ya aslında dukan amca zaten ancak ocak ortasında 53 olacağımı söylemiş zaten ama ben yine de böyle bi güzel hemencecik gidiversin kilolar istiyorum
dün de eşime bot bakıyorduk satıcı kız gebe misiniz diye sordu iyice sinir oldum daha da çabuk gitsin istiyorum kilolar.. ama bu 1 kilo için 10 günü söylediğin iyi oldu -kitapta var mıydı dikkatimden kaçmış o- yoksa ben niye kilo veremiyorum diye strese girerdim.. :)
geçen gün nesliyle konuşurken, başka bir doktorun diyetinden bahsetti. adını unuttum şimdi. o doktorun söylediği birşey mantıklı geldi. birkaç gündür uyguuyorum. diyor ki amcam, sabah kalktınız, vücudun enerjiye en çok ihtiyacı olan zaman. hemen kahvaltı etmeyin ki depodaki yağlardan yesin. ben kalkar kalkmaz kahvaltı edenlerdenim. şimdi biraz gezeleniyorum. ufak tefek işler yaıyorum falan. 1-2 saat sonra kahvaltı ediyorum. bakalım etkisi olacak m?..
Ben de her şeyi denemek istiyorum ama, dediğin gibi en iyisi simla'nınkiler sanırım..
70 sayfayı okudun muBen haftasonu yazılan 10 sayfayı bilem okuyamadım :S Maşallahın var :)
İyi öğlenler fıstık dukancanlarr
nasılsınız ? benden iyilik , reglimin 3. günündeyim , baskül hergün kafasına göre bişeyler gösteriyor , bitsede düzenime dönsem geri
okuldan geldim , köfte ve yoğurt yedim , bugün protein günüm , şimdide havanın güzelliğini fırsat bilerek yürüyüşe çıkacam
buarada MEST çayı içen arkadaşlar acaba hangisini içiyorlar ? ben nane lmonlu yeşil çay aldım onu içiyorum....
merhabalar,
geçmişi okumadan size bir ses vereyim dedim.
netbookumun ekranı kırıldı o sebepten size bulaşamıyorum(((
haftasonu 94,4 gördüm ama sonrasında grip ve ÜSYE oldum. diyetim biraz bozuldu. bu sabah 95,5 idim((
ateş, boğaz ağrısı, öksürük sormayın. berbatım(
hasti azra sizi uzaktan öper...
ya aslında dukan amca zaten ancak ocak ortasında 53 olacağımı söylemiş zaten ama ben yine de böyle bi güzel hemencecik gidiversin kilolar istiyorum
dün de eşime bot bakıyorduk satıcı kız gebe misiniz diye sordu iyice sinir oldum daha da çabuk gitsin istiyorum kilolar.. ama bu 1 kilo için 10 günü söylediğin iyi oldu -kitapta var mıydı dikkatimden kaçmış o- yoksa ben niye kilo veremiyorum diye strese girerdim.. :)
slms kızlarrrr..dun hamaratlıgım ustumdeydı sanırsam,bugunun yemegını yaptım,dukanella yaptım,dukan helwa yaptım,bide ipeğin tarif werdiği poacalardan yaptım.süper oldu.uzun zmndır ilk kez yumurta kokusu olmadan lezzetli bişi yedim zira artk tiksinti gelmişti benım kendı yaptıgım poacadan.maya hakkaten hamuru cok gusel yapıor ben daha once hıc kullanmamıstım,ilk kez kullanıorum.fakat ben ipekonun tarifini biraz modifiye ettimbir pkt kabartma tozu,birkac dal dereotu,1.5 ksk sut tozu ve loruda 2 kasık değil 4-5 kasık koydum.uzerlerınede yumurta sarısı ve bı cımdık corek otu ekledım,,gercekten pastane poacası gıbı geldı sabah yerken,,tekrar saol ipek kardeşş..
benim sewgilim mi warmıs? hiç haberim yokdunku cocugu diosan ne bilim ya tipim deildi ya salladım,canım isterse cıkarız bigun yemege..tipim olaydı iyiydi,seke seke giderdim o yemege
ipeğin tarıfını werdıgı poacayı yap.ben dun yaptım cok gusel oldu.
8 ksk yulaf
1 pkt kuru maya
1 tatlı kasıgı tatlandırıcı
az tuz
2 kasık lor.
alabildiği kdr süt.
hepsını karıstır,hamuru az dınlendır.daha sonra top top yap fırına wer.
fakat ben bu tarıfe dereotu,kabartma tozu ve sut tozuda ekledım.ayrıca loruda daha fazla koydum.ve cok begendım.
ıslak malzemeleri nerde bu hamurun.yumurtasını yoğurdunu sütünü karıştırmadan mı yedin naptın?
Yok canım yaa! Bunalım değil de.. İşin yoğun zamanları bi de karnım lastik gibi hem de şiş.. Heh öyle iştehayırdır, bunalıma girmişiz yine. yavaş gel bakalım...
E ne güzel işteee :) Daha ne olsunherkese selam ancak girebiliyorum.. baya bir kaçırdığım sayfa var onlara bakacağım ama birazdan hasta gelecek yine.. arada yazayım.. ben daha 3 kilo verdim ama nedennn bugün 7 gün...4 atak 3. seyir...
İyi öğlenler fıstık dukancanlarr
nasılsınız ? benden iyilik , reglimin 3. günündeyim , baskül hergün kafasına göre bişeyler gösteriyor , bitsede düzenime dönsem geri
okuldan geldim , köfte ve yoğurt yedim , bugün protein günüm , şimdide havanın güzelliğini fırsat bilerek yürüyüşe çıkacam
buarada MEST çayı içen arkadaşlar acaba hangisini içiyorlar ? ben nane lmonlu yeşil çay aldım onu içiyorum....
merhabalar,
geçmişi okumadan size bir ses vereyim dedim.
netbookumun ekranı kırıldı o sebepten size bulaşamıyorum(((
haftasonu 94,4 gördüm ama sonrasında grip ve ÜSYE oldum. diyetim biraz bozuldu. bu sabah 95,5 idim((
ateş, boğaz ağrısı, öksürük sormayın. berbatım(
hasti azra sizi uzaktan öper...
Ellerine sağlııkkkslms kızlarrrr..dun hamaratlıgım ustumdeydı sanırsam,bugunun yemegını yaptım,dukanella yaptım,dukan helwa yaptım,bide ipeğin tarif werdiği poacalardan yaptım.süper oldu.uzun zmndır ilk kez yumurta kokusu olmadan lezzetli bişi yedim zira artk tiksinti gelmişti benım kendı yaptıgım poacadan.maya hakkaten hamuru cok gusel yapıor ben daha once hıc kullanmamıstım,ilk kez kullanıorum.fakat ben ipekonun tarifini biraz modifiye ettimbir pkt kabartma tozu,birkac dal dereotu,1.5 ksk sut tozu ve loruda 2 kasık değil 4-5 kasık koydum.uzerlerınede yumurta sarısı ve bı cımdık corek otu ekledım,,gercekten pastane poacası gıbı geldı sabah yerken,,tekrar saol ipek kardeşş..
............
.......
Bazısı da tam tersi, bişeyler yiyin ki vücut uyandığını anlasın diyo :S Ben de kalkar kalkmaz acıkmam hiç.. Haftasonları 1-2 saat sonra yiyorum.. Ama hafta içi evde ağzıma bişiler atıverip çıkıyorum mecbur. İşe gelirsem yemeden, direk öğle yemeğinden başlıyorum güne çünkügeçen gün nesliyle konuşurken, başka bir doktorun diyetinden bahsetti. adını unuttum şimdi. o doktorun söylediği birşey mantıklı geldi. birkaç gündür uyguuyorum. diyor ki amcam, sabah kalktınız, vücudun enerjiye en çok ihtiyacı olan zaman. hemen kahvaltı etmeyin ki depodaki yağlardan yesin. ben kalkar kalkmaz kahvaltı edenlerdenim. şimdi biraz gezeleniyorum. ufak tefek işler yaıyorum falan. 1-2 saat sonra kahvaltı ediyorum. bakalım etkisi olacak m?..
Halt etmiş o kızya aslında dukan amca zaten ancak ocak ortasında 53 olacağımı söylemiş zaten ama ben yine de böyle bi güzel hemencecik gidiversin kilolar istiyorum
Ellerine sağlııkkk
Ben de dicektim tarifte süt var diye :) bi de bişi sorcam: Bi şeylerle karıştırmadan önce mayayı mayalıyo musun :) Bilmem anlatabildim miHani suda bekletme falan..? Benim mayalı yaptıklarım hiç mi hiç kabarmıyooo :100: Mayayı suda beklettim yine olmadı, hiç bişi yapmadım yine olmadıı.. :S
tüm artilarim gitti sükürr
waaaaaw kimin yeni manitasi var ipektoshun mu sevgi de hareket yok diye biliyorum ben :44:
Rastgele arattım internetten kefir mayalama diye. Mayayı bir tanıdıktan almıştı annem, karnabahara benzer topçuk topçuk şeyler. Aktarlarda da satılıyor diye biliyorum. Oda sıcaklığına getirdim 500 ml sütü ve cam bir kavanoza koydum, ufak bir topçuk maya bıraktım içine. Işık gelmemesini garantilemek için beze sardım, alt bir dolaba yerleştirdim. Söylenildiği gibi hiç metal değdirmedim, süzerken de plastik süzgeç-tülbent ikilisini kullanacağım. Minimum 24 saat bekleyecek, ertesi gün alıp süzeceğim tülbentten. Mayayı da tekrar suyla yıkayıp buzdolabına kaldıracağım. İnşallah tutar, bakalım... :)
Altınkılıçın sanırım light kefiri vardı, daha geçende içtim markayı unuttum.Pembe renkli. Meyveliler ne yazık ki yasak, haydi meyveden geçtim zaten üstünü okursanız içinde doğrudan şeker var.
Tatlının tarifi "kabak tatlısı dukan" diye aratınca çıkacak karşınıza. Ben kendimce tatlı yapmıştım, karanfil ve tarçın çubuğuyla kaynattım kabakları yumuşayana kadar. Sonra üstüne pudra şekeri döker gibi tatlandırıcı serptim.Pişirmeye uygun toz tatlandırıcı aldıysanız normal şerbet yapıp usulüne göre hazırlayabilirsiniz.
Light üçgen peynir Pınar markaydı gene yanlış hatırlamıyorsam eğer, Migros'ta 3.70 civarıydı. Migros da kafasına göre belirli ürünlerde fiyat arttırıyor beni sinir ediyor zaten... :44:
Bana da ablamla gezmeye çıktığımızda "kardeş misiniz..benziyosunuz"........işaret parmağı bana dönerek " siz ablasınız sanırım...."
tamam çok lezzetli bir şey değil, kabul ediyorum ama o kadar tahammül edilmez de değil. hepimiz bi şekilde yiyoruz. başka tarifler denemelisin. ya da yaptığın tarifi ve nasıl yaptığını detaylı olarak bir yaz bakalım. bir de hangi yulaf kepeğini kullanıyorsun, nerden alıyorsun?
teşekkür ederim.. meyveli kefirin olmadığını biliyorum zaten ama keşke olsaydı modundaydım sadece .. ben hergün çikolata yiyen biriyim üst üste 4 5 gün tatlı yemeyince beynim dönmüştü şimdi daha iyiyim.. :) tatlandırıcı henüz almadım direniyorum tatlı yemeyeceğim diye alsam iyi olacak sanırım..
peynir bilgisi ve tarif için ayrıca teşekkürler..
Şu face tarifler var, ilkayın kara keki ve edanın susamlı ekmeği favorim, onları denesene...O tarifler sayesinde yulaf kepeğini sorunsuz tüketebiliyorum, hatta keşke günlük 4 kaşık olsa falan diyorum yanigünaydın kızlar geçmişi okumadan yazmak istedim. ya ben şu yulaf kepeği işini beceremiyorum dün ilk seyir günümdü herşey gayet güzelken yulaf kepeği ekmeği tarifini aldım akşama yapar yemekle yerim diye ama o nasıl bir tat resmen acı.. eşim sabun mu kattın bunun içine dedi ve tabiki günü yulaf kepeksiz bitirdim. ben bunun tadına inan ki tahamül edemiyorum mide kalkıyor resmen sofrada.. ne yapacam var mıdır bunun bir hal çaresi. tabi yemedim diye huzursuz da oldum... hamilelik geçirenler bilir hamileyken bişeyden tiksinirsin ya işte aynen öyle benim durumum... moralim çok bozuuuk....
Bu aralar zorunluluktan dolayı kalktıktan 2-3 saat sonra kahvaltı yapıyordum, demekki doğru yoldayımgeçen gün nesliyle konuşurken, başka bir doktorun diyetinden bahsetti. adını unuttum şimdi. o doktorun söylediği birşey mantıklı geldi. birkaç gündür uyguuyorum. diyor ki amcam, sabah kalktınız, vücudun enerjiye en çok ihtiyacı olan zaman. hemen kahvaltı etmeyin ki depodaki yağlardan yesin. ben kalkar kalkmaz kahvaltı edenlerdenim. şimdi biraz gezeleniyorum. ufak tefek işler yaıyorum falan. 1-2 saat sonra kahvaltı ediyorum. bakalım etkisi olacak m?..
Kuzular bi dukancı arkadaşın yazdıklarını paylaşmak istiyorum..
duraklıyorum diyenler merhabalar;
efendim bildiğiniz gibi ben son zamanlarda depresyonlardaydım. 5 haftadır hiç kilo veremiyorum neden diye. küçük bir analiz yaptım ve onu paylaşmak istedim sizlerle;
1. yeşil çaya, çorbaya, salataya, yemeklere sürekli limon kullanıyordum. ve gün sonunda bir bakıyordum 1 limon bitmiş(yasak1)
2. marketler kapalı markalı lorlar çok yağlı oluyordu yağsız bulamadığım için şarküteri bölümden açık alıyordum yağsızdır diye(yasak2)
3. bir kerede kaçamak yapıp karbonhidrat yedim(yasak3)
4. herkes çok yumurta tüketiyor diye bende günlük 2 tam yumurta tüketiyordum ve sarısını göz ardı ediyordum (yasak4)
bunları hiç farketmeden sürekli doğru yaptığımı sanıyordum diyeti, ama bugün hepsini birleştirince bu yasakların duraklama yaptığına karar verdim. eğer size duraklıyorsanız gözden geçirin tükettikleirnizi.
bugünden itibaren daha titiz davranmaya karar verdim:)
Şu face tarifler var, ilkayın kara keki ve edanın susamlı ekmeği favorim, onları denesene...O tarifler sayesinde yulaf kepeğini sorunsuz tüketebiliyorum, hatta keşke günlük 4 kaşık olsa falan diyorum yaniEğer üye değilsen burdan link veriririm bir denersin...Birde aktardan açık olarak alma yulaf kepeğini, ya rusheim ya da doğalsan markalarını tüket mutlaka....Ben bir seferinde aktardan almıştım, resmen at gibi kokuyordu ya....İğrençti tadı...Anlatamam size yani...O yüzden kapalı olanlardan ve yukardaki markalardan denersen sorun yaşamazsın....
Birde şöyle bir uyarım olacak...Bu tarifleri denemek istersen süt tozu miktarını mutlaka azalt...Duraklama yapabilir ve sen seyirin daha başlarındasın....Azaltırsam ne olur diyorsan en fazla kekin kabarmıyor...Lezzeti güzel olsun da kabarmayıversin nolacak yani...
Bu aralar zorunluluktan dolayı kalktıktan 2-3 saat sonra kahvaltı yapıyordum, demekki doğru yoldayım
Kızlar belki çoğunuz denemişsinizdir dediğim tarifi ama ben şu zamana kadar neden yapmadım diye üzüldüm valla....Normalde amacım bugün kek yapmaktı ama sular yok şu an, bende bir sürü bulaşık çıkar diye vazgeçtim...Kepek hakkımı nasıl tüketsem diye düşünürken aklıma helva geldi...Ramazanda da çoğu dukancı yapıyordu bunu...Neyse efendim 2yk yulaf kepeğini, 1 tatlı kaşığı zeytn yağı ile kavuruyorsunuz, sonra hafif yanık kokusu gibi yulafın kokusu geldiğinde bir yemek kaşığı( dolu dolu) splenda ekliyorsunuz...Birazda böyle kavurduktan sonra üstüne toparlanması için süt ilave edip, biraz karıştırıp kapatın....Ve ılıkken üstüne tarçın... ımmmm. nefis oldu valla....Bu kadar uzun yazdığıma bakmayın, 5 dakika bile almıyor