Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Ben etli kisimlarida kizarttim, oralar haliyle daha yumusak oldu. dedigin gibi sadece kabuk alti olsaydi daha bile iyi olabilirdi tarif. Ben hava akimiyla pisiren bir firinda yaptim. kuruyan yerleri de cok guzel oldu.
Senin soyledigin gibi ketcapta yapilabilir, sitelerde baska ketcap tarifleri de var sarimsak tozu falan konulan, onlarda cok guzel gorunuyor.

Ama benim arada oyle pis seyler canim cekiyor, patates kizartmasi, cips, cikolata gibi. O yuzden bi tek o tarifleri deniyorum sanirim. Ama senin cin usulu tavuktan cok umitliyim. en kisa zamanda onu yapacagim.

Bugün buralarda hava çoook güzel..içim kıpır kıpır

ve benim planımmmmmmm
sahilde koşu...temiz hava bol oksijen...
akşama callende 6.gün...

veee güzel bi cumartesi..

valla kaçırmışsın yazık olmuş

Merhaba,

Çalışan ve evindeki oğluna da yemek yapan bir anne olunca ducanın özel tariflerinden kolay yabildiklerim favorim oldu. Ekmek konusunun da ben "ducan tost ekmeği" ile çözdüm, şöyleki; 2 yemek kaşığı yulaf kepeği, 1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu, 1 yumurta, 1 çorba kaşığı light labne. Hepsini çırp-karıştır, katı bir hamur olacak ben borcama koyuyorum istediğine koyabilirsin, dibini sprey yağla vee işte en kolay yeri: microwave 700W getir, 4dk ya ayarla ben 5 dk da daha iyi olduğuna inanıyorum, işte sana her şekilde yiyecek ekmek, etine katık et, omletine katık et, üstüne light üçgen peynir sür ye, harika pratik! yaptığının 1/4 ünü (eğer ataktaysan) yarına ayırmayı unutma. Başarılar..
Sevgiler,
Aslı

Merhaba Merve,

İstanbul Kalamış'ta "tatlı huzur" adlı bir cafe var, ducan yiyecekleri ikram ediliyor. Hoş bir ambiansı var, hsonu arkadaş toplantıları veya brunch lar için mükemmel. Elbette İstanbul'da ikamet ediyorsan?Telefon ile sipariş ya da eve götürmelik olarak da satın alabiliyorsun! :) yani birileri senden önce düşünmüş kuzucum..
Neyse, başarılar ve sevgiler diliyorum..
Aslı

merhabe kızlar nasılsınız?
Ben dün dr gittim ollarım için sinir sıkışması var onun için b vitamini ve sinir hapi almaya başladım biliyorum vitaminler alınabiliyor ama ben yinede tırsıyorum sinirler için içtiğim hapın yan etkisi uyku ve iştah açıcılığı var inş. bana yan etki yapmaz ya bu B vitamini sorun olmaz değil mi??

ben alerji hapı içiyorum birde sprey kullanıyorum hormon içeren neydi adı unuttum bunlar iştah açıyor birde 1 aydır demir hapı içiyorum valla bende etki etmedi bir ayda 6 kg verdim bundan sorası zorluyor ama biraz gevşedim kg verince pzt işi sıkı tutmaya karar verdim hiç moralini bozma aynen devam :)))))

Merhaba arkadaşlar,

öncelikle kısaca kendimi tanıtmak isterim. 29 yaşında 2,5 yıllık evli, 7 yıllık türkçe öğrtemeniyim.

manisa nın küçük bir ilçesinde görev yapmaktayım, ama aslen İzmirliyim.

öğretmenliğe ilk başladığımda yani 7 yıl önce 67 kilo iken şu an 89 kiloyum ve 175 boyundayım.

geçen kış da 90 lı haneleri görüp 8-9 kilo verip yaz tatiline öyle gitmiştim ama kilolarımı hemen yine aldım.

uzun süredir dukan ı araştırıyorum ve bugün tüm hazırlıklarımı yaptım yarın Dukan a başlıyorum.

netten dukan testini yaptım 4 gün atak devresi çıktı.

az önce markete gidip
light yagsız süt, peynir,yoğurt, yulaf kepeği aldım.ayrıca 1 paket lor aldım. ton balığı aldım. evimin altında da kasap var et ihtiyacımı da oradan karşılayacağım.

size danışmak istediğim şu.
yarın için kendime bir menü hazırladım. sizce uygun mu diye sormak istiyorum.

örneğin
sabah 1 haşlanmış yumurta+ 1 bardak süt ve 1,5 kaşık yulaf kepeği + 1 dilim peynir + 1 parça lor
öğle konserve light ton balığı + yoğurt
akşam haşlanmış kimyonlu tavuk + yoğurt
gün içinde en az 2 litre su
aralarda 2 fincan biberiye çayı

menüm dukan a uygun mu?

yorum yaparsanız çok sevinirim.

yardımlarınızı bekliyorum.

Aaa gerçekten mı...en kisa zamanda ziyaret etmeliyim:)ben istanbuldan yeni ayrıldım,simdilik uzaklardayim..Istanbula ugradigimda oraya da ugrarim..ismini de sevdim oranin:))

size bir soru daha sormak istiyorum

şu an 89 kiloyum ya boyum da 175

75 kilo olsam yeter diye düşünüyorum ama ideal kilom 66ymış nette öyle sonuç veriyor.

dukan sitesindeki atak evresi hesaplamasını 75 kiloya göre mi yapmalıyım 66 kiloya göre mi

66 olmam imkansız gibi geliyor bana

66 olsam çağla şıkel gibi olurum bu boyla :)

diyet dışı birşey göremeim listende. uygundur ))

teste doğru cevapları ver, gerisini dert etme. dukan sana kaç olman gerektiğini değil, kaç olabileceğini söylüyor. 66 olamam diye düşünüyorsan, benim çizelgeme bak.

günaydınlar herkese
bayramdan döneli 1 hafta oldu ama ben üstümdeki gevşekliği atanmadım ya. böyle gidersem sonu kötü gibi geliyor bana. ay yaptığım kaçamaklar yüzünden kilo vermemde durdu. kocişde başımda durmuş 'sen hem et hem abur cubur mu yiyon'' diye sıkıştırıyor. napsam ki.. sizler nasılsınız?

Hepinize günaydın!!!
Yaşasın pazar günü ve pazar kahvaltısı!
Markette Sek'in 500 ml'lik günlük light sütünü buldum, kefir yapmayı deneyeceğim. Annem vakti zamanında almış biraz maya, suyun içinde oturuyorlardı. Bakalım umarım hala hayattadırlar, boşa gitmesin canım süt.

Kalbiniz mi temiz, nasıl oldu bilmiyorum daha dün konuştuyduk bir baktım annem pazardan bal kabağıyla gelmiş. Rica ettim, çok az et de bırakarak kabukları kesti. Şimdi fırından aldım, pervane resmi olan bir ayara getirdim biraz fazla da tutmuşum hafif yandılar. Ama tatları muhteşem, e aynı patates oldu bu!? İyi ki denediniz, iyi ki bana da o cesareti verdiniz.
Herkese öneriyorum: Balkabağı aldıysanız içiyle tatlı yapın, kabukları da hafif etli kesip patates kızartması! İkisini de yapıp yemiş biri olarak, içim inanılmaz rahatladı şu an.

Günaydın!
Beni köpekbalıkları kovalasın inşallah... Çok şımardım, sınırlı izinliler öldürdü beni. İki gündür artı görüyorum tartıda, üzüntüdeyim.
Boş kaldığım an sıkıntıdan elim yemeğe gidiyor hala, kendimi terbiye edemedim. Dün gece oturdum beyaz peynir kutusunu tırtıkladım mesela bayağı. Gecenin bir vakti derdin ne peynir yiyorsun pis obur... Kakao, tatlandırıcı da fazla kaçtı...

Kendimi boş tutmayacağım, hep birşeylerle meşgul olacağım, tembellik etmeye izin vermeyeceğim. Oturduğum an, boş kaldığım an yemek geliyor aklıma çünkü. Spora ağırlık vereceğim iyice, callan a başlayacağım bugün veya yarın. Bir de bol bol Allah'a dua edeceğim herhalde içimden bu yeme dürtüsünü alsın diye. Sıkıntıdan yer mi insan ya, resmen israf bu. Yazık... Benim kendimce düşündüklerim bunlar, aklıma başka birşey gelmiyor napabilirim diye.

Bayram sonrasi bende gevseklik oldu yahu, 3 gundur protein-sebze yapiyorum. Protein gununde disarda yemem gerekti, ben de verilenle doymadim, salatayi da yedim, ondan sonraki gunde telafi etmedim.
Umarim bize kotu donmez, gerci bana dondu ilk once +1 gordum bir aksam yemeginde hic protein yemeyip sadece sebze yiyince, sisligi anca iki gunde gecti. Aslinda bu Dukan'da dengeler cok hassas galiba, biraz kacamak yapinca hemen duraklama olarak geri donuyor. Aslinda hic kacamak yapmadan, bir an once verecegimiz kilolari verebilsek, zaten aylar surecek.

Balkabagi bence de muthis patates kizarmasi oluyor, ben bunu hep yerim ki, artik bi daha patates kizartmasi demem.

Kefire ben de heves ediyorum, maya bulursam alacam. Ama ben light sutten yapamamistim. eger isin bir kolayini bulursaniz bana da soyleyin.

Kopekbaliklari kovlaasina cok guldum. Kendimizi cok simartmamamiz lazim haklisin da, ama peynirden bir sey olmaz, Dukana uygun atistirmalik zaten. Ipek'in ramazan rutinini biz de uygulasak iyi olcak galiba, aksam yemeginden sonra callan. hem atistirmayi onler. hem de spor. ben de heves ediyorum ama gozum yemiyor baslamak.

Günaydin Dukancanlar... Dün yedigim sadece 1 tane sosis benim +2,700 görmeme sebeb olabilermü yoksa gececilik ödemmi yapti yine bana, gerci spor ayakkabilarimi zor giydim bu sabah ayaklarim sismis..Cezama raziyim dukan emmi dedimsede bu kadarda degildi..Yarina Allah kerim..

Sagol canimcim ben zaten agladikca acilirim evet paylasmayinca azalmiyor dahaca iyiceyim..Kasim ayi iyidir iyi ben kasimda evlendim kasimda ask baska diye..

kızlar saçımda doğumda sonra açılma vardı.bir taraftan açılmıştı saçım.dukanla birlikte çok fazlalaştı.önceleri o kadar belli değildi şimdi alenen belli.ne yapmalıyım?

Benim saclarimda cok dökülüyor zaten az sacim vardi dahada azaldi..Ben Türkiye'den sarimsakli sampuan almistim onu kullaniyorum birde daha yeni basladim maya maskesi yapiyorum ilk kez yaptim haftaya yine yapacagim internet arastir derim hadda kk da da var konu.

Hosgeldin Arkadasim

+1 neki ben +2,700 gördümm pofff

kendi elceğizlerimle yoğurduğum erişte hamuruna, nesli elceğizleriyle şekil verdi. yaptık erişteleri ))))

Ne siz bulusup eristemi yaptiniz...oyyy orda olmak vardi..sevindim. Ellerinize saglik afiyet olsun alisim..

hayırdır kuzu, noldu? ay benim bi tahminim var ama demicem burda...

Deme alisim..:) Gecti gibi okuldan uzaklastirma alir gibi 1 hafta is plani yapilmiyor bana simdilik 1 hafta artmassa tabi.. Hak etmemistim ama ben dogrucu,haksizliga gelemeyen her zamanki gibi tutamadim cenemi yedim cezayi..Diger konuda ise amannn kocanmi var derdin var.. Kiskanmak kiskanclik degilmis sevgi fazlaligiymis

ınsanın ınanası gelmıyor ama 66 dedıyse olursun dukan amcamız ne derse dogrudur bilir o bilir bilir

Selamm millet gupguzel pazarlar olsunnn...

Hala tartilmiyorum salı ya da çarşamba günü tartilcam..umarım 58i görürüm..en son ne zaman 58dim hiic hatırlamıyorum..
Çok zorlanacaga benziyorum..neyse sabırla beklicem yapcak bişey yok...
Spor konusunda çok iyi durumdayım..
Dün saatlerce kostum hopladim zipladimbunların yarini le yapsam yataktan kalkamıyor olmam lazımdı ama gayet iyiy
Bir de regl dönemlerim çok sancılı geçerdi şimdi nasıl olduğunu anlamadım bile..ilk defa bu kadar rahat regl dönemi geçiyor..tabiiki callen ablaninsayesinde..gidip yanaklarini mincirasim geliyo o kadar ki seviyorum :))

Dukana başlayip da spora başlamayan kalmasın derim ben..

Gunaydıın kızlarr

dün sabah bir gittim gidiş o gidiş , dün geceden beri bir bakım bir bakım hay maşşallaahh , siteninin 90000 ağır bakımı gelmiş sanırım

yine giremedim , ancak 1 gün sonraya girmekmiş kısmett

dün yazdan kalma bir hava vardı , bugün tam bir kış havası varr

arkadaşım diyorki , dukan usulü olupta böylesine güzel, eğlenceli bir kahvaltı yapmak çok hoştu , yaşasın dukann , herkesi kendime bezettim iyice

Günaydınnn :) süperrr kahvaltılar diliyorum size...mersine gel de birlikte de gidelim kahvaltılara :))

ahh şekerim yeterki sen iste , hemen atlayayım düldülüme , geleyim Mersinime

herkese güzel pazarlaar
dün geçmişi okurken 7420lerde hata verdi, giremedim foruma devamını okuyamadım ama şimdi devam ediyorum. e ben de forum olsam kitlerdim kendimi o kadar sayfa okumaya

bişi sorucam ben ama geçmişi okumam uzun sürer. ben okuyana kadar cevap gelir umuduyla şimdi soriim dedim.
hazır türk kahvelerinden -tabiki şekersizlerinden- içebiliyo muyuzdur acaba, şekersiz kahve serbest ama onlarda katkı maddesi var mıdır bilemedim doğrusu, ben üşeniyorum da türk kahvesi yapmayabi fikir veriverseniz pek mutlu olucam

dipnot: bugün callana başlıyorum hadi bismillah ama geçmişi okuduktan sonra yapiiim yoksa titremekten okumaya mecalim kalmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…