günaydııınnnnn..
bende çalısanlar kervanındayım. işlere baktıgım için geciktim biraz.. burası kreş gibi. çocuğu kapan gelmişçok tatlılar...
Günaydın canım,
Ne güzelll, bıcırıklarla eğlenceli geçer bugün ne güzel
GÜNAYDINNN
ilk yaptığım böyle tofita gibin olmuştu benim de :)) bu seferki de kuru ama böyle havayı ısırıyorum gibi.. beze daha bi yoğun olmalıydı sanırım.. dengeliycem az kaldı.. ama yumurtanın illa katılaşması lazım.. cam kap kullan diyorlar.. sen neyin içinde çırptın??
bayram çikolatam ve tatlım hazıryarında kek ve poğaça yaptımmı bu iş tamamdır, ödül dışında sıfır kaçamakla atlatırım bu bayramı ben
Medesacım o gördüğün çikolatalardan 10 tane çıkardım ben, küçük silikon kek kalıplarına koyarak dondurdum, çıkması kolay olsun diye de...yarısına kadar karışık hem beyaz hem kakaolu koydum işte... eğer ilkayınki gibi küçük kalpli kalıplarınız varsa daha çok çikolatanız olacaktır
Tatlıya gelince burda sanki poğaça tarzı bişi gibi çıkmış ama peynir tatlısı butadıda mükemmel....Baklavayı aratmayacak cinsten facede alev hanımın tarifi, ben lorla yaptım sonuç gayet güzel...Dayanamayıp 2 tanesini gümlettim bile, ki kepek hakkımı doldurmuştum 22 tane o gördüğünüz boyutta tatlı çıkardım, 2 yk kepekten tabi tarifte nişasta falan da var....Bayram boyu yeter bunlar bana....Hepinize bol eksili geceler
Eki Görüntüle 539028
Güçlendirmede olduğum için süttozu miktarına çok takılmıyorum ben ama tabi hakkımız günde 3 yk kaşığı... ama dediğin gibi aliyecim seyirde olanlar hele ki sınırlı izinliler duraklama yapıyorsa dikkatli olsunlar....yanlız bişi soracağım...hindistancevizi izinli mi bize :44:
medesacım böyle kuruyemişle karıştırılan kuru meyveler var onlardan yiyebilirsin ama çok azıcık, çünkü kurutulduğu için şeker oranı çooook yüksek ki dukan amcamız bize üzümü bile yasaklamış bu yüzden, diğer şekerleme gibi olan meyveler var yanına bile yaklaşmacıssss onlar ancak ödülde yiyebiliriz ki ben her ödülümde kuruyemiş yiyorum, hem keyif hem sağlık açısından, ödülde mutlaka ye azıcık ceviz badem fındık işte Çikolataları birazdan buzluktan çıkarıcağım,o zaman miktarını göstereceğim, şu peynir tatlısınıda yaptım fotolarını paylaşacağım birazdan
Günaydın enerji deposu tatlı çıtır
Günaydın canımmm,
Cüce gün, güzel geçsin inşallah :))
Sen de yap bakalım güzel güzel tarifler
MEDESAM GÜNAYDIIIIINNNNNN
Sen de gelmişsin bitanem
aliye kuzu hadi bekliyoruz :111:
aliye kuzu hadi bekliyoruz :111:
evet evet aliye hadi söyle artık ama yaaaa
bu arada dün dayanamayıp gratise de gittim aldım o bonbonlardan,yalnız naneli çikolatalıyı hiç beğenmedim,nane tadı çok keskindi.
karamel çikolata ise güzeldi baya valla
Günaydınnnn canlarımmmm çoook güzel bir gün olsun hepiniz için inşallahhhh
hiç bir işim gücüm olmamasına rağmen yine sabahın köründe işyerimdeydim,öylee vakit dolduruyoruz işte.
öğlen olsa da kaçsak
bu arada 69.9'dum bu sabah,çok şükür ki 69lu kilolarıma da kavuştum
kuzum dün akşam dayanamadım gittim tuğba kuruyemişe.o kurutulmuşların bazılarında varmış bazılarında yokmuş şeker.
ben de ananas,kavun,erik ve hindistan cevizi kurusu aldım.akşam küçük bir kaseye koyup yedim meyve niyetine.taze meyve sevmiyorum en azından böyle çerez gibi yerim dedim,umarım yanlış bişey yapmıyorumdur.ama şekersiz kurutuluyor dediler ve üstünde şeker parçaları yoktu gerçekten
günaydın kuzummmmmm günaydın bitanemmmmm bir bizler çalışıyoruz heralde,sabah yollar bile bomboştu
Kıyamam sana ben, neden sıkkındı canın, belli bir nedeni var mı yoksa birikim mi? Şimdi iyisin ama, - 900 silip süpürmüş o mutsuzluğunu.
İnşallah hep güler hiç ağlamazsın çekirgem benimm :48
Ekimmcik şimdi cok iyyimn canım benim ağladım zirladim rahatladım oylee geldiler birikmistim sanirim :))
Günaydin dukancanlar..:) Bilgisayarim yok bu aralar komsuma geldim size bakayim dedim ama hepsini okuyamadim yarida kesmek zorunda kaldim cünkü bayram icin poaca hamuru yuguracagim komsumla birlikte yapacagiz.Olurda giremezsem herkese seker tadinda bir bayram diliyorum hepinizi..
evet ben de en çok onu beğendim. limonlusu da çok güzel. nanelisi gereksiz. zaten ortalık naneli şeker kaynıyor, ne gerek var ki...
şimdi gelelim benim yediğim ama yasaklı olan şeye. söylüyorum mandalina.
geçen kış Dr. Gürkan Kubilay'dan duyduğuma göre, kilo vermede ciddi bir yardımcıymış. mandalinadaki bir madde yağ yakmayı hızlandırıyormuş. ben o dönem de dukan yapıyordum ve duraklamadaydım. yiyeyim bakalım dedim. hiç de sevmem kendisini ne yalan söyleyeyeim. hayatımda ilk defa, bu sebeple mandalina satın aldım. birkaç gün yedikten sonra duraklamadan çıktım. sonrasında her gün yemeye devam ettim kış boyu. kilo vermememi durdurmadığı gibi, mandalina yediğim sürece duraklama da yaşamadım bir daha.
sonra yaz geldi mevsimi geçti. unutmuşum ben mevzuyu. şimdilerde mandalina yeniden tezgahlara çıkmaya başlayınca aklıma geldi. birkaç gündür her akşam 2-3 tane yiyorum. özellikle şu minik yeşil olanlardan tercih ediyorum. malum onlar daha ekşi. uzun zamandır durakmadaydım. yaklaşık 1 haftadır yiyorum ve duraklamadan çıktım sanırım.
mandalinanın bu duruma etkisi nedir bilmiyorum ama benim her 2 denememde de başarılı oldu. Dr. Gürkan Kubilay'da çok emin konuşmuştu mandalina konusunda. diyet yapanlar mutlaka yesin, etkisini görecekler demişti.
yani durum budur. kimseye sebep olmak istemem. en azından kendimdeki etkisinden emin olayım da öyle söyleyeyim dedim. herkeste aynı etkiyi gösterir mi onu da bilmem ama en azından duraklamadakiler için denenebilir bir yöntemdir.
medesacım, senin için hayal kırıklığı oldu sanırım. hem güçlendirmedesin hem de meyve sevmiyorsun. ama meyve seven seyirdeki arkadaşlar, hele bir de duraklamışlarsa, bu mevzuya atlayacaklardır diye tahmin ediyorum.
evet ben de en çok onu beğendim. limonlusu da çok güzel. nanelisi gereksiz. zaten ortalık naneli şeker kaynıyor, ne gerek var ki...
Günaydin dukancanlar..:) Bilgisayarim yok bu aralar komsuma geldim size bakayim dedim ama hepsini okuyamadim yarida kesmek zorunda kaldim cünkü bayram icin poaca hamuru yuguracagim komsumla birlikte yapacagiz.Olurda giremezsem herkese seker tadinda bir bayram diliyorum hepinizi..
69 lu kiloların hayırlı olsun canımEs geçince üzülmiştük biz de,
Kuru meyveler afiyet olsun canım, 1 haftalık meyve kadar tutmaz zaten onlar, beğendiysen bal olsun.
Bizim yollara gelince, dün daha boştu yollar. Bayramcıları 3 e ayırdım ben bu sabah gelirken :))
1. grup 2,5 gün izin alan ve cuma yola çıkanlar
2. grup sadece bugünü izin alıp akşam ve bu sabah yola çıkanlar
3. grup da bizim gibi marabalar :)) izin almayıp da kül kedisi modunda çalışan mesai bitince yola dökülecekler :)
Ohh şimdi rahatlamışsındır, arada fay hattının enerjisini boşaltmak gerekiyor canım, bana da medesam dün hoh hoh hoh yaptırdı rahatladım
sana abla tavsiyesi, gereğinden fazla ne kimse için ne de birşey için kendini üzme, seni mutsuz eden birini yanında tutma, seni olduğun gibi sevenler kalsın yanında, kimseyi değişecek diye bekleme, herkese verdiğin değer kadar üzül, aslolan sensin
şimdi gelelim benim yediğim ama yasaklı olan şeye. söylüyorum mandalina.
geçen kış Dr. Gürkan Kubilay'dan duyduğuma göre, kilo vermede ciddi bir yardımcıymış. mandalinadaki bir madde yağ yakmayı hızlandırıyormuş. ben o dönem de dukan yapıyordum ve duraklamadaydım. yiyeyim bakalım dedim. hiç de sevmem kendisini ne yalan söyleyeyeim. hayatımda ilk defa, bu sebeple mandalina satın aldım. birkaç gün yedikten sonra duraklamadan çıktım. sonrasında her gün yemeye devam ettim kış boyu. kilo vermememi durdurmadığı gibi, mandalina yediğim sürece duraklama da yaşamadım bir daha.
sonra yaz geldi mevsimi geçti. unutmuşum ben mevzuyu. şimdilerde mandalina yeniden tezgahlara çıkmaya başlayınca aklıma geldi. birkaç gündür her akşam 2-3 tane yiyorum. özellikle şu minik yeşil olanlardan tercih ediyorum. malum onlar daha ekşi. uzun zamandır durakmadaydım. yaklaşık 1 haftadır yiyorum ve duraklamadan çıktım sanırım.
mandalinanın bu duruma etkisi nedir bilmiyorum ama benim her 2 denememde de başarılı oldu. Dr. Gürkan Kubilay'da çok emin konuşmuştu mandalina konusunda. diyet yapanlar mutlaka yesin, etkisini görecekler demişti.
yani durum budur. kimseye sebep olmak istemem. en azından kendimdeki etkisinden emin olayım da öyle söyleyeyim dedim. herkeste aynı etkiyi gösterir mi onu da bilmem ama en azından duraklamadakiler için denenebilir bir yöntemdir.
medesacım, senin için hayal kırıklığı oldu sanırım. hem güçlendirmedesin hem de meyve sevmiyorsun. ama meyve seven seyirdeki arkadaşlar, hele bir de duraklamışlarsa, bu mevzuya atlayacaklardır diye tahmin ediyorum.
ben denerim ARKADAŞŞŞ...
anammm glshk hoşgeldin kuzuuu nerelerdesin sen nasıl gidiyor ???
sorma kuzum yaaa herkesler gitti tatile bomboş şehirde kalakaldım vallahiiii
ehehehe evet yaaaaa benim kadar meyve sevmez biri için kötü bir sürpriz oldu bu haber ama dediğin gibi bir etkisi var ise zorla da olsa yerim zehir değil ya sonuçta.değil mi o hayvan yemlerini bile yiyiyoruz,mandalini de yerim.ekimin tabiriyle zevk almaya bakıcam artık yapacak bişey yok
ilk atlayacak sensin zaten, bilirim)))
duraklamadan cıkmana cok sevındım...gercekten muthıs bı haber..e yontem de guzel:)şimdi gelelim benim yediğim ama yasaklı olan şeye. söylüyorum mandalina.