Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Canimcim öncelikle callenin hayırlı olsun..biz arkandayız :)
Türk kahvesi için de bildiğim kadarıyla cevapliyim..
Bence zararı olmaz ne de olsa light olmak şartıyla kolaya bile izin veren bi diet..şekersiz türk kahvesi hazır da olsa faydası vardır..uzmanlar günlük bir fincan türk kahvesinin faydalarını anlatirlar..hatta nescafenin aksine selulitleri bile önlüyor..ben içiyorum hatta su an :))

kızlar buarada ben dukana başladığımdan bu yana , hergün 1 tane supradyn içiyorum vitamin desteği olarak , hatta bir kutuyu bitirmek üzereyim , kilo aldırdığı söyleniyor ama ben memnunum , demekki bana bişey yapmadı

arkadaşlar merhaba
bugün atak devrem bitti 69.1den 67.4e inmişim 3 günde
bana biraz az geldi... sizce bugün seyir devresine geçmeli miyim yoksa bugünü de atakla geçirmeli miyim

buarada iki de bir soru sormak için uğrayıp kaçıyorum... ama sizin tecrübenize ve affınıza sığınıyorum artıkınn...:)) çünkü çok vaktim olmuyor

Allahımmm sonunda bitti geçmişle münasebetim:) vay arkadaş ne konuşmuşsunuz okudum okudum sonu gelmedi resmen yahu kitabı baştan okumuşum kadar zamanım gitti vallahi

alıntı yapcaktım aslında ama çok uzun olur diye kıyamadım size aklımda kalan bi kaç şey yaziim o yüzden. nickleri yanlış yazabilirim siz anlayıverin lütfen doğrusunu
tahlil yaptırıp da iyi çıkan arkadaşlara çok sevindim
Nesli ve aliye ablanın ellerine sağlık erişte yapanlarınız çok olsun inşallah
ipeek, yeni oğlan(senin tabirinle) hayırlıdır umarım ama şanslı çocukmuş vesselam, az aklı başında olsa da kaçırmasa seni
yasena umarım üzüntün geçmiştir gülüyodur gözlerin de gönlün de şimdi

yeni gelenler de hoşgelmişle, diş hekimimiz olmuş ingilizce öğretmenimiz olmuş, türkçe öğretmenimiz olmuş ne güzel ne güzel diş teli taktırmam lazım benimde ama bu yaşta da takılıyo mu ki acaba oooof of ne büyük dert bu. hadi takıldı diyelim devlet 18 yaş üstünü karşılamıyodur ki amaaan yamuk olsun ne yani

dely:) tiyatro olayına sevindim senin adına valla. anlatırken bile olumsuzlukları çok su yüzüne çıkmış. için rahat olsun da gerisi boş zaten tablo da süper olmuş ellerine sağlık eksi gören herkese kocaman tebrikler
internetbagimlisi o soslu şeyi mutlaka yapıciiiim soya sosu almam lazım ama poffff
azrasıla siz 18lik çıtır gibisiniz vallahi yaşınıza şopşok oldum hele ki imzalarınıza bayılıyorum hep böyle genç kalın inşallah

şimdik gidiim de haftalar önce buzluğa attığım makarnamı sıcak suya atiiim yemegim hazır olsun. bi de alışveriş listesi yapmam lazım. bugün yürümedim de.
7-8 gibi de callan yaptık mıııı tamamdıııııır.

destek görmek pek güzel saol canım afiyet olsun bu arada:) yarın çıkiim de bi kahve stoğu yapiim kendiciime

merhaba, testi yapmışsındır sanırım. dukan atağı 3 gün verdiyse 3 gün yap, atağa devam etme derim ben. ama saat oldu 3, bu saatten sonra nasıl ayarlayabileceksin seyirdi ataktı bilemiyorum pek.
kilo olayını hiç dert etme demekki ödemin yokmuş ki üç gün için 1.7kg da gayet iyi bence:)
başarılar :)

6 günluk atak dönemimi 3,5 kıloyla dün tamamlamıs bulunmaktayım veeee simdiii gelsin sebzelerrrr taze fasulyeler patlıcanlar bıberlerrr mucverlerr ohhhhhhhhhh misss tabı hepsı dukan usulü :)))))

kefirin tadını sevememiştim ben... ama barsaklarım için bana de kefir yolu gözükecek sanırım yeniden.. nasıl yapılıyor dukandiyetitariflerim sitesinden mi baktınız?Meyve yasak normalde ama meyvelilerinden alsak içsek olmuyor mu :S

Herkese öneriyorum: Balkabağı aldıysanız içiyle tatlı yapın, kabukları da hafif etli kesip patates kızartması! İkisini de yapıp yemiş biri olarak, içim inanılmaz rahatladı şu an.

tatlı evdeki diğer yaşayanlar için mi bizim için tatlandırıcılısı mı var?

tıpkı ben.. ben de sıkıntıdan kendini yemeğe veren biriyim, stres olur yemek ye canım sıkılır yemek ye yapacak iş yok yemek ye..seni çoookkk iyi anlıyorum bugün seyir 1 şimdilik o oburluk kalmadı gibi ama bakalım daha çok başındayım diyetin bana zaman ne gösterecek..

bir de dün akşam misafirliğe gittik ablama, bir güzel baklava yapmış koymuş masanın üstüne.. oyy dedim hem de ne oyyy.. ama tuttum kendimi daha başından kaçamak yaparsam vay benim halime dimi ama :)

bu arada atak bitti ama kendi evimde değilim o yüzden tartılamıyorum..

Son düzenleme:

şimdii iki soru; bu labne ve üçgen peynirlerin de light ı varmış ? hangi marka nerde bulunur?
mikrodalgam yok normal fırında olmaz mı?

selam canlar..
Benim günlerdir hep aynı şeyleri yemekten canım sıkıldı artık ,alternatif dukan tatlıları falan beceremediğim için yapamıyorum da vakit de bulamıyorum zaten
rüyalarıma giriyolar artık mesela dün gece çaylı pasta mı ıslak kek mi ne öyle bişey dukan sitesinde akıllara zarar bişey onu gördüm rüyamdaa offffffff :)))

Bunun üzerine az önce migrosa uğradım..diabetikler bölümü diye bi raf gördüm..sizin bahsettiğiniz tatlandırıcılar falan satılıyor bi de anlamadığım muhallebi gibi şeylerin yanında kocaman bir kavanoz ŞEKERSİZ SARELLE gördüm çikolata krizlerine karşı onlardan tüketen var mı aranızda,size bi danışmadan almak istemedim..:44:

tabi yeni keşfettiğim ürünler de var eklerin light supangle ve light keşkülü..yine üzerinde şeker içermez yazıyodu ve bunlardan aldım ama yemedim henüz..geçengün başıma gelen nescafe faciasından sonra şimdilik sınırlı izinli tüketmiyorum.bi kaç güne yiyebilirim..

diğer bi ürün light ICE TEA :) onu da hemen aldım çünkü bayılırım kendisine..:)

sonracığıma ŞEKERSİZ portakallı niğde gazozu buldum ona da bayılırım :)

en son olarak daaa dimes light üzüm suyu buldum (bu bana pek masum gelmedi ama küçük bi çay bardağı içilebilir sanırım,ya da güçlendirmede içilebilir)

Bunların hepsiyle yeni tanıştım,benn light içecek diyince bi tek light kolayı bilirdim ve kolayı da hiç sevmem ve tüketmem...bunlar güzel oldu benim için...:)
her gün yumurta yoğurt ve ton balığından başka bişeycik yiyemeyen benim için
Bu yazdıklarımla ilgili yorumlarınızı ve ya yorumlarınızııı bekliyorummmmmm :)

bugün 8 kmlik yürüyüşümün ardından gayet kazasız belasız bi gün atlattım ..(pazar günleri benim için hep tehlike taşır :)

Şimdi de callenime geçiyorummm

Sarellenin yasak olduguna eminim, seker yoksa da icinde findik var. ve findik guclendirmede dahi yasak. uzgunum evet cok cazip gorunuyorlar. ama ne yazikki findik kremasi adi ustunde.

Eklerin supangle ve keskulunun hakkinda bir bilgim yok. icerigine bakmak lazim, supangle zararsiz gibi sut tatliis zaten eger tatlandirici ile yapiliyosa, kakao sinirli izinli, keskulde sut tatlisi. ben madonun light dondurmasini yiyorum. herhalde ayni sekil. ama icerigine bak. ben sormustum, onu tamamen tatlandirici ile yapiyolar.

Ice tealerin lightlarinda sorun yok ama limonatanin light olani tavsiye edilmiyor.

Uzum suyunu ise tavsiye etmiyorum, light diye sadece ekstra seker katilmamis urunu demislerdir. herhalde uzum suyunun icinde uzum suyu kullanmislardir. zaten meyvelerin suyunu SIKIP icmeyi hic tavsiye etmiyolar.

Saan tavsiyem, yemek yapmayi sevmiyosanda, kendini o konuda zorlaman, yoksa yemeklerin SIKIciligindan diyeti birakmak zorunda kalabilirsin. genellikle dukana bu yuzden cok laf ediyolar, her gun et yanir mi diye. ama tariflerle allayip pullayip yersen cok canin SIKIlmiyor.

cevaplar için çok teşekkür ederim...
diyeti bıkıp da bırakmam inşallah yaaa o nası söz düşüncesi bile ürküttü beni:18:..en fazla bıkarım o kadar ama devam ederim :) evet madonun dondurmasından ben de yemiştim çok lezzetliydi ama güvenememiştim sırf tatlandırıcı olduğuna şimdi gönül rahatlığıyla yiyebilirim :)

ice tealer çok masum duruyo.. içilebilir bence de :)

teşekkürler tekrardan :) görüşmek üzere :)

Rastgele arattım internetten kefir mayalama diye. Mayayı bir tanıdıktan almıştı annem, karnabahara benzer topçuk topçuk şeyler. Aktarlarda da satılıyor diye biliyorum. Oda sıcaklığına getirdim 500 ml sütü ve cam bir kavanoza koydum, ufak bir topçuk maya bıraktım içine. Işık gelmemesini garantilemek için beze sardım, alt bir dolaba yerleştirdim. Söylenildiği gibi hiç metal değdirmedim, süzerken de plastik süzgeç-tülbent ikilisini kullanacağım. Minimum 24 saat bekleyecek, ertesi gün alıp süzeceğim tülbentten. Mayayı da tekrar suyla yıkayıp buzdolabına kaldıracağım. İnşallah tutar, bakalım... :)

Altınkılıçın sanırım light kefiri vardı, daha geçende içtim markayı unuttum. Pembe renkli. Meyveliler ne yazık ki yasak, haydi meyveden geçtim zaten üstünü okursanız içinde doğrudan şeker var.

Tatlının tarifi "kabak tatlısı dukan" diye aratınca çıkacak karşınıza. Ben kendimce tatlı yapmıştım, karanfil ve tarçın çubuğuyla kaynattım kabakları yumuşayana kadar. Sonra üstüne pudra şekeri döker gibi tatlandırıcı serptim. Pişirmeye uygun toz tatlandırıcı aldıysanız normal şerbet yapıp usulüne göre hazırlayabilirsiniz.

Light üçgen peynir Pınar markaydı gene yanlış hatırlamıyorsam eğer, Migros'ta 3.70 civarıydı. Migros da kafasına göre belirli ürünlerde fiyat arttırıyor beni sinir ediyor zaten... :44:

Son düzenleme:

Ah o migros yok mu migros... Geçende gittiğimde sarellenin dondurmasını gördüm ya. Adamlar sarellenin dondurmasını yapmış!? Gelecekte güçlendirme ödüllerimden birisi o dondurma olacak, bitter sarelleden dondurma. Evet...

sana bi sey olmaz, cok motivesin zaten de, daha keyifle yap diye dedim. Gerci vermen gereken kilo oyle cok degil, hem senin hizinla, kisa zamanda verirsin de bakarsin SIKIlmaya kalmadan. ama benim ilk gelen arakadaslara verecegim tavsiyedir, tariflere bakmalari.

ben bugün kabak tatlısı ve fırında kabak yaptım. 1 diim bal kabağı aldım. üst kısmlarını atladırcıyla karışıtırdım. biraz bekletip fırına atım. çok güze olmadı. yani dukana göre gayet iyi ama normal kabak tatlısıyla kıyaslayınca bişeye benzemiyor tabi. kabğın daha sert olan alt kısımlarını ise, ince ice doğrayıp, biraz tuz ve azıcık zeytinyağıyla harmanladım. yğlı kağıt serdiğim tepsiye döktüm ve çok kızgın fırında pişirdim. yanına da yoğurt pul biber, nane kimyon, kekik ve 1 diş sarımsakla sos yaptım. çok çok lezzetli bir yemek oldu. lezzet olarak patates kızartmasıyla havuç arası bişey. yalnız kafama birşey takıldı, bu bal kabağı serbest mi gerçekten. bu kadar tatlı olduğuna göre ya şeker ya nişasta içer miyor mu?

Kabağın her türünün serbest olduğu söyleniyordu kitapta.
İnternetten de aratınca o gerçek sitenin moderatörlü sohbetinden alıntı buldum: July 9 Chat With Dr. Dukan

"...Also, are sweet potatoes and pumpkin allowed on PV days in the Cruise Phase?
Moderatrice Dear joierisk, pumpkin is allowed on PV days during the cruise phase, but sweet potatoes are only allowed on the consolidation phase, as carbs. Enjoy!..."

İlkay'ın sayfasında başka bir konuşmanın çevirisi de varmış: http://www.ilkayindukanlezzetleri.com/2012_09_02_archive.html

"... jaynemrice : merhaba PS günlerinde bal kabağı yiyebilir miyim?

sonja : Evet jane, problem yok yiyebilirsin. ..."

Son düzenleme:

Bal kabagi izin verilen gidalar arasinda 91 inci sirada pumpkin diye geciyo.
Dukan Diet 100 allowed foods list

Zaten cok lif ve antioksidan iceren bir sebze. kalorisi de oldukca dusuk. biz hep tatli olarak yedigimiz icin ters geliyor ama, normalde her zaman tuketilmesi gereken bir sey tali olarak haric.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…