- 6 Ağustos 2010
- 2.057
- 1
bayram çikolatam ve tatlım hazır Yarında kek ve poğaça yaptımmı bu iş tamamdır, ödül dışında sıfır kaçamakla atlatırım bu bayramı ben
Medesacım o gördüğün çikolatalardan 10 tane çıkardım ben, küçük silikon kek kalıplarına koyarak dondurdum, çıkması kolay olsun diye de...yarısına kadar karışık hem beyaz hem kakaolu koydum işte... Eğer ilkayınki gibi küçük kalpli kalıplarınız varsa daha çok çikolatanız olacaktır
Tatlıya gelince burda sanki poğaça tarzı bişi gibi çıkmış ama peynir tatlısı bu Tadıda mükemmel....baklavayı aratmayacak cinsten Facede alev hanımın tarifi, ben lorla yaptım sonuç gayet güzel...dayanamayıp 2 tanesini gümlettim bile, ki kepek hakkımı doldurmuştum 22 tane o gördüğünüz boyutta tatlı çıkardım, 2 yk kepekten Tabi tarifte nişasta falan da var....bayram boyu yeter bunlar bana....hepinize bol eksili geceler
Eki Görüntüle 539028
ellerine sağlık şekercim. Afiyetle yersin inşallah. Görünce canım çekti, tariflere baktım ama çok fazla süttozu var. Beni korkuttu biraz. Ben de kendi tarifimi uydurdum az önce mutfakta.
1 küçük çay bardağı süt
2 yk süttozu
1 yk kakao
1tk nescafe
2,5 yk splenda
limon ve vanilya aroması
bolca hindistancevizi (tepeleme 3 yk oldu sanırım)
hepsini karıştırıp minik silikon kalıplara koydum
buzluğa attım. Silikon kalıpların içine kağıt kalıplardan da yerleştirdim ki fazla nemini alsın diye. Donmadan önce tadı gayet iyiydi.bakalım nasıl olacak.