üzerine yoğurt döküp yiyebiliyor muyum :44:

kabızım ayrıca 6 gün de bir kere wcye çıktım ne yapmam lazım???
Yiyebilirsin karnıbaharı da yalnız karnıbahar acayip gaz yapıyor, benden söylemesi...Kabızlık sorunun içinde yeşil çay iç mutlaka, ben büyük 2 kupa içiyorum birde a101 lerde satılan mest çayı var, ondan içince bence kabızlık vs bişeycik kalmıyor...Zaten bir süre sonra vücut alıştığı için böyle bir problemin kalmayacak....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…