bayram çikolatam ve tatlım hazırYarında kek ve poğaça yaptımmı bu iş tamamdır, ödül dışında sıfır kaçamakla atlatırım bu bayramı ben
Medesacım o gördüğün çikolatalardan 10 tane çıkardım ben, küçük silikon kek kalıplarına koyarak dondurdum, çıkması kolay olsun diye de...yarısına kadar karışık hem beyaz hem kakaolu koydum işte... Eğer ilkayınki gibi küçük kalpli kalıplarınız varsa daha çok çikolatanız olacaktır
Tatlıya gelince burda sanki poğaça tarzı bişi gibi çıkmış ama peynir tatlısı buTadıda mükemmel....baklavayı aratmayacak cinsten Facede alev hanımın tarifi, ben lorla yaptım sonuç gayet güzel...dayanamayıp 2 tanesini gümlettim bile, ki kepek hakkımı doldurmuştum 22 tane o gördüğünüz boyutta tatlı çıkardım, 2 yk kepekten Tabi tarifte nişasta falan da var....bayram boyu yeter bunlar bana....hepinize bol eksili geceler
Eki Görüntüle 539028
ellerine sağlık şekercim. Afiyetle yersin inşallah. Görünce canım çekti, tariflere baktım ama çok fazla süttozu var. Beni korkuttu biraz. Ben de kendi tarifimi uydurdum az önce mutfakta.
1 küçük çay bardağı süt
2 yk süttozu
1 yk kakao
1tk nescafe
2,5 yk splenda
limon ve vanilya aroması
bolca hindistancevizi (tepeleme 3 yk oldu sanırım)
hepsini karıştırıp minik silikon kalıplara koydum
buzluğa attım. Silikon kalıpların içine kağıt kalıplardan da yerleştirdim ki fazla nemini alsın diye. Donmadan önce tadı gayet iyiydi.bakalım nasıl olacak.
güçlendirmede olduğum için süttozu miktarına çok takılmıyorum ben ama tabi hakkımız günde 3 yk kaşığı... Ama dediğin gibi aliyecim seyirde olanlar hele ki sınırlı izinliler duraklama yapıyorsa dikkatli olsunlar....yanlız bişi soracağım...hindistancevizi izinli mi bize :44:
Günaydın canlarım,nasılsınız?Benim çok uykum var vallahi
Dün en sonunda herkesin baskısıyla kuaföre gittim.saçlarımı boyattım ve azcık kestirmek istemiştim.
ama adam bildiğiniz siyaha boyadı yaaaa,üstelik de belime kadar olan saçlarımı çok kısaltmamasını özellikle rica etmeme rağmen yarısını kesmiş pis adamhayır anlamıyorum yani bu kuaförler saçı daha kısa kesince prim falan mı alıyorlar.
neyse atatürk gibi olan kaşlarımdan da kurtuldum,manikür pedikür,bir de ayıptır söylemesi sir yaptırdım.kuaförden çıktığımda saat 9 olmuştu:96: iyice salmıştım kendimi,resmen toplum baskısıyla bakıma girdim
çok acıktım evde 2 dilim ekmekle light kaşarımı yedim,light ayranla beraber.
şu yarını da atlatsak da güzelce dinlensek ne iyi olacak
slm kızlar bende dukan yapanlardanım bu güne kadar çok diyet denedim ama hiç biri faydalı olmadı üstelik ben 2 yılda 20 kilo aldım malesef bu kadar çabuk aldığım için de psikolojim alt üst oldu evlendim yaşadığım yer değişti sonuç 2 yılda 20 kilo ilk başlarda bi kaç kiloyu umursamamıştım sonra bi baktım almış başını gitmiş haziran ayında da bi boş gebelik yaşadım bu da 2 kilo almama sebep olunca artık karar verdim bi arkadaşım 1 ayda 8 kilo vermişti o bahsetti hemen ertesi gün dukan kitabını ve yulaf kepeğini aldım sonuç 40 günde 7 kilo ve daha hedef çok ama her gün tartıya çıktığımda 100 gram bile gitmiş olsa o kadar mutlu oluyorum ki hele bi de çocuk düşünüyorum o yüzden bir an önce vermem lazım ve süper bişe hele benim gibi yemek yemeyi sevenler için mükemmel kilo verdikce sizinle paylaşacam bu arada internetten dukanyemektariflerim sitesi çok güzel alternatifleri çok işe yarıyor her gün aynı şeyi yemekten kurtarıyor sizi :)
slm kızlar bende dukan yapanlardanım bu güne kadar çok diyet denedim ama hiç biri faydalı olmadı üstelik ben 2 yılda 20 kilo aldım malesef bu kadar çabuk aldığım için de psikolojim alt üst oldu evlendim yaşadığım yer değişti sonuç 2 yılda 20 kilo ilk başlarda bi kaç kiloyu umursamamıştım sonra bi baktım almış başını gitmiş haziran ayında da bi boş gebelik yaşadım bu da 2 kilo almama sebep olunca artık karar verdim bi arkadaşım 1 ayda 8 kilo vermişti o bahsetti hemen ertesi gün dukan kitabını ve yulaf kepeğini aldım sonuç 40 günde 7 kilo ve daha hedef çok ama her gün tartıya çıktığımda 100 gram bile gitmiş olsa o kadar mutlu oluyorum ki hele bi de çocuk düşünüyorum o yüzden bir an önce vermem lazım ve süper bişe hele benim gibi yemek yemeyi sevenler için mükemmel kilo verdikce sizinle paylaşacam bu arada internetten dukanyemektariflerim sitesi çok güzel alternatifleri çok işe yarıyor her gün aynı şeyi yemekten kurtarıyor sizi :)
hoşgeldin. Allah sağlıkla bebeğini kollarına aldığın günleri göstersin
ayy bayıldım yaKızlar sizinle bişey paylascam az önce canım çok sikkindi bi de dolmusum hüngür hüngür bi aglama başladı bende bu sıkan sinirlerini gevşetti galiba salya sümük en az yarım saat ağladım..sonra aglamam bitince tartiya çıktım 900 gramim daha gitmiş :))
Sonrasıni tahmin edersiniz yüzümde güller acti)yaa 900 gr göz yaşi dökmüş olamam di miiii :)))
ilk yaptığım böyle tofita gibin olmuştu benim de :)) bu seferki de kuru ama böyle havayı ısırıyorum gibi.. beze daha bi yoğun olmalıydı sanırım.. dengeliycem az kaldı.. ama yumurtanın illa katılaşması lazım.. cam kap kullan diyorlar.. sen neyin içinde çırptın??neslim ben senin o beze tarifinden yaptıydım ama bi halta benzemedi. yani o kadar bi halta benzemedi ki, neye benzediğini bile hatırlamıyorum şu an. o derece... tarifi yanlış da yapmadım ama benim fırın çok çok dandik. bi de o yumurtalar hiç öyle katı matı olmadı.
elbette yahu, 10 sene oldu :))) nan nerdeyse 6 ayı da sizinle geçtiKız ne işimiz var yeni evlilerin yanında.. Nesli ye giderizzz onlar eskidiii :)
Biz medesamla taksimde kalıp çapkınlık yapacağız bi keremmmm.
nım nım nımmmellerine sağlık şekercim. Afiyetle yersin inşallah. Görünce canım çekti, tariflere baktım ama çok fazla süttozu var. Beni korkuttu biraz. Ben de kendi tarifimi uydurdum az önce mutfakta.
1 küçük çay bardağı süt
2 yk süttozu
1 yk kakao
1tk nescafe
2,5 yk splenda
limon ve vanilya aroması
bolca hindistancevizi (tepeleme 3 yk oldu sanırım)
hepsini karıştırıp minik silikon kalıplara koydum
buzluğa attım. Silikon kalıpların içine kağıt kalıplardan da yerleştirdim ki fazla nemini alsın diye. Donmadan önce tadı gayet iyiydi.bakalım nasıl olacak.
GÜNAYDINNN
tesekkür ederim canımcımmm :) çekirgen seni çok sevdi hepiniz çok enerjiksiniz yaaa çok mutluyum bu dukan amca bana ne kadar cok şey katıyo böyle yaaa...bi ara toplaşıp da ziyaretine gidelimPPP
bayram çikolatam ve tatlım hazıryarında kek ve poğaça yaptımmı bu iş tamamdır, ödül dışında sıfır kaçamakla atlatırım bu bayramı ben
Medesacım o gördüğün çikolatalardan 10 tane çıkardım ben, küçük silikon kek kalıplarına koyarak dondurdum, çıkması kolay olsun diye de...yarısına kadar karışık hem beyaz hem kakaolu koydum işte... eğer ilkayınki gibi küçük kalpli kalıplarınız varsa daha çok çikolatanız olacaktır
Tatlıya gelince burda sanki poğaça tarzı bişi gibi çıkmış ama peynir tatlısı butadıda mükemmel....Baklavayı aratmayacak cinsten facede alev hanımın tarifi, ben lorla yaptım sonuç gayet güzel...Dayanamayıp 2 tanesini gümlettim bile, ki kepek hakkımı doldurmuştum 22 tane o gördüğünüz boyutta tatlı çıkardım, 2 yk kepekten tabi tarifte nişasta falan da var....Bayram boyu yeter bunlar bana....Hepinize bol eksili geceler
Eki Görüntüle 539028
atak evresini üç günle ve 2.5 kilo eksikle tamamlayıp bugün itibariyle seyir evresine geçmiş bulunmaktayım hadi hayırlı uğurlu olsun:))
Kızlar sizinle bişey paylascam az önce canım çok sikkindi bi de dolmusum hüngür hüngür bi aglama başladı bende bu sıkan sinirlerini gevşetti galiba salya sümük en az yarım saat ağladım..sonra aglamam bitince tartiya çıktım 900 gramim daha gitmiş :))
Sonrasıni tahmin edersiniz yüzümde güller acti)yaa 900 gr göz yaşi dökmüş olamam di miiii :)))
Hoşgeldin canım, epey vermişsin, inşallah kısa sürede tamamlar, bebişini de alırsın sağlıcakla kucağınaslm kızlar bende dukan yapanlardanım bu güne kadar çok diyet denedim ama hiç biri faydalı olmadı üstelik ben 2 yılda 20 kilo aldım malesef bu kadar çabuk aldığım için de psikolojim alt üst oldu evlendim yaşadığım yer değişti sonuç 2 yılda 20 kilo ilk başlarda bi kaç kiloyu umursamamıştım sonra bi baktım almış başını gitmiş haziran ayında da bi boş gebelik yaşadım bu da 2 kilo almama sebep olunca artık karar verdim bi arkadaşım 1 ayda 8 kilo vermişti o bahsetti hemen ertesi gün dukan kitabını ve yulaf kepeğini aldım sonuç 40 günde 7 kilo ve daha hedef çok ama her gün tartıya çıktığımda 100 gram bile gitmiş olsa o kadar mutlu oluyorum ki hele bi de çocuk düşünüyorum o yüzden bir an önce vermem lazım ve süper bişe hele benim gibi yemek yemeyi sevenler için mükemmel kilo verdikce sizinle paylaşacam bu arada internetten dukanyemektariflerim sitesi çok güzel alternatifleri çok işe yarıyor her gün aynı şeyi yemekten kurtarıyor sizi :)
Ve ipek mesaiyi bitirir ve tatiline başlar....
Hepinizi öpüyorummmm. HAyırlı bayramlar.
29 ekimde de lütfen bayrak asmayı unutmayalımmmm.
30 ekim de görüşmek üzere.....
Gerçi ben girerim ama pek tadı olmaz buraların.
Kaçamak yok
Spor çokkk
Byeeeeeeeeeeeeeeeee
:)
GÜNAYDINNN
ilk yaptığım böyle tofita gibin olmuştu benim de :)) bu seferki de kuru ama böyle havayı ısırıyorum gibi.. beze daha bi yoğun olmalıydı sanırım.. dengeliycem az kaldı.. ama yumurtanın illa katılaşması lazım.. cam kap kullan diyorlar.. sen neyin içinde çırptın??
elbette yahu, 10 sene oldu :))) nan nerdeyse 6 ayı da sizinle geçti
nım nım nımmm
bugün izahat günün alişim unutmadımmm
Günaydın canlarımmmmmmmmmmmmmmm
Herkeslere güzel bir gün diliyorummmmm
Yarım gün çalışacağız bitsede gitsek modundayım pek bunalttı iş yerindeki insanlar
Eve vakitlice gidip yiyecek birşeyler yapmalıyım yoksa bu bayram hiç istediğim gibi olmazzzz
Bide erişte tarifini aldım onuda deneyeceğimmm ilk fırsattaaa
Neslim günaydınnnnnnnnnnnnnnnnnnn