herkese güzel pazarlaar
dün geçmişi okurken 7420lerde hata verdi, giremedim foruma devamını okuyamadım ama şimdi devam ediyorum. e ben de forum olsam kitlerdim kendimi o kadar sayfa okumaya
bişi sorucam ben ama geçmişi okumam uzun sürer. ben okuyana kadar cevap gelir umuduyla şimdi soriim dedim.
hazır türk kahvelerinden -tabiki şekersizlerinden- içebiliyo muyuzdur acaba, şekersiz kahve serbest ama onlarda katkı maddesi var mıdır bilemedim doğrusu, ben üşeniyorum da türk kahvesi yapmayabi fikir veriverseniz pek mutlu olucam
dipnot: bugün callana başlıyorum hadi bismillahama geçmişi okuduktan sonra yapiiim yoksa titremekten okumaya mecalim kalmaz
Canimcim öncelikle callenin hayırlı olsun..biz arkandayız :)
Türk kahvesi için de bildiğim kadarıyla cevapliyim..
Bence zararı olmaz ne de olsa light olmak şartıyla kolaya bile izin veren bi diet..şekersiz türk kahvesi hazır da olsa faydası vardır..uzmanlar günlük bir fincan türk kahvesinin faydalarını anlatirlar..hatta nescafenin aksine selulitleri bile önlüyor..ben içiyorum hatta su an :))
arkadaşlar merhaba
bugün atak devrem bitti 69.1den 67.4e inmişim 3 günde
bana biraz az geldi... sizce bugün seyir devresine geçmeli miyim yoksa bugünü de atakla geçirmeli miyim
buarada iki de bir soru sormak için uğrayıp kaçıyorum... ama sizin tecrübenize ve affınıza sığınıyorum artıkınn...:)) çünkü çok vaktim olmuyor
Hepinize günaydın!!!
Yaşasın pazar günü ve pazar kahvaltısı!
Markette Sek'in 500 ml'lik günlük light sütünü buldum, kefir yapmayı deneyeceğim. Annem vakti zamanında almış biraz maya, suyun içinde oturuyorlardı. Bakalım umarım hala hayattadırlar, boşa gitmesin canım süt.
Herkese öneriyorum: Balkabağı aldıysanız içiyle tatlı yapın, kabukları da hafif etli kesip patates kızartması!İkisini de yapıp yemiş biri olarak, içim inanılmaz rahatladı şu an.
Beni köpekbalıkları kovalasın inşallah... Çok şımardım, sınırlı izinliler öldürdü beni. İki gündür artı görüyorum tartıda, üzüntüdeyim.
Boş kaldığım an sıkıntıdan elim yemeğe gidiyor hala, kendimi terbiye edemedim. Dün gece oturdum beyaz peynir kutusunu tırtıkladım mesela bayağı. Gecenin bir vakti derdin ne peynir yiyorsun pis obur...Kakao, tatlandırıcı da fazla kaçtı...
Kendimi boş tutmayacağım, hep birşeylerle meşgul olacağım, tembellik etmeye izin vermeyeceğim. Oturduğum an, boş kaldığım an yemek geliyor aklıma çünkü. Spora ağırlık vereceğim iyice, callan a başlayacağım bugün veya yarın. Bir de bol bol Allah'a dua edeceğim herhalde içimden bu yeme dürtüsünü alsın diye. Sıkıntıdan yer mi insan ya, resmen israf bu. Yazık...Benim kendimce düşündüklerim bunlar, aklıma başka birşey gelmiyor napabilirim diye.
Merhaba,
Çalışan ve evindeki oğluna da yemek yapan bir anne olunca ducanın özel tariflerinden kolay yabildiklerim favorim oldu. Ekmek konusunun da ben "ducan tost ekmeği" ile çözdüm, şöyleki; 2 yemek kaşığı yulaf kepeği, 1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu, 1 yumurta, 1 çorba kaşığı light labne. Hepsini çırp-karıştır, katı bir hamur olacak ben borcama koyuyorum istediğine koyabilirsin, dibini sprey yağla vee işte en kolay yeri: microwave 700W getir, 4dk ya ayarla ben 5 dk da daha iyi olduğuna inanıyorum, işte sana her şekilde yiyecek ekmek, etine katık et, omletine katık et, üstüne light üçgen peynir sür ye, harika pratik! yaptığının 1/4 ünü (eğer ataktaysan) yarına ayırmayı unutma. Başarılar..
Sevgiler,
Aslı
ama burda deme. özelden yaz ki, dünya alem öğrenmesin. sen de ekmeğinden olma))))
Feyse yüklicem az sonra :) Üniversitedeyim ben ama ankaradayım(((
Ayyy inşallah görürüm o 69'uu :)
selam canlar..
Benim günlerdir hep aynı şeyleri yemekten canım sıkıldı artık ,alternatif dukan tatlıları falan beceremediğim için yapamıyorum da vakit de bulamıyorum zaten
rüyalarıma giriyolar artık mesela dün gece çaylı pasta mı ıslak kek mi ne öyle bişey dukan sitesinde akıllara zarar bişey onu gördüm rüyamdaa offffffff :)))
Bunun üzerine az önce migrosa uğradım..diabetikler bölümü diye bi raf gördüm..sizin bahsettiğiniz tatlandırıcılar falan satılıyor bi de anlamadığım muhallebi gibi şeylerin yanında kocaman bir kavanoz ŞEKERSİZ SARELLE gördümçikolata krizlerine karşı onlardan tüketen var mı aranızda,size bi danışmadan almak istemedim..:44:
tabi yeni keşfettiğim ürünler de var eklerin light supangle ve light keşkülü..yine üzerinde şeker içermez yazıyodu ve bunlardan aldım ama yemedim henüz..geçengün başıma gelen nescafe faciasından sonra şimdilik sınırlı izinli tüketmiyorum.bi kaç güne yiyebilirim..
diğer bi ürün light ICE TEA :) onu da hemen aldım çünkü bayılırım kendisine..:)
sonracığıma ŞEKERSİZ portakallı niğde gazozu buldumona da bayılırım :)
en son olarak daaa dimes light üzüm suyu buldum (bu bana pek masum gelmedi ama küçük bi çay bardağı içilebilir sanırım,ya da güçlendirmede içilebilir)
Bunların hepsiyle yeni tanıştım,benn light içecek diyince bi tek light kolayı bilirdim ve kolayı da hiç sevmem ve tüketmem...bunlar güzel oldu benim için...:)
her gün yumurta yoğurt ve ton balığından başka bişeycik yiyemeyen benim için
Bu yazdıklarımla ilgili yorumlarınızı ve ya yorumlarınızııı bekliyorummmmmm :)
bugün 8 kmlik yürüyüşümün ardından gayet kazasız belasız bi gün atlattım ..(pazar günleri benim için hep tehlike taşır :)
Şimdi de callenime geçiyorummm
Sarellenin yasak olduguna eminim, seker yoksa da icinde findik var. ve findik guclendirmede dahi yasak. uzgunum evet cok cazip gorunuyorlar. ama ne yazikki findik kremasi adi ustunde.
Eklerin supangle ve keskulunun hakkinda bir bilgim yok. icerigine bakmak lazim, supangle zararsiz gibi sut tatliis zaten eger tatlandirici ile yapiliyosa, kakao sinirli izinli, keskulde sut tatlisi. ben madonun light dondurmasini yiyorum. herhalde ayni sekil. ama icerigine bak. ben sormustum, onu tamamen tatlandirici ile yapiyolar.
Ice tealerin lightlarinda sorun yok ama limonatanin light olani tavsiye edilmiyor.
Uzum suyunu ise tavsiye etmiyorum, light diye sadece ekstra seker katilmamis urunu demislerdir. herhalde uzum suyunun icinde uzum suyu kullanmislardir. zaten meyvelerin suyunu SIKIP icmeyi hic tavsiye etmiyolar.
Saan tavsiyem, yemek yapmayi sevmiyosanda, kendini o konuda zorlaman, yoksa yemeklerin SIKIciligindan diyeti birakmak zorunda kalabilirsin. genellikle dukana bu yuzden cok laf ediyolar, her gun et yanir mi diye. ama tariflerle allayip pullayip yersen cok canin SIKIlmiyor.
kefirin tadını sevememiştim ben... ama barsaklarım için bana de kefir yolu gözükecek sanırım yeniden.. nasıl yapılıyor dukandiyetitariflerim sitesinden mi baktınız?Meyve yasak normalde ama meyvelilerinden alsak içsek olmuyor mu :S
tatlı evdeki diğer yaşayanlar için mi bizim için tatlandırıcılısı mı var?
tıpkı ben.. ben de sıkıntıdan kendini yemeğe veren biriyim, stres olur yemek ye canım sıkılır yemek ye yapacak iş yok yemek ye..seni çoookkk iyi anlıyorumbugün seyir 1 şimdilik o oburluk kalmadı gibi ama bakalım daha çok başındayım diyetin bana zaman ne gösterecek..
bir de dün akşam misafirliğe gittik ablama, bir güzel baklava yapmış koymuş masanın üstüne.. oyy dedim hem de ne oyyy.. ama tuttum kendimi daha başından kaçamak yaparsam vay benim halime dimi ama :)
bu arada atak bitti ama kendi evimde değilim o yüzden tartılamıyorum..
...
Bunun üzerine az önce migrosa uğradım..diabetikler bölümü diye bi raf gördüm..sizin bahsettiğiniz tatlandırıcılar falan satılıyor bi de anlamadığım muhallebi gibi şeylerin yanında kocaman bir kavanoz ŞEKERSİZ SARELLE gördümçikolata krizlerine karşı onlardan tüketen var mı aranızda,size bi danışmadan almak istemedim..:44:
....
cevaplar için çok teşekkür ederim...
diyeti bıkıp da bırakmam inşallah yaaa o nası söz düşüncesi bile ürküttü beni:18:..en fazla bıkarım o kadar ama devam ederim :) evet madonun dondurmasından ben de yemiştim çok lezzetliydi ama güvenememiştim sırf tatlandırıcı olduğuna şimdi gönül rahatlığıyla yiyebilirim :)
ice tealer çok masum duruyo.. içilebilir bence de :)
teşekkürler tekrardan :) görüşmek üzere :)
...
Tatlının tarifi "kabak tatlısı dukan" diye aratınca çıkacak karşınıza. Ben kendimce tatlı yapmıştım, karanfil ve tarçın çubuğuyla kaynattım kabakları yumuşayana kadar. Sonra üstüne pudra şekeri döker gibi tatlandırıcı serptim.Pişirmeye uygun toz tatlandırıcı aldıysanız normal şerbet yapıp usulüne göre hazırlayabilirsiniz.
...
ben bugün kabak tatlısı ve fırında kabak yaptım. 1 diim bal kabağı aldım. üst kısmlarını atladırcıyla karışıtırdım. biraz bekletip fırına atım. çok güze olmadı. yani dukana göre gayet iyi ama normal kabak tatlısıyla kıyaslayınca bişeye benzemiyor tabi. kabğın daha sert olan alt kısımlarını ise, ince ice doğrayıp, biraz tuz ve azıcık zeytinyağıyla harmanladım. yğlı kağıt serdiğim tepsiye döktüm ve çok kızgın fırında pişirdim. yanına da yoğurt pul biber, nane kimyon, kekik ve 1 diş sarımsakla sos yaptım. çok çok lezzetli bir yemek oldu. lezzet olarak patates kızartmasıyla havuç arası bişey. yalnız kafama birşey takıldı, bu bal kabağı serbest mi gerçekten. bu kadar tatlı olduğuna göre ya şeker ya nişasta içer miyor mu?
ben bugün kabak tatlısı ve fırında kabak yaptım. 1 diim bal kabağı aldım. üst kısmlarını atladırcıyla karışıtırdım. biraz bekletip fırına atım. çok güze olmadı. yani dukana göre gayet iyi ama normal kabak tatlısıyla kıyaslayınca bişeye benzemiyor tabi. kabğın daha sert olan alt kısımlarını ise, ince ice doğrayıp, biraz tuz ve azıcık zeytinyağıyla harmanladım. yğlı kağıt serdiğim tepsiye döktüm ve çok kızgın fırında pişirdim. yanına da yoğurt pul biber, nane kimyon, kekik ve 1 diş sarımsakla sos yaptım. çok çok lezzetli bir yemek oldu. lezzet olarak patates kızartmasıyla havuç arası bişey. yalnız kafama birşey takıldı, bu bal kabağı serbest mi gerçekten. bu kadar tatlı olduğuna göre ya şeker ya nişasta içer miyor mu?