Tatlıyı hatırlatır mı diye emin olamadıydım. :44: Otururken aklıma gelmiyor da ortalarda dolaşırken bazen kokusunu alıyorum acıklı bir durum oluşuyor.Gerçekten benzediyse denenebilir, yanına da şöyle koyu bir domates sosu yapsak tatlandırıcıyla ketçap gibi olur ya. Etli kısmı da aldın mı yoksa hemen kabuğun dibinden mi kestin?
aaaa canım ben sağlık ocağındaki bir doktora göstermiştim ve o para falan almadan yapacaktı bunu,hatta başkası da yapmaz bak demişti bana kıyak yapar gibi ,len adam hakikaten kıyak mı yapmış bana,hay benim akılsız başım abbooowww:96:
kızlar selamlar, ben dukan diyetini yeni yapmaya başladım yazdıklarınızı okuyorum ama yazmamıştım şimdiye kadar. ben bu dukan ekmeğini yapmaya çalıştım ama olmadı acayıp cıvık bişey oldu omlet gibi yedim3 yumurta, 1,5 çorba kaşığı yulaf kepeği, lor peyniri, yarım su bardağı kadar light süt koydum amaa cıvık oldu siz nasıl yapıyorsunuz? krep bile olmazdı yani o derece..tarif alabilirsem çok sevinicem..
Ben de baktım şimdi çaylı kek benim de aklımı aldı..dukan tarifi sitelerinde gezinirken acıktım fena halde..nası güzel şeyler onlar....
başlıyorum ben de en kısa zamanda..dukan ekmekleriyle başlasam bile olur..
keşke satılsa ya.. daha pratik olur..
Alış veriş merkezlerinde kayseri ev yemekleri..çin yemekleri falan mutfaklar var ya..bi de dukan mutfağı açılsa keşke..vaay güzel bi fikir oldu bu..bence çok tutar..milyonlarca dukancı akın eder..
ben açsam mı yaaa :)) girişimci ruhumu durduramıyorummm bak şimdi :))
becerebilcek olsam yapardım böyle bişey
merhabe kızlar nasılsınız?
Ben dün dr gittim ollarım için sinir sıkışması var onun için b vitamini ve sinir hapi almaya başladım biliyorum vitaminler alınabiliyor ama ben yinede tırsıyorum sinirler için içtiğim hapın yan etkisi uyku ve iştah açıcılığı var inş. bana yan etki yapmaz ya bu B vitamini sorun olmaz değil mi??
Merhaba Merve,:18::18:
İstanbul Kalamış'ta "tatlı huzur" adlı bir cafe var, ducan yiyecekleri ikram ediliyor. Hoş bir ambiansı var, hsonu arkadaş toplantıları veya brunch lar için mükemmel. Elbette İstanbul'da ikamet ediyorsan?Telefon ile sipariş ya da eve götürmelik olarak da satın alabiliyorsun! :) yani birileri senden önce düşünmüş kuzucum..
Neyse, başarılar ve sevgiler diliyorum..
Aslı
Merhaba arkadaşlar,
öncelikle kısaca kendimi tanıtmak isterim. 29 yaşında 2,5 yıllık evli, 7 yıllık türkçe öğrtemeniyim.
manisa nın küçük bir ilçesinde görev yapmaktayım, ama aslen İzmirliyim.
öğretmenliğe ilk başladığımda yani 7 yıl önce 67 kilo iken şu an 89 kiloyum ve 175 boyundayım.
geçen kış da 90 lı haneleri görüp 8-9 kilo verip yaz tatiline öyle gitmiştim ama kilolarımı hemen yine aldım.
uzun süredir dukan ı araştırıyorum ve bugün tüm hazırlıklarımı yaptım yarın Dukan a başlıyorum.
netten dukan testini yaptım 4 gün atak devresi çıktı.
az önce markete gidip
light yagsız süt, peynir,yoğurt, yulaf kepeği aldım.ayrıca 1 paket lor aldım. ton balığı aldım. evimin altında da kasap var et ihtiyacımı da oradan karşılayacağım.
size danışmak istediğim şu.
yarın için kendime bir menü hazırladım. sizce uygun mu diye sormak istiyorum.
örneğin
sabah 1 haşlanmış yumurta+ 1 bardak süt ve 1,5 kaşık yulaf kepeği + 1 dilim peynir + 1 parça lor
öğle konserve light ton balığı + yoğurt
akşam haşlanmış kimyonlu tavuk + yoğurt
gün içinde en az 2 litre su
aralarda 2 fincan biberiye çayı
menüm dukan a uygun mu?
yorum yaparsanız çok sevinirim.
yardımlarınızı bekliyorum.
size bir soru daha sormak istiyorum
şu an 89 kiloyum ya boyum da 175
75 kilo olsam yeter diye düşünüyorum ama ideal kilom 66ymış nette öyle sonuç veriyor.
dukan sitesindeki atak evresi hesaplamasını 75 kiloya göre mi yapmalıyım 66 kiloya göre mi
66 olmam imkansız gibi geliyor bana
66 olsam çağla şıkel gibi olurum bu boyla :)
Patates Kizartmasini cok ozleyen var mi. Dukan Diyet yemekleri blogunda balkabagi kizartmasi tarifi var. balkabagini tuzlayip kirmizi biberleyip, iki fis ta zeytinyagiyla, firinda kizartiyor. Ben yaptim gercekten patates kizartmasini aratmayan bir tat cikti. sebze gunlerinde guzel alternatif .
günaydınlar herkese
bayramdan döneli 1 hafta oldu ama ben üstümdeki gevşekliği atanmadım ya. böyle gidersem sonu kötü gibi geliyor bana. ay yaptığım kaçamaklar yüzünden kilo vermemde durdu. kocişde başımda durmuş 'sen hem et hem abur cubur mu yiyon'' diye sıkıştırıyor. napsam ki.. sizler nasılsınız?
günaydınlar herkese
bayramdan döneli 1 hafta oldu ama ben üstümdeki gevşekliği atanmadım ya. böyle gidersem sonu kötü gibi geliyor bana. ay yaptığım kaçamaklar yüzünden kilo vermemde durdu. kocişde başımda durmuş 'sen hem et hem abur cubur mu yiyon'' diye sıkıştırıyor. napsam ki.. sizler nasılsınız?
Hepinize günaydın!!!
Yaşasın pazar günü ve pazar kahvaltısı!
Markette Sek'in 500 ml'lik günlük light sütünü buldum, kefir yapmayı deneyeceğim. Annem vakti zamanında almış biraz maya, suyun içinde oturuyorlardı. Bakalım umarım hala hayattadırlar, boşa gitmesin canım süt.
Kalbiniz mi temiz, nasıl oldu bilmiyorum daha dün konuştuyduk bir baktım annem pazardan bal kabağıyla gelmiş.Rica ettim, çok az et de bırakarak kabukları kesti. Şimdi fırından aldım, pervane resmi olan bir ayara getirdim biraz fazla da tutmuşum hafif yandılar. Ama tatları muhteşem, e aynı patates oldu bu!? İyi ki denediniz, iyi ki bana da o cesareti verdiniz.
Herkese öneriyorum: Balkabağı aldıysanız içiyle tatlı yapın, kabukları da hafif etli kesip patates kızartması!İkisini de yapıp yemiş biri olarak, içim inanılmaz rahatladı şu an.
Günaydın!
Beni köpekbalıkları kovalasın inşallah... Çok şımardım, sınırlı izinliler öldürdü beni. İki gündür artı görüyorum tartıda, üzüntüdeyim.
Boş kaldığım an sıkıntıdan elim yemeğe gidiyor hala, kendimi terbiye edemedim. Dün gece oturdum beyaz peynir kutusunu tırtıkladım mesela bayağı. Gecenin bir vakti derdin ne peynir yiyorsun pis obur...Kakao, tatlandırıcı da fazla kaçtı...
Kendimi boş tutmayacağım, hep birşeylerle meşgul olacağım, tembellik etmeye izin vermeyeceğim. Oturduğum an, boş kaldığım an yemek geliyor aklıma çünkü. Spora ağırlık vereceğim iyice, callan a başlayacağım bugün veya yarın. Bir de bol bol Allah'a dua edeceğim herhalde içimden bu yeme dürtüsünü alsın diye. Sıkıntıdan yer mi insan ya, resmen israf bu. Yazık...Benim kendimce düşündüklerim bunlar, aklıma başka birşey gelmiyor napabilirim diye.
Ahh kuzum kıyamam ben sana. Ağla annem anğla. rahatlar olmazsa. Ama paylaşmadan gitmiyor acılar. evinçler bile paylaşınca güzel. Bak dely ye. CAnım o. herşeyini anlatır ben gibi...
Hayat işteee takma senonu kafayaaaa.
Gün geliyor gülmüyormuyuz her geçen sıkıntıya züntüye. Tabi zordur şimdi ama o da geçecekk. Bak romantiğe bağlarım kasım kasım susturamazsınız bugün benii. Hadi gülsün bakayım o gül yüzün....
kızlar saçımda doğumda sonra açılma vardı.bir taraftan açılmıştı saçım.dukanla birlikte çok fazlalaştı.önceleri o kadar belli değildi şimdi alenen belli.ne yapmalıyım?
günaydın kızlar
10 kg fazla ıle kk ya donmus bulunuyorum ve bu sabah dukan dıyetıne basladım benıde aranıza alırsanız daha duzenlı verebılecegımı dusunuyorum hım bu arada aksamları 1,5 saat fıtness yapıyorum kılom 70 suan
Hepinize günaydın!
Dün gece gece süt tozlu sos yapıp yiyince sabah tartıda +1 gördüm, tebrik ettim kendimi. İşte hedef tarih böyle böyle ileri atılıyor, ibret-i alem olsun.
Ekmeğimi yaptım, öğlene de çin soslu (az sarımsak, soya sosu, sirke, çok az mısır nişastası, tatlandırıcı ile) tavuk hayali kuruyorum. Ağzım sulandı şimdiden.
Bu iştahla hayat zor ya...
Güzel bir haftasonu geçiririz inşallah.
kendi elceğizlerimle yoğurduğum erişte hamuruna, nesli elceğizleriyle şekil verdi. yaptık erişteleri))))
hayırdır kuzu, noldu? ay benim bi tahminim var ama demicem burda...
size bir soru daha sormak istiyorum
şu an 89 kiloyum ya boyum da 175
75 kilo olsam yeter diye düşünüyorum ama ideal kilom 66ymış nette öyle sonuç veriyor.
dukan sitesindeki atak evresi hesaplamasını 75 kiloya göre mi yapmalıyım 66 kiloya göre mi
66 olmam imkansız gibi geliyor bana
66 olsam çağla şıkel gibi olurum bu boyla :)
Günaydınnn :) süperrr kahvaltılar diliyorum size...mersine gel de birlikte de gidelim kahvaltılara :))