Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

ankaraya da gelicem ki ben kuzuummm ama ankara ekibi yok oldu son06 burda tenarr noldu acep ?

ankara ekibinden ben kendim bizzat buradayım
bi buluşmaya niyetlenelim bi anda oluverir Medesamın yolu geçerse inşallah buluşmada olacak

aynen öyle yapmışım şimdi olduu...
3 gün atak evresi vermiş... hadi bakalım artık bende buranın sakinlerindenim... ayyy heyecanladım valla il diyetim bu benim

hoşgeldin canım gazan mübarek olsunn

evettt benim hafızam tökezlemede elimdeki kartviziti kaybetmiş olmasının hezimeti var döndüm tüm uğradığım odaları kontrol ettim yok
aferinnn banaaaa

dely ben sana çok gülüyorum yaaaaa

arkadaşlar az önceki yorumuma cevap yazacak yok mu... yardım ediinnnn....

ben cevap yazmaya korkuyorum hihih

yaaa aşk olsun ben mi sattım,ama satmadım yaaa gelicem işte buluşucaz fıstık gibi
ama şimdi 40 yılda bir gelince vakit ayırmam gereken bir sürü insan oluyor,ben de zor durumda kalıyorum.ipektoşuum kuzuum yapma bebişim vallahi üzülürüm len

heyyooo ben artık uyuz olmuyorum o tiplere hatta artık acıyarak falan bakıyorum,len yiyiyonuz yiyonuz dombili olcaksınız diye
olmuşum ben artık olmuşum dimi

sen geleceğin zaman senin için de yaparız kuzu bir buluşma istediğin bu olsun nolcek,hem zayıflamış da olursun

Pikiii sayın diş hekimim bi soruda ben sorsam

2 ay önce dişçiye gittim baktı gayet iyi dedi temizlik yaptı sonra anlamsız sızılar başladı dişlerimde bide çok sıkıyorum farketmeden galiba bu sıkmalardan olabilir geceleride sıkıyorum sabah ağrıyor napabilirim :)
bide yirmilikler çıktı çıkmadı gibi bişi sıkıntı vermiyor ama ben yirmiliklerin dibinde ki hani yanakları çok ısırıyorum tam anlatabildim mi bilmiyorum :2: nasıl kurtulurum bu ısırıklardan ağzım dişlerime darmı geliyo

dely ben sana çok gülüyorum yaaaaa

sen geleceğin zaman senin için de yaparız kuzu bir buluşma istediğin bu olsun nolcek,hem zayıflamış da olursun

tesekkür ederim canımmm benimm...tamam ben geldiğimde de buluşalım hepinizi merak ediyorum :) zayıflamış dukancılar olarak karşılaşırız umarım :))

diş sıkma için gece plağı diye bir şeffaf incecik plakçık var onlardan kullanmalısınız. temizlikten sonra dişte hassasiyet oluşabiliyor sızlama ondan da olabilir, flor uygulatabilir ya da alkolsüz florlü gargara kullanabilirsiniz-ama bir iki ay kadar sürekli değil ve haftada 1-2 kere
yirmilikler ucunu göstermiş olmalı ağızda , dişe yeterli yer olmadığı için birazı vard birazı yok durumlarında, ya da tam diğer dişlerle aynı hizada değil de yanağa doğrı çıkmış olan yirmilikle olduğunda yanak ısırma yapar normal, özellikle yirmiliğe komşu arka dişlerde ama bütün ağızda çürük riskidir. aldırmakta fayda var :) yine de bu gece plağı en azından geceleri yanak ısırmayı da önler. aslında plak şeffaf ve ince olduğu için gün çinde de kullanmak isterseniz kullanırsınız. tabi plağın ve dişlerin temizliğine özen göstererek :)

halletim teşekküler...

Ben ne yapılan taş gibiydim bi zamanlar şimdi herkes sakın bi daha doğurma diyor10kilo ya neden veremiyorum atak yapıp yapıp bırakıyorum bu ne şimdi ben dukan hakkımı bitirdim mi 2.kez atak yapıp bozdum supangle ile diyeti sakal ben kafamız ben ben ancak oturduğum yerden kilo verenlere sevinirim tabi canım herkes zayıflarsa kim Şişli kalacak ben varım üzülmeyin

bu arada , bir blog varya hani tariflerle ilgili, bakıyor musunuz oraya bilmiyorum ama ne güzel tarifler varmış ...

çoook teşekkür ederimmmmmm canımmm

kuzuuuu gelsene artık,nasıl geçti dr randevuların,tahliller falan merak ediyorum huhuuu

Medesam, duydum seni geldim bak :) İyi insan mıyım yoksa diğer atasözümü bilemedim ama

Kızlar, ben sabah tiroidim için doktoruma gittim gitmişken de dukanla ilgili ne kadar tahlil varsa karaciğer, böbrek, kolesterol vs. hepicini yaptırdım.

Sadece kolesterolüm sınırın biraz üzerinde bu da tiroidle ilgili zaten (aşağıda açıklama) onun haricinde bütün tahlillerim gayet iyi, tabiki tiroidim max 4 olması gereken değer 32 :))) Bunun da dukancımla ilgisi yok, bu tsh la kilom sabit ya ben şükretmiyim de ne yapayım

Size azıcık hastalığımı yazayım

Hipotiroidinin en sık rastlanan belirtileri arasında şunları sayıyor: Yorgunluk, halsizlik, soğuğa tahammülsüzlük, mutsuzluk, isteksizlik, kilo artışı, kabızlık, saç dökülmesi, kas ve eklem ağrıları, ses kalınlaşması, adet düzensizlikleri.

HIPERTROİDİ NELERE YOL AÇAR?
Kalbin ritmini bozuyor: Hipotiroidinin başlangıç döneminde tansiyon yükselmesi (özellikle küçük tansiyon), kalp hızında azalma görülebilirken ileri dönemlerde kalp ritm bozuklukları, kalp yetmezliği, kalp damar hastalıkları da ortaya çıkabiliyor.

Kabızlık yapıyor: Özellikle kabızlık sık görülüyor. Ancak şişkinlik, hazımsızlık da görülen yakınmalar arasında yer alıyor.

Böbrekler suyu atamıyor: Böbreğin vücuttaki suyu atması yavaşlıyor ve ödem oluşuyor. Aynca toksik maddelerin vücuttan atılması da zorlaşabiliyor.

Uykuda solunum duruyor: Özellikle tedavi edilmemiş, ilerlemiş hipotiroidik hastalarda solunum yavaşlıyor, derinliği azalıyor ve normalde kanda oksijen azalmasına ya da karbondioksit yükselmesine verilen etkin cevap bozuluyor.

Kas krampları ve güçsüzlük: Kas ve iskelet sistemi hipotiroididen oldukça fazla etkileniyor. Kas krampları, kas güçsüzlüğü bazen ilk bulgular olabiliyor.

Cilt kuruyor, kalınlaşıyor, kaşınıyor: Cilt kuruması, geçmeyen kaşıntılar, ciltte kalınlaşma görülüyor. İleri dönemlerde ise karoten maddesinin birikimi sonucu ciltte sararma ortaya çıkabiliyor.

ZİHİNSEL GERGİNLİK
Hipotirodi sperm üretimini bozuyor: Hipotiroidi östrojen oluşumunda dolayısıyla da kadında yumurtlamayı sağlayan diğer hormonların salgılanmasında bozukluğa yol açabiliyor ve sonuçta sağlıklı yumurtlamanın olmadığı adetler oluşuyor. Erkeklerde ise sperm üretimi ve kalitesi bozulabiliyor. Erkek ve kadındaki bu da kısırlığa yol açabiliyor.

Çocuklarda büyümeye engel oluyor: Hipotiroidi varlığı bebek ve çocuklarda gelişme geriliğine yol açıyor. Aynca tiroid hormonları beyin gelişiminde çok önemli olduğundan bu hormonların eksikliği zihinsel gerilik, anlama güçlüğü, geç öğrenme durumlarına neden olabiliyor.

Metabolizmayı yavaşlatıyor: Metabolizmanın yavaşlaması sonucu enerji üretiminin azalması, hipotiroidinin yarattığı kansızlığın olması üşümeye yol açıyor.

Kötü kolesterolü yükseltiyor: Kan kolesterol düzeyi hipotıroidi de artıyor. LDL kolesterolün artması damar hastalıklarına zemin hazırlıyor, koroner kalp hastalığı oluşumunu artırıyor, kalp krizini tetikliyor.

Şişmanlığa yol açıyor:
Hipotiroidi metabolizmayı yavaşlatması ve hastaların, yorgunluk, halsizlik, kas ağrıları gibi nedenlerle aktiviterinin azalması sonucunda kilo artışı olabiliyor.

Bu arada yazmaya 16.57 de başladım ama ancak bitiriyorum, alıntılarımla bilahare geleceğim. Şimdilik hepinizi öpüyorum

kuzuummm tahlillerinin iyi olmasına sevindim..en kısa zamanda benimde doktora görünmem lazım..
başının ağrısı neyden kaynaklıymış onu yazmamıışsın...

canım benim yaaa nasıl da denk gelmiş öyle vallahiii sen iyi insanmışsın ben de temiz kalpliymişim ihihih
canım bu yazdıklarından sonuçlarının tertemiz misler gibi çıktığını anlıyorum,çok şükür kuzum benim
peki bu baş ağrıların neden oluyormuş ve saç dökülmesiyle ilgili cildiyeye göründün mü ?

Anaaaa yazmıssında ben gormemısım yada aynı anda yazmışız. Ay aman ıyı ıyı güzel güzel. Tahlıl sonuçlarının ıyı çıkmasına sevındım. Ama bas ağrın neden onu demedımı.. yada troıdınmı tetıklıyor basagrınıda . gecmıs olsun canım benim..dikkat et kendıne..

kuzuummm tahlillerinin iyi olmasına sevindim..en kısa zamanda benimde doktora görünmem lazım..
başının ağrısı neyden kaynaklıymış onu yazmamıışsın...

Canlarım, dukanla ilgili herşey tertemiz ama tiroidle ilgili sorunum var işte, şu an tsh normalden kat kat yüksek olduğu için hipotiroidinin başlangıç döneminde tansiyon yükselmesi (özellikle küçük tansiyon) oluyormuş, benim baş ağrımın nedeni büyük ihtimalle bu. Doktor kızdı tabi, ilacımın dozunu artırdı, 1 ay sonra yeniden gidicem doktora. Bir de bu ara anormal üşüyorum ellerim buz gibi, biriyle tokalaşıyorum ya, insancıklar sanki demir tutmuş gibi oluyor Ama sanırım değer düştükçe rayına girecek.

Medesam cildiyeye gidemedim ama benim saç dökülmesi yine tiroid kaynaklı, aşağıya boşuna yazmadım ama hiç okumamışsın bile, yaramaz arımaya :)))

heheheh :)))) çok güldümmmmm...olsun olsun zamanla esniycez..ben yaparken kapıyı kitliyorum
youtube dan videonu bekliyoruz tıklamak için P

fırlama oğlun kaç yaşında merak ettim:)

14 yaşında canım :))

Senin tahliller nasıl canım, rapor ver bakalım :))

Sağol canım benim, geldim, raporumu da verdim :) İyiyim şükür :)

Canım benim, üzme kendini, olmuyorsa olmuyor işte, çocuk istemiyor ingilizce öğrenmeyi :))
Günaydın canlar

dün utancımdan diyemediydim +2,8 diye şimdi -1,3 gittiğine göre diyebilirim artık

umarım herkes bol eksi görmüştür bugün moralim yerine geldi biraz ohhhhhh

Canım benim, kıyamam sana, demek utancından diyemedin :))

Canımmm, ipektoşum, ilk mesajı okuyunca gideceksin sandım ama neyseki arkasından öyle olmadığını gördüm.

Canım benim, ben de senin, aliyemin,rachelimin hakettiğinizi düşünmüyorum, gerekirse hepimize versinler ceza, birlikte çekeriz. Ama buradan gitmek yok

çok geçmiş olsun ben de benzer dönemleri hayatımda 2 defa geçirmiştim ve pompayla şişirilmiş gibi kilo almıştım
uyuşukluk baş ağrısı saç dökülmesi uyku düzensizlikleri hatta unutkanlık bile
sevimsiz birşeydir ama düzeliyor
ne ilaç verdi doktorun dozunu nasıl ayarladı

Ben yazmaya başladım ama bitiremedim ki bir türlü :))) O arada sen de yazdın demek ki canım :))) baş ağrım da tiroid kkaynaklı tansiyon yükselmesi, yavaş yavaş gidecek sanırım, sağol bitanem

...
Senin tahliller nasıl canım, rapor ver bakalım :))...

Benimki perşembe öğleden sonraya çıkacak anca, cuma sabaha gelirsin dediler. Meraktayım ben de yumurtalar görünecek mi tahlilde diye.

Geçmiş olsun, değerlerin iyi çıkması (tiroid dışında tabii) güzel bir haber olmuş. O da zamanla düzelir inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…