slında böbrekleri çökerten fazla iyon yükü fazla su böbrek üstü bezlerini ve hipofizi uyarark çeşitli hormon fazlalığın asebep olur keşke sularımız bebek sularında olduğu gibi sodyumu azaltılmış olsa o da birgün olacak eminim :)
birkaç sorum var
1.yeni bi tartı almam gerek hangi marka ve model en iyi
2.dukan yaparken zencefil zerdeçal daçayından oluşan baharat karışımı kullanılır mı
3. kitapta tam olarak bulamadım fransızlarda yok diye sanırım bulgur kullanımı nasıl olmalı yani tarfilerde yulaf kepeğiyle kısır var bulgur ile yapsak nasıl olur
4.spor yapamıyorum evde sizden duyduğum leslie samsone ile yürüyorum arada ama karını sıkılaştırmak ve kalça için farklı önerileriniz var mı
tartı olarak tefal iyidir sanırım ama ben daha önce arzumun digital tartısını kullandım çok memnundum,şuan bluehouse var ama 100 gr hassasiyet değil pek,200-300 gr lık değişimleri yansıtıyo genelde
baharatların tümü serbest diye biliyorum oyüzden sorun olmaz bence
bulgur maalesef nişastalı olduğu için tamamen yasak
bölgesel sıkılaşmak için kitabın sonlarına doğru dukanın verdiği hareketler var ama ben hiç denemedim etkisini bilemiyorum
teşekkür ederim :) hareketleri denedim ama uzun süreli değil
selam arkadaşlar cok kilo verenlere bişey sormak istiyorum lütfen acıl cevap yazın zahmet olmasa mesela dukanı yaptıgınız müttetce hiç kacamak yaptınızmı cok merak ettim yoksa sıfır kacamaklamı yaptınız yanı verdiniz kiloları kafama takıldı acillllllllllllllllllllllllllllllll
Kizlar bende spor yapamadm aslnda spor uyeligmde war bos bos duruyo. Yuruyusu ewde 20 dk fln yapsam olrmu acababen sadece dışarıda yürüyüş yapıyorum hergün en az yarım saat bazen çarşıya falan gidince 2-3 saat oluyodışarı çıkacak vaktın olmuyosa da leslie yapıyo olman bile zamanla fark yaratıcaktır
Kizlar bende spor yapamadm aslnda spyeligmde war bos bos duruyo. Yuruyusu ewde 20 dk fln yapsam olrmu acaba
ah kızlar ah sanırım duraklamaya girdim.66.5 gören ben şu anda 67.4 geldim.kilo veremediğim gibi ++ gördüm çok sinirliyim.
bir de size bir soru ayın 13 ünde regl .oldum 1 hafta sürdü.dün yine(ayın 25'i) çok az akıntı şeklinde kan geldi..sizce diyetle ilgisi var mıdır?dr dan randevu aldım bu arada...
diyetle ilgili olabilir cnm önceki sefer bendede o tip bişey olmuştu bidaha tekrarlanmadı ama iyi yapmışsın doktordan randevu alarak.kilo konusunda bu ara bende öyleyim bi artıyo bi iniyo ama kaç gündür yükseklerde seyrediyo kaçamakta yapmıyorum anlamadım:18:
aralıkta yazmıştım en son emzirdiğim için 3 gün atak yapıp bırakıp karataya devam etmiştim yolculuk falan da yapınca kalmıştı öyle hayatımda ilk gerçek diyetim olmuştu o da sayılırsa :) doğuma 103 ile girdim aralıkta 96 idim şimdi 87 yim aslında ekimden beri 16 kilo vermişim bebek dahil :) dün dukana başladım tekrar suyu bol tutunca bebek için sorun yaratmadı sütüm azalmadı 5 litre su içtim ve bol bol proteinimi aldım dukan testi hedef kilomu 57.4 olarak belirledi bundan sonra bırakmayı düşünmüyorum işte buraya yazıyorum hergün de rapor vercem beni de aranıza alır mısınız?
slında böbrekleri çökerten fazla iyon yükü fazla su böbrek üstü bezlerini ve hipofizi uyarark çeşitli hormon fazlalığın asebep olur keşke sularımız bebek sularında olduğu gibi sodyumu azaltılmış olsa o da birgün olacak eminim :)
birkaç sorum var
1.yeni bi tartı almam gerek hangi marka ve model en iyi
2.dukan yaparken zencefil zerdeçal daçayından oluşan baharat karışımı kullanılır mı
3. kitapta tam olarak bulamadım fransızlarda yok diye sanırım bulgur kullanımı nasıl olmalı yani tarfilerde yulaf kepeğiyle kısır var bulgur ile yapsak nasıl olur
4.spor yapamıyorum evde sizden duyduğum leslie samsone ile yürüyorum arada ama karını sıkılaştırmak ve kalça için farklı önerileriniz var mı
meraba arkadaşlar ben yaklaşık 2 hafta önce dukana basladım 8 gün hiç aksatmadan atak yaptım 4 kilo verdim sonra 5 gün bozdum rejimi regli dönemimdi misafirlerim geldi şehir dısından vs.. baktım 2 kilo geri almısım hemen tekrar atak ve verdim aldığımıda tekrar:) benim en favori dukan yemeğim 2 kasık kepek 1 yumurta ve biraz sütle yaptıgım krebin üzerine ızgara et yapıyorum üstünede light yoğurt :) al sana sossuz iskender
neden acil şuan kaçamak yapmak üzremesin yoksacanımcım ne kadar kaçamak o kadar duraklama ve o kadar seyiri bitirme sürenin uzaması demektir,mesbur kalınca misafirliğe gidince vs genelde çoğu kişinin mecburi kaçamağı oluyo ama elimizden geldiğince yapmamaya çalışıyoruz hem diyet yapıyım hem kaçamak yapıyım öyle kilo verilmiyo hepimizin bildiği gibi,dukanın dediği gibi her kaçamak balona iğne batırmak gibi seni geriletiyo,geçen gün sabah fazla krep yedim yani yulaf sınırını aştım ertesi gün direk tartıda farkı gördüm e bide börek çörek tatlı yesek nolucak sen düşün biran önce güçlendirmeye geçmek istiyosan kaçamak yapmamak için bütün şartları zorla
sonunda 65 i gördüm biraz kaçamaklarla geçti bu ay ama olsun başardım:)
elam arkadaşlar cok kilo verenlere bişey sormak istiyorum lütfen acıl cevap yazın zahmet olmasa mesela dukanı yaptıgınız müttetce hiç kacamak yaptınızmı cok merak ettim yoksa sıfır kacamaklamı yaptınız yanı verdiniz kiloları kafama takıldı acillllllllllllllllllllllllllllllll[
İkinci başlangıcımdan bugüne sıfır kaçamak diyebilirim. Pasta börek, tatlı vs hiçbir kaçamağım olmadı. Nereye gittiysem yiyeceğimi ben yaptım. Buna kaçamak denir mi bilmiyorum ama dışarıda yediğim ızgaralar bazen yağlı oluyordu.
öyle yapıcam artık :) ben sabahları bu dukan omletini yiyemiyorum sadece nescafe iciyorum dün tansiyonm düştü herlde gözüm karardı bayılıodum o yuzden bu sabah dondurulmus köfte yedim sanırım dondurulmus köftelerden yenilebiliodu...kitapta ole bisey okumustm sankiiseyir döneminde 30 dk yürüyüş ,eğer durağanlık olduysa haftada 4 gün 60 dk yürüyüş diyo kitapta, yani hiç bişey yapamasan en az 30 dk evde yapmaya çalış ki kilo verieken bi taraftan vücut kendini toparlasın
öyle yapıcam artık :) ben sabahları bu dukan omletini yiyemiyorum sadece nescafe iciyorum dün tansiyonm düştü herlde gözüm karardı bayılıodum o yuzden bu sabah dondurulmus köfte yedim sanırım dondurulmus köftelerden yenilebiliodu...kitapta ole bisey okumustm sankii