Günaydın dukaniçilerimmmmmmm
Nasılsınız bakalım bugünnn
medesaa :))) kopardın beniiii :)) o nası bi enerji :)))
Valla karın kası yaptım sayende :)))))
hihihiihi ne güzel işte,yağlarını yok edip kasa dönüştürdüysem ne mutlu bana
Başlıkta splenda, takita kullananlar var toz olarak.
Ben biraz (?!) cimriyim
Kafelerden aldıklarımı denedim genelde. Splendanın ufak toz paketini, takita tableti denedim. Şu an kendime surel tablet aldım. Tat olarak en garip gelen takitaydı bana göre.
Tabletleri toz haline getirip serpiyorum istediğim şeylere ama acılaşma riskine karşı pişirmiyorum. Splenda pişirilebiliyormuş ama denemedim henüz. Pişireceksen toz halinde alman en mantıklısı. :)
Genel soru: Her gün tatlandırıcı kullanan var mı aranızda? Bu aralar şımardım galiba akşamları yoğurda aroma-tatlandırıcı katıp tatlı niyetine yiyorum. Zararı olur mu ki, sizlerin tatlandırıcı kullanma sıklığınız nasıl?
canım ben gayet tüketiyorum valla,şekersiz çay kahveden nefret ediyorum.türk kahvesini sadec içmeye alıştım ama evde kendim yaparsam ona da azcık tatlandırıcı koyuyorum.yine de az tüketmeye gayret gösteriyorum
merhaba bayanlar,
dukan kitabım bugün geldi. 93. sayfaya kadar okudum bitirdim.
atak devresini hallettim yani.
bu aşamada diyetime başlamadan size şunu sormak istiyorum.
atak döneminde 10 kategorideki gıdaları sınırsızca ve birbirine karıştırarak yiyebilirsiniz diyor. örneğin sabah yoğurt
öğlen tavuk
akşam yağsız dana eti + yoğurt yiyebilir miyim?
yoksa isveç diyetindeki gibi tüm gün aynı eti mi tüketmeliyim?
buna emin olamadım. size sormak istedim.
canım hoşgeldin başarılar
isveç diyeti gibi değil bu,istediğin et ürününü istediğin zaman istediğin öğünde yiyebilirsin,özgürsün yani.kitabı okuduysan zaten orda da yazıyor bu detay
sevgılı dukancılar ya benım seyır evrem mayısta bıtıyor ama ben o zamana kadar 1+1 yapamam bıkarım yanı bılıyorum kendımı eger o zamndan once ıstedgm kıloya ulasırsam guclendrme evresıne gecmelımıyım ?
cnm seyir evresinin amacı istediğin kiloya inmek.yani dukan sana hedef koymuş olabilir ama sen o kilodan daha fazla bir kiloda kendini iyi hissediyorsan ve bu kilo bana yeter diyorsan güçlendirmeye geçebilirsin
Bende saldım iyice işi valla. Bakmayayım kk ya diyorumm bu seferde aklım kalıyorr iş verimsiz olacak diye korkuyorum. Okuyup yazıp çalışayım diyorum iş yetişmiyorr. Ne olacak bizim bu halimizz...
Kuzum neyi anlamadın. Özet geçeyim.
Ben geçen alışverişte 4 tane kot aldım . 3 polo 1 levis
levisi 29 aldım zayıflar giyerim diyee
poloları 30 aldım zaten kesimleri dar yaza kadar giyerim dedim. Ama şuan hepsi tam oluyor hatta levis bol bile olduu biraz. 30 ların 2 sini keşke 28 alsaydım diyorumm çabuk tüketmemek namınaaa. sanırım daha açıklayıcı olduuuu
Bekliyoruz canım İstanbullu olmanııı. Ama soyadının değişmesi koşuluylaaa....
Asker beklemek istemiyorum ama biri beni iş çıkışı beklesinn alsın dukan usulü yemeğe götürsün istiyorummm. Ama içime de sinsin istiyorumm son vukaattan sonraaa. Hergün işten aldıda ne oldu dimii 40 gün sürdüü. Helvasını yedikkk bitti gittii.
Ama askerliği yakma fikri hoşuma gitmedi değillll. :)
Yok yok geçmediii bizdenn.
Bneim derdim 15 kiloymuşş piyasam acayip arttıı. Anlatmayacaktım ama sizler cansınız dayanamam benn.
Bu akşam biriyle tanıştım bennn
Çivi çiviyi söker misalii. Şaka maka hoşuma gitti oğlannn. Gerçi 1 saat falan kaldık ama neden aklım onda şimdiii varmı bi açıklaması olann :)
Hemde çıtırrr küçükmüş bendennn ayyy ben çıtır oluyorum galiba ufaktannn.
Bakyaaa ne ayran gönüllü oldum benn.
Dİet beynimi de küçülttü benim sanırımmm. Nerde kaldı ipek yasalarııı poffff. Bakın bu seferde sonradan zaten içimize sinmemişti falan demeyinn direk söyleyinn. Bir 40 gün daha harcamayayımmm
Bu arada bu akşam bir hamur yaptımm evlere şenlikkk. Dukan hayatımda yediğim en güzel şey oldu.
Nasıl lezzet nasıl güzell. Sıcak sıcak yedim wallaaa.
Ölçülü olsun diye 8 kaşık kepek koydum 4 günlük
1 tatlı kaşığı tatlandırıcı attım
1 paket kuru mayaa (tatlandırıcı bu maya için)
az tuzz
2 kaşık kadar da lorr
yoğurdum cillop gibi hamur oldu
top top yapıp fırında çok kızartmadan pişirdim.
bu arada sabaha yumurta kalsın diye yumurta koymadım
tamemen uydurma bişey oldu
ama muhteşem olduu
ayy bayıldımm
hani yaptığımız unlu mayalı poğaçalar oluryaa aynı onlar gibi oldu
şimdi sıkılana kadar bunu yaparım bennn
kepek krepten çok sıkılmıştım artıkk
değişik olduu
tavsiye ederimmmm
Bu arada hepsini karıştırıp duş alana kadar dinlendirdim hamuru
giyinene hazırlanana kadar da pişti
evden çıkmadan yedimmm
uğurlu geldiii bide oğlanla tanıştımmm
adını koyuyorumm tarifin
İpeğin aşk poğaçasıııı :)
Nasıl ??
:)
yahuu ipektoşum maaşallahın var haaa,haid bakalım hayırlısı olsun
detay vermediğin için öngörüde bulunamıyorum ama detayları verdiğin zaman hissimi söylerim söz
bu arada bu tarifi yapıcam merak ettim,pişi gibi mi oldu kız,ayy öyle bişey olsa ne güzel yerim
bu arada mayayı tatlandırcıyla napıyorsun.mayayı ayrı bir yerde mi yapıp sonra ekliyorsun,bu detayı da ver bakem vee sence ben yumurta ekleyeyim mi ?
Sagol canimmm hersey üst üste geldi bugün dokunsalar aglayacak gibiyim zor tutuyorum kendimi..dün bildirim yapamadim diye aglayacaktim al sana aglanacak durum dedi hayat..:)
oyyy kuzuuum neyin var ki senin.üzülüyorum ben böyle olunca,herkes mutlu olsun istiyorum.inşallah ben yazana kadar geçmiştir mutsuzluğun
kızlar saçımda doğumda sonra açılma vardı.bir taraftan açılmıştı saçım.dukanla birlikte çok fazlalaştı.önceleri o kadar belli değildi şimdi alenen belli.ne yapmalıyım?
canım ben saçkıran olmuştum 1 sene kadar önce,doktorun biri kortizonlu iğne yapmayı önermişti,en etkili yok bu demişti.o zaman korktum sonuçta kafa bu bişey olur diye endişe ettim yaptırmadım.neyse sonra çıktı saçım allahtan.ama şimdi saçlarım döküldükçe diyorum acaba yaptırsamıydım diye.dün dr gittim kan tahlili verdim,söyledim saç dökülmemi.bakalım haftaya sonuçları alırım,o ne derse o ilacı alıcam zaten paylaşırım burdan da
Günaydın çıtır...
ne mısır nişastasından bahsediyosun seeenn,sen seyirde değil misin yavruceğzim :)
cnm seyirde mısır nişastası kullanabiliyorsunuz,sınırlı izinli
kendi elceğizlerimle yoğurduğum erişte hamuruna, nesli elceğizleriyle şekil verdi. yaptık erişteleri
))))
aliyem var yaaa yüzyılın en büyük müjdesini verdin banaaa
ellerinize sağlık her ikinizin de ,Allah razı olsun ,off yaaa var ya deli gibi sabırsızlanıyorum çocuklar gibi şenim,yahu bi makarna yiyeceğim için bu kadar heyecanlanacağımı 1 sene önce söyleseler hayatta inanmazdım
dukan sen nelere kadirsin
çoook sağolun kuzular ve ayrıca size de afiyet olsun tabiki