Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

ya aslında dukan amca zaten ancak ocak ortasında 53 olacağımı söylemiş zaten ama ben yine de böyle bi güzel hemencecik gidiversin kilolar istiyorum :KK1:

dün de eşime bot bakıyorduk satıcı kız gebe misiniz diye sordu iyice sinir oldum daha da çabuk gitsin istiyorum kilolar.. ama bu 1 kilo için 10 günü söylediğin iyi oldu -kitapta var mıydı dikkatimden kaçmış o- yoksa ben niye kilo veremiyorum diye strese girerdim.. :)

Bana da ablamla gezmeye çıktığımızda "kardeş misiniz..benziyosunuz"........işaret parmağı bana dönerek " siz ablasınız sanırım...." :KK37:

geçen gün nesliyle konuşurken, başka bir doktorun diyetinden bahsetti. adını unuttum şimdi. o doktorun söylediği birşey mantıklı geldi. birkaç gündür uyguuyorum. diyor ki amcam, sabah kalktınız, vücudun enerjiye en çok ihtiyacı olan zaman. hemen kahvaltı etmeyin ki depodaki yağlardan yesin. ben kalkar kalkmaz kahvaltı edenlerdenim. şimdi biraz gezeleniyorum. ufak tefek işler yaıyorum falan. 1-2 saat sonra kahvaltı ediyorum. bakalım etkisi olacak m?..

Mantıklı hiç düşünmemiştim..ben de uygulayayım...:)

herkese merhabalaar:KK55:

Ben de her şeyi denemek istiyorum ama, dediğin gibi en iyisi simla'nınkiler sanırım..
70 sayfayı okudun mu :KK70: Ben haftasonu yazılan 10 sayfayı bilem okuyamadım :S :KK17: Maşallahın var :)

dünkü tecrübeden sonra bi daha bilmediğim tarif yapmam valla :)
okudum ama ben de inanamıyorum açıkçası :KK1: 20 sayfadan sonra hata vermişti zaten, ertesi gün okumuştum kalanını:KK9:napalım, insan işsiz olmaya görsün :KK6::KK31:

İyi öğlenler fıstık dukancanlarr :KK16::KK16::KK16::KK16:

nasılsınız ? benden iyilik , reglimin 3. günündeyim , baskül hergün kafasına göre bişeyler gösteriyor , bitsede düzenime dönsem geri :KK76::KK76::KK76:

okuldan geldim , köfte ve yoğurt yedim , bugün protein günüm , şimdide havanın güzelliğini fırsat bilerek yürüyüşe çıkacam :KK53::KK53::KK53:

buarada MEST çayı içen arkadaşlar acaba hangisini içiyorlar ? ben nane lmonlu yeşil çay aldım onu içiyorum....

hava burda da güzel olsa keşke, yağur ha yağdı ha yağacak :KK31:

merhabalar,

geçmişi okumadan size bir ses vereyim dedim.

netbookumun ekranı kırıldı o sebepten size bulaşamıyorum:KK43:(((

haftasonu 94,4 gördüm ama sonrasında grip ve ÜSYE oldum. diyetim biraz bozuldu. bu sabah 95,5 idim:KK43:((

ateş, boğaz ağrısı, öksürük sormayın. berbatım:KK43:(

hasti azra sizi uzaktan öper...

geçmiş olsun, çabuk iyileşin :KK16:

ya aslında dukan amca zaten ancak ocak ortasında 53 olacağımı söylemiş zaten ama ben yine de böyle bi güzel hemencecik gidiversin kilolar istiyorum :KK1:

dün de eşime bot bakıyorduk satıcı kız gebe misiniz diye sordu iyice sinir oldum daha da çabuk gitsin istiyorum kilolar.. ama bu 1 kilo için 10 günü söylediğin iyi oldu -kitapta var mıydı dikkatimden kaçmış o- yoksa ben niye kilo veremiyorum diye strese girerdim.. :)

sinir oluyorum şöyle satıcılara. bi de eşinize bot bakarken size sormuş, hayır ona ne ki yani. çok sinirlenirim böyle tiplere.:KK19:

slms kızlarrrr..dun hamaratlıgım ustumdeydı sanırsam,bugunun yemegını yaptım,dukanella yaptım,dukan helwa yaptım,bide ipeğin tarif werdiği poacalardan yaptım.süper oldu.uzun zmndır ilk kez yumurta kokusu olmadan lezzetli bişi yedim zira artk tiksinti gelmişti benım kendı yaptıgım poacadan.maya hakkaten hamuru cok gusel yapıor ben daha once hıc kullanmamıstım,ilk kez kullanıorum.fakat ben ipekonun tarifini biraz modifiye ettim :KK1: bir pkt kabartma tozu,birkac dal dereotu,1.5 ksk sut tozu ve loruda 2 kasık değil 4-5 kasık koydum.uzerlerınede yumurta sarısı ve bı cımdık corek otu ekledım,,gercekten pastane poacası gıbı geldı sabah yerken,,tekrar saol ipek kardeşş..

benim sewgilim mi warmıs? hiç haberim yok :KK1: dunku cocugu diosan ne bilim ya tipim deildi ya salladım,canım isterse cıkarız bigun yemege..tipim olaydı iyiydi,seke seke giderdim o yemege :KK1:

ipeğin tarıfını werdıgı poacayı yap.ben dun yaptım cok gusel oldu.

8 ksk yulaf
1 pkt kuru maya
1 tatlı kasıgı tatlandırıcı
az tuz
2 kasık lor.
alabildiği kdr süt.
hepsını karıstır,hamuru az dınlendır.daha sonra top top yap fırına wer.

fakat ben bu tarıfe dereotu,kabartma tozu ve sut tozuda ekledım.ayrıca loruda daha fazla koydum.ve cok begendım.

:KK20:

oHH OH NE GÜZEL OLMUŞTUR. fAVORİM OLACAK SANIRIM BU BENİM.

ıslak malzemeleri nerde bu hamurun.:-) yumurtasını yoğurdunu sütünü karıştırmadan mı yedin naptın? :KK52::KK52::KK52:

Xüt vat züttt ama yumurta yok. Evde yoktu bu çıktıı :)

OO BU NE KALABALIK BÖYLE

sevgili dukandaşlarım sizleri çok özlüyorum artık size çok yogunum da demiycem inanmayabilirsiniz sizlere vakit ayırmaya çalışıyorum ama yok oluyoooo

işyerine eleman almam lazım işler yetişmio ama müşterilede para vermiyoki eleman alım anlıcnız iş var para yokkk

nese güzellerimbenim ben 2 gündür oğlumu servise bırakıp yürüyorum 40 dakika kadar sonra 7. kata merdiven ile çıkıyorummm

umarım artık 69 görürümm

platesde yapıom accık akşamları karın için böle işte

AZRASILA geçmiş olsun canım

accık geçmişe bakim

öpüldünüz kuu

kitapta var mı hatırlamıyrum. ben başka bir doktordan duymuştum bunu. 1 kg almak için de vermek için de 10 gün gerekiyor en az. geri kalanı su. gidiyor geliyor... 10 gün sonra gerçek kayıp çıkıyr ortaya.

Kızlar slm,

CD leri hala kargoya veremedim. Yeni indirdiklerimi kimse tek tek açıp parça parça izlemesin, yaparken spor bölünmesin diye birleştirmem gerekiyor. Ama ben beceremedim. Bilgi işlemcimde bir kaç gündür diğer şubede takılıyor. O geldiği an yaptırıp yollayacağım. Walla kargo poşetlerine izimlerinizi bile yazdım ama henüz gönderemedim. Lütfen kusura bakmayın.

İsteyen varsa bana tel adres isim yazsın özelden. Hizmette sınır yok. O kilolar gidecek selülitlere ölümmmmmmmmmmmm

:)

Kızlar slm,

CD leri hala kargoya veremedim. Yeni indirdiklerimi kimse tek tek açıp parça parça izlemesin, yaparken spor bölünmesin diye birleştirmem gerekiyor. Ama ben beceremedim. Bilgi işlemcimde bir kaç gündür diğer şubede takılıyor. O geldiği an yaptırıp yollayacağım. Walla kargo poşetlerine izimlerinizi bile yazdım ama henüz gönderemedim. Lütfen kusura bakmayın.

İsteyen varsa bana tel adres isim yazsın özelden. Hizmette sınır yok. O kilolar gidecek selülitlere ölümmmmmmmmmmmm

:)

hayırdır, bunalıma girmişiz yine. yavaş gel bakalım...:KK49:
Yok canım yaa! Bunalım değil de.. İşin yoğun zamanları bi de karnım lastik gibi hem de şiş.. Heh öyle işte :KK49: hihih :)) Hamile olsam bari lastik gibi olmaz :p Neyse.. O sarkmayı sporla halletcem inşallah, zor olacak ama, napalım.. ama şişlikk.. :97: Sanırım bende de wc sorunu baş gösterdi.. Otlar motlar bişiler içiyim bakiyim.. Bu artılar da üzerimde kaldı diye korkuyorum :KK50: Bugün protein günüm. Yarın da protein yapcam. 2+1 gidicem bakalım, ne olcek.. Spor düzenini de oturtursam gider heralde yaaa... :44:

herkese selam ancak girebiliyorum.. baya bir kaçırdığım sayfa var onlara bakacağım ama birazdan hasta gelecek yine.. arada yazayım.. ben daha 3 kilo verdim ama nedennn bugün 7 gün... :KK43: 4 atak 3. seyir...
E ne güzel işteee :) Daha ne olsun :KK66: Haftada 1 kilo verirsen sevineceksin artık. Sonra haftada 800 gramlara, 500 gramlara sevinmeye başlıcaksın :) Zamanla verdiğin kilo azalacak muhtemelen. Bu verdiğine çok sevinmelisin yani :KK66::KK9::KK9::nazar:

İyi öğlenler fıstık dukancanlarr :KK16::KK16::KK16::KK16:

nasılsınız ? benden iyilik , reglimin 3. günündeyim , baskül hergün kafasına göre bişeyler gösteriyor , bitsede düzenime dönsem geri :KK76::KK76::KK76:

okuldan geldim , köfte ve yoğurt yedim , bugün protein günüm , şimdide havanın güzelliğini fırsat bilerek yürüyüşe çıkacam :KK53::KK53::KK53:

buarada MEST çayı içen arkadaşlar acaba hangisini içiyorlar ? ben nane lmonlu yeşil çay aldım onu içiyorum....

Sana da iyi günleeerrr :KK3: iyi yürüyüşleerr :KK3:

merhabalar,
geçmişi okumadan size bir ses vereyim dedim.
netbookumun ekranı kırıldı o sebepten size bulaşamıyorum:KK43:(((
haftasonu 94,4 gördüm ama sonrasında grip ve ÜSYE oldum. diyetim biraz bozuldu. bu sabah 95,5 idim:KK43:((
ateş, boğaz ağrısı, öksürük sormayın. berbatım:KK43:(
hasti azra sizi uzaktan öper...

Geçmiş olsuuunnn :2: Bir an önce iyileşirsin inşallah..

slms kızlarrrr..dun hamaratlıgım ustumdeydı sanırsam,bugunun yemegını yaptım,dukanella yaptım,dukan helwa yaptım,bide ipeğin tarif werdiği poacalardan yaptım.süper oldu.uzun zmndır ilk kez yumurta kokusu olmadan lezzetli bişi yedim zira artk tiksinti gelmişti benım kendı yaptıgım poacadan.maya hakkaten hamuru cok gusel yapıor ben daha once hıc kullanmamıstım,ilk kez kullanıorum.fakat ben ipekonun tarifini biraz modifiye ettim :KK1: bir pkt kabartma tozu,birkac dal dereotu,1.5 ksk sut tozu ve loruda 2 kasık değil 4-5 kasık koydum.uzerlerınede yumurta sarısı ve bı cımdık corek otu ekledım,,gercekten pastane poacası gıbı geldı sabah yerken,,tekrar saol ipek kardeşş..

............
.......
Ellerine sağlııkkk :KK56::KK24:
Ben de dicektim tarifte süt var diye :) bi de bişi sorcam: Bi şeylerle karıştırmadan önce mayayı mayalıyo musun :) Bilmem anlatabildim mi :p Hani suda bekletme falan..? Benim mayalı yaptıklarım hiç mi hiç kabarmıyooo :100: Mayayı suda beklettim yine olmadı, hiç bişi yapmadım yine olmadıı.. :S

geçen gün nesliyle konuşurken, başka bir doktorun diyetinden bahsetti. adını unuttum şimdi. o doktorun söylediği birşey mantıklı geldi. birkaç gündür uyguuyorum. diyor ki amcam, sabah kalktınız, vücudun enerjiye en çok ihtiyacı olan zaman. hemen kahvaltı etmeyin ki depodaki yağlardan yesin. ben kalkar kalkmaz kahvaltı edenlerdenim. şimdi biraz gezeleniyorum. ufak tefek işler yaıyorum falan. 1-2 saat sonra kahvaltı ediyorum. bakalım etkisi olacak m?..
Bazısı da tam tersi, bişeyler yiyin ki vücut uyandığını anlasın diyo :S Ben de kalkar kalkmaz acıkmam hiç.. Haftasonları 1-2 saat sonra yiyorum.. Ama hafta içi evde ağzıma bişiler atıverip çıkıyorum mecbur. İşe gelirsem yemeden, direk öğle yemeğinden başlıyorum güne çünkü :p

Halt etmiş o kız :KK57: Ay böyle soranlara da inanamıyorum yani!! 1.si sana ne.. Hadi onu geçtim, ya değilse, gibi bir şey hiç mi akıllarına gelmiyor, yoksa geliyor da inadına mı yapıyorlar :KK47: Ayıp yaaa!!! Hiç dert etme.. 53 olunca git de, gözüne sok olmayan karnını :p

Son düzenleme:
Canlarimmmmmmmmmmmmmm:KK16::KK16::KK16::KK16: bir cik diyip cikayimmm dedim:21:

calisiyorum yine herzamanki gibii....Balik Balik Balik diyorum baskada birsey demiyorum :KK39:

tüm artilarim gitti sükürr:nazar::nazar:En Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYE

waaaaaw kimin yeni manitasi var ipektoshun mu sevgi de hareket yok diye biliyorum ben :44:

kiz medosh artik sendede olsun birazcikk yeni dedikodular:21::21::KK23::KK23:

Ellerine sağlııkkk :KK56::KK24:
Ben de dicektim tarifte süt var diye :) bi de bişi sorcam: Bi şeylerle karıştırmadan önce mayayı mayalıyo musun :) Bilmem anlatabildim mi :p Hani suda bekletme falan..? Benim mayalı yaptıklarım hiç mi hiç kabarmıyooo :100: Mayayı suda beklettim yine olmadı, hiç bişi yapmadım yine olmadıı.. :S

son sozunde bi kahkaha attım,hiçbişi yapmadım yine olmadı sozune :KK1: :KK1: :KK1: cnm ben ipeğin tarifinde kuru maya wardı onla yaptım.sen sanırım suyla karıstırdıgına gore yas maya kullanıosun.bıde kuru maya dene bakalım nasıl olcak.ben mayayı dun ılk kez denedım we begendım.

tüm artilarim gitti sükürr:nazar::nazar:En Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYE

waaaaaw kimin yeni manitasi var ipektoshun mu sevgi de hareket yok diye biliyorum ben :44:

gözunaydın artılar için.bu arada ewt dogru biliosun bende hiçbişi yok malesef :KK1:

Rastgele arattım internetten kefir mayalama diye. Mayayı bir tanıdıktan almıştı annem, karnabahara benzer topçuk topçuk şeyler. Aktarlarda da satılıyor diye biliyorum. Oda sıcaklığına getirdim 500 ml sütü ve cam bir kavanoza koydum, ufak bir topçuk maya bıraktım içine. Işık gelmemesini garantilemek için beze sardım, alt bir dolaba yerleştirdim. Söylenildiği gibi hiç metal değdirmedim, süzerken de plastik süzgeç-tülbent ikilisini kullanacağım. Minimum 24 saat bekleyecek, ertesi gün alıp süzeceğim tülbentten. Mayayı da tekrar suyla yıkayıp buzdolabına kaldıracağım. İnşallah tutar, bakalım... :)

Altınkılıçın sanırım light kefiri vardı, daha geçende içtim markayı unuttum. :KK50: Pembe renkli. Meyveliler ne yazık ki yasak, haydi meyveden geçtim zaten üstünü okursanız içinde doğrudan şeker var.

Tatlının tarifi "kabak tatlısı dukan" diye aratınca çıkacak karşınıza. Ben kendimce tatlı yapmıştım, karanfil ve tarçın çubuğuyla kaynattım kabakları yumuşayana kadar. Sonra üstüne pudra şekeri döker gibi tatlandırıcı serptim. :KK1: Pişirmeye uygun toz tatlandırıcı aldıysanız normal şerbet yapıp usulüne göre hazırlayabilirsiniz.

Light üçgen peynir Pınar markaydı gene yanlış hatırlamıyorsam eğer, Migros'ta 3.70 civarıydı. Migros da kafasına göre belirli ürünlerde fiyat arttırıyor beni sinir ediyor zaten... :44:

teşekkür ederim.. meyveli kefirin olmadığını biliyorum zaten ama keşke olsaydı modundaydım sadece .. ben hergün çikolata yiyen biriyim üst üste 4 5 gün tatlı yemeyince beynim dönmüştü şimdi daha iyiyim.. :) tatlandırıcı henüz almadım direniyorum tatlı yemeyeceğim diye alsam iyi olacak sanırım..
peynir bilgisi ve tarif için ayrıca teşekkürler..

kuzular napıyonuzzz bu ne yoğun bi gündürrr böyleee ...:KK52::KK52::KK52: bütün gün bu surattaydım :KK52:

:KK1:

Kızlar size küçük bi sorum olacak..

ben zayıfladıkça yüzüm de küçülüyor bu güzel bi şey de gözlerimin çevresi çok sefil duruyo..hafif kırışmaya başlamış,morarmaya başlamış..önceden pudrasız fondotensiz çıkmazdım ama şimdi sürekli yoğurt yediğim için cildim olumlu yönde gelişti çok şükür gerek bile duymuyorum (dukanın güzelliklerinden :KK1:) ama göz çevrem beni çok rahatsız etmeye başladı..zayıfladıkça da iyice de belli oluyo..
tavsiye edebileceğiniz bi krem..vitamin..masaj..ya da göz maskesi var mı acaba?:44::44:

Bana da ablamla gezmeye çıktığımızda "kardeş misiniz..benziyosunuz"........işaret parmağı bana dönerek " siz ablasınız sanırım...." :KK37:

En bombasi ben de, cumartesi gunleri kardesimle pilatese gidiyoruz. ben ayni kizin pazartesi aerobik seansina da gidiyorum, beraber donuyoruz.
Bana ne dedi dersiniz. Siz cumartesi gunleri kizinizla geliyosunuz sanirim. hahah yok dedim o kardesim.
Ben de anlamadim, kesinlikle o kadar yasli durmuyorum, yani 30 yasinda bir kizim olcak gibi durmuyorum en azindan.
Neyse yakin bir arkadasimda inatla kardesime, ablan di mi diyor. artik duzeltmekten yoruldum ben. bu insanlar bir ortasini bulsalar.

Neyse sinir oldum. Uzun zamandir wii fit yapmiyodum. dun gece callan yapmayi planliyodum, bilgisayar sorun cikarinca wii yi actim. Wii fit size bazi denge ve guc testleri yapiyor, ona gore vucudunuzun ne kadar genc oldugunu soyluyor. Normal yasimdan tam 4 yas daha genc ciktim. Normal de spora baslamadan once 10-15 yas arasi dah yasli cikiyodum. Anlasilan vucudum baya guclenmis. Denge oyunlarini da harika yapmaya baslamisim. valla ne oldu bilmem. Ben de dedim o rus hoca halt etmis. iste gencim ben.

Son düzenleme:
merhaba,
bende dukan atak dönemini bitirmiştim seyir evresine başlayacakken araya bayramın girmesi tatlılar,yemekler derken devam edemeden öylece kalakaldım,şimdi tekrar baştan başlamak istiyorum ,aranıza katılabilir miyim.

tamam çok lezzetli bir şey değil, kabul ediyorum ama o kadar tahammül edilmez de değil. hepimiz bi şekilde yiyoruz. başka tarifler denemelisin. ya da yaptığın tarifi ve nasıl yaptığını detaylı olarak bir yaz bakalım. bir de hangi yulaf kepeğini kullanıyorsun, nerden alıyorsun?

yok gerçekten kokusuna dayanamıyorum. bu sabah krep şeklinde yaptım yanına doğradığım iki domatesle anca yiyebildim.

markası: RuSheim, aktardan aldım.

tarif bu... acı oldu,
EKMEK
10 Yemek Kaşığı Yulaf Kepeği
2,5 Kahve Fincanı Süt
1 Tatlı Kaşığı İnstant Maya
1 Çay kaşığı Tuz
Kepeği çukur bir kaseye koyup ortasını havuz gibi yap.Ortaya ılık sütü ve mayayı koy.Kepeğin üzerine tuz ve mahlep koy.Ortadan başlayarak kaşıkla karıştır.1 saat mayalanmaya bırak.Süre sonunda ekmek şekli(kumru kadar ancak oluyor) verip yağlı kağıt serili tepsiye al.15-20 dk kadar tekrar mayalanmasını bekle.180 derece,önceden ısıtılmış fırında 45 dk kadar pişir.

teşekkür ederim.. meyveli kefirin olmadığını biliyorum zaten ama keşke olsaydı modundaydım sadece .. ben hergün çikolata yiyen biriyim üst üste 4 5 gün tatlı yemeyince beynim dönmüştü şimdi daha iyiyim.. :) tatlandırıcı henüz almadım direniyorum tatlı yemeyeceğim diye alsam iyi olacak sanırım..
peynir bilgisi ve tarif için ayrıca teşekkürler..

Kefir ile peynir yapip harika bir cheesecake tarifi var. ben de onun hayalini kuruyorum. yoksa saglikliymis falan hikaye:))
Kefir den quark diye bir peynir yapiliyomus. quark cheesecake diye geciyo. Gerci activia ile yaptigim light labne beni acayip ishal etti. yine bagirsa calistirici seyler almaya korkuyorum ama. onu kesinlikle denicem.

günaydın kızlar geçmişi okumadan yazmak istedim. ya ben şu yulaf kepeği işini beceremiyorum dün ilk seyir günümdü herşey gayet güzelken yulaf kepeği ekmeği tarifini aldım akşama yapar yemekle yerim diye ama o nasıl bir tat resmen acı.. eşim sabun mu kattın bunun içine dedi ve tabiki günü yulaf kepeksiz bitirdim. ben bunun tadına inan ki tahamül edemiyorum mide kalkıyor resmen sofrada.. ne yapacam var mıdır bunun bir hal çaresi. tabi yemedim diye huzursuz da oldum... hamilelik geçirenler bilir hamileyken bişeyden tiksinirsin ya işte aynen öyle benim durumum... moralim çok bozuuuk....:KK5::KK5::KK5::KK5::KK5::KK5::KK5::KK5::KK5::KK5::KK5::KK5::KK5::KK5:
Şu face tarifler var, ilkayın kara keki ve edanın susamlı ekmeği favorim, onları denesene...O tarifler sayesinde yulaf kepeğini sorunsuz tüketebiliyorum, hatta keşke günlük 4 kaşık olsa falan diyorum yani :KK1: Eğer üye değilsen burdan link veriririm bir denersin...Birde aktardan açık olarak alma yulaf kepeğini, ya rusheim ya da doğalsan markalarını tüket mutlaka....Ben bir seferinde aktardan almıştım, resmen at gibi kokuyordu ya....İğrençti tadı...Anlatamam size yani...O yüzden kapalı olanlardan ve yukardaki markalardan denersen sorun yaşamazsın....
Birde şöyle bir uyarım olacak...Bu tarifleri denemek istersen süt tozu miktarını mutlaka azalt...Duraklama yapabilir ve sen seyirin daha başlarındasın....Azaltırsam ne olur diyorsan en fazla kekin kabarmıyor...Lezzeti güzel olsun da kabarmayıversin nolacak yani...
Bu aralar zorunluluktan dolayı kalktıktan 2-3 saat sonra kahvaltı yapıyordum, demekki doğru yoldayım :KK53:

Kızlar belki çoğunuz denemişsinizdir dediğim tarifi ama ben şu zamana kadar neden yapmadım diye üzüldüm valla....Normalde amacım bugün kek yapmaktı ama sular yok şu an, bende bir sürü bulaşık çıkar diye vazgeçtim...Kepek hakkımı nasıl tüketsem diye düşünürken aklıma helva geldi...Ramazanda da çoğu dukancı yapıyordu bunu...Neyse efendim 2yk yulaf kepeğini, 1 tatlı kaşığı zeytn yağı ile kavuruyorsunuz, sonra hafif yanık kokusu gibi yulafın kokusu geldiğinde bir yemek kaşığı( dolu dolu) splenda ekliyorsunuz...Birazda böyle kavurduktan sonra üstüne toparlanması için süt ilave edip, biraz karıştırıp kapatın....Ve ılıkken üstüne tarçın... ımmmm. nefis oldu valla....Bu kadar uzun yazdığıma bakmayın, 5 dakika bile almıyor :KK34:

Kuzular bi dukancı arkadaşın yazdıklarını paylaşmak istiyorum..

duraklıyorum diyenler merhabalar;

efendim bildiğiniz gibi ben son zamanlarda depresyonlardaydım. 5 haftadır hiç kilo veremiyorum neden diye. küçük bir analiz yaptım ve onu paylaşmak istedim sizlerle;

1. yeşil çaya, çorbaya, salataya, yemeklere sürekli limon kullanıyordum. ve gün sonunda bir bakıyordum 1 limon bitmiş(yasak1)
2. marketler kapalı markalı lorlar çok yağlı oluyordu yağsız bulamadığım için şarküteri bölümden açık alıyordum yağsızdır diye(yasak2)
3. bir kerede kaçamak yapıp karbonhidrat yedim(yasak3)
4. herkes çok yumurta tüketiyor diye bende günlük 2 tam yumurta tüketiyordum ve sarısını göz ardı ediyordum (yasak4)

bunları hiç farketmeden sürekli doğru yaptığımı sanıyordum diyeti, ama bugün hepsini birleştirince bu yasakların duraklama yaptığına karar verdim. eğer size duraklıyorsanız gözden geçirin tükettikleirnizi.
bugünden itibaren daha titiz davranmaya karar verdim:)

ya şimdi bu yumurtanın sarısı olayı benim hala kafamı karıştırıyor. hadi haşladım beyazı sarısı aysıldı beyaz yedim. sarısı ne olacak yazık olacak ona nerde harcayacağız onu ayrıca süt ürünleri toplamda 1lt de diğerleir istediğimiz kadar değil miydi genel olarak günde 1 2 yumurta yiyorum ama hem de atakta 4 yumurta yediğim oldu benim

Şu face tarifler var, ilkayın kara keki ve edanın susamlı ekmeği favorim, onları denesene...O tarifler sayesinde yulaf kepeğini sorunsuz tüketebiliyorum, hatta keşke günlük 4 kaşık olsa falan diyorum yani :KK1: Eğer üye değilsen burdan link veriririm bir denersin...Birde aktardan açık olarak alma yulaf kepeğini, ya rusheim ya da doğalsan markalarını tüket mutlaka....Ben bir seferinde aktardan almıştım, resmen at gibi kokuyordu ya....İğrençti tadı...Anlatamam size yani...O yüzden kapalı olanlardan ve yukardaki markalardan denersen sorun yaşamazsın....
Birde şöyle bir uyarım olacak...Bu tarifleri denemek istersen süt tozu miktarını mutlaka azalt...Duraklama yapabilir ve sen seyirin daha başlarındasın....Azaltırsam ne olur diyorsan en fazla kekin kabarmıyor...Lezzeti güzel olsun da kabarmayıversin nolacak yani...

Bu aralar zorunluluktan dolayı kalktıktan 2-3 saat sonra kahvaltı yapıyordum, demekki doğru yoldayım :KK53:

Kızlar belki çoğunuz denemişsinizdir dediğim tarifi ama ben şu zamana kadar neden yapmadım diye üzüldüm valla....Normalde amacım bugün kek yapmaktı ama sular yok şu an, bende bir sürü bulaşık çıkar diye vazgeçtim...Kepek hakkımı nasıl tüketsem diye düşünürken aklıma helva geldi...Ramazanda da çoğu dukancı yapıyordu bunu...Neyse efendim 2yk yulaf kepeğini, 1 tatlı kaşığı zeytn yağı ile kavuruyorsunuz, sonra hafif yanık kokusu gibi yulafın kokusu geldiğinde bir yemek kaşığı( dolu dolu) splenda ekliyorsunuz...Birazda böyle kavurduktan sonra üstüne toparlanması için süt ilave edip, biraz karıştırıp kapatın....Ve ılıkken üstüne tarçın... ımmmm. nefis oldu valla....Bu kadar uzun yazdığıma bakmayın, 5 dakika bile almıyor :KK34:

mmm denenmiş tarif :KK52: hem de helvaa :KK52::KK52::KK52::KK52:
kesin yaparım bunu ben, teşekkürler kocaman :KK8:

X