Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

hayvan yemi derken?

aliyecim sen sanırım ekşi mandalinalardan yedin..onlar limonla akraba oldukları için limon nası yasak değilse mandalina da o şekildedir ama tatlı olanlar şeker içerdiği için tehlikeye sokabilir

Canlarım,

Bir süre daha buradayım ama bayram kutlamam gümbürtüye gitmesin aniden çıkarsam.

Bitanelerim, dostlarım,

Hepinize sevdiklerinizle birlikte, sağlıklı, mutlu, huzurlu ve tabi ki kaçamaksız bir bayram diliyorum.

Çoook çok öpüyorum ve kucaklıyorum hepinizi

aliyecim sen sanırım ekşi mandalinalardan yedin..onlar limonla akraba oldukları için limon nası yasak değilse mandalina da o şekildedir ama tatlı olanlar şeker içerdiği için tehlikeye sokabilir

canım limon yasak degıl dıye bısey yok. sadece aroma ıcın bir iki damla kullanılabılır. limonata mesela yasak!!!!1

iyi bayramlar canlarım hepinizi öpüyorum kaçtım ben,ananeme gidicem

canlarım sızlerınde hem kurban bayramını hemde cumhurıyet bayramınızı kutluyorum. birlikte nice guzel bayramlara...

Bayram sabahları, demli bir çay, bir dilim börek, bayram şekerleri, şeker isteyen çocuklar, yüzlerdeki tebessüm ışıkları, bir telaş bir koşturmaca. Köprü hep kalabalık, bayram programları, kolonya ikramları, bayram harçlıkları, uzun bayram tatilleri, ev gezmeleri, kısa hal hatır sormalar, el öpenlerin çok olsunlar ve daha bir dolu küçük ayrıntı. Hayatın üzerindeki 'pause' düğmesine dokunun... Kısa bir süre için hayatı durdurun. Mutlu bayramlar...

valla ben mandalinadan hiç hoşlanmadığım için bu sene ekşilerinden bulunca onlardan aldım. ama dün bulamadım normal mandalina aldım. geçen yıl da ekşilerden yoktu. normal tatlı mandalinalardan yemiştim.
ayrıca limon yasak. sadece salata sosu olarak biraz kullanılabilir ama yenemez.

anam bu tam benlik, ben mandalina hastasıyım. hemen deneyim. saol Aliyem inşallah bende de işe yarar.

sabah kaltım ve hemen tartıldım. sonuç: 95.8

tam 17 kilo vermiş oldum. (Çanakkale)

Darısı İstanbulun başına:)

bira bardağı ile suyumu içtim. şimdi de kayfaltımı edicem.

sonra doooru kuaföre. boya, kesim, vb.

herkese güzel bir gün diliyorum.

ama baslangış yapmıştım bundan once çok zor geldı şimdi beklemedeyım ama bı baslaarsam kararlı bışekılde sartları kendıme cevırım ıyı bı dıyet yapıcm memnun olan varsa banada yardımçı olun ışe yarıyormu meyde yokmuş nasıl olcak basaranlar destek olur umarım

Tamam canım uyardigin iyi oldu yesil cayima doldurup doldurup iciyodum :))bu arada bayram boyu tartilma Sansim olmayabilir,döndüğümde -2kg görsem ne güzel olur :)))))

geçmişi okumaktan yazamadım bi türlü yahu :126:

hepinizin bayramı kutlu mutlu olsun inşallaaaaah, nice bayramlara tüm sevdiklerinizle birlikteeee ve tabiki kk ile birlikteeeeeee:124::124::124::124::124::124::124::124::124::124:

büyüklerin ellerinden öpüyorum efenim, ama nezaketen, alnıma koymadan yani
öpücükler hepinize, bayram dönüşü eksilerle buluşmak üzre

Bi böyle bişey var..

Description.................................... Weight (g) ..........Common Measure........ Content per Measure
Tangerines, (mandarin oranges), raw .......84................... 1 tangerine ..................8.89
Lemon juice, raw ....................................47 ...................juice of 1 lemon ...........1.18

Kaynak:https://www.ars.usda.gov/SP2UserFiles/Place/12354500/Data/SR24/nutrlist/sr24a269.pdf
Bi de böyle bişey var..
Kış mevsiminin vazgeçilmez meyveleri arasında yer alan ve C vitamini deposu olarak bilinen mandalinanın, kanser riskini azalttığı bildirildi.
Uludağ Üniversitesi (UÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Başdiyetisyeni Sevinç Yetişen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mandalinanın turunçgiller familyasından tatlı, kokulu, lezzetli ve vitamin açısından zengin bir meyve olduğunu belirtti.
Yetişen, yapılan araştırmalarda mandalinaya turuncu rengini veren karoten nedeniyle karaciğer hastalıkları, damar sertliği ve şeker hastalığı riskini azalttığını ifade ederek, içeriğindeki potasyum sayesinde de yüksek tansiyonu düşürmeye yardım olduğuna dikkati çekti.
Mandalinanın C vitamini içermesiyle de soğuk algınlığı, grip, nezle gibi rahatsızlıklara karşı bedenin direnme gücünü artırdığının saptandığını vurgulayan Yetişen, şunları kaydetti:
''Bulundurduğu çözünür posa nedeniyle kolesterolü düşürücü etkiye sahiptir. İçerdiği antioksidan maddelerle vücudumuzun kansere yakalanma riskini azaltır. Mandalinada bulunan tangeretin adlı flavon sayesinde antikansorejen özellik gösterir ve enfeksiyonun yayılmasını önlemede etkilidir.''
Sevinç Yetişen, mandalinanın, stres ve uykusuzluğa karşı etkisiyle ilgili araştırmaların halen devam ettiğine de değinerek, birçok çeşidi bulunan, turuncu sarı renklerde olan mandalinanın etli ve sulu bir yapıya sahip olduğunu anlattı.
ÇEKİRDEKLERİ ÇIKARILMALI
Çekirdeksiz türleri de bulunan mandalinanın kolay soyulabildiği için çocukların da severek yediği bir meyve olduğunu ifade eden Yetişen, ''Çekirdekleriyle tüketilmesi apandis organını tıkayarak, akut apandisite yol açar. Bu nedenle çekirdeklerinin çıkarılarak yenmesi gerekir'' dedi.

Emin olup deneyin de alişime kalmasın ihale

Son düzenleme:

Zararını görmediysen farketmez aliyecim..Bende bugün şunu farkettim kabartma tozlarının içinde mısır nişastası varmış...hiç bakmamıştım bugüne kadar ve ben çok kullanıyorum yani en basit tava böreğini yaparken bile kullanıyordum ki nişasta sınırlı izinli...demekki etkilememiş beni diye düşündüm

Bu arada bugün tartıldım saf prodan sonra 57.5 çıktım güçlendirmede -500 daha ama ne kadar sürede gitti bilmiyom vallahi....en son tartıya ne zaman çıktım hatırlamıyorum, geçen perşembeydi sanırım, yada ondan önceki perşembe:44:neyse o rakamı görmek çok mutlu etti beni bakalım bayram sonu saf promdan sonra o kiloyu görebilecekmiyim...

ŞEkersizse yiyebilirsin bence medesa...100 gr meyve hakkımız yerine seninki kurutulmuş olduğu için 50 grm ye mesela...Şeker oranı yüksek diye(kurutulmuşun)daha az olsun dedim...Hem meyvede yemiş olursun vücudun o vitaminlerede ihtiyacı var Mesela dukan 40 gr yağlı peynire izin veriyor...eee ben peynir yemiyorum...onu kendimce küçük parça sucuğa değiştirdim...Şu ana kadar bir etkisini görmedim, kendimce değişiklikler yapıyorum işte ben...

Ya resmi varsa paylaşabilirmisiniz, ankaraya gittiğimde bende alırım diye düşündüm de...Şimdi kardeşime al getir bana dedim ama bilemedi, orda kişisel bakım ürünleri satılıyor ne arasın çikolata diye takıldı hatta işte bilemedim ben o yüzden....

Valla her gün meyve hakkımı bu haberi duyduktan sonra mandalinadan kullanabilirim, çok severimde zaten saol aliyecim...Bu arada yeni gelen seyirin başındaki dukan çıtırları, size cısss bunlar....Sonra face yazıyolarda şu sitede mandalina yenebilir dedi dendi diye de uyarayım dedim....

Ama harika smile bunlar
sende sevdiklerinle gönlünce bir bayram geçirirsin inşallah...Bayramda ben evde olduğum için uğrarım ama sanırım sessiz kalır buralar...Sessiz ziyaretçiler ve ben fink atarız artık sitede

Birkaç günden beri tıkınıp duruyordum ama bugün sınırlı izinlilerden bile tüketmediğim tertemiz bir protein günü geçirdim, yarabbi şükür. Umarım bayram hepimiz için hasarsız geçer, yağ konusunda sıkıntılıyım biraz ama tek kaçamak yağ oranı olsun napalım artık.
Henüz tam bir duraklamaya girmiş değilim, kendi pis boğazlılığım ve akşam geç yemek yemelerim nedeniyle artı çıkıp sonra tekrar düşüyorum. Yerimde sayıyor gibiyim ama bu tamamen benim hatam, henüz mandalina yiyecek kadar gözümü karartmadım. Belki ilerleyen haftalarda denerim. :)

Herhalde bu perşembe bildirim yok, bayram tatili dolayısıyla?

Şimdiden hepinize iyi bayramlar!

Peynir tatlısını görünce ağzım sulandı resmen... Diğer çikolata tariflerini henüz dondurma aşamasına gelemedim, sıvıyken kaşıklıyorum ben.

arkadaşlar bi kaç gün önce yazdığım gibi seyir evresindeyim bu evrede neyi izinli ve ne kadar kullanabilirim beni azcık bilgilendirebilirmisiniz yoksa sadece protein ve sebze yeme şansımmı var yoksa başka yine herşey yasakmı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…