- 12 Aralık 2007
- 243
- 0
- 41
hayvan yemi derken?ehehehe evet yaaaaa benim kadar meyve sevmez biri için kötü bir sürpriz oldu bu haber ama dediğin gibi bir etkisi var ise zorla da olsa yerim zehir değil ya sonuçta.değil mi o hayvan yemlerini bile yiyiyoruz,mandalini de yerim.ekimin tabiriyle zevk almaya bakıcam artık yapacak bişey yok
hayvan yemi derken?
şimdi gelelim benim yediğim ama yasaklı olan şeye. söylüyorum mandalina.
geçen kış Dr. Gürkan Kubilay'dan duyduğuma göre, kilo vermede ciddi bir yardımcıymış. mandalinadaki bir madde yağ yakmayı hızlandırıyormuş. ben o dönem de dukan yapıyordum ve duraklamadaydım. yiyeyim bakalım dedim. hiç de sevmem kendisini ne yalan söyleyeyeim. hayatımda ilk defa, bu sebeple mandalina satın aldım. birkaç gün yedikten sonra duraklamadan çıktım. sonrasında her gün yemeye devam ettim kış boyu. kilo vermememi durdurmadığı gibi, mandalina yediğim sürece duraklama da yaşamadım bir daha.
sonra yaz geldi mevsimi geçti. unutmuşum ben mevzuyu. şimdilerde mandalina yeniden tezgahlara çıkmaya başlayınca aklıma geldi. birkaç gündür her akşam 2-3 tane yiyorum. özellikle şu minik yeşil olanlardan tercih ediyorum. malum onlar daha ekşi. uzun zamandır durakmadaydım. yaklaşık 1 haftadır yiyorum ve duraklamadan çıktım sanırım.
mandalinanın bu duruma etkisi nedir bilmiyorum ama benim her 2 denememde de başarılı oldu. Dr. Gürkan Kubilay'da çok emin konuşmuştu mandalina konusunda. diyet yapanlar mutlaka yesin, etkisini görecekler demişti.
yani durum budur. kimseye sebep olmak istemem. en azından kendimdeki etkisinden emin olayım da öyle söyleyeyim dedim. herkeste aynı etkiyi gösterir mi onu da bilmem ama en azından duraklamadakiler için denenebilir bir yöntemdir.
medesacım, senin için hayal kırıklığı oldu sanırım. hem güçlendirmedesin hem de meyve sevmiyorsun. ama meyve seven seyirdeki arkadaşlar, hele bir de duraklamışlarsa, bu mevzuya atlayacaklardır diye tahmin ediyorum.
iyi bayramlar canlarım hepinizi öpüyorum kaçtım ben,ananeme gidicem
aliyecim sen sanırım ekşi mandalinalardan yedin..onlar limonla akraba oldukları için limon nası yasak değilse mandalina da o şekildedir ama tatlı olanlar şeker içerdiği için tehlikeye sokabilir
Canlarım,
Bir süre daha buradayım ama bayram kutlamam gümbürtüye gitmesin aniden çıkarsam.
Bitanelerim, dostlarım,
Hepinize sevdiklerinizle birlikte, sağlıklı, mutlu, huzurlu ve tabi ki kaçamaksız bir bayram diliyorum.
Çoook çok öpüyorum ve kucaklıyorum hepinizi
iyi bayramlar canlarım hepinizi öpüyorum kaçtım ben,ananeme gidicem
aliyecim sen sanırım ekşi mandalinalardan yedin..onlar limonla akraba oldukları için limon nası yasak değilse mandalina da o şekildedir ama tatlı olanlar şeker içerdiği için tehlikeye sokabilir
geçen kış Dr. Gürkan Kubilay'dan duyduğuma göre, kilo vermede ciddi bir yardımcıymış. mandalinadaki bir madde yağ yakmayı hızlandırıyormuş. ben o dönem de dukan yapıyordum ve duraklamadaydım. yiyeyim bakalım dedim. hiç de sevmem kendisini ne yalan söyleyeyeim. hayatımda ilk defa, bu sebeple mandalina satın aldım. birkaç gün yedikten sonra duraklamadan çıktım. sonrasında her gün yemeye devam ettim kış boyu. kilo vermememi durdurmadığı gibi, mandalina yediğim sürece duraklama da yaşamadım bir daha.
sonra yaz geldi mevsimi geçti. unutmuşum ben mevzuyu. şimdilerde mandalina yeniden tezgahlara çıkmaya başlayınca aklıma geldi. birkaç gündür her akşam 2-3 tane yiyorum. özellikle şu minik yeşil olanlardan tercih ediyorum. malum onlar daha ekşi. uzun zamandır durakmadaydım. yaklaşık 1 haftadır yiyorum ve duraklamadan çıktım sanırım.
mandalinanın bu duruma etkisi nedir bilmiyorum ama benim her 2 denememde de başarılı oldu. Dr. Gürkan Kubilay'da çok emin konuşmuştu mandalina konusunda. diyet yapanlar mutlaka yesin, etkisini görecekler demişti.
yani durum budur. kimseye sebep olmak istemem. en azından kendimdeki etkisinden emin olayım da öyle söyleyeyim dedim. herkeste aynı etkiyi gösterir mi onu da bilmem ama en azından duraklamadakiler için denenebilir bir yöntemdir.
medesacım, senin için hayal kırıklığı oldu sanırım. hem güçlendirmedesin hem de meyve sevmiyorsun. ama meyve seven seyirdeki arkadaşlar, hele bir de duraklamışlarsa, bu mevzuya atlayacaklardır diye tahmin ediyorum.
anam bu tam benlik, ben mandalina hastasıyım. hemen deneyim. saol Aliyem inşallah bende de işe yarar.
valla ben mandalinadan hiç hoşlanmadığım için bu sene ekşilerinden bulunca onlardan aldım. ama dün bulamadım normal mandalina aldım. geçen yıl da ekşilerden yoktu. normal tatlı mandalinalardan yemiştim.
ayrıca limon yasak. sadece salata sosu olarak biraz kullanılabilir ama yenemez.
kendimden çok emindim ama sen söyleyince şüpheye düştüm hindistan cevizi konusunda. şimdi arıyorum arıyorum ama bulamıyorum. ne kitapta ne de nette. amaaaan neyse. ben başından beri yiyorum hindistan cevizini. daha bi zararını görmedim.
Günaydınnnn canlarımmmm çoook güzel bir gün olsun hepiniz için inşallahhhh
hiç bir işim gücüm olmamasına rağmen yine sabahın köründe işyerimdeydim,öylee vakit dolduruyoruz işte.
öğlen olsa da kaçsak
bu arada 69.9'dum bu sabah,çok şükür ki 69lu kilolarıma da kavuştum
kuzum dün akşam dayanamadım gittim tuğba kuruyemişe.o kurutulmuşların bazılarında varmış bazılarında yokmuş şeker.
ben de ananas,kavun,erik ve hindistan cevizi kurusu aldım.akşam küçük bir kaseye koyup yedim meyve niyetine.taze meyve sevmiyorum en azından böyle çerez gibi yerim dedim,umarım yanlış bişey yapmıyorumdur.ama şekersiz kurutuluyor dediler ve üstünde şeker parçaları yoktu gerçekten
günaydın kuzummmmmm günaydın bitanemmmmm bir bizler çalışıyoruz heralde,sabah yollar bile bomboştu
evet evet aliye hadi söyle artık ama yaaaa
bu arada dün dayanamayıp gratise de gittim aldım o bonbonlardan,yalnız naneli çikolatalıyı hiç beğenmedim,nane tadı çok keskindi.
karamel çikolata ise güzeldi baya valla
Canlarım,
Bir süre daha buradayım ama bayram kutlamam gümbürtüye gitmesin aniden çıkarsam.
Bitanelerim, dostlarım,
Hepinize sevdiklerinizle birlikte, sağlıklı, mutlu, huzurlu ve tabi ki kaçamaksız bir bayram diliyorum.
Çoook çok öpüyorum ve kucaklıyorum hepinizi
rachelfine link veriyorum resimli de görebilmen için
çikolatalar için İlkay'ın Dukan Lezzetleri: Bayram Şekerleri; Volume 2; Bayram çikolataları
peynir tatlısı için https://www.facebook.com/photo.php?...647424166.97095.289208191105112&type=1&ref=nf
tarifteki mısır ununu çıkardım ben nişastayı 1 yk, süt tozunuda 3 yk yaptım...Tuzsuz lorla yaptığım için sorun yaşamadım ama light peynirle yapacak olanlar tarifte anlatıldığı gibi suda bekletmeliler peyniri....